Obiskovalci
Trenutno 9 gostov
Obisk skupaj: 236287034


pomoč pri nakupu - 05.04.13 13:33 pozdravljeni,

rad bi svojega 9-3, letnik 2005, menjal za 9-5 karavana. od ponudbe, ki je na netu mi je zanimiv ta: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6914360&show=1. spremljam pa, da se prodaja že en čas, za isto ceno. nisem ga še pogledal v živo (vreme mi nagaja - ne morem v dežju bolj pozorno pogledati avta)...in raje se prej pozanimam pri vas, ki ste bolj izkušeni in seveda bolj objektivni od prodajalcev.

pri tem avtu so mi sumljivi kilometri. in ne vem, kakšen je avtomatski menjalnik pri Saabu.

prosim vas za kakršnokoli informacijo.

pozdrav,

Igor
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 05.04.13 13:54 Kilometri so konkretno sumljivi. Imam enak avto z istim volanom in pri 190k km (za katere verjamem da so pravi, ne izključujem pa možnosti da se jih je na poti iz italije nekaj izgubilo) ni niti četrt toliko znucan.

S temi feltnami zgleda slabše kot če bi ga en pokozlal. Milo rečeno.

Ker domačega saaba teh letnikov verjetno ne boš našel bi jaz na tvojem mestu iskal enega uvoženega, ki je imel zadnjih nekaj let slovenskega lastnika (ki je v tem času porihtal vse napake in probleme in ga redno servisiral).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 05.04.13 14:00 Avtomatik se lepo pelje.Ni znano,da bi menjalnik crkoval za brezveze.Fajn je če veš da so realni kilometri,ker tako veš kako se lotiti vzdrževanja.Porabi več kot 93.In pri teh kilometrih se začnejo popravila.Naj ti da pisno dodatno garancijo na:vstrajnik,alternator,egr,polosovine,sesalni kolektor in pa seveda tisto osnovno ki jo ponuja.Nič od tega ni všteto tam noter.
Ker bo ta avto težko prodal z temi felnami,ki pokvarijo videz avta ti bo mogoče celo dal tako garancijo.Pa ne dva meseca! Eno leto ti more dat.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 05.04.13 14:02 glede tvojega komentarja v zvezi s feltnami sem se pošteno nasmejal

praviš, da imaš enak avto - ali tudi z avtomatskim menjalnikom? in če da, kako se obnese ta menjalnik? in na kaj biti pozoren pri ogledu. namreč, nisem še imel (vozil že) avta z avtomatskim menjalnikom.

hvala ti za odziv.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 05.04.13 14:04 aha, melhi je že povedal v zvezi z menjalnikom.

mater ste hitri...to mi je všeč pri tej bratovščini. in bom žalosten, če Saaba ne bom zamenjal za Saaba.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 05.04.13 14:13 Stari moj 95 ima 160000 km pa je maneken za tega.
Midva z johanom imava ročni menjalnik.Sem pa vozil automatika od enega drugega kolega iz foruma.Lepo špila zadeva.Samo žre malo več.

Glej to je vredu avto,samo bi bilo fajn upoštevat johanov nasvet.Kupit avto ki je že nekaj časa v sloveniji in ga je nekdo vzdrževal.Jaz sem ga kupil z okrog 100000 prevoženimi tri leta starega dve leti voženega,ker je leto dni stal pri dilerju.Ko je začelo crkovat sem mislil,da nebo konca.Dokler nisem mel tega avta sploh nisem vedel kaj vse se lahko pokvari na avtu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 05.04.13 15:25 Iste izkušnje imam tudi sam. Vse možno ti začne crkovati in priporočam da se kupi od preverjenega slovenskega lastnika ki je večino gremlinov popravil.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 05.04.13 21:51 Po možnosti od enega picajzlastega člana foruma. Evo, jaz zdajle tukaj pri polni zavesti priznam da trenutno ni niti ene stvari, ki na avtu nebi delala ali bi delala slabo. Prve pol leta po nakupu se pa spisek kar ni in ni nehal. Vem, ko bom jutri zjutraj štartal bo sigurno kaj odje.bal. Se beremo zjutraj, hahaha.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 06.04.13 00:34 hehehe, tudi sam sem imel podobne izkušnje na začetku pri tej 9-3ki, ki jo zdaj vozim. pogosteje je bil priklopljen na računalnik, kot so današnji potratni mobiteli na elektriko. in še danes, ko se usedem v avto in ga verglam, samo poslušam, kako bo zalaufal, a bo vse OK, a bo skočil kakšen gremlin iz kje, a se bo prižgala kakšna lučka na armaturi. hvala bogu, so to samo grdi spomini na začetek.

sicer pa fantje, hvala za vse odzive. tudi danes me je dež zajebal, da nisem šel pogledat avta. samo, kot pravijo vaše izkušnje, bo ogled le zguba časa.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:pomoč pri nakupu - 10.05.13 10:19 Zdravo.

Malo pozno, ampak vseeno...

Avtomatika imam jaz, verjetno enakega, kot je v tem avtu, glede na to da gre za isti avto.

Ene slabe besede ne morem reči... Za moje pojme je avtomatski menjalnik tako kot šipe na štrom.. Ne vedim najmanjšega razloga da bi jaz tisto ročko gonil...

Ni ene stvari, ki bi jo naredil slabše kot jaz. Tudi ko gre za prehitevanje, imaš dve možnosti. V momentu ko ga zahodiš, bo prestavil dol in potegnil, če si pa navajen, da ga naviješ že malo prej, pa stisneš S tipko na ročki, menjalnik prestavi dol in gremo.

Poraba je malo večja, predvsem po mestu (čez 8), ampak sem se navadil, da ko stojim pred semaforjem, ga dam v N, zato da malo prišparam, namreč v D-ju želi ves čas speljati. Ko sem se pa peljal do Benetk in nazaj je pa hitro padla tam na ene 6,5

Prestavljanje je pa noro mehko, brez kakršnihkoli cukanj, pa še na daljših vožnjah se lahko zviraš po avtu, da ne zakrkneš.

Res da 9-5 nima možnosti ročnega menjanja prestav, mislim da 9-3 ga ima, ampak nikoli nisem pogrešal te funkcije, ker se mi zdi, da me elektronika kar razume in naredi tisto, kar je v določenem trenutku potrebno.

Crknil mi še ni, sem dal zamenjati olje pri prvem servisu, ki sem ga opravil, to je pa to. Ne verjamem, da bom še kdaj vozil avto na ročni menjalnik, pa ne da se mi ne zdi vredno, samo avtomatika se mi zdi da dela stvari bolje kot jaz. Mogoče je pa v meni problem...

lp,
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal