Obiskovalci
Trenutno 10 gostov in 1 član:
  • Pero
Obisk skupaj: 235810667


Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 01.08.14 17:49 Zadnjih par mesecev poskušam locirat kaj mi povzroča vibracije na volanu pri naključnih hitrostih od 80-100 Km/h. Vibracije so včasih močnejše, včasih jih sploh ni, včasih so rahle...Je pa zanimivo sledeče, res občutno se ojačajo ko narahlo pritisneš pedal zavor.
Če zaviraš močno čez to hitrostno območje, vibracij ni!
Pravtako vibracij ne čutiš na pedalu zavor ampak le na volanu in včasih po celem avtu - kot bi cel avto vibriral.

Do zdaj sem naredil sledeče in nič ni pomagalo.

- Še enkrat centriral letne gume
- Premenjal zadnje gume spredaj, sprednje zadaj
- Probal spredaj druge 17 col feltne in zimske gume, ki jih imam
- Postružiti sem dal NOVE zavorne diske za vsak slučaj, k so vsi trdili, da so diski
- Avto sem imel na pregledu pri Vargalantu, ki razen slabših prednjih gum(katere sem tako ali tako že 3x izločil) ni odkril nobenega očitnega lufta na podvozju. Je pa izpostavil, da so mogoče silen bloki kjer se pritrdita vilici skupaj malo mehki a popolnoma vredu.

Zdaj naslednja stvar, ki bi jo probal je zamenjat vse silen bloke na vilicah...

Pa sem gledal powerflex poly silen bloke in me zanima kdo vse jih tu uporablja in kako ste zadovoljni?

Pravtako se priporočam za ideje kaj bi mi lahko treslo volan v omenjenih hitrostih...Ker sem svoje ideje več ali manj že izčrpal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 01.08.14 20:10 Ha ha.Tudi jaz sem se že enkrat ubadal z tem,na mondeotu.Delalo mi je čisto enako kot tebi.Treslo ga je pri nežnem zaviranju,pri močnem ne.Včasih ga je tako zatreslo,da sem mislil,da bo razpadel med vožnjo Zamenjal sem diske 2x,silene oz cele vilce končnike itd,skratka vse kar mi je padlo na pamet.Nato sem ugotovil,da je losan celi sprednji most in sem še to zrihtal,pa je treslo malo manj.Nato mi je crknil zavorni cilinder in baje je bil hin tudi neki ojačevalec zavorne sile.
Potem ko so mi to zamenjali,je avto nehal trest popolnoma.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 02.08.14 13:52 Hvala za odgovor.

Mosta še nisem preveril če je zatisnjen, to je dobra ideja evo.

Drugače pa če te prav razumem ti ena zavorna klešča ni delovala dobro?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 02.08.14 14:39 Tako je.Most,cilinder in nek ojačevalec zavorne sile,ta je vezan na bremz pedal,zato se tudi ne čutijo tresljaji na pedal.Tako mi je takrat mehanik na servisu rekel in zadevo zrihtal.Je pa to blo 10 let nazaj tako,da se bolj podrobno ne spomnim in še danes točno ne vem kaj ta ojačevalec pravzaprav dejansko počne.Zadeva ni bila draga in se nisem pretirano poglabljal v to.Je pa zamenjal zav.cilinder in to hkrati.
Pri mostu je blo pa tako,to sva z kolegom popravila sama.Most je bil prišraufan odspodaj navgor z vijaki.Zgoraj so pa bile na težko dostopnih mestih punktirane matice,kamor pridejo prišraufani ti vijaki.In tisti punkti oz vari na maticah so spustili,na večini matic.

Zavornih čeljusti oz klešč nisem menjaval.Je pa v tvojem primeru lahko morda tudi to opcija.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 02.08.14 14:49 Aja zdaj razumem...

Ti govoriš o glavnem zavornem cilindru in servo ojačevalcu zavor.

Zanimivo, da bi bilo to lahko krivo...

Bom prečekiral hvala.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 12.08.14 12:43 Jaz pa sem imel na 9-5 dobro leto težave s tesenjem pri zaviranju. Spredaj nov komplet GM oriđinal, zadaj ATM.
Dokončno je tresenje izginilo včeraj, ko smo sprednje diske sneli dol, pobrusili rjo iz površine, kamor nalega disk in namazali z bakreno mastjo.

Me pa moti še ena reč pri zavorah. Pedal je namreč že po krajšem postanku povsem trd, kot bi ga "napumpal". Na drugih avtih tega nisem opazil. Lahko še kdo proba na svojem Saabu?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 12.08.14 13:28 Hvala za odgovor samo peste sem popolnoma očistil in namazal z bakreno mastjo...Tako so čiste, da ni niti pikice rje na njih.

Vse sem delal sam in vse je očiščeno in namazano kot je treba...

Edino ploščic(DS2500 - 136 €) nisem probal zamenjat, po struženju diskov sem jih samo pobrusil na mizi.

Drugač pa ja občutek na pedalu pr obeh saabih k sm jih mel je precej trd in tak negotov...Zdaj ko imam 308 diske in dirkalne ploščice se da sicer zelo lepo ustavit, prej je bil pa kr scary občutek ko je blo kot da bi na kos lesa stopil...Sem se velikokrat znašel z nosom v šipi ko sem moral peljat fiesto al pa felicio, ki ju imamo še doma.

Največ razlike imo naredijo dirkalne ploščice, ker imajo močnejši "bite" in imaš pri prvem dotiku pedala boljši občutek, ker zagrabijo več ob manjšem pritisku v primerjavi s stock ploščicami.

Vse bolj sem prepričan, da je pri meni nek problem na podvozju...Kak dan se lepo v miru voziš 80-90 Km/h in volan ne bo popolnoma nič tresel, potem pa prehitevaš, greš do 130 ali več se vrneš nazaj na svoj pas, pritisneš zavoro in od takrat potresava...kot da bi se nekaj premikalo gor dol, ne znam opisat. Naslednji mesec bom imel tehnični, upam da kaj odkrijejo resno...Ker noben do zdaj ni mogel nič dobit, sam, mehanik, vargalant...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 12.08.14 13:41 No, meni se zdi občutek pri zaviranju OK (zdaj ko ne trese več). Težavo imam le s karavanom, ki ima čisto trd pedal preden prižgem motor. Recimo primer ko parkiraš na neravni podlagi, daš kontakt, stisneš sklopko, avto začne lezti, pritisneš bremzo, pedal je trd in avto še leze, močno pritisneš bremzo da se ustavi, vžgeš motor in pedal postane takoj mehek.
Jasno mo je, da pri ugasnjenem motorju ni servo zavor, ampak še pri vseh avtih je ostalo dovolj moči za tisti stisk zavor ob prižiganju motorja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 12.08.14 13:53 Hmm, takih problemov pa nimam. Če hočem popolnoma trd pedal pred vžigom ga moram "napumpat" kot si sam omenil.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 12.08.14 16:43 Pri mojem službenem traficu je bil problem s trdim pedalom za zavoro. Vedno, ko si se usedel v avto je bila bremza trda..nazadnje so pogruntali, da je bil servoojačevalnik. Se potem ni menjal, ker je stalo 600eur. Je bil pa problem, če je bil avto kje v klancu, če si pozabil zategnit ročno, se je kr malo peljal, preden je avto zalaufal in bremza zagrabla.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 13.08.14 07:06 no evo, to je pol to
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 10.09.14 15:42 Evo težava odpravljena. Volan ne trese več!

Krive so bile prednje vilice! Na obeh straneh so bile totalno fuč, še posebej zglobi...Faaak Kako tega ni Vargalant videl pri pregledu mi ni jasno...Dobro, da mamo tehnične preglede hahah

Uni silen bloki, ki sem jih obkrožil na sliki v drugi temi in sumil kot krivce so tako uničeni, da jih z roko premikaš naprej/nazaj brez truda.

Zraven vilic se je zamenjalo še vezi stabilizatorjev, pravtako zluftani do konca

...in še nove gume spredaj(ker so ble yokohame porabljene) Glede na teste(AutoBild in ADAC) sem izbral Nexen N8000(64,50 €/kos), imajo višjo obrabo a odlično držijo na suhem in mokrem. Zadovoljen.

Rezultati pri vožnji:
Torquesteer se je tako zmanjšal, da sploh ne povleče več volana v drugi prestavi. Nič ne trese volan, ne pri zaviranju, ne pri nobeni hitrosti.
Pa volan je končno natančen in ni treba več popravljat sredi ovinka... Ta občutek sem nekako pogrešal odkar sem nazadnje mojga automatica vozil...In sem vedno mislil, da so na trenutnemu amortizerji bolj slabi in se zato tako nenatančno pelje...

Uglavnem sm happy in se veselo vozim. Denarnica je pa prazna itak.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Powerflex silenbloki oz. odprava vibracij - 10.09.14 17:35 Super
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal