Obiskovalci
Trenutno 51 gostov
Obisk skupaj: 237666431


Zamenjava EGR-a, 9-3, 2.2 Tid! - 22.05.14 19:55 Pozdravljeni, imam 9-3, 2.2 TID, in se mi prižiga oranžna lučka za motor, avto sem dal na tester in je javil občasno delovanje EGR ventila, nato sem ga sčistil parkrat, in se mi lučka še vedno prižiga, in deluje v rezervnem načinu, po vsej verjetnosti bom moral zamenjat EGR, pa me zanima kakšna je naugodnejša opcija, in seveda najboljša, ker avto imam namen imet še kar nekaj časa.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zamenjava EGR-a, 9-3, 2.2 Tid! - 22.05.14 20:20 Živjo.
Razmasti in očisti še oba senzorja za pretok zraka.
EGR napaka ni samo EGR ventil ampak tudi odčitki teh dveh senzorjev. Meni je predlagal naj to naredim en lastnik SAAB-a.

Prvi je takoj za filtrom, plastična cev dolžine cca 15cm in notri je senzor, pošpricaš s čistilnim sprejem (jaz sem ga kar s sprejem za čiščenje kontaktov) drugi pa je nad EGR ventilom na tisti kovinski cevi kamor pride pritrjena gumijasta cev iz intercoolerja. Jo moraš odviti in sneti da prideš do njega, ker je dosegljiv samo iz smeri motorja in privit z enim torx vijakom. Odviješ, pa ne preveč grobo čistiti ker ga lahko uničiš. Nasprejaš in s kakšnim mehkim čopičom očistiš, počakaš da se posuši in namontiraš nazaj.

Meni je to pomagalo, želim da tudi tebi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zamenjava EGR-a, 9-3, 2.2 Tid! - 22.05.14 20:33 Prvo vprašanje je ali je vaš mehanik sigurn da je AGR, napako javlja tudi če je kakšna vakum cevka, vakum ventil itd.

Če je, je strošek poznan polna cena AGR je 480€ potem pa seveda koliko dobi vaš mehanik rabata in koliko vam ga bo dal. Poštena cena je okoli 300.

Iz Anglije se ga pa da dobit za 200€
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zamenjava EGR-a, 9-3, 2.2 Tid! - 22.05.14 21:22 Poznaš kodo napake?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Zamenjava EGR-a, 9-3, 2.2 Tid! - 22.05.14 23:24 Daj ti mal vec nasega foruma preglej, kjer ti ze veckrat vse pise okol problemov z lucko motorja in Limp mode-a. Predno si delas kakrsnikoli strosek z EGR ventilom, katerega po mojem mnenju in mnogih izkusnjah ne bos rabil niti menjat, najprej raje spucaj celotno sesalno luknjo okoli lopute in sesalnega kolektorja, sesalni kolektor, oba senzorja (MAP in MAF), preglej vse vakuum cevi, ali so napokane, ce ma kaksna tlacna cev turbine, ki gre na intercooler in iz njega kje luknjo, ali je intercooler kje masten in ze rahlo pocen, skratka najprej naredi vse to. Sele pol se lohka zacnemo pogojno pogovarjat o skurjenem EGR-ju. BTW, za EGR od 2.2 TiD je normalna cena 300 €, lohka tudi manj, nikakor pa ne vec kot to. Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal