Obiskovalci
Trenutno 26 gostov
Obisk skupaj: 235272208


Okvirni delni cenik delov za c900 - 25.02.07 13:59 # Piston : A mi lastniki c900 lahko podate stroške vzdrževanja takega vozila?
# Mitja J : Vse je odvisno od prvega lastnika. Precej bolj kot pri ostalih modelih
# Mitja J : Zanemarjena c900 je lahko finančni polom. če pa je v lepem stanju, potem so stroški zelo minimalni. Bom dal na portal kak cenik delov, ok?

Evo, tule je zelo okrnjen cenik novih rezervnih delov za c900...



  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:Okvirni delni cenik delov za c900 - 25.02.07 14:08 Oh, najlepša hvala!

Ne izgleda tako kritično .
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:Okvirni delni cenik delov za c900 - 25.02.07 14:13 Saj v resnici sploh ni. Edina omembe vredna postavka je menjalnik, ki je podvžen samouničenju...druga zadeva je servo letev, ki rada pušča. Vse ostalo je dovolj poceni in primerljivo z ostalimi avti srednjega razreda.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:Okvirni delni cenik delov za c900 - 25.02.07 15:09 Morda lahko dam jaz primerjavo, ki sem imel prej dokaj "normalne" avtomobile, potem pa v celoti prešaltal na c900.

Drugačna je filozofija vzdrževanja takega vozila. Recimo, danes lahko kupiš rabljeno 9-3 za nekje 6-7k EUR ali 9-5 za 10k EUR. če dobiš tak avto dobro ohranjen, potem nekje ne pričakuješ večjih okvar, niti morda preventivno ne zamenjaš kakih sklopov.

Pri c900 je drugače; dobiš jih lahko za nekajkrat manj denarja. Vendar je treba vedeti, da je ena izmed prvih stvari pri c900, da jo pelješ k Mitji in ponavadi se najde za kakih 500-1000 EUR stvari, ki jih je potrebno sanirati.

Naslednja stvar je nabava rezervnih delov na zalogo; vsaj jaz sem pristaš te filozofije. c900 je izumirajoča vrsta in razen če ne nameravaš imeti tak avto le kaki 2 leti, se ti to splača. čez 5 let bo najbrž rezervne dele težje nabaviti kot danes (ne milsim potrošnih delov, ki jih je zgoraj navedel Mitja, temveč npr. stekla, določeni karoserijski deli, pomembnejši mehanski sklopi - npr. menjalnik itd.).

Na ta način, z aktivnim lastništvom, lahko preprečiš večino finančnih polomov in stresa.

Je pa res kot je rekel Mitja; c900 so nehali delati leta 1994 in razlike med lepo in slabo ohranjenimi so zares velike; temu primerne pa tudi cene med njimi - poglej si to na Autoscout.com. Lahko dobiš takega, pri katerem bo Mitja samo zamenjal olje in filtre (glej prispevek o tistem črnem kupeju) ali takega kjer je potrebno barvanje, kompletna obnova notranjosti in za 1000 EUR popravil (moj SPG).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Odgovor:Okvirni delni cenik delov za c900 - 25.02.07 17:00 Ja, trend cen c900 je tak, da rastejo. Avto v krogih oltimerjev pridobiva na vrednosti, kar se odraža tudi na tržišču. Gre pa predvsem za 3-vratne in cabrio modele. Po možnosti turbo.
Prognoza za naprej je sledeča - karoserijskih delov se zelo verjetno ne bo dalo več dobiti v roku 5 let.
Glede ostalih stvari je pa tako - če se bo izkazalo, da ima avto zbirateljsko vrednost, potem se bo rezerevnih delov dobilo mogoče še celo več kot danes! Verjetno se bo našel tudi kdo, ki bo izdeloval karoserisjke panele za c900. Seveda po "zbirateljskih" cenah.
Druga, povsem enakovredna opcija pa je, da rezervnih delov skorajda ne bo več mogoče dobiti. V tem primeru si je potrebno narediti zalogo v vrednosti 500-1000 EUR in to je to. Dejstvo je, da so to izredno trpežni in kljub vsemu zanesljivi avti, zelo grdo pa vrnejo zanemarjanje s strani lastnika in mehanika.

Na Gregov post bi dodal to, da je 1000 EUR na kupljen c900 le malo prevelika cifra, saj večino tega "požre" sanacija notranjosti. Z nekaj sreče (in ne zahtevami po kot-novem) se da dobiti kompletno notranjost za max. 200 EUR.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal