Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 236317856


<< Začetek < < 1 2 3 4 5 > > Konec >>
Re:Pozna kdo tega Saaba - 26.07.13 07:31 Isti sistem kot Brink ima tudi Bosal. Tako da išči tudi to.

Še zdaj ne vem kaj si sploh kupil (limo, karavan, dizel, bencinar?)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 26.07.13 07:45 Kupil sem Saaba
model 9-5 limuzina 2004 letnik motor 2.3 - 185km.
Avto je po prevoženih 700km super in nimam besed.
Upam da bo še naprej tako.
Praktično nimam pripomb saj mi je avto res všeč.
Mogoče tudi zato ker je vizuelno res lep.
Bom pogledal še bosalove, čeprav na prejšnem sem imel originalno Saab pa Brink je gor pisal in je bila res vrhunska. Odstranljiva pa še odbijača ni bilo potrebno žagat.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 26.07.13 10:05 Mogoče je pri limuzini drugače, pri karavanu imata bosal in brink isti part.no. (gre za isto kljuko). Treba je malenkost odrezat da lahko odklepaš ključavnico:



  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 26.07.13 10:52 Mislim da pri limuzini vsaj kot sem gledal na bosalovi strani ni potrebno žagat plastike stran. Zato mi verjetno tudi ni bilo treba takrat pri Brinku.
Sem pa jaz imel prej tako
http://www.tradera.com/dragkrok-m-nyckel-saab-9-5- brink-o-b-t-beg--auktion_343561_182783534

Škoda da sem jo prodal

Za dobit je ni nikjer.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 27.07.13 22:32 Zdravo vsem

Sem cisto nov, vendar petrolhead, dosedanji lastnik fiatov (tudi sigma Cromo), skod, fordov, hond. Tehnicno sem laik, je pa res, da vcasih, po navodilih, posraufam kaksno malenkost. Recimo, na vsem znanih mjet masinah sem sam vzdrzeval egr, diagnosticiral kaksno malenkost, etc. Zelo rad imam do konca vzdrzevane avte, predvsem tehniko. Na praske nisem alergicen.

V glavnem, za drugi avto gledam popolnega kandidata. Avto bo vec al manj rabljen na dolgih furah, predvsem po balkanu, avto bo bencinar ( v resnici mam dost teh dizelaskih for z vztrajniki, dpfji, egrji, alternatorji...). Avto mora imeti okoli 200 konjev, odlicne sedeze, odlicno varnost, odlicne bremze, nizko hrupnost, preferencno xenonke (mam ze drugi avto s tem, pa bom sel tezko nazaj), dobro klimo. Sicer sem najbrz kot popolni kandidati padejo razni mercedesi (ki so mi spica, sam dragi in vabijo roparje), a ze dolgo sanjam o 9-5, ce bi bil gamblrr mogoce celo 2010 letnik+ hehe. Nekako realno gledam 2006+ letnike, torej po FL.

Zdej, zelo rad bi slisal vasa mnenja o mojem razmisljanju, a da ne bluzim precec, kaj zaboga je narobe s temle?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7494999&show=1

Napaka pri kilometrih, manjka nula? Je bil razbit? Ribnila masina in so jo skupej zlepli za 500km? Avto mi zgleda dost perfect fit zame, edino xenonk ne vidim in najbrz bi ga moral malenkost natunati, za ene 20 konjev, kar najbrz masina mora zdrzat brez problemov.

V vednost, avto bi sel takoj v lpg predelavo.

Hvala vam vsem za mnenja in poduke morebitnemu lastniku.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 28.07.13 07:46 Avto naj bi imel realne kilometre. Ima pa ta saab ogromno opreme. Xenonke na saabih oziroma na 9-5kah niso tako dobre da bi se zaradi tega sekiral. Imam isti motor in je konj več kot dovolj.
Vse ostale stvari ki pa jih sprašuješ pa je najbolje da pokličeš v kop-car pa ti bojo povedali.
Je pa avto trenutno še v italiji. Po dogovoru ga pripeljejo iz italije.
Sem se tudi jaz zanimal zanj vendar v mojem primeru zaradi menjave ni šlo skozi.

LP Rok
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 28.07.13 08:26 Na teh modelih so xsenonke super.Svetijo odlično in jih ne gre primerjat z tistimi,ki jih ima 95 starejše generacije.Že sam žaromet je čisto drugačen in dosti boljši.Jaz imam xsenon in bi ga pogrešal,ker res dobro sveti.Boljše od marsikaterega avta.Glede opreme je pa tako.Ta ima neko čudno opremo.Ima gretje,hlajenje sedežev,el.nastavljive in memory.Drugih stvari pa nima.Recimo xsenon,park senzorjev,vekslerja,osnovno ozvočenje in verjetno še kaj pa se zdaj ne vidi.
Ampak ta avto se splača kupit,tud če bi mel šajbe na kurble,ker avta z 30000 km ne boš dobil več.Se ga pa da spravit na bistveno več konjev.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 28.07.13 09:55 No jaz sem načeloma tudi s svojim xsenonom zadovoljen, lahko pa bi bil tudi boljši
Kar se tiče tega avta, lahko da tudi ni vse od opreme napisano, ker glede nato da ima res gretje in hlajenje sedežv poleg tega še gretje na zadnjih sedežih ima verjetno tudi ostalo opremo ki ni opisana. Lahko pa je tudi nima
Vse kar meni pri tem avtu ni všeč so svetli sedeži
Drugače pa glede na kilometre pa je verjetno res fenomenalen... in ta motor gre z lahkoto na 260konj in tudi več...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 28.07.13 13:38 Saab ma hlajenje zicev? To resno?

Moderatorji, ustavite me, ce sem off topic, vendar bi rad razcistil ene zadeve.

1. Avto bom dal predelat na plin, preferencno Prins sistem. Kako je pol z nekim simpl map tuningom za ene 20 konjev? Spila al so problemi?

2. Glede na moje preference avtomobila, zgoraj napisane, ima kdo kaksen komentar? Mislim, bi bil 9-5 dober fit?

3. Kako je v resnici z zanesljivostjo teh modelov... Oil clogging problem pri pred FL modelom je bojda popravljen, resnicno ne bi mel rad avta, ki bi mi paral zivce (kot recimo ford mondeo, bencimar, 2001). S fiatom sem bil zadovoljen, s hondo ne prav prevec.

4. Kako, ce govorim o tem 30k km modelu, je z retrofitingom xenonk? No go?

5. Teli Kop Car, a so fajn deckoti, al so zlatarji, al so persona non grata? Jeb#tga, odnos s serviserjem mora stimat. Pri hondi sem mel s tem skoz probleme.

Hvala vam vsem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 28.07.13 14:41 Tale ki ga gledaš ima ventilacijo sedežev ja.
S to turbino imajo serijsko 220km z aero turbino pa lahko prideš na nekje 280km.
Oil sludge kot je meni znano pri teh motorjih ni problem.
Olje pa je vseeno potrebno menjati na 10.000km najmanj in pa 0-40w mobil 1 olje izključno.
Zanesljiv je avto toliko kolikor si pripravljen vanj vložiti.
Brez vzdrževanja pač ne gre in če ga ne vzdržuješ redno zna pokazat tudi težavno plat in kar naenkrat lahko postane jama brez dna. Zavedat se moraš da to ni 20 let star japonec v katerega si lahko vlil bučno olje in je delal.
Jaz sem pred kratkim tam kupil svojo tretjo 9-5ko in lahko rečem samo da vsaj iz moje strani imajo super odnos do strank. Sploh prodajalec Andraž se mi zdi zelo korekten prijazen in pusti te da si avto ogledaš v miru tudi testno vožnjo ti ponudi takoj.
Kako je pri njih s servisi ti ne znam povedat ker ga tam še nisem servisiral. Do sedaj sem imel prejšnega saaba enkrat pri Edotu iz Škofje Loke kateremu pa itak menda ni para v sloveniji kar se Saabov tiče.
Če boš kupil saaba bencinarja mislim da ne boš mem pihnil. Lahko pa da ko se vsedeš vanj da ti sploh všeč ne bo.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 28.07.13 17:31 Nimam problemov z dobrim vzdrzevanjem, mam pa probleme z neumnostmi, ki potencialno crkujejo.

Si morm se mal vzdrzevanje teh avtov pogledat, koliko je kej delphi/gm zadev....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 29.07.13 09:35 Jaz imam takega na plin. Letnik 2003, prvotno lpt, kasneje upgrade na aero turbino. Kar vprašaj, če te kaj zanima...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 29.07.13 10:04 cleaner, ti spila vse ok? Tudi to, da si ga tunal? Ker pol zna bit ze mejcken problem, ker je tako velika specificna moc na cilinder, kar je eden bottle neckov pri plinskih vgradnjah.

kje si ga convertal? I guess da maziljenje imas vgrajeno...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 29.07.13 12:58 Aero turbino imam že 4 leta in se mi samo smeji. Predelavo na LPG je naredil Edo, sistem je od Lovato. On mi avto tudi sicer servisira, kar mi je pri vsej zadevi najbolj všeč (sem len in se mi ne bi dalo vozit drugam servisirat plina). Saabi dodatnega mazanja zaradi plina ne rabijo. Velika moč na cilinder je res problem, ker imajo dobavljivi injektorji max 60 konjev. Tako da imam na plin "samo" 240 konjev.
Kmalu po vgradnji sem skuril uparjalnik, nato še enega, sedaj pa imam vgrajenega enega heavy duty in je mir Od novembra sem naredil že skoraj 20k km in kmalu bo investicija povrnjena. Poraba je dober liter višja, strošek na 100 km 7-9 EUR, napram bencinu prišparaš cca 40%. Pozimi zaradi kurilne sezone malo navijejo ceno (letos je bilo okrog 85 centov), poleti pa spustijo (na Hrvaškem sem tankal celo po 60 centov).

Aja, kmalu po vgradnji sem zasledil LPG sisteme tipa "tekoča faza". Ti ne rabijo uparjalnika in dosegajo večjo specifično moč. Tudi nimajo izgub performans in višje porabe napram bencinu. Cena je okrog 2000 EUR. Treba bi se bilo pozanimat, če jih (uspešno) vgrajujejo v Saabe. Turbo motorjev namreč večina LPG majstrov ne obrajta.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 29.07.13 14:25 zanimivo, hvala za tole. Sam bi najbrz sel vgradit k prinsu, kjer sem predelal ze 2 avta neproblematicno. Sam sem pa slisal, tukej na forumu, da so pa meli tezave z enim Aerotom. Je pa vprasanje, kaj natancno je blo, ker problemov je lahko kar dost. Predvsem vezanih na kaksen manj opazen problem, ko je avto na bencinu.

Ja, poznam te tekoce faze sisteme, kolikor mi je jasno, je rec kar super in primerna celo za direct injection motorje.

cleaner, a smem vprasat stroske predelave? Tudi turbine in mappinga

lahko privat, andraz3d@gmail.com

hvala itak.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 06.08.13 07:49 Lepo pozdravljeni,

sem nov na forumu in imam eno prošnjo. Najbrž bom kupil tega saaba 9-5 aero...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7007701&show=1

Vem da se je o njem že nekaj pisalo, a nič natančnejšega. Vse kar vem je, da zamuja z malim servisom.

Ker vem kakšen kupec sem...ko sem pred avtom ne znam reči ne, čeprav z njega letijo kosi ..., bi vas prosil, če se kdo slučajno pelje mimo Medvod, da avto malce pregleda in preizkusi. Naslednji teden bi šel ponj, če me ne bo kdo prehitel. Dam za pivo!
Hvala že vnaprej.
Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 06.08.13 07:59 Če ti kaj pomaga moje mnenje. Jaz sem si ga ogledal, ker sem hotel menjati vendar bi moral preveč doplačat in se potem nisem odločil.
Avto zgleda BP. Na zunaj ni nekih vidnih napak, znotraj pa je tudi lepo ohranjen. Je pa malo bogi kar se opreme tiče. Vsaj gretje sedežev bi bilo fajn če bi imel
Boš pa preživel tudi brez tega. Drugače pa ima še vedno več opreme kot večina drugih avtomobilov.
Vsekakor se prej pelji, preveri delovanje menjalnika če vse dela tako kot mora. Sem pa jaz skozi ta kratek čas kar imam saab-e ugotovil da se da veliko stvari za katere misliš da so zanič, rešiti z kako malenkostjo za katero si sploh predstavljaš ne da je lahko vzrok. Recimo pokanje v volanu je rešitev tole:

http://www.saabcentral.com/forums/showthread.php? p=1787676#post1787676

To me je pri prejšnem strašno motlo pa nisem našel vzroka. No sedaj sem našel
Kar se tiče vzdrževanja takega avta se vsaj meni zdi dokaj normalno, tudi dele se dobi rabljene in nove zelo hitro in kar nekaj je ponudbe.
Uglavnem nimaš kaj zgrešit če mene vprašaš.

LP ROk
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 06.08.13 12:29 Ta ti pa ni všeč?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7494999&show=1
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 06.08.13 12:50 Hvala za informacije...ja tale žal ni karavan, pa še konjenica je premajhna, grem namreč iz Volvo T-5 na Saaba. Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 22.08.13 23:06 Sem ga le kupil..avto je zaenkrat tipi-topi Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 23.08.13 07:10 Super. Čestitam kupil si pomoje zelo lep avto.
Veliko varnih km ti želim.
Pa kakšno sliko še naredi.

LP Rok
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 23.08.13 08:16 forba je napisal:
Sem ga le kupil..avto je zaenkrat tipi-topi
Super
Želim ti veliko prevoženih km z nasmeškom na ustih, pa čim manj okvar
To si vzel tistega 9-5, ki se je prodajal v Medvodah?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 23.08.13 08:48 A je sploh še kdo ostal na volvo forumu?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 23.08.13 09:21 cleaner je napisal:
A je sploh še kdo ostal na volvo forumu?
Mislim da, no, jaz imam še vedno doma 2 volva
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 23.08.13 09:39 OK, potem pa še ni tako hudo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 25.08.13 08:50 divja_jaga je napisal:
forba je napisal:
Sem ga le kupil..avto je zaenkrat tipi-topi
Super
Želim ti veliko prevoženih km z nasmeškom na ustih, pa čim manj okvar
To si vzel tistega 9-5, ki se je prodajal v Medvodah?


Hvala za dobre želje...
ja vzel sem tistega ki se je prodajal v Medvodah. Moj C70 je zdaj pri njih. Saj sem gledal tudi V70R pa ni bilo nič pametnega za podobno ceno. Mislim da za takšno ceno kot se je prodajal ta 9-5 težko dobiš več
Bom pa ga kmalu podrobneje predstavil. Včeraj sem naredil 500km in lahko rečem da je super, čeprav se mi zdi da je rahlo počasnejši od volvota.
Saab 9-5 Aero, 2006
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 25.08.13 15:34 Lep

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7593756&show=1
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 26.08.13 10:54 rokyluk je napisal:
Lep

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7593756&show=1


zelo lep. Sam folk se še vedno ni naucil, da more za zijala, kot sem sam, provajdad malce več fotk
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 27.08.13 21:02 Vsi pozabijo zapreti pokrovček kjer se priklopi na tester

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7595321&show=1
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pozna kdo tega Saaba - 13.09.13 14:44 Ocitno se je tisti italjanski Saab z 30k km, prodal. Skoda, jest sem kar malce denar zbiral zanj.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 3 4 5 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal