Obiskovalci
Trenutno 9 gostov
Obisk skupaj: 235836749


Kabrio - impregnacija strehe - 25.05.12 09:14 Na kratko: dve leti, od kar imamo 900ng kabrioleta, se ukvarjam s težavo rahlega puščanja strehe. Le to se pojavi, če avto stoji parkiran v močnem nalivu.
Seveda sem hitro ugotovil, da si z nakupom kabrioleta na glavo nakoplješ tudi dodatno vzdrževanje strehe - priporočljiva je impregnacija 2x na leto. Prelet debat na forumih po tujini je izločil dva produkta, ki se priporočata za ta namen: Renovo Ultraproofer in 303 High tech fabric guard. Dve leti nazaj sem preko Ebaya najlažje dobil Renovo izdelek.

Navodila za impregnacijo velevajo, da se sredstvo aplicira na očiščeno in suho streho. Sam sem si ob tem pomagal s pleskarskim čopičem. Je pa kar jeba, ker je sredstvo zelo tekoče in ga je težko vtreti v streho in se matraš vsaj uro in pol, da si približno zadovoljen z delom. Rezultati so bili do sedaj bolj pogojno zadovoljivi, puščalo je sicer manj, dobro pa ni bilo. Nazadnje sem impregnacijo po tem postopku naredil med prvomajskimi prazniki, ta teden pa mi je počil film, ko sem spet dobil porcijo vode v naročje.
Tokrat sem prilagodil navodila v smislu, da sem se impregnacije lotil na mokri strehi. Razlika je bila očitna - sredstvo se je z lahkoto vpijalo v streho (tudi na poševnih predelin sem ga lahko vtrl s čopičem) in gotov sem bil v pol ure. Avto sem nato čez noč pustil v garaži, da se je streha dodobra posušila. Rezultat prihodnjega naliva na prostem pa je bil razveseljiv - v kabino ni pronicala niti kapljica. S priložene fotke se tudi vidi, kako kapljice vode ostanejo na površini strehe podobno kot živo srebro in se ne vpijejo vanjo.

Sedaj gre 1 litrska flaša Renovo izdelka h koncu in sem si rekel, da bi poskusil še sredstvo 303, katerega na forumih v tujini zelo "obrajtajo" in naj bi nudilo trajnejšo zaščito strehe. Ob ponovnem brskanju sem prišel do slovenskega zastopnika za 303 (1 liter stane dobrih 30 EUR): link

Ups, ni bilo tako na kratko
No, upam da bo tole še komu prav prišlo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kabrio - impregnacija strehe - 25.05.12 11:03 Jaz pri svojem uporabljam impregnacijsko sredstvo od BMW-ja. Je pač naneslo, da sem ga kupil pri nas in ne preko spleta.

Je pa postopek malce drugačen.

In sicer je potrebno streho najprej oprati s šamponom za streho. Šampon je v pločevinki in se naspreja preko celotne strehe. Peno, ki jo naneseš, pustiš stati par minut, nato pa z gobo ali z nežno ščetko streho očistiš.

Nato vzameš impregnacijsko sredstvo, ga zmešaš z vodo, in to mešanico z gobo naneseš na mokro streho. Je pa dobro streho kar zadosti navlažiti in ne le prebrisati. Nato pustiš da se posuši.
Pomembno je, da to počneš v senci in ne na soncu, sicer ti ostane flekasta streha.

Poleg tega, da platno ne vpija več toliko vode, se mu tudi osveži barva, ki z časom zbledi. Podobno kot pri gumi in plastiki, kadar ju premažeš z podobnimi sredstvi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal