Obiskovalci
Trenutno 43 gostov
Obisk skupaj: 234921409


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
Re:EGR,DPF 9-5 1.9 TID - 02.07.14 07:29 Ja, nekako bolj zvezno špila vse skupaj. Ne da je prvih nekaj sekund mrtev in potem na neki točki podivja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:EGR,DPF 9-5 1.9 TID - 21.09.14 21:16 Evo zadeva končno rešena.
Bil sem pri Kopaču in dal preverit stanje DPF filtra.Tam je pokazalo,da je delal regeneracijo pred 250 kilometri,zabasanost filtra 40%.
Nato smo zamenjali vse 4 žarilne svečke,ker so bile zanič in naredili regeneracijo uspešno.
Pol čez nekaj dni sem pa šel po 4 filtre in olje za servis.Ko sem delal servis,sem pregledal malo EGR in dušilno loputo sem videl,da je spet polno olja noter in vse zabasano.Pol sem se pa razkuril in šel po nov EGR in loputo,spotoma sem si še nove xenonke privoščil,ker nismo videli skoraj nič več,tako temno so že svetile,vse to zmontiram in glej ga no,saab se je prebudil iz nekajletne zaspanosti.Avto gre zdaj tako kot se za tak avto spodobi.Tudi klima ga ne moti in ni več občutljiv na temperaturo.In nove xenonke?Pred mano se dela dan ko se jaz ponoči peljem.
Zdaj se je z avtom prav luštno pelat.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:EGR,DPF 9-5 1.9 TID - 21.09.14 21:23 Lepo, da si porihtal. Koliko pa je cena EGR in lopute? Meni mi na 9-3 tudi loputa nagaja, pa me zanima, če bom slučajno moral po novo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:EGR,DPF 9-5 1.9 TID - 21.09.14 21:57 Za loputo sem dal 220 eur,za egr pa 80 eur,to so cene z lepim rabatom,ki sem ga dobil za neko protiuslugo.Dugače stane loputa 400 eur,egr pa 170 eur.
Lahko si jo pa naročiš tukaj je kar dobra cena
http://www.neobrothers.co.uk/throttle-body- actuator-genuine-sport-diesel-p-4066.html? osCsid=87727d8debdc4f7c8b7a9304cdfde503 koliko pa stane poštnina pa nevem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:EGR,DPF 9-5 1.9 TID - 21.09.14 22:18 Hvala za informacije. Saj sem pred kratkim vse sčistil, ko bom pri mojem mehaniku bova pa preverila z testerjem delovanje. Šele potem sledi odločitev. Avto zaenkrat lepo pelje.
Mi je pa puscal pregibni del avspuha in je avto vsake toliko pocukoval in poraba ni kazala normalno. Ko sem to zamenjal je pa spet vse steklo tako kot mora.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:EGR,DPF 9-5 1.9 TID - 08.12.14 00:06 Če lahko dodam:
-kdor sam čisti vezje lopute kolektorja naj to počne z sprejem za čiščenje kontaktov (electric kontakt spray!). Strošek 4,60 eur.
-poštnina za loputo (throttle bdy) od Neobrothers pride slabih 23,00 EUR. Kljub temu še vedno precej ceneje kot pri nas...
-glede tega, ali se da popravit stik med osovino in ohišjem lopute se bom pozanimal-sploh pa, ali je smiselno popravljat...
-žarilne svečke bi se morale menjat najmanj pri vsakem velikem servisu (priporočljivo med 95000-128000km-odvisno od vožnje-kratke/dolge razdalje.Ponavadi jih menjamo,ko so iztrošene ali pa ko kaka ne dela več... Če se ne menjavajo je velika verjetnost tudi, da se svečka zalomi. Kdor kupi rabljen dizel bi moral zamenjati tudi žarilne svečke, ker ponavadi so kilometri žal zlagani-sploh če ni TAPRAVE servisne knjižice zraven. Najmanj kar je-vzet svečko ven, postružit s posebnim svedrom (ROČNO!!) ležišče žarilne svečke-ker se nebere precej saj in se svečka zaradi nemenjave zapeče-velika verjetnost zloma svečke...
Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:EGR,DPF 9-5 1.9 TID - 02.03.15 21:27 Zadnjič sem napisal, da se bom pozanimal, ali se da popravit loputo sesalnega kolektorja... Nisem se pozanimal pri mehaniku, sem se pa malo igral in samo obrnil tesnilo pokrovčka pod loputo-da ni vedno v istem ležišču-in olja ni bilo več nikoli notri.. Tudi loputa je delala normalno-do včeraj.. Lučka se je zopet prižgala, pa čeprav avto normalno-lepo vleče. Te motorje počasi začne zafrkavat elektronika. Kdor želi si lahko prebere "AvtoNasveti-ZANESLJIVOST VOZIL". In če imaš svojega SAAB dlje časa..vidiš da je očitno preverjeno..in tu je napisano tudi, da se pričnejo težave z loputo sesalnega kolektorja..pa EGR.. Tako da bom tudi sam moral to zamenjati..da bo mir..tako je.Okoli mehanikov ne bom laufal pa teste delal..
Sem pa malo spucal sesalni kolektor, ki je bil PRECEJ zabasan. Za delo moraš biti malo(precej) potrpežljiv..Vzame ti dva zimska popoldneva dela. Rezultat je skoraj 1,0 liter nižja poraba.Avto vleče kot prerojen. To je to.. Lep pozdrav.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal