Obiskovalci
Trenutno 13 gostov
Obisk skupaj: 238067209


Rezervni deli, olje - 01.08.10 10:07 Mogoče je bilo vprašanje že kdaj zastavljeno vendar ga nisem zasledil.
Zanima me naslednje ?
Kje kupujete najceneje rezervne dele-potrošni material kot so zavorne ploščice, končniki, svečke olje... in ostalo, ki je pomembno za vzdrževanje avtomobila ?
Zasledil sem že vse mogoče spletne strani iz tujine, ki ste jih objavili vendar ravno zavorne ploščice in ostale manjše stvari nižjega cenovnega ranga ne bi kupoval prek spleta ali pač ???
Ravno se odločam za menjavo zavornih ploščic, svečk (preventivno) filtrov (zračni, oljni) kabinskega bi za enkrat raje spucal, ker je 80 eurov in seveda zamenjava olja.
Katera olja uporabljate? Sem slišal, da je priporočen Mobil pa me zanima zakaj in kateri (sintetičen-polsintetičen)
Ker so motorji menda podvrženi oil sludge bi preventivno odstranil tudi karter in pogledal stanje umazanije v njem (Saab ima 170000km letnik 2001, 2.0t 150ks),ker ne vem ali je bilo to že kdaj preverjeno.
Sicer sem pred kratkim zamenjal stabilizatorčka na premi (25eurov oba paše od Opla) in sem seveda kot se spodobi pregledal tudi ostalo po podvozju in sem ugotovil, da imam še prve zavorne ploščice spredaj, ki so sedaj za zamenjat.(škode na diskih še ni)
Zanima ali je to sploh možno pri teh kilometrih ??? Sicer ugotovitev izvira iz stanja vijakov, ki so popolnoma nedotaknjeni.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rezervni deli, olje - 01.08.10 12:06 Pozdravljen!

Zavorne ploščice lahko kupite pri Sinterju (osebno jih uporabljam sedaj že na tretjem saabu).
Svečke olje in oljni filter ter zračni filter za motor se vse dobi pri Eurotonu.
Svečke morajo obvezno biti od firme NGK in če se ne motim je njihova oznaka BCPR7ES 11 oljni in zračni filter naj bosta od MANN filter, ker jih SAAB vgrajuje tudi kot prvovgradnja. Olje za motor naj bo Mobil 0w-40, to olje je popolna sintetika stem se tudi izognete oil sludge-u.
Filter za kabino ter končniki so najcenejši pri MOTOMATU. Filter za kabino je med 10 in 20 EUR.

Oil sludge je mogoč če je bilo v uporabi kakšno ceneno olje.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rezervni deli, olje - 01.08.10 20:20 hvala Saab95. Zanimivo glede kabinskega filtra. Tam kjer sem jaz spraševal je 80 eurov, ker ima baje eno plastično ohišje.
Sicer pa svečje po 4 eure/kos (so edinstvene razen še en ford jih je enkrat uporabljal) kar se mi ne zdi drago filter olje 8 eurov zračni sem pozabil ampak preraćunano vse skupaj z oljem, zavornim ploščicam, filtri, razen kabinski okrog 150euro z popustom, kar se mi ni zdelo drago.
Aja zavorne ploščice 60 eurov. Ali je to drago ?
Zaradi olja se bom pa pazil in nič varčeval na njem upam da tudi prejšni lastnik ni, ker avto za enkrat prede kot mucek in želim da tako tudi ostane.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal