Obiskovalci
Trenutno 13 gostov
Obisk skupaj: 236258039


<< Začetek < < 1 2 3 > > Konec >>
Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 17:53 En lep pozdrav vsem skupaj. Sem se odločila, da se malo razpišem o mojem 'lubiju', ki mi počasi že para živce.
Avto je Saab 9-5 3.0tid, kot najbrž že veste. Do pred par mesecev nazaj je avto delal brezhibno, nakar je začela zmanjkovati hladilna tekočina, avto pa je na vsake toliko zelo cukal. Takrat ga je Edo priklopil na računalnik, kazalo ni nič, zaradi hladilne tekočine se je menjal ventil za ogrevanje. Pa je spet bilo nekaj časa v redu.
Potem pa je bilo srečanje v Hotavljah, najbrž ste opazili, kako se je kadilo za mano, ko smo se peljali v klance No, pa smo ga spet priklopili na računalnik, zapacan je bil egr ventil. Egr ventil 'smo' očistili, avto naj bi delal normalno, se pripeljem domov, avto spet cuka. So mi rekli, da ga prepočasi vozim, da se saje nabirajo in zato cuka. Od takrat naprej ga redno 'prepucavam' na avtocesti, samo kaj, ko bolj ko ga gonim, bolj se trese potem. Počasi sem že sita vsega, zato sem našla tukaj blizu mene enega mehanika (malo mi je daleč se vozit po 70 km do mehanika), ki je takoj ko ga je zalaufal, rekel, da nekaj ni v redu, da preveč kadi. No, potem je ugotovil, da je zračni filter za zamenjat (bil je vlažen) in da bo vse v redu. Filter zamenjan, avto dela kot šus - 3 dni. Res je, da zdej ne kadi več tolk kot prej, ampak je spet začel cukat. Na žalost je zdej ta mehanik na dopustu, tko da mu ne morem spet težit, zato težim tukaj Aja, gledal je tudi za hladilno tekočino, pa nikjer ne kaže, da spušča, čeprav jo vsake toliko zmanjka. A je možno, da je to dvoje povezano?
Upam, da ni kako tesnilo glave na motorju? Mislim, sej karkoli že je, da bi se vsaj uštimal, ker zdaj pa res več nimam živcev.

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 18:21 A lahko malo bolje opišeš kdaj in kako cuka...

A samo ko je mrzel/topel? A samo pri določenih obratih?

Drugače pa nekaj z dovodom goriva/zraka po mojem... Filter goriva ste menjali? Na vseh dizlih je treba res redno menjat filter goriva!
Probaj dodati h gorivu še kompleten čistilec sistema... recimo s STP complete fuel cleaner imam odlične izkušnje. To ti bo dobro prepucalo cel sistem.

To je prvo kar mi pride na misel.

Glede izginjanja hladilne tekočine - Kako pogosto in koliko je zmanjka?

A so kakšni fleki pod avtom, ko je parkiran?

Se pri ceveh in okoli termostata pa tudi posode za hladilno tekočino vidijo kake sledi antifriza? (Ponavadi bele črte).

A se v posodi hladilne tekočine nabere previsok pritisk? To lahko probaš tako, da po vožnji počasi ampak res počasi in previdno odpreš pokrovček in če malo "pihne" ven je vse uredu... Če pa piha dolgo časa kot iz lokomotive potem pomeni, da ti skozi tesnilo nekje nabija kompresijo... Tudi cevi so takrat zelo napete.

Še enkrat opozorilo, da naj to zadnje raje mehanik preveri. Sem pa imel sam tak problem na prejšnjem avtu.

Upam, da sem kaj pomagal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 19:52 Cuka, ko ga prime, neprestano. Ko je mrzel in ko je topel. Tko ko speljem, kar odskakljam. Če fajn pritiskam na gas, ne cuka, ampak ne morem ga skos vozit na polno, sploh ko je mrzel. Se pa čuti, da mu nekaj manjka, se pravi, nima tiste moči, ki bi jo moral imet. Kot da gre ta zrak nekam v prazno. Ko pa ima dan, ko ne cuka, začne cukat potem ko recimo pridem dol iz avtoceste, pri bolj počasni vožnji. Filtra goriva še nismo menjali, se pravi, da bo to naslednji podvig.
Hladilna tekočina pa, odvisno kolk se vozim, recimo, da po 500 km začne javljat napako fill coolant fluid. Mehanik je pregledal vse, pravi, da ni sledu, da bi tekočina puščala. Odpirali smo že pokrovček pri toplem motorju, in tako ko si rekel, pihne malo ven, potem pa je v redu. Avto se tudi ne pregreva. Flekov pod avtom ni, ker mislim da pušča čisto čisto malo. Sledov antifriza najbrž ni, ker nalivam samo destilirano vodo, ker se mi ne splača kupvat antifriza, ker ga takoj ni več.
Ta kompleten čistilec sistema - to dobim na črpalki? In koliko tega nalijem?

Hvala za odgovor.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 20:02 Čistilec bi morali imet v vsaki bolje založeni trgovini z avtodeli... Pazi, da ti dajo tistega, ki je za dizel motorje!
Eno dozo dodaš na poln tank goriva... Oziroma lahko narediš tudi tko, da daš 20 litrov nafte pa čistilec in greš eno dobro furo odvozit do daske

Glede hladilne:
Hja, če je voda not ne boš videla kje pušča, ker sproti hlapi in ne pušča sledov...

Drugče pa grelec kabine? A ste to že pregledali?

Edit... Aja glih nekaj še...

A kadi "dizelsko črno" al je dim kakšne druge barve?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 20:32 Ja, kadil je dizelsko črno, čeprav takrat ko ga je mehanik sprobaval, kar pomeni, da je prtiskal do daske, je bla tista delavnica in vse okoliške hiše v črnem oblaku. Nisem mogla verjet, da je to možno zakadil je hujš ko kak stari tamček ampak sej pravim, pol je zamenjal zračni filter in zdej ne kadi več tolk, edino, ko grem na avtocesto in tretja, gas do konca, četrta in tko naprej, takrat kadi ko tavelik ampak mislim, da je to normalno. Samo mislim, kaj pa jaz vem
Recimo, da mam zdaj malo manj kot četrt tanka in grem tankat za 20 eur, celo flaško pol not vlijem al kako? Pa se bo pol fejst ven kadil, ko ga bom terala?
Ok, naslednič vlijem noter antifriz, da bomo vidli, kje pušča. Grelec kabine? O tem ne vem dosti, vem samo, da ventilacija nekaj čivka. Avto ima skor 300k , tko da sm misla da je to normalno. Menjan je bil ventil za ogrevanje, če ma to kej veze?
V glavnem, želim si, da bi kupla bencinarja, ne pa dizla. Ampak po toči zvoniti je prepozno, pravijo. Zdej imam nepremičnino
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 20:40 Potem lahko skoraj 100% rečemo, da tesnilo glave ne pušča... Ker se ti ne kadi belo in ne nabija pritiska v posodo.

Naslednjič naj ti mehanik pogleda, če je kaj mokro okoli grelca kabine. Obstaja tudi tesnilec za hladilnike in grelce a ga raje ne bi priporočal, ker prinese več težav kot rešitev.

Ja natoči za ene pol tanka recimo, ulij celotno flašo not...sicer pa so navodila zraven. Če boš naredila močnejšo koncentracijo ne bo nič narobe. Potem pa gas na avtocesto pa tiščat. Aja pa dejte potem v kratkem še filter goriva zamenjat.

Dizel je ultimate joy killer(po mojem mnenju) in upam, da si ga nikoli ne bom lastil za piko na i so pa teli 3.0 motorji v Saabih bolj hopsasatralala, če veš kaj hočem povedat.

Drugače pa meni je tud malo žal, ker se mi je začelo mudit z nakupom in sem avtomatika nabavu Sej sem zelo zadovoljen z avtom samo avtomatik je pač...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 21:38 Hja vem, saj sm brala o tem kok so te motorji na hopsasatralala, ampak še vseeno je to Saab Men je blo važno, da mam Saaba, ko sem kupovala Moram rečt, da tok živcev, kot mi je pr njemu šlo, mi ni še pr nobenem avtu, ampak tud tok veselja še ni blo hehe
No sam da ni tesnilo glave, pol bomo že neki uštimal.
Kaj pa pol to, k se ventilacija oglaša, je to povezano?
Takoj v ponedeljek mu grem težit, komi čakam
Sej če se vozim s takim avtom, a je lahko kej narobe?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 21:49 Skoraj 100% je narobe nekaj na turbo sistemu.
Prebita kaka cev ali pa intercooler nekje fejst mim piha.
Si opazila da bi kje kaj puščal kak luft ob dodajanju gasa?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 21:53 Hm kako pa ni to lahko opazila? Neki se mi zdi kokr da gre nekam zrak, ampak.....nimam pojma. Turbino so gledal, pa pravjo da je ok.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 21:59 rokyluk je napisal:
Skoraj 100% je narobe nekaj na turbo sistemu.
Prebita kaka cev ali pa intercooler nekje fejst mim piha.
Si opazila da bi kje kaj puščal kak luft ob dodajanju gasa?


A ne bi svetila "engine check light" lučka v takem primeru?

Pa zanimvo, da se cukanje pojavlja pa izginja...

Ni pa izključena turbina vsekakor je za pogledat tudi to...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 22:00 Sej načeloma si povedala da ti avto cuka verjetno se tudi čuti na sami moči in porabi goriva.
To da je problem na turbo sistemu ne pomeni da je znaič turbina ampak je potrebno pregledat kompleten sklop.
Kot sem napisal najverjetneje je kje kakšna mala ali verjetno že malo večja luknjica na kakšni cevi do intercoolerja ali pa na samem intercoolerju. Mojga je na spodnjem delu dobesedno odprlo avto je šel za en kurc kadil je pa kot kak star tamček.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 22:02 Sej verjetni ji pa še ve ne
Ni pa tudi nujno...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 22:05 Ne, nobena lučka ne sveti, to bi pa ja opazla, tud če sm ženska Preden se je zamenjal zračni filter, je bla poraba nizka, tam okrog 5l, zdaj pa je okrog 6, kar je normalno.
V ponedeljek grem z vsemi temi vprašanji in prošnjami do mehanika, pol bomo pa vidl..
Povejta mi sam še, a se je pametno vozit s takim avtom?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 12.07.12 22:06 Če pušča kje cev ali intercooler nebi smelo biti problemov. Jst sem se s takim avtom vozil 3000km, ker nisem vedel več kaj ne še spucam
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 08:03 Zdravo. Dobrodošla v "klubu" saabov z 3.0 tid motorji. Sam vozim tagega saaba že kar nekaj let in sem imel enake težave. Glede kajenja, cukanja in zmanjkovanja hladilne tekočine sem že skoraj diplomiral. Najprej glede črnega kajenja:
- bolj ko je vroče bolj bo kadil (pozimi ne kadi skoraj nič), sprijazni se s to hibo
- če se voziš v območju obratov okoli 2000 rpm začne avto kar solidno cukati in kaditi, edina reštev je da ga prešaltaš v nižjo prestavo in ga pohodiš do konca (blokade) to reši težavo za nekaj 10 km, če je režim vožnje potem spet enak.
Pri težavi zmanjkovanja hladilne tekočine sta pa samo dve možnosti:
- puščanje vodne črpalke. Pri tem motorju je vodna črpalka vgrajena v samem bloku motorja in je nevidna dokler se ne razdre del motorja na levi strani pri jermenih. Za primer puščanja črpalke so naredili neko majhno cevko "skoraj nevidna" na sprednjem delu bloka motorja okoli izpušnega kolektorja. Moj nasvet če še ne pušča črpalka vlij čim prej v sistem antifriz drugače bo zaribala na grafitnih tesnilih.
- druga težava pa je katero sem imel tudi jaz na mojem avtomobilu in tudi nekaj znancev, ki imajo tudi ta tip motorja je pa zdrs cilindričnih puš iz samih ležišč. Po sabovih navodilih za vzdrževanje teh motorjev in pri tej težavi je motor zanič. Kljub temu sem uspešno popravi vse tri avtomobile in trenutno še kar delajo. Prevozili so že skoraj vsi preko 70000 km.
Glede cukanja pa imaš možnost kupiti pri uradnem serviserju Renaultov neko tekočino katero so jo razvili prav za ta tip motorja namreč nekateri Renaulti imajo tudi ta motor. Tekočina stane okoli 30 Eur in se jo priklopi obvezno direktno na naftno črpalko. Motor mora delovati samo na prostem teku brez dodajanja plina in ob ugasnjeni klimatski napravi dokler ne porabi vse tekočine (30-40min). če s to tekočino ne rešiš težav je potrebno zamenjati dva ventila na naftni črpalki, ki se jih da kupiti pri Renaultu namreč preko Saaba se jih ne da dobiti. Mislim da stanejo okoli 500eur.

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 12:33
- če se voziš v območju obratov okoli 2000 rpm začne avto kar solidno cukati in kaditi, edina reštev je da ga prešaltaš v nižjo prestavo in ga pohodiš do konca (blokade) to reši težavo za nekaj 10 km, če je režim vožnje potem spet enak.


Ne mi rečt, da je to normalno, ker ne more bit

Kako pa potem voziš tega dizla optimalno? Blizu blokade ves čas?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 12:47 Pol lahko iz tega sklepam da je bil nakup tega avta nateg stoletja? Ohhh, razocarana sm zelo! No sam kaj naj zdej, kar je, je. Saab95, iz kje pa si ti in a bi mi mogoce pomagu ga resit?

Zdej pa v jok pa na drevo pa igrace s sabo.......
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 12:47 Vem da to ni normalno samo tako pač je. Najbolj se motor zabaše s sajami v območjo od prostega teka do 2500 obratov in ko so zunanje temperature večje od 10°C. Avto je bil že neštetokrat na testerju smo ga vozili prikljopljenega na tester tudi več kot uro pa ni nobene napake niti ni nobenega odstopanja glede parametrov katere ima predpisane. Injektorji in naftna črpalka sta bili tudi že na testiranju in je vse OK. Kolikor mi je znano je napaka nekje v samem softveru ki krmili vbrizg goriva, ker v danem trenutku vbrizgava preveliko količino goriva napram vsesanemu zraku. Poznam vsaj še štiri lastnike avtomobilov s tem motorjem in imajo vsi enake probleme s črnim kajenjem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 12:49 Teya sem iz Ljubljane lahka se dobiva pa mal pogledam.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 13:19 No fajn jaz sem iz jesenic. 040320646 poklic
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 15:10 Mogoče bi bilo še za preverit ali imaš urejeno dodatno hlajenje motornega bloka. Pri teh 3.0 motorjih naj bi bil problem pri pregrevanju šestega cilindra.

Post:
http://www.saabslo.com/index.php? option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=21&id=6349#6349

glej od 18.03.08 10:33 dalje
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 15:40 Upam, da se bo dobro rešilo tole... Kajti glede na vse okvare, ki jih imajo ti motorji bolj slabo kaže.

Sicer pa, če smo pošteni noben motor v Saabih ni bil ravno biser. Razen mogoče fiatovi dizli.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 18:05 Upanje umre zadnje Če ne pa macolo pa ciganom za železo, sej ma 1700 kg, nekaj bom že zaslužla..kupu ga tko al tko ne bo noben...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 19:11 saab95 je napisal:
Kolikor mi je znano je napaka nekje v samem softveru ki krmili vbrizg goriva, ker v danem trenutku vbrizgava preveliko količino goriva napram vsesanemu zraku.

A kakšen izboljšan software pa ne obstaja?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 13.07.12 21:17 Saab je izdal neki novi posodobljeni softver. Jaz sem ga zamenjal na svojem avtomobilu pa ni nobene razlike. Razlika je samo v tem da med šaltanjem med prestavami "pripravi" obrate glede na izbrano prestavo. Recimo v prvi spelješ do 3000 obratov nato prestaviš v drugo in elektronika zadrži obrate recimo pri 1700 kateri so za prestavno razmerje v drugi brzini. Obrate zadrži toliko časa dokler ni sklopka popolnoma spuščena ali pa če stisneš zavoro. Takrat padejo nazaj na prosti tek.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 14.07.12 10:40 Kaj ma zdej tle viagra zraven? A mu dam ene dve tabletke not v tank pol bo pa kot nov
No povejte pol, kako je najboljš ga vozit? Skos na 3000?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 14.07.12 19:32 Ne viagre not tlačit, se zna zgodit, da ti bo avto skos stal
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 14.07.12 21:50 Pa pretrd bo za naše ceste

Drugače pa sporoči, ko boste kaj novega ugotovili.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 17.07.12 16:28 hahaha skos bi stal )

Evo, sporočam novice, Saab95 si ga je pobližje ogledal in ugotovil da imamo upanje javlja sicer napako egr ventil, smo resetiral, čez en teden ponovimo vajo
Naročil smo neko tekočino, mislm kokr sirup za izkašljevanje )ga bomo pital po žlički, upam da se bo zlizal
jooj pa kaj je še vse z avtom narobe - menjalnik totalno razštelan, jermen al neki tm okrog cvili..
Pa nekdo je v preteklosti odžagal kar kos kovine v motorju, ker ni znal zravn pridet... No, mogoče je za kako kilo lažji
Pa še to ja, kok je dejansko ta avto vreden me je presenetlo... Ampak sej, če se ga porihta, ga bom furala še ko bom s palčko okrog hodila)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Cukanje in puščanje hladilne tekočine - 17.07.12 16:35 Vreden ni nič.

Jaz mojega ponujam okol da bi menjal za kak drug avto.
Pa samo da slišijo "Saab" ponavadi zaključimo zgodbo.
Tolk o teh naših nepremičninah.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 3 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal