Obiskovalci
Trenutno 6 gostov
Obisk skupaj: 237895727


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
spet problemi - 11.12.13 17:07 lep pozdrav saabovci
sem lastnik dizla 2.2 92kv letnik 2001
Problem pa imam tak ,da je še pred karatkim bila težava z vžigom,saj je verglal in vrglal in ni prižgal kar smo popravili z menjavo filtra in povratnim filtrom..avto je včeraj delal normalno se pravi zunaj 5plus stopinj in je vžigal brez problemov..danes pa je po celi noči zjutraj prižgal od prve s tem ,da ni prižgalo spirale saj je bil plus ampak je vžgal...zdaj je pa tako ,da je v celem dnevu od npr..10vžigov parkat zatajil in ni dal niti enega glasa popolnoma nič,ga ugasnem počakam sekundo poskusim ponovno in prižge od prve...se pravi ,ko zalaufa zalaufa brez problemov ,ko pa zašteka neda nobenga zvoka ne nič..kaj mislite ali je to štrter ali kaj je stem? Sem pa prej imel naštimano ,da se vedno prižgejo grelne svečke zdaj pa je mehanik to izklopil. Toda nevem če je problem v nastavitvi grelne svečke ali potem avto vergla ali neda nobenega zvoka ne nič kot pri meni hvala
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 17:41 Zakaj ste pa to izklopili ?
To pri tem avtu mora bit naštimano tako,da se svečke vklopijo vedno.Eni so si dali to nadedit celo na stikalo.Znajo biti problemi z vžigom,kar pa ne upravičuje dejstva,da avto ne vergla,ali pač.Nevem kam so ti to prevezali.
Drugače pa za občasno ne verglanje je lahko kriv štarter ali ključavnica ali rele.
Najprej pa priklopite predgretje nazaj tako kot je bilo prej,ker nekdo je z nekim razlogom to tako naredil.Mislim,da kopač v ta namen predela elektroniko,da zadeva špila.Kako je pa to pri tebi narejeno pa ne vem ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 18:32 melhi je napisal:

Drugače pa za občasno ne verglanje je lahko kriv štarter ali ključavnica ali rele.


+1
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 18:42 nevem zakaj je to izklopil saj je na svojo roko naredil ,ker mu je zaznalo na testerju kot napako na memory sistemu in je izklopil.Cudno pa mi je,da je veceraj normalno delalo ,ko je bil tudi plus ,ker vem ,da nekaterim zacne tezje vzigati in ga priklopijo ,na predgretje sveck.pri meni pa mi je cuudno ,da ko zasteka neda nobenega zvoka in zdj nevem a je zato kriv sistem ker zdaj prej ne ogreva sveck ali bi v tem primeru moral verglati ce bi bila ta nastavitev problem..melhi kaj si pa stem mislil..hvala fantje
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 19:49 Menjaj serviersja, za takega ki pozna vse hibe teh avtomobilov. Nimam proti nobenem nič vendar ti lahko nekdo, ki stalno šraufa te zadeve popravi vse skupaj za bistveno manj denarja in tvojih slabih živcev.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 20:33 Vem kaj mislis,toda ali mislite ,da bi bilo pametno avto peljat nazaj ,da se ponovno priklopi sistem za ogrevanje sveck kot te bilo,se pravi,da tudi,ko je plus gori zarilna nitka na armaturi.ker vem ,da je to standardna napaka pri sabih in to priklopijo toda nevem ali naj bi avto verglal ali ne..ker moj neda nobenega znaka in probas se enkat in res takoj prdne..a to steka starter ali je problem ker je izklopljeno predgretje sveck
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 21:13 Več možnosti da vžge ima če svečke zagreje 1x1.
Toda v vašem primeru gre mogoče res za problem kot so ga navedli zgoraj.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 21:22 just mee je napisal:
nevem zakaj je to izklopil saj je na svojo roko naredil ,ker mu je zaznalo na testerju kot napako na memory sistemu in je izklopil.Cudno pa mi je,da je veceraj normalno delalo ,ko je bil tudi plus ,ker vem ,da nekaterim zacne tezje vzigati in ga priklopijo ,na predgretje sveck.pri meni pa mi je cuudno ,da ko zasteka neda nobenega zvoka in zdj nevem a je zato kriv sistem ker zdaj prej ne ogreva sveck ali bi v tem primeru moral verglati ce bi bila ta nastavitev problem..melhi kaj si pa stem mislil..hvala fantje

Verglanje, oziroma vrtenje motorja z štarterjem nima veze z svečkami.
Torej,če je vse normalno avto vergla tudi če svečke ne delajo.Samo vžge kasneje ali pa sploh ne vžge.
Če pa si je kdo izmislil kake čudne vezave kablov na tvojem saabu,bi pa to lahko imelo kaj pri tem ampak dvomim.Vklop svečk naj ti naredi nazaj tako kot je bilo,ker ti bo to slej kot prej prav prišlo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 21:37 Se pravi ce prav razumem to ,da neda znaka zna biti starter ali je kaj drvgega po vasem?skratka priporocate pa ,da se vklopi nazaj sistem za predgretje in kaksne so lahko slabosti-koristi vklopa.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 21:54 Za tvoje vprašanje iz prvega stavka še rabim odgovor na vprašanja,ki sem ti jih zastavil v oni drugi temi,ki si jo začel včeraj.


Nič ni narobe,če svečke delujejo tudi pri toplejših temperaturah.Mogoče se bi teoretično lahko prej pokvarle,izrabile kaj drugega pa ni za pričakovat.
V praksi se je pokazalo,da je delovanje svečk pri vsakem vžigu pri teh avtih vredu,oziroma skoraj nujno.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 22:17 O sory nism vidu sm se nov pa se ne znajdem.jah lucke posvetijo normalno vse na armaturi razen zarilne saj je. toplo potem se ugasnejo in gori se za akumulator ,ga probam vzgat se pa ne zgodi nic niti ne zavergla skratka dam pa kluc ven ponovim postopek avto naredi vse isto toda da zdaj takoj vzge.v luckah napetosti ipd nisem opazil razlike samo da enkrat obrnes v prazno drugic pa vzge in to takoj ter poskocno.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 11.12.13 22:25 Štarter ali ključavnica
Pa čisto za ziher probaj če so kleme na bateriji dobro zategnjene.Kaj drugega se pa jaz ne spomnim,kaj še bi lahko bilo.To so ene osnove in za začetek se teh drži.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 12.12.13 07:32 Oj,

Lahko je tudi kabel na štarterju (mogoče malo zrahljan in ima slab stik).
Drugače meni je tudi na 9-5 2.2 štarter crknil pa je bilo enako: vžigal normalno, par krat vmes pa nobenega znaka, čez par poizkusov pa vžgal normalno. Avto pa po menjavi štarterja tudi boljše vžiga (pa nimam predelanega sistema predgretja).

LP
Danijel
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 12.12.13 12:56 Ja,ker se nov štarter hitreje vrti in je možnost da nafta eksplodira večje,saj bati zdaj potujejo hitreje gor in dol in naredijo več hodov v istem času,kot prej z starim utrujenim štarterjem.Vsaka stvar,če se na hitro nekajkrat močno stisne,se zagreje,isto je pri nafti.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 08:18 ojla,fantje pommoje ,da je tudi starter.toda dajte mi nekaj povedati ali avto kako javi ce so ogrevalne svecke ali rele ali podobno v okvari ,ker zdaj sem v dilemi,..kot sem omenil prej je vedno posvetil znak za vzigalno svecko in kar nekaj casa je svetila se ugasnila in sem vozilo zagnal,za kar zdaj mehanik ,ki je to izbrisal trdi ,da je bila sistemska napaka in ne nobena prednastevitev.zdaj me zanima kako ugotoviti ali je bilo nastimano predgretje sveck ali je bila res napaka?toda kokr se jaz razumem ali nebi poteem morala goreti lucka za svecke tudi ,ko bi avto laufalo ce bi bila napaka tako kot pri ostalih napakah npr airbag,ostali sistemi itd.sem pa kopaca klical .ki pravi ,da tega ni montiral niti ni urejal na takem letniku vozila...ker zdaj nevem ali naj mu vrjemem ,da je bila napaka ali je zbrisal sistem ,ki lahko da ga je edo montiral in ga zdaj nezna vrniti...toda ce bi hotel nastelat pravo predgretje sveck ali nebi rabil se tistega dodatnega gumba ,bypass ki bi zagnal svecke pred vzigom ker pri meni ni nicesar razen,da je lucka vedno posvetila ..aja se to sem zasledilč ,da ima to avto napako tudi ce avto parkiras z nosom navzgor kar se je vceraj meni zgodilo imam zmontirano proti povratno cevko ampk je kljub temu ob mannjsem nagibu tezko vzgal sem ga parkiral z nosom navzdol parkat verglal in je takoj prizgal...ali j to narobe zmontirana povratna cevka prenizko ali rabim nosit z seboj vaservago ,da vidim koliko je nos dvignjen
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 09:23 1. Zapelji se do avtoelektričarja
2. Preglejte štarter po potrebi obnovite.
3. Preglejte vse kable ki vodijo do štarterja če so zategnjeni.
4. Preglejte tudi vse mase na avtu.
5. Tudi pumpo verjetno nimaš več nebeško zato ti vsekakor priporočam da greš vgradit bypass za grelne svečke. Katere boš prižigal sam po potrebi od 10C pa naprej proti 0li in minusu.

LP Rok
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 09:33 To imam v kratkem v nacrtu ,ker kr rcunam na obnovo starterja.pumpa pa itk vrjtn ni njbolsa njbl pa me zanima to ali je ta bypass ko vgradis stikalo za prezgodnje ogrevanje sveck,ker nevem kaj je bilo to pri meni saj nisem imel nubenega stikala toda pac se je vedno prizgala spirala in ugasnila po parih sekundah.ali je to bila napaka ali je dejansko kaj ogrevala svecke,kera ne sveti napaka vedno tudi ,ko laufa..aja a ce ugradis bypass ali pomaga naftni pumpi in kako ker ne vidim povezave med njima..hvala hvala fantje
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 09:37 Mislim da se je to dalo tudi sprogramirati. Cena je bila okoli 200€. BYpass je cenejša rešitev.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 09:44 Sam k nevem a sm mel sprogrameran ali je bila napaka,ker ta mehanik trdi da je kao javlal napako in je to zbrisal.zdj pa a nebi skos ta lucka svetla ce je bila napaka todh ,ko je avto delal ce me razumes.pa se to sm se spomnil ce sem mel np sprogramirano predgretje sveck in se je prj vedno prizgala lucka zdaj pa ne ,ali je mozno,da predgretje se dela saj vsi vemo ,da je to brisanje napak dejansko glh tok,da se ugasne luctka na armaturi..ali je trot zbrisal 200evrov vredno nastavitev .
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 09:54 Predgretje ti zdaj ne dela ker še ni dovolj mraz.
Lučka ni brez veze svetila.
Lahko da je zbrisal ja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 13:54 Ti si zdaj začel mešati neke stvari.
Brisanje napak,ker je gorela lučka za motor je ena stvar (veš kakšne napake je kazalo)

Nastavitve trajanja in način vklopa svečk in kdaj jih vklopi,je druga stvar in niti nevem če se to da z testerjem naredit.

Koliko si jaz lahko razlagam predelavo elektronike,ki fantje tukaj iz portala pravijo,da jim je Kopač predelal elektroniko.Tako da je zamenjal neki elekktronski element v tej zadevi,ki pač vklapla svečke,nimam pa pojma kje in kaj to je in posledično zaradi zamenjave tega elementa ali kake prevezave ali kaj jaz vem kaj,avto misli da je temperatura nižja od realne in vklopi svečke.Torej napizduje računalnik z napačnimi podatki,da posledično lažje vžge.Nikakor pa pri prižganem motorju ne delajo svečke zraven.Svečke se vklopijo,en kratek čas gorijo,ko ugasnejo ti upališ motor.

In bodi točen ko opisuješ probleme.Tvoj mehanik je verjetno samo z opcomom zbrisal napake.In ti mu zdaj govoriš da ti je izklopil 200 eur vredno nastavitev,Nobena nastavitev z testerjem ne stane 200 eur in Zaradi tega ne sveti lučka za motor in zaradi brisanja napak se nič ne izklopi.
Tam sem razumel,da je verjetno Edo to naredil in zdaj ne zna izklopit.Kaj ti Edo avto popravlja ? Pomoje ne,ker ga ni doma.
In zakaj bi Kopač lagal ?
Pomoje ni imel pojma kaj mu sploh hočeš povedat.

Lučka za motor se lahko prižge,če je z katero od svečk kaj narobe. Ampak to se z testerjem prebere in ponavadi vidiš zakaj ti sveti lučka za motor.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 14:02 Saj ni nikjer zaslediti da mu avto servisira Kopač. Napisal je samo da je bil prej servisiran tam, jaz torej sklepam da mu avto servisira nekdo drug.
Forum ti avta ne bo pošraufal.
Loti se sam ali pa pelji na pravi servis, da si ne kraužaš živcev preveč.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 14:31 Ej melhi ne bit zivcen in napet.in ja res je sem ugotovil ,da ce bi bilo kaj nastavljeno,da se ne da tega zbrisati z nubenim univerzalnim testerjem ne nic podobnega.to kar je meni javlalo je bilo,ker so bile prd kratkim menjane svecke grelne in ni tega zbrisalo..kar se tice sistema predgretja pa je tako ,da se to da z neta dol potegnit in skrekas racunalnik oz na novomnalozis ,da je vedno mraz..vem roky in se tudi lotevam tega in avto se popravla toda tukaj sem iskal nasvet..in ja edota ni,kopac pa nevem zatjaj bi lapal lahko,da se ni spomnil se pa je ,ko sem ga drugic klical saj mam njegove rcune tak da..avto se je serviseru pr edot pa pr kopacu ..skratka hvala vsem in ne zivcerite se zrd mene se enkt pa hvala
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 14:39 1. Z OP-COM-om se napake samo bere in le te lahko briše iz spomina v car compu

2. Predelava elektronike vžiga samo s TECH 2 pri 2.2 TiD ni mogoča!

3. Kopač predela elektroniko na Bosch pumpi tako, da "napizdeva" car comp, ki odtlej misli, da je temperatura zunanjega zraka vedno manjša od -1°C

4. zaradi predelane elektronike se vsakič, ko daš kontakt, najprej za 7 sekund vklopijo grelne svečke, ko spirala na armaturki ugasne, zalaufaš in kresne brez problema

5. za nevžig 2.2 TiD je pogosta napaka tudi iztrošenost cevi povratnega voda nafte ali

6. vakuum ventilček lopute na sesalnem kolektorju lahko odpoveduje, zato enkrat vžge, drugič spet ne ali

7. lahko počasi odpoveduje eden od solenoidnih ventilov vakuum sistema na ohišju akumulatorja ali

8. sto drugih razlogov za vžig in nevžig...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 14:57 Oziroma če povzamemo na kratko... Na 2.2 dizlu imaš več šans, da ne vžge kot vžge

Ne zamerit lastniki 2.2 dizlov
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 15:01 arminator je napisal:
Oziroma če povzamemo na kratko... Na 2.2 dizlu imaš več šans, da ne vžge kot vžge

Ne zamerit lastniki 2.2 dizlov


Kolega, k se spoprijateljiš z 2.2 TiD in ga vsake tolk še malo pobožaš, te naščijem z njim kdaj češ in kjerkol češ!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 15:02 V porabi mogoče... Pa še to bo blizu, ker se da z 2.0 turbo s previdno nogo prit na 8,3 litra na 100 km

Edit... Z avtomatikom sem imel še boljše rezultate, zanimivo. Tole je od izleta od Kobarida do Kastelca... Mešano avtocesta in regionalka.

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 15:06 just mee je napisal:
Ej melhi ne bit zivcen in napet.in ja res je sem ugotovil ,da ce bi bilo kaj nastavljeno,da se ne da tega zbrisati z nubenim univerzalnim testerjem ne nic podobnega.to kar je meni javlalo je bilo,ker so bile prd kratkim menjane svecke grelne in ni tega zbrisalo..kar se tice sistema predgretja pa je tako ,da se to da z neta dol potegnit in skrekas racunalnik oz na novomnalozis ,da je vedno mraz..vem roky in se tudi lotevam tega in avto se popravla toda tukaj sem iskal nasvet..in ja edota ni,kopac pa nevem zatjaj bi lapal lahko,da se ni spomnil se pa je ,ko sem ga drugic klical saj mam njegove rcune tak da..avto se je serviseru pr edot pa pr kopacu ..skratka hvala vsem in ne zivcerite se zrd mene se enkt pa hvala

Ja res sem nekaj razf...n danes,nisem hotel da tako zveni.Oprosti.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 15:06 Dj mi povdat k si omenu te cevi povratnega voda,ke se nahajajo ker protipovratni ventil smo zmontirali in je bistveno bolje..skratka zdj avto vzge toda ali te mozno ,da bi te cevi protipovratnega voda pomapale pri vzigu avta ,ko je parkiran z nosom naavzgor ker pri meni potem vergla in vergla in ali je mozno da zarad teh cevi neda nobenega glasu ko ga hoces prizgat..sj zdaj je tko ,da avto naceloma prizge in vse toda cvikam ,da spet preseneti..
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:spet problemi - 13.12.13 15:10 Ej melhi upam ,da ne zrd saaba k mji zivci so se slabsi in zdaj ,ko enkrat ni prizgal razmislam ,da bi ga zazgal je ze vredu ni zamere toda toliko sem napisal ,ker rabim pomoc in ne da se gdo sikira zarad mene..
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal