Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 234830394


Voda v avtu - 15.03.11 19:57 Pozdravljeni vsi.

Že nekaj časa pregledujem vaš formum in sem se odločil da se registriram ker potrebujem pomoč pri vdoru vode v avto.

Imamo doma SAAB 900 SE, vendar to ni prvi SAAB, je naš drugi, prvi je na podstrešju za dele za tega.

No uglavem problem je sledeč:

Tepihi po tleh je moker in vlažen, sedaj sem potegnil ven ta tepih in ga postavil pokonec da se suši. Pod tem tepihom je pa se pena z nekakšno vpijajočo se gobo, ki potegne nase zelo veliko vode, in to je zelo zelo mokro. To sem nekako odrezal ven z olfa nožem in dal sušit, vendar bi vseeno rad se znebil vode, vode je pa vsaj še pod armaturo za 2 litra.

Ker smo že tretji lastnik, in prvi lastnik je bil zelo zanemarjem do avta, drugi ga je malo v red spravil, sedaj pa smo že mi vložili v avto 500€, ker ni delalo gretje in sem peljal k električarju da so zrihtali, in še zvočniki radio uglavem da buta .

Kaj je možno da voda vdira iz motorja proti notranjosti, ali potuje po ceveh za gretje? Bi moral umakniti še armaturo? Pa če je luknja da jo zafilam z kitom ali čemer koli, ker je mokro samo potleh in nikjer drugje, najbolj pa pri sovoznikovem sedežu. Tam je pa vode uglavem ful.

Majhna pomoč bi bila dobrodošla
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Voda v avtu - 16.03.11 21:27 Jaz sem imel problem z vodo v avtu na moji 9-3 in je bil problem, ker je prejšnji lastnik nekaj vrtal po vratih in je strgal protiparno zaščito, zato mi je zamakalo po tepihu in po tleh od vrat kadar je bil dež - po menjavi protiparne vse ok. Upam, da bo pomagalo. Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Voda v avtu - 16.03.11 22:02 Če maš šibedah, je lahko vzrok tudi v odtočnih kanalih od šibedaha.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Voda v avtu - 16.03.11 22:55 Hvala obema.

Sedaj sem posušil vso vodo, ki je bila notri, stem da sem čisto ga razdrel in porezal spodnjo peno in naročil novo, ker je bila prejšna čisto zanič tako da, bova sedaj z očetom sama nekaj skompenzerala s peno.
Pol sem pa kalorifer notr in da se je posušilo, tako da spodnje kanale sem zafilal z kitom, tako da bomo videli kaj bo.

Pač nemarni prejšni lastniki. Zanimivo je tudi da je avto pri zadnjih sedežih je odprt, karoserija avta, kjer je tank bencina, zgleda so odprli na carini in so tako pustili, tako da se potem v avtu voha bencin, in se je vonja težko znebiti. Upam da mi bo uspelo z predpražnikom to odpraviti, da se pod pritiskom to tolko stlači da nebi bilo več odduška ven.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal