Obiskovalci
Trenutno 76 gostov
Obisk skupaj: 236291951


Alternator? - 10.02.14 07:40 Zdravo,

kako leto nazaj, ali pa letom in pol, so mi zamenjali alternator na mojem 9-5 1.9 TiD. Od takrat sem moral zamenjati že dva akumulatorja, ker se je dogajalo, da je po nekaj časa shodil. Sedaj, ko sem zamenjal že tretjega, se mi pa vse skupaj že malo čudno zdi. Namreč sumim, da niso shodili akumulatorji, pač pa jih alternator enostavno ne polni dovolj.

Od takrat sem tudi opazil, da če zapeljem z desnim kolesom v kako globoko lužo, se mi prižge ločka za akumulator in pa slišim cviljenje jermena. To se mi je zgodilo vsega dvakrat, ali trikrat, ker nimam navade plavati z avtomobilom.

Ali je možno, da je kakorkoli alternator slabo zamenjan, ali nezaščiten, ali gre za napako na alternatorju, ker nazadnje, ko sem menjal akumulator in je mojster gledal s koliko mi polni je bilo pri štandgasu vsega 13,2. Gre pa mislim za Denso alternator. Po enem letu in pol še ne bi smel shodit, ali pač?

Hvala,
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Alternator? - 10.02.14 09:30 Popolnoma enako se dogaja tudi na mojem 95 1.9 tid.Alternator je crknil in sem ga dal obnovit.Polni zelo nizko,tam nekje od 13,2 do 13,7 v prostem teku.In tako kot si napisal,če zapelješ v lužo ali če je zunaj zelo mrzlo,takoj po vžigu včasih za kakšno sekundo ali dve prižge lučko akumulator.In isto kot pri tebi,avto žre akumulatorje.Avto je letnik 2007 in je noter že tretja baterija.To da mi je prižigal lučko za baterijo je začel delati hitro po obnovi alternatorja,res da zelo redko,zdaj pa že kakšne pol leta ni to naredil.Sem sumil sklopko,ki je na jermenici alternatorja,ampak glede na šibko polnjenje ni nekaj vredu z alternatorjem.Najraje bi ga zamenjal z novim.Moram se malo pozanimat koliko stane.Sem že večkrat slišal,da obnova teh denso alternaterjev ne drži dolgo.Tudi kopač mi je nekaj let nazaj tako rekel in ga nisem jemal resno,zdaj vidim da je imel prav.Ampak jaz bi vseeno rad vedel kaj je narobe, da se obnovljen hitro pokvari.Jaz sem se izučil za avtoelektričarja,čeprav se že 15 let ne ukvarjam poklicno več z avtoelektriko,ampak nekaj o avtoelektriki še pa vseeno vem in tako se spomnim tudi to,ko smo obnovili iskrin,boschev,valeov itd alternator ali štarter je bil kot nov in je delal primerljivo dolgo kot prva vgradnja.Je pa ta denso res en velik drek,to sem pa že od marsikaterega štromarja slišal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Alternator? - 10.02.14 09:38 Fanta, mislim da je za vaju dva nesrečnika tale ena od najprimernejših rešitev! :

http://www.aekogovsek.si/

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Alternator? - 10.02.14 09:46 Samo jaz imam nov alternator. Pri prejšnjem, dokler ni crknil nisem imel nobenih problemov... No razen tega, da je crknil, z novim pa skoz nekaj...

Menjali so ga pa tudi pri Kopaču.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Alternator? - 10.02.14 10:44 luksimir je napisal:
Samo jaz imam nov alternator. Pri prejšnjem, dokler ni crknil nisem imel nobenih problemov... No razen tega, da je crknil, z novim pa skoz nekaj...

Menjali so ga pa tudi pri Kopaču.



Potem bi si lahko razlagal,da je od sreče odvisno kakšnega dobiš in kako dolgo in kako bo delal.

Jaz sem ga sam dol vzel in ga nesel obnovit.In potem ko sem ga nazaj zmontiral,je polnil 14,5 nevem pa kako dolgo je tako polnil.Potem ko mi je shodla baterija sem spet meril in je polnil slabše.Potem se nisem obremenjeval več s tem in celo malo pozabil na to,ker enostavno nimam časa in energije več za odpravljanje napak na tem avtu.Zdaj ko si ti opisal ta problem sem se spet spomnil,da moram tudi jaz to popravit.Ko bom imel dopust bom ga sam raztrgal in pogledal kje ga čevelj žuli.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Alternator? - 12.02.14 07:23 Hmja, samo jaz sem mislil, da alternator ni neka visoka tehnologija, kjer bi bilo odvisno od tega, ali je iz ponedeljkove sarže... Koliko ima pa to kaj garancije? Najbolje da Kopača vprašam...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Alternator? - 04.03.14 13:50 No alternator v mojem je prenehal delovati kakšno leto po nakupu. Sedaj pa je po popravilu že kar nekaj let še kar pri močeh. Obnovil in nadgradil ga je Vili v GR.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal