Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 234679032


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
Tester za "self service" - 31.05.11 11:07 Živ, evo na novo odpiram temo, da bo bl pregledno.

Glede testerja OP-COM smo že nekaj napisali. Pr meni je bil problem, da mi ni hotelo naložiti driverjev za Interface - konektor. Slednje je bila posledica, ker uporabljam OS Windows 7 Ultimate, za katerega pa še ni narejenih posodobitev OP-COM-a.

Ker morate OP-COM torej naložiti na OS Win XP, na compu pa že poganjate Win 7, imate več možnosti. Po brskanju po stricu Googlu sem izbral meni najbolj ugodno in neškodljivo varianto. Možnosti pa so:

- da npr. naredite Dual Boot (pri čemer je priporočljivo najprej naložiti na eno particijo Win XP, šele na to Win 7 na drugo ločeno particijo),

- druga možnost je naložitev vmesnika - Windows XP Mode ( http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/ download.aspx ). V tej aplikaciji nato v samostojnem virtualnem oknu poganjate XP-je. Pri tem je lahko po naložitvi aplikacije zaradi nezmožnosti hardwerske opreme vašega compa zadeva mrtva, vse dokler ne posodobite vašega Bios-a (flash Bios). In še takrat ni zagotovila, da bo zadeva špilala, če vam vaš model compa ne omogoča virtualizacijske tehnologije (Hardware Virtualization),

- za to obstaja še tretja najboljša varianta in sicer, da naložite na comp slednjo aplikacijo - WMware Player ( http://www.howtogeek.com/howto/10911/run-xp-mode- on-windows-7-machines-without-hardware- virtualization/ ) in
( l:official&client=firefox-a target="_blank">http://downloads.vmware.com/d/info/ desktop_downloads/vmware_player/3_0?ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozillal:official&client=firefox-a )

Programček boste lahko naložili po tem, ko se boste preprosto logirali na njihov site, daste jim pa na primer nek "fake" email, katerega ne uporabljate redno.

Zadevo sem stestiral, driverje za interface v XP okolju sem preprosto naložil, OP-COM programček deluje brezhibno, torej za 2.2 TiD motor Y22DTR (D223L) - Vectra-C izbira modula.

Toliko od mene, upam da sem vam pomagal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 31.05.11 11:36 No ja, če se vam ne da ukvarjati s fake maili in podobnimi zadevami obstaja brezplačna odprtokodna alternativa VMwareu in sicer VirtualBox ali po domače vBox: http://www.virtualbox.org/

Sicer pa lepo spisana navodila.

Drugič lahko kar vprašaš za kaj takega preden greš na Googla, ti bomo povedali. Razen, če ti je v veselje raziskovat (meni bi bilo).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 31.05.11 12:15 Moj kolega je OP-COM-a nabavil direktno preko tega ponudnika:

http://www.dealextreme.com/p/op-com-usb- diagnostic-cable-for-opel-cars-33585

Zadeva je glede poštnine popolnoma brezplačna, naročiš, plačaš preko Paypal-a in počakaš na zvonec poštarja, voila.

Napake (code error), ki vam jih tester javi, pa si lahko brezplačno ogledate tukaj:

http://www.permoveo.ltd.uk/tabid/122/OBD-Error- Code/P0105/Diagnostics/Saab/Default.aspx

Pri tem vnesete v polje napak številko vključno z oznako "P", torej npr. P0105


LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 10.06.11 09:54 Napisal uporabnik Ombre:

Včeraj sem dobil OPCOM tester, ki sem ga naročil na angleškem ebayu. Je verzija 1.39 in imam neki software brez cracka...

Podpira tudi moj avto in sicer 1.9 TID. Uspešno sem naredil regeneracijo filtra (skuril sem nekaj trave za auspuhom) - avtomatik ti ga sam nabije v obrate in ga tudi tam drži.

Preveriš pa lahko vse, vključno z kilometri in ostalimi parametri. Za ta denar - cca 45€ s poštnino je dobra stvarca.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 10.06.11 10:03 Toliko da še dodam. Nova različica OP COM deluje tudi na Windows 7.

Ima tudi dodano opcijo za Saab 93 in 95. Čisto spodaj pod letnicami ko izbirate avto.

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 10.06.11 10:14 Glede software-ov OP-COM-a je pa tako. Če imaš srečo pri nabavi le tega da dobiš "original" software je cool in zadeva bo laufala, se pravi programček bo pri zagonu po izbiri vrste motorja prepoznal interface.

V mojem primeru je bilo pa tako, da sem imel skrakan software in se zadeva nikakor ni hotela, potem ko so driverji od Interface-a in programček v XP-jih bili lepo naloženi, v avtu skonektati z mojim interface-om, se pravi sploh ga ni zaznalo.

Rešitev smo našli v tem, da mi je Davk dal svoj softwear, brez cracka, sistem je po zagonu "test interface" aplikacije konektor sam zanal in zadeva sedaj dela b.p.

Ob tem je potrebno tudi paziti, ker naj bi na trgu krožili določeni software-i, ki so skrakani (seveda od kitajcev, proizvajalcev za identičen OPCOM je na kitajskem malo morje), in če interface ob prvem zagonu prepozna neoriginalni program, se baje zaklene sam od sebe in konc (to zaščito je v elektroniko vkomponiral ta madžar, ki naj bi ga tudi razvil). Torej če si imel tovrstno smolo pač nabaviš novega drugje, glede na strošek, ki je v primerjavi z dražjimi servisi majhen, to niti ni tak problem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 13.06.11 12:46 Se da s tem preverit tudi kdaj je avto nazadnje sam naredil regeneracijo DPF-ja? Se to sploh beleži kje?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 15.06.11 08:09 Salsero,
ali je ta tester univerzalen za vse modele in za vse verzije SAAB motorjev ( benz in disel ).
Zdi se mi pronicljivo od serviserjev v Sloveniji, da za vsako malenkost zaračunavajo za ugotavljanje napake delo s testerjem. Tudi ob izvršitvi servisa zaračunavajo zraven servisnih ur še tester. Še malo pa boto pričeli uporabiljati tester ob zamenjavi pnevmatik iz letnih na zimske oz. obratno.
Po e-m. sem izvršil povpraševanje za ceno komplet SAAB 9-3 servisa v Avstriji v Klagenfurtu ter v Italji v Trstu ( za Graz bodo vedeli Štajerci ).
Od obeh sem prejel uradno ponudbo, kjer mi ponujajo natančno specificirano uslugo po materilu in v njej zaračunavajo izključno dve uri dela, nobenega testerja dodatno. Poklical sem še dodatno in se pozanimal, tester je v ceni uru in servisne storitve.
Kaj nam Slovencem preostane, toraj nabava tvoje verzije testerja, seveda, če je univerzalen.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 15.06.11 08:38 Mislim da, če imajo Saab in Opel identične motorje - se lahko bere kode tudi na njih. Moraš pa samo izbrati ustrezen model motorja - lahko Saab 95 ali Opel Vectra C.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 15.06.11 12:46 Korosec6, priznam da kaj veliko pojma o bencinskih motorjih v Saab-u nimam. V primeru OP-COM konektorja za diesle ni problema, ker gre to za skupni motor Isuzu v Vectri in Saab-u, torej 2.2 TiD. Kot je pa že Ombre dejal, pa zadnje verzije OP-COM-a podpirajo tudi 1.9 TiD (JTD) motor. Kar se bencinarja tiče mislim da ga v tem software-u ni. Potrebno bi bilo malo pobrskati po netu, če je kaj za saab benze.

Ja in tko je v Sloveniji, balkanska posla pač. Kakor se komu zdi, tako ti pa zaračuna. V tujini na zahodu so navadno pošteni in ti za pošten denar izdajo račun za posamezne specifikacije, kjer je valda tester vračunan v ceno, saj mehanik drugače sploh ne gre posegat v motor.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 30.06.11 18:55 Pozdravljeni,tudi sam sem naročal od zgoraj navedenega ponudnika in se mi noče povezati z avtom. Mi lahko kdo kako pomaga, prosim?

Lp, Nejc
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za "self service" - 16.02.12 10:39 Ker sem ravno včeraj nekaj testiral kolegu iz foruma, po daljšem času uporabe testerja komentiram slednje:

ta tester deluje brezhibno, po prejemu novejšega softweara od enega kolega forumaša mi deluje odlično tudi v Win7. Ima pa tester to pomanjkljivost, da so pri 2.2 TiD motorjih včasih javljene splošne napake, ki pa niso nujno točno napake, ki kažejo neko specialno okvaro - za slednje je treba potem na tester Tech2.

Vsekakor je za lastno diagnostiko veliko pozitivnih razlogov, ena glavnih je strošek, ki ga prišparaš za test pr mehankarju.

Kot zanimivost pa omenim še, da sem včeraj s testerjem preveril kolegu še odometer na njegovi 9-3, ki jo je pravkar kupil in je bila uvožena iz italije. Barabe preklete, na števcu mu kaže 145.000, men pa na testerju 185.000 km!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 16.02.12 16:49 Salsero je napisal:
ta tester deluje brezhibno, po prejemu novejšega softweara od enega kolega forumaša mi deluje odlično tudi v Win7. :

Povej mi : ali deluje tudi na bencinskim motorjih. Če ja, si mi polepšal dan.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 16.02.12 20:22 Nope, zato pa ima Salsero mojega
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 17.02.12 08:15 Ja res je, tester OPCOM deluje samo za motorja diesel 2.2 TiD in diesel 1.9 TiD (9-3 ali 9-5), hvala Cleaner, ker imaš drugačen motor
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 17.02.12 10:01 Na bencinarjih nič ne crkuje, zato ne rabimo testerjev
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 17.02.12 12:19 cleaner je napisal:
Na bencinarjih nič ne crkuje, zato ne rabimo testerjev

Res je ; prav imaš ! ( ne bom se havalil z bencinarjem , ker bo takoj kaj narobe), vendar enkrat, pa ga le rabim ( npr .: servisni interval resetirati )

Ali pa , ko mi serviser zamenja pnevmatike... ja s testerjem smo izvršili: nastavitev moment ključa, pa dva litra kompresije testirali in še nastavitev magneta za polovitev vseh aluminjijskih opilkov ,... toraj tester je potreben in takrat je cena ( plačam ) za vse nazaj
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 17.02.12 14:41 Še za servisni interval brisat ne rabiš testerja.Vsaj jaz ne na moji 95-tki,se to da zbrisat z kombinacijo določenih gumbov.Je pa žaaal dizel.Naslednji avto bo na bencin.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 17.02.12 19:54 melhi je napisal:
Še za servisni interval brisat ne rabiš testerja.Vsaj jaz ne na moji 95-tki,se to da zbrisat z kombinacijo določenih gumbov

Tako je, obstaja kombinacija gumbov, pozam jo ( neštete polemike, debate in nasveti na tujih forumih ), vendar to je mini reset, s kombinacijo gumbov se resetira samo opozorilo na SID, da je potreben servis.
Reset s testerjem resetira vse nastavitve ( na primer: samo s testerjem lahko izvršimo reset meritve oz prikaza kvalitete olja, to pomeni postavimo nazaj na 100% ). Tega pa še nobeden SAAB forumist ni pogruntal, kakšna oz. katera kombinacija resetira prikaz kvalitete olja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 18.02.12 09:08 Daj razloži malo.Obrabljenost olja?Kje,kdo,kaj beleži te podatke in kako se da ta podatek videt?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 18.02.12 12:07 kaj pa opozorilo: water in fuel!
se to tudi da zbrisati s pritiskom na več gumbov??
sj drgač sm se že navadu, da vsakič ko avto vžgem prtisnem gumb in opozorilo izgine
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 18.02.12 13:30 melhi je napisal:
Daj razloži malo.Obrabljenost olja?Kje,kdo,kaj beleži te podatke in kako se da ta podatek videt?

Preverjanje kvalitete olja ???
V primeru pravilnega RESETA po servisni storitvi ( mejavi olja in filtrov ) lahko vse do naslednjega tovarniško nastavljenega servisnega intervala ( to so dnevi oz. kilometrina ) nadziraš kvaliteto olja oz. izrabljenost olja.
Na volanu:
> INFO >
>SET >
>System Settings >
>Service Info........in na zaslonu je števični prikaz: to je , koliko je izrabljeno ( oz. obratno ) koliko je dobro olje v procentih.
To se mi zdi smiselno , zelo smiselno , saj tisti, ki “terajo” motor v onemoglost dobiljo povratno informacijo, da naj zamenjajo olje prej, kot načrtuje avtomobilski računalnik.
Tudi potencialni kupec si tako lahko pogleda pri trgovcu stanje olja.( In seveda, če je bil zadnji servis resnično pri pooblaščenem serviserju, ki ima TECH2 izvršen.
Za to storitev "pravi reset" mi je seviser ( v SLO ) na računu vedno izkazal in zaračual 85€ (to pomeni, plačal sem po postavkah : olje, filtri, dobni material, servisna storitev-ure ter nova vrstica : "priklop na tester"...85€ ), v tujini pa te storitve ne zaračunavajo.

Za tiste, ki pa vseeno želite izvesti mini reset, spodnje navodilo kako ( Ne vem ga je že kdo objavil na tem forumu,...držim se pravila : od viška ne boli glava ! )
1. You have to insert the key and turn it to the ignition position but without starting the engine.
2. Then push the footbrake, keeping it pushed the whole time throughout this procedure.... (cars with diesel engine only)
3. Then select "SETTINGS" on the steering wheel controls.
4. Then press and hold the "SET" button until given audible confirmation.
5. Select "TIME FOR SERVICE".
6. When asked "RESET SERVICE CHECK?" Select YES (You can undo using the CLR Button)
7. Release the brake pedal (cars with diesel engine only).
Follow these instructions carefully and that should get rid of the dreaded "TIME FOR SERVICE" indicator!!

POZOR : to je izključno postopek brisanja obvestila »potreben servis« in ga je možno izvesti izključno takrat, ko računalnik že prikazuje obvestilo »potreben servis« . V primeru predhodne izvršitve servisne storitve ( ko še ni obvestila na zaslonu ) ta postopek oz. resetiranja servisne storitve po tem postopku ni možno.
Od mini reseta naprej pa je zmeda, saj nadzora kvalite olja ni več možno opazovati !
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 18.02.12 19:35 Hvala! Bom malo probal,če gre to na mojem avtu tudi.Komande na volanu in SID so na mojem 95 malo drugačne kot na 93.Tudi postopek reseta opozorila na servis je malce drugačen (se mi zdi,če se prav spomnim ).Sem mel nekje na listu napisano iz avtodate sprintano pa ne najdem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 18.02.12 19:39 Kaj tudi po menjavi filtra goriva se ni zbrisalo?jaka d je napisal:
kaj pa opozorilo: water in fuel!
se to tudi da zbrisati s pritiskom na več gumbov??
sj drgač sm se že navadu, da vsakič ko avto vžgem prtisnem gumb in opozorilo izgine
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Tester za - 21.02.12 13:48 problem je bil, da se je senzor polomil (bil je plastičen in mehanik mi je tudi rekel da je bil slep oz. nedelujoč). Zamenjan je bil s pravim senzorjem. Poskusil je tudi druge, ki so podobni, a je isto. Univerzalni tester pa tega ne more zbrisati
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 28.02.12 18:27 Bi kdo imel ta program za share-at. kupil sem kabel iz dealextreme pa mi ne najde avtomobila. Poskušal sem tudi z drugimi driverji in programi, vendar brez uspeha. Mogoče je tudi problem v tem, da sem to poskušal z macbookom in na njemu prek parallel desktop gnal windowse.
Kakršnakoli pomoč je dobrodošla
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 29.02.12 07:47 Lahko prosim podaš link do kabla na dealextreme?
www.smorny.com
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 29.02.12 08:47 http://www.dealextreme.com/p/opel-tech2-usb-car- diagnostic-cable-black-48445
poskusil sem ga tudi na 9-5 bencinarju, pri katerem je nekaj zaznalo ampak je program delno madžarski in mali procent angleški
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 29.02.12 09:35 LynX je napisal:
Bi kdo imel ta program za share-at. kupil sem kabel iz dealextreme pa mi ne najde avtomobila. Poskušal sem tudi z drugimi driverji in programi, vendar brez uspeha. Mogoče je tudi problem v tem, da sem to poskušal z macbookom in na njemu prek parallel desktop gnal windowse.
Kakršnakoli pomoč je dobrodošla


Stari moj, predvidevam da za mal denarja mal muske, kolikor si pač plačal ti za svoj konektor.

Ostali smo nabavili tega:

http://www.dealextreme.com/p/op-com-usb- diagnostic-cable-for-opel-cars-33585

Je dražji ampak deluje. Na bencinarjih noben od teh ne deluje. Kar se pa software-a tiče, sem pa že zgoraj komentiral, da se lahko ob zaznavi neoriginal verzije konektor sam zaklene in ga lohka pošlješ sam še v večna lovišča.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tester za - 29.02.12 09:58 Bom naročil novega. Ali je pri tem priložen software, ki dela na Saabu ali je treba kakšen novejši software kje dobiti?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal