Obiskovalci
Trenutno 6 gostov
Obisk skupaj: 236289017


pregrada prtljažnega prostora - 04.12.12 17:52 Pozdrav,

Iščem pregrado prtljažnega prostora s potniškim delom. (saab 9-5 karavan, 2003) Ima kdo kakšne izkušnje z iskanjem in nabavo pregrade vsak nasvet dobrodošel? Če pa bi kdo prodal, ker ne rabi več, se priporočam.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 04.12.12 20:04 Pregrad imaš 2 vrsti.
a) kovinsko
b) mreža

Prednosti:
a) kovinska je po mojem mnenju pač varnejša, in tudi praktična izkušnja v 9-5 je da je bolj pregledna. Beri. Ko gledaš vzratno ogledalo je pregled skozi zadnje okno jasnejši. Tukaj je vpetje v zadnjo klop in posledično ohraniš celotni prostor.
Če podiraš zadnje sedeže, seveda moraš odstraniti mrežo. mreža ti potem dela dodatno navlako v prostoru.

Zgornje vpetje je enako kot pri tkaniniin sicer imaš dva plastična pokrova (eden na vsaki strani) stropa zadaj za zadnjimi naslonjali. Sama montaža je pri fiksni mreži po moji izkušnji z odtenek bolj komplicirana, se pa navadiš

http://www.partsforsaabs.com/product_info.php? cPath=29_68&products_id=448 160 usd plus poštnina.

b) mreža ima to slabost da jo moraš vpeti tudi v dno vozila, kar pomeni da ti vzame nekaj cm prtljažnega prostora na dnu zaradi varnostnih trakov (zatakne se v okrogle prijemke prtljažnika) tako da pri letnem pakiranju zmanjka cca 2-3 cm prostora za dolžino
dodatna slabost je da tanka in gosta mreža , ki je verjetno prav tako varna, bistveno poslabša pogled nazaj skozi ogledalo in se moraš te zadeve navaditi. Beri, sam sedaj vozim 9-3 s to mrežo in niti več ne vem da jo imam, če vozi avto kdo drug je takoj pritožba da se nič ne vidi (enako sem klel tudi sam)
Prednost te mreže je v tem , da lahko podreš zadnje klopi ali del in imaš vozilo tako bolj praktično in nisi ob vsakem podiranju vezan na odstranitev kovine,. dodatna prednost je zložljivost. Ko to mrežo zložiš dobiš cca 10 cm širok,1,5 do2 cm debel in 50 cm dolg eleganten v usnje oblečen "paket"


http://www.partsforsaabs.com/product_info.php? cPath=29_68&products_id=447 USD 307 plus poštnina


sam sem bil lastnik obeh letnik 2006, vendar je kot vem enaka, in sem pri prodaji 9-5 kovinsko pozabil odmontirati in jo podaril lastniku, mreža je pa še vedno ostala pri meni, vendar imam v 9-3 sedaj drugo tako da je višek delov. V 9-5 sem uporabljal kovinsko, to iz tkanine sem uporabil samo ene 2x potem sem kupil kovinsko ker se mi je zdela varnejša.
ko sem videl cene sem že malo pozabil kako drag je ta šport.

Pred časom sem jo želel prodati,sedaj pa moram zadevo prespati, ker ni izključeno da bom še kdaj lastnik 9-5 in ne bi še enkrat plačal polne cene tebi je pa 200 eur verjetno tudiprevečglede na ceno kovinske

Je pa nekaj tudi res, ene 8 letnazaj sem pomagal v eni nesreči kjer jeimel gospod precej prtljage v renault 5 in ko ga je na avtocesti obrnilo na streho mi je pred nosom (bilo je verižno trčenje) rotiralo to vozilo in notri je bilo kot v pralnem stroju.Prtljaga povsod.Gospod jo je relativno dobro odnesel, na tistem avtu sem se ob saamo jaz nekoliko porezal zaradi nerodnosti.

takrat sem še vozil sedana, v karavanih pa vedno dokupim mrežo.edino za passata je še nisem našel.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 04.12.12 23:09 hvala za izčrpno razlago. Res je malce drag špas. Nekaj bom moral pogruntati, ker ne bi želel kakšnih izstrelkov iz prtlažnika. Kakšne neoriginal univerzalne mreže ali rešetke verjetno ne pridejo v poštev, če sploh obstajajo?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 05.12.12 18:55 Zdravo,

Za neoriginal ne vem. Pomoje jih ni, ker to je tako nišna zadeva da je to druga objava na tem forumu v več kot 5 letih. Tudi med rabljenimi stvarmi tega ne najdeš. Svoj čas sem podobno kot ti iskal rabljeno in na koncu sem se vdal.

Zadeva je tudi nekoliko logična.Če kupiš kupiš zaradi varnosti, ta pa nima cene in pač plačaš.

Po drugi strani pa dokler imaš avto ne prodajaš, ko ga prodaš daš v kompletu tako kot gume.

Če ti ostane tako kot meni, praktično zaradi pozabljivosti, in če nameravaš še kdaj imeti tak avto se ti zdi butasto še enkrat plačati polno ceno, staro pa prodati za pol cene.

Malo sem razmislil tudi o ceni za mojo mrežo. Ker je verjetnost da jo bom rabil nizka, moja 9-3 bo vsaj še 5 let operativna je morda razumno da jo spustim na 160 nižje pa res ne bi rad šel.

ti je to sprejemljivo?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 05.12.12 19:10 http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Saab-9-5-9-5- Estate-Rear-Retractable-Cargo-net-Part-No- 400130415-/380526649383? pt=UK_Car_Accessories_Touring_Travel&hash=item589927e027 Tukaj je še ena varijanta. Čeprav ne vidim kakšne prednosti napram zložljivi mreži o kateri je bilo govora zgoraj. Tako sem tudi jaz dobil zraven avta, v treh letih pa še nisem čutil potrebe da bi jo uporabil.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 05.12.12 23:23 Ta na tvojem linku je mreža nekoliko drugačna od moje verjetno gre za drugo serijo ali letnik, ker ni zložljiva. Funkcionira pa verjetno popolnoma enako.
prednost ima zložljiva in tudi s tvojega linka pred kovinsko ker porabi manj prostora ko ti ga že itak zmanjkuje (gre za okoli 100x 40 cm veliko kovino, tukaj pa govoriva o 100xfi5 ki gre nekam na rob ali zložljive paketku ki gre pod zadnje sedeže ki so podrti zaradi velikega tovora


tukaj je očitno en neodvisen ponudnik mrežnih rešitev
http://www.youtube.com/watch?v=ah5fP8OIZHo

Morda zaradi dolžine povzetek nepregleden zakaj jaz čutim potrebo po uporabi
- slabosti so
(cena, slabša preglednost)

- prednosti
(varnost)-sam sem tu bolj paraničen in če imam x0.000 za avto imam tudi x00 za varnost





Zakaj ? 2003 volvo s60 je pomojem dovolj dobra primerjava s SAAB 2003 in poglejmo kaj se zgodi s teoetičnimi varnostnimi testi, kaj z dejanskimi, pa še ti s praznimi prtljažniki

http://www.anec.eu/attachments/tr005-03(pictures) .pdf

zlato pravilo je da imaš prtljago tako močno pritrjeno da zmanjšaš dinamični efekt, zato so izumili mreže ki prekrivajo tla prtljažnika in vmesne ali stranske mreže ki zmanjšajo hitrost ali celo zaustavijo predmet ob prvem premiku,

tako je udarec v zadnjo steno sedežev,kjer sedijo naši otroci manjši

vojska je v helikopterjih doktorirala kar s varnosti tovora tiče in nekako zaradi dinamičnega efekta kompenzacije začetne hitrosti stavijo na mreže in ne na fiksno kovino.

če se že človek odloči za pregrado je
železna po mojem mnenju boljša ker pokrije večji prostor (mreža manj zapre ob strani), vendar je kovinska bolj primerna za način uporabe kjer se zadnji sedeži ne podirajo, če imaš mrežo jo lahko uporabiš tudi pr podrtih zadnjih sedežih. slabost kovinske je, ker je vsa teža še vedno na nosilcih zadnjih sedežev, kar je verjetno po kaki doktorski študiji slabše od mreže.

profesionalne rešitve predvidevajo da se dodatno zaščiti celotna površina in tako razbremeni sedežni del, vendar je to verjetno res že prehuda paranoja oz bolj velja za kake kombije, druga tovorna vozila kjer je varnost manj na očeh kot pri osebnih , uproaba tovora večjih tež pa pogostješa

na tem videu je nekaj poučnega, zakaj se včasih splača privezati prtljago oz uporabiti mrežo za prtljažni prostor.V karavanih pa je prostor nad sedeži itak odprto strelišče, zadaj pa vozimo otroke, spredaj pa sebe.

ti avti so stari, fizika še vedno drži tudi v novih, tak da je odvisno od paranoje. nekdo bo zaupal da letnik 2012 avto zdrži , drug bo raje dal še drugo varovalko in privezal tovor.
sam sodim v drugo kategorijo.

http://www.youtube.com/watch?v=KsCgrsVcbfk

http://www.youtube.com/watch?v=YIVf6PT3Y_I


http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=671092n
http://www.youtube.com/watch?v=SgK1285RObA
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 06.12.12 14:26 Potem je polička v 9-5 boljša od roloja, ki je tipično v karavanih, iz dveh razlogov: zaduši več hrupa iz zadnjega dela, v primeru nesreče pa tudi boljše zadrži tovor od roloja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 06.12.12 18:26 verjetno je res.

osebno mi je bila polička v 9-5 boljuporabna za previjanje otroka

vsekakor pa so situacije ko preprosto potrebješ cel prtljažnik (zato tudi kupiš karavna)

prej sem vozil sedan in do otrok in vozička nisem imel potrebe po karavanu.

nato se sprijazniš s tem da končno razumeš zakaj ljudje kupijo karavane in na koncu pristaneš tudi na pregradni mreži.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pregrada prtljažnega prostora - 06.12.12 19:18 matjaz je napisal:
verjetno je res.

osebno mi je bila polička v 9-5 boljuporabna za previjanje otroka

vsekakor pa so situacije ko preprosto potrebješ cel prtljažnik (zato tudi kupiš karavna)

prej sem vozil sedan in do otrok in vozička nisem imel potrebe po karavanu.

nato se sprijazniš s tem da končno razumeš zakaj ljudje kupijo karavane in na koncu pristaneš tudi na pregradni mreži.


:-D Jaz imam tudi v 95 to poličko za previjanje, je res primerna.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal