Obiskovalci
Trenutno 17 gostov in 1 član:
  • Pero
Obisk skupaj: 235815004


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
Že kdo imel tak problem - 12.08.15 19:55 A je že kdo imel identičen problem na Saabu 93, 2.2TiD letnik 2003 naprej kot kaže posnetek na youtubu:

https://youtu.be/2-_kNE1WUQk?t=3

Glejte kaj se dogaja na armaturi, osvetlitev na polno, pa števci vsi dol padejo, pa potem spet OK pa check engine pa spet ugasne...in tako naprej kot se mu zazdi.

P.S.: In ja ne se čuditi ko boste slišali Radio1, to je moja objava na youtubu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 13.08.15 07:46 Mislim da imaš alternator v zadnjih vzdihljajih.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 13.08.15 08:30 johan je napisal:
Mislim da imaš alternator v zadnjih vzdihljajih.

Najverjetneje alternator, ker daje premalo napetosti in posledično toka, sproti pa zamenjaj še akumulator. Ko se ti sprazne akumulator, imaš ob obrnitvi ključa za vžig motorja potem cel light show na armaturki...

Alternator namesto novega lahko svojega daš obnoviti preverjenemu Kogovšku:

http://www.aekogovsek.si/
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 13.08.15 11:09 Hvala obema za namige ampak...sem že dobil sam tudi to idejo, da je nekaj z akumulatorjem in alternatorjem pa sem šel testirat akumulator in polnjenje (alternator) na Celovški v Ljubljani v Top-Start. Pa pravijo da je vse OK, polni OK, akumulator je OK.
Sam sem doma pomeril napetost je 13,2V na akumulatorju, ko avto teče, ko ga ugasnem pade na 12,4V.

Aja pa vse module, osrednja konzola v avtu (radio, klima, kontroler displaya, armaturka,...) pobral ven odprl in pospajkal na novo vse kontakte kar se jih da, očistil razmastil, prav tako pod armaturko BCM modul, v prtljažniku v boku REC modul spredaj kompletni modul varovalk, pod njim mase, v sami armaturki mase, sam akumulator kontakte,...

Ni mi pa jasno zakaj normalno oživi vse skupaj če maksimalno obremeniš aku - prižgeš vse kar se da; meglenke, radio, vse štiri smernike, klimo, vsa vrata odprta, ... ampak to ni ravno 100% pravilo.

Imam občutek, da je nekje nek slab stik, lahko samo slaba masa ampak, da to najdem...

Mogoče še kaka ideja preden izgubim živce???
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 13.08.15 11:32 Pri tvojem avtu nagaja instalacija sama, ostalo smo vse pogledali..

Tak kot sem ti rekel, ko bos lahko brez avta mi ga pripelji.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 13.08.15 11:40 Marko saj vem, hvala vnaprej, ampak saj veš, ko štromarja štrom zajebava v avtu je pa kriza.
Mene tole grize, da bi našel WTF je narobe, na polno. Še posebno, ko najdeš objave na Inetu da imajo tudi drugi identične probleme samo noben ne napiše kaj je bilo in kako so odpravili problem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 31.01.16 17:08 pozdravljeni imam en problem. namreč pred enim mesecem se mi je zgodilo, da ko sem se pripeljal domov in doma hotel avto prestaviti, je bil avto mrtev. malo je zaverglav in nato konec. aku hin. priklopim s kabli na drug avto malo počakam in kresne v prvo. po tem sem imel do včeraj (en mesec) mir. avto delal normalno, zato sem že malo pozabil na to nevšečnost. no včeraj se pa to zgodi ženi. se odpelje od doma, po 5 minutah avto ugasne in ko ga hoče ponovno vžgati avto mrtev. pravi da tudi zaverglati ni hotel, se je pa na armaturi slišalo neko tolčenje. so poskusili s kabli- tudi nič. nato so aku priklopili na polnenje in po tistem je avto vžgal. in zdej dela normalno.
se komu sanja kaj bi lahko bilo?? aku je star 5 let vendar mislim da ni problem ker mi drugče nebi delal še celi mesec. vrjetno nekje zgubi kontakt ali kaj??
gre pa avto na menjavo sesalnega kolektorja in vodne pumpe + jermena in bomo probali najdet težavo.
aja pa še to. je imel kdo problem, da bi na ekspanzijski posodi na pokrovču oz. ob pokrovču, kjer je cevka speljana, da bi tam voda spuščala. je mogoče samo pokrovček za zamenjat??

hvala za mnenja
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 03.02.16 06:35 hja so pogruntal da alternator ne fila tolk kokr bi mogu, tko da bomovidl kuko naprej
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 03.02.16 17:57 Ja aku je izpraznilo med vožnjo,ker ga alternator pri večji porabi prazni,namesto da bi ga polnil.Tisto tolčenje po armaturi pomeni da aku nima dovolj moči,da bi vžgal motor.
Diode se poslavljajo na alternatorju.Bo treba alternator obnovit.Pa 5 let star aku tudi ni več med novimi.Meni na 1.9 dizlu noben aku ni zdžal tako dolgo,ker mi ga je šrot denso alternator požrl do smrti.Zdaj imam v alternatorju novo močnejšo diodno ploščo za te alternatorje.Bomo videli,če se bo življenska doba akumulatorja podaljšala.In kako dolgo bo delal alternator.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 03.02.16 18:25 Kljub temu,da še tvoj alternator nekaj malega polni, je verjetno tvoj aku zanič.

To je tako;ker aku trpi zaradi slabega polnjenja,tok za oskrbovanje porabnikov pač mora od nekje vzet,se aku prekuri,če je dalj časa slabo polnjen.To pomeni,da se greje prekomerno in svinec v njem iz plošč spira na dno akumulatorja,kjer se prekomerno nabira in v toplem stanju povzroči kratki stik med celicami.Zato ti avto po vožnji ne vžge več.
Če bi počakali,kakšni dve tri ure ali več,ko bi se zadeva ohladila in se svinec na dnu malo pokrči in sprosti kratki stik med celicami,bi avto vžgal verjetno brez polnjenja na polnilcu.

Zakaj se to ne zgodi,ko je aku na polnilcu ?
Zato,ker takrat ni porabe in celice so odprte.Dno akumulatorja se ne uspe zagreti.

Torej tudi ko boš popravil alternator,bo tvoj aku ostal slab.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 07.02.16 09:29 melhi vidim, da obvladaš Imam vprašanje glede baterije. Na sid-u se mi izpisuje nizka napetost. O.k. baterija je stara 8.let in vem da jo bo potrebno zamenjat vendar avto užge iz prve. Napetost v bateriji je 12.24V, ko dam kontakt, pa 11.86V pri samem vžigu, pa še malo pade. Kaj to škodi kaj alternatorju, vžigalnim bobinam ..? Če je malenkost daljša vožnja se opozorilo izbriše in napiše, da je vse "o.k"
Baterija je sedaj kot sem že napisal original Volvo 60Ah in 590A. S kako močno baterijo bi jo lahko zamenjat, ker vem, da se ne sme pretiravat. Kaj je treba bolj gledat zagonski tok ali Ah ? Gre se pa za 1.8 bencinarja. Kakšno vrednost bi ti priporočil ?
Seveda bom vesel tudi komentarje in nasvete ostalih saj zato je forum
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 07.02.16 13:03 Ja takšen akumulator,ki je v tem 1.8 bencinarju je čisto dovolj dober.
Manjšega pa nebi not dajal.
580 A zagonskega toka za tega bencinarja je več kot dovolj.
Lahko daš večjega,če želiš in če fizično gre noter baterija zaradi velikosti.Vendar ne pretiravaj.Akumulatorji z višjo zmoglivostjo zagonskega toka ne vplivajo na kakršnokoli poškodbo česarkoli v avtu.Ker iz akumulatorja pride ven samo toliko,koliko v danem trenutku zahtevajo porabniki;štarter,luči itd.
Večjega kot 74 AH pa ne dajaj noter,ker se bo čas polnjenja podaljšal.In pri ful kratkih relacijah aku nebo nikdar čisto napolnjen in potem mu spet skrajšuješ življensko dobo.
Če bi dal noter 680A / 74AH,takšne ki se dajejo v povprečne dizle nebo nič narobe.Vendar še enkrat povem,da ni potrebe da bi dajal večjega.

Koliko pa kaj polni alternator,z koliko volti,da ti javlja prenizko napetost na bateriji ?
Daj ti to zmeri.Vžgi avto,vklopi luči,ventilacijo in gretje stekla in potem izmeri na klemah koliko voltov kaže.
Pri merjenju,ko vžigaš motor,pri bencinarju ne sme pasti napetost baterije pod 11 V.Če pade je aku slab.Morda zaradi slabega polnjenja ali preprosto zaradi starosti.
Alernatorju škodi pa samo prevelika obremenitev.Pri samem zagonu motorja in to, kako nizko pade takrat napetost na bateriji v tistem momentu nima veze z alternatorjem.
Ima pa vezo takrat,če je akumulator čisto zanič.Recimo celice v stiku, aku ima samo 6V.
Vžgeš ga s premostitvenimi kabli preko drugega vozila.Alternator je recimo zmožen dajati 90A.In če je odjem toka pri vžganem vozilu na zgornji meji 90A ali celo več,bo v kratkem šel spat za zmeraj,če bo ta obremenitev brez vmesnega medija, akumulatorja,ki te tokovne pretrese prenaša namesto alternatorja brez težav.Pri crknjenem akumulatorju pa mora prenašat to alternator,ki pa jih žal ne prenese.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 07.02.16 13:45 Pri tem tazadnjem scenariju pa se pri bencinarju tako pojavi takšen padec napetosti,da vžigalne tuljave ne morejo več proizvajati iskre in jo pošiljati na posamezni cilinder,bencin pumpa neha delat ali dela slabše in motor tako ali drugače ugasne.Ko se ti začnejo dogajati takšne stvari v avtu nikoli ni dobro za nobeno elektronsko komponento v avtu.Nekatere elektronske komponente zdržijo marsikaj.Nekatere pa zelo malo.Saabove cinšpule vemo, da ne zdržijo veliko.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 07.02.16 20:06 Najlepša hvala za izčrpen odgovor Se oddolžim, ko se srečamo
Pri vžigu pade napetost s prižganimi lučmi za trenutek na 10+V in potem je z gretjem šip in ventilacijo napetost na 14.64V brez pa varira med 14.64V in 14.75V.
Za baterijo sem pa mislil vzet to Varto
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 07.02.16 20:40 Malenkost.

Če si vžigal z prižganimi lučmi in je blo 10V plus,pol še to gre skozi.
Za kakšen avto se pa to gre?
Predvidevam da to ni Saab,glede na vrednost polnjenja.Alternator dela super.Skoraj preveč polni.

Če boš menjal akumulator,bo ta iz linka dobra izbira.

PS
kaj 2.8 aerota nimaš več ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 08.02.16 00:11 Saj za to mi je pa škoda menjat baterijo, ker kot sem že napisal avto vžiga brez problemov, samo opozorilo me je zmotilo.
Sem prodal Hondo in kupil še enga Šveda C30 za ženo.
Aero, pa ostaja naprej moja igrača
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 08.02.16 09:34 Jaz tudi mislim,da je zaenkrat brezveze,da bi ga menjal.Če zmeraj vžge brez težav in če vžge z prižganimi lučmi,je aku še dober.Boš menjal,ko nebo več vžgal.V bencinarjih dolgo zdržijo.Tu pri volvu pa sploh,ker je polnjenje dobro.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.02.16 18:14 no da sedaj napišem ugotovitve. avto mi občasno ni vžgal zaradi alternatorja, ker ni filov 100 %. je obnovljen ampak še vedno fila 13.9 V. akumulator naj bi bil slabši vendar še vedno ima moči 650 A namesto 740 A. tako da pravijo da je zaenkrat še vredu.

druga stvar: menjali so mi sesalni kolektor+ vodna pumpa in vsi jermeni+ narejen servis. cena okoli 1100 e.problem pa je, da se avto še vedno zaganja. se pravi ko se pelješ na primer 60 imaš nogo za gas pri miru avto pa se zaganja, kot da bi pritisnil na gas in spustil, pa spet in spet. sem probal na tempomat in je enako. najbolj se čuti v 2 in 3 prestavi in na obratih med 2000 in 3000. je pa zaganjanja oz. cukanja veliko manj kot pred menjavo kolektorja.
ima kdo odgovor na to??
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.02.16 18:37 Torej avto daje sam gas,ko ti držiš stopalko za plin na enem mestu,al kako ? Ko pa daš gas,se pa ne zaganja oziroma manj in malo cuka.
Kaj ti trokira avto? Tako na hitro pocuka pri konstantni hitrosti in neha in zopet čez en čas?
Najbolj pa nagaja do 2000 obratov ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.02.16 19:43 imam občutek da pri konstantni hitrosti gas odvzame in ga nazaj doda. to cukanje se najbolj občuti v 2 in 3 prestavi, ko daš v 4 tega ni več. vmes ko pritisneš sklopko, da prestaviš, ti pa se obrate navije- se pravi da sam od sebe navije gas. ti simptomi se pojavlajo občasno, nekaj časa cuka potem je lahko več km mir in nato spet. in nimaveze ali je avto mrzel ali ogret
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.02.16 19:54 Lahko,da loputa ne deluje pravilno.Lahko da šteka in je še povrh vsega elektronika noter v njej cela potopljena v motorno olje.Noter je takšen dajalec položaja lopute.In če ta nima stika pol lahko da motorni računalnik ne ve v kateri poziciji je loputa.
Ali pa gas pedal ? Luft meser ? Nevem,samo razmišljam,
Bo Marko01 podal bolj verodostojno možno diagnozo.Počakaj,da se ded oglasi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.02.16 19:58 1100 Evrov Sesalni kolektor se sname se blindirajo luknje od loputic, potem se programsko odstranijo lopute in agr in je strošek enkrat majnši pa mir za stalno....

Glede cukanja pa tako pelji avto nazaj k mehaniku ki ti je delal ta servis in naj uredi zadevo do konca.

Drugače pa je treba avto videt si vzet čas in se malo peljat z testerjem in pogledat fizično kaj nagaja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.02.16 20:24 Misliš da niso skalibrirali tistega motorčka na sesalnem kolektorju.Swirl flap motor ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.02.16 20:33 marko01 je napisal:


Glede cukanja pa tako pelji avto nazaj k mehaniku ki ti je delal ta servis in naj uredi zadevo do konca.

Točno tako. Najlažje je kasirat in na pol naredit, ti se pa pol sam zafrkavaj dalje. Pelji ga nazaj in naj ti ga uštimajo kakor je treba. Pa to čim prej, da ne bodo rekli, da je tega pr njih ni delalo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 11.02.16 08:45 Ti dam primer mlade sodelavke, ki je pred dobrim tednom pošizdila in rekla, da bo prodala avto, ker ga ima že poln k.... Ji je mehanik zamenjal v kratkem času že dva ventilatorja na S40 in zdej je spet crknu. Krivi, pa svoj "slab" avto namesto nesposobnega mehanika
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 23.02.16 21:28 Benss je napisal:
A je že kdo imel identičen problem na Saabu 93, 2.2TiD letnik 2003 naprej kot kaže posnetek na youtubu:

https://youtu.be/2-_kNE1WUQk?t=3

Glejte kaj se dogaja na armaturi, osvetlitev na polno, pa števci vsi dol padejo, pa potem spet OK pa check engine pa spet ugasne...in tako naprej kot se mu zazdi.

P.S.: In ja ne se čuditi ko boste slišali Radio1, to je moja objava na youtubu.



Benss jaz sem si večkrat ogledal ta tvoj video in opazil,da ko daš kontakt ni rdeče lučke akumulator.Pol sem se spomnil,da je verjetno nima,in da verjetno funkcijo aku lučke opravlja SID,tam zgoraj na sredi armature.Ampak tudi SID se ne prižge,ko daš kontakt.Niti ura ne.Potem kasneje,čez čas začne nekaj delat in tisto cheking ok.

Če pride do prekinitve kabla,tistega tankega,ki gre iz alternatorja na lučko v kabino,v tvojem primeru verjetno na SID,potem ni polnjenja ampak je praznenje.In lahko bi bilo,da je tisti trenutek,ko je napaka prisotna enostavno prenizka napetost(pod 10V) in pol bi lahko bil takšen efekt,kot je v tvojem primeru.
Takrat,ko je napaka prisotna,bi moral izmeriti napetost na klemah,kaj se takrat dogaja ?
Ali pa ta SID,konektor,slabi stik ?
Ali pa preprosto odklopi ta tanki kabel za lučko iz alternatorja pa poglej,kako se bodo zadeve v armaturki obnašale.Če bo začelo skakat gor in dol pol bi znalo biti nekaj na tem.
Preveri to.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 27.02.16 22:35 Melhi. Sem te ubogal in evo preverjen tudi akumulator-na klemah, z voltmetrom, s testerjem za aku, pred obremenitvijo, med startom, ko se pokaže napaka in obremenjen z vsemi živimi porabniki v avtu. Vse štima ni odstopanj. Akumulator je dober. Edino tisto žičko ki jo omenjaš moram še najti.

Sem spet brskal pod armaturo vse živo in preverjal kontakte z instrumentom. S kontakt sprejem čistil konektorje, brusil varovalke, ležišča varovalk,...

Ma bedasto je tole že vse skupaj, mi že konkretno najeda živce. Cegu na gas pa avto čez most...bemmu
Obnaša se kot hladen lot nekje ampak ni logike. Hladen lot bi sral,m ko je avto topel ali mrzel odvisno kje je, ne pa da...ko je mraz ni nobenega problema, če je vroče sredi poletja tudi ni problema, nekje vmes pa zajebava...kanta hudičeva.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 28.02.16 00:04 Če je takrat,ko je napaka prisotna,tisti trenutek,napetost iz alternatorja na klemah normalna,pol tega kabla sploh ne rabiš iskat.Pol ni to kar sem jaz mislil da bi lahko bilo.
Hladen lot ali slab stik nekje na instalaciji,je lahko prisoten tudi samo pri določenih vmesnih temperaturah.

Si imel armaturko narazen.Števec ven,sid ven in preveril tiste konektorje vse ki so tam okrog.

Rabil bi sheme instalacije.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 09.03.16 21:03 https://youtu.be/a3W1qNimysU

Mogoče komu pomaga.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Že kdo imel tak problem - 10.03.16 08:59 Zanimivo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal