Obiskovalci
Trenutno 51 gostov
Obisk skupaj: 236619394


Nastavitev voznikovega sedeza in volana - 28.04.12 10:14 Nekako razmisljam v smeri 9000, vendar zaenkrat ne bi se kontaktiral konkretnih prodajalcev, ker nakup definitivno ne pride v postev se kar nekaj cajta, ampak na splosno me zanima ce bi avtomobil sploh bil pravi zame.

Problem pa je v glvnem v tem, da sem jaz osebno precje visok, moja partnerica pa ravno nasprotno. Avto bi vozila v glavnem ona v sluzbo, priloznostno pa tudi jaz na kaksna daljsa potovanja in podobno. Tako da bi rabil avto z velikim razponom v moznostih prilagajanja voznikovega okolja. Ali Saab 9000 nudi take moznosti? Govorim namrec o 40 cm razlike med mano in njo in sedaj sem sprobal NG900 in je njej obcutno prevelik avtomobil: na najvisji nastavitvi mehanskega sedeza (ne vem ce igra to kaksno vlogo) komaj vidi cez nadzorno plosco in dodatno jo jebe se zveza med blizino volana in oddaljenostjo pedalov, tako da je ta avto neprimeren. Sprobala sva se starega 9-3 coupe in njej je sicer ravno pravsnji, meni sicer nekoliko utesnjen, ampak bi prezivel. Kasneje pa sva se odlocila, da bi vseeno raje limuzino kot coupe.

Naslednji je torej 9000, samo ne vem ce bi ravno nadlegoval resne prodajalce samo za sprobat pozicijo sedeza, ko pa nihce nima rad ljudi, ki pridejo samo sprobat avtomobil brez resnih namer nakupa. Hkrati pa ne poznam nikogar, ki bi ta avtomobil imel.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nastavitev voznikovega sedeza in volana - 28.04.12 12:20 Koliko pa je visoka partnerica, če ni skrivnost? 160 cm lahko 9000 vozi brez težav, kolega s 193 cm višine se tudi ni pritoževal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nastavitev voznikovega sedeza in volana - 28.04.12 13:21 157cm. Vrjetno bi tudi to moralo it skozi. Pa tam v drugi temi, se je en pritozeval ces, da njegov brat dvometras bolj slabo sedi notri. Izgleda, da bo vseeno treba nekoga zagnjavit za preizkus. Se kdo javi za uslugo?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nastavitev voznikovega sedeza in volana - 29.04.12 09:44 V mojem avtu lahko na srečanju 26. maja sedita, kolikor hočeta Imam pa poškodovan mehanizem za dvig vozniškega sedeža, ampak verjetno moja 9000 ne bo edina tam
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nastavitev voznikovega sedeza in volana - 28.07.12 08:52 Evo tocno trije meseci minevajo in 9k je na dvoriscu. Razmerja so prava tako za majhne, kot za visoke. Konkretno pri tem modelu, pa je problematicna soncna streha, ki zniza strop za nekaj centimentrov, ravno toliko, da se mi tudi v najnizji nastavitvi, lasje dotikajo stropa (imam nekoliko strlece, hehe). Obstaja kaksna moznost za dodatno znizanje sedisca? Malce berem po tujih forumih in menda ce se odstrani mehanizem za nastavljanje visine, je sedisce se nekoliko nizje, vendar to potem onemogoci uporabo partnerici.

Torej rabil bi mehanizem za nastavljanje visine z daljsim hodom ... malce vesoljska, ha? Ampak ali bi mi znali povedat ce imajo slucajno sedezi z elektricno regulacijo kaj vec hoda od teh mehanskih? Ceprav bi lahko vseeno odmontiral sedez in preveril ce gre zadeva sploh do dna hoda, pa da ni slucajno kje kaj zataknjeno, a ne.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal