Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 234978615


Praznjenje akumulatorja - 16.12.15 15:04 Zdravo,

imam problem… Avto je Saab 9-5 1.9 TiD… Odkar ga imam (7 let), sem zamenjal že 4 akumulatorje in 1x alternator…

Dogaja se pa naslednje. Če avto nekaj časa stoji (npr. 12 ur), bo težko vžgal, če pa malo mraz pritisne, ga moram pa na kleme vžigati. Če se potem spet nekaj časa vozim, je v redu. Logika mi pravi, da imam, ko je avto ugasnjen enega porabnika. Na koncu se je izkazalo, da mi je ves čas gorela lučka v sovoznikovem predalu. To težavo sem odpravil in predvideval, da posledično odpravil tudi praznjenje akumulatorja čez noč… Pa sem se malo motil, namreč težava je še vedno prisotna…

Namreč nevžig se mi je zgodil ponovno. Pa sem priklopil OBD II reader in na telefonu med vožnjo (brez skrbi, bil je v nosilcu), spremljal voltažo. Ko je avto kolikor toliko segret, se giblje med 13,2 in 13,4 voltov. Potem se mi pa vsake toliko zgodi, da voltaža pade na 11,2. Lučka za akumulator se ne prižge.

Potem se je pa zgodilo naslednje: Avto mi po noči mirovanja spet ni vžgal. Pride prijatelj in ga vžgeva na kleme. Priklopim OBD II reader in spremljam voltažo, ko se peljem neposredno po vžigu iz Brezovice proti Medvodam. Od pol ure vožnje, mi je polovico časa kazalo, da je voltaža v avtu 11,2 do 11,8. Ostalo polovico je bila okoli 13,2 volta. Ko sem se pripeljal v Medvode, je prijatelj pogledal, s kakšno amperažo mi polni akumulator. Bilo je okoli 10 amperov. Kar po njegovih besedah pomeni, da naj bi bil akumulator poln. Meni se je to zdelo čudno, ker avto je od izpraznjenega akumulatorja deloval približno pol ure, pol tega časa je bila votaža prenizka, da bi se lahko karkoli napolnilo (po moje), poleg tega ne verjamem, da tudi, če bi bilo vse v redu, bi se 75 AH akumulator napolnil po pol ure (ali se pač motim?). Potem je še stestiral akumulator, z neko mašino se je priklopil nanj in ta mašina je pokazala, da naj bi bil akumulator dober. Potem sva še pri ugasnjenem avtomobilu pogledala, če je kaka poraba in je ni bilo.

Moje ugotovitve:
Alternator očitno napolni akumulator, saj po nekaj časa delovanja nima problemov z užiganjem
Test je pokazal, da naj bi bil akumulator dober
Test je pokazal, da naj pri ugasnjenem avtomobilu ne bi bilo porabe

In tukaj zmedeno gledam, kaj bi lahko še bilo in nima smisla, da se sam pri sebi sprašujem, ampak to tukaj napišem, če se najde kak predlog.

Namreč moti me več zadev. Prva je ta, da očitno nekaj je, da avto je akumulatorje. Tisti padec napetosti med vožnjo mi je zanimiv. Kaj bi ga lahko povzročilo. Mogoče kaj takega, kar mi tudi izprazni akumulator? Ali je enostavno krivo to, da mi je vsa ta leta gorela lučka v predalniku in na nek način uničevala vse te akumulatorje.

Kakršnakoli ideja bo dobrodošla

Hvala,
Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 16.12.15 16:08 Pozdravljen kolega.

Ta lučka ni kriva ničesar.Zato ker se malo po dvajseti minuti mirovanja v avtu vse izklopi.Tudi ta lučka tudi,če bi svetila.Tudi,če bi pustil vrata odprta na stežaj,bi po določenem času vse ugasnilo in ne bi bilo porabe tako kot je zdaj ni ko merite.Sprva ko avto zakleneš se poraba spusti na 0,2 A.Nato v časovnem intervalu cca 20 minut nekajkrat malo naraste in takoj pade nazaj na 0,2 A.Nato se v časovnem intervalu cirka 20 min zadeva izklopi in pade na 0,0001 in tam ostane.To sem testiral na mojem,ker so težave enake.Ti avti težko vžigajo in žerejo baterije.Vzrokov je pa več.
Prvi je ta,da ti motorji že v osnovi bolj trdo vžigajo
drugi je ta,da to poslabša še iztrošen vstrajnik
tretji je ta,da se štarter utrudi,izgubi na moči in na hitrosti,kar posledično pomeni,da rabi večji zagonski tok,ki pa ga tvoj aku več nima,ker ga slab alternator,ki je slab že v osnovi ne napolni dovolj.Sploh pri krajših vožnjah.In to je tudi četrti razlog -alternator.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 16.12.15 18:15 Moram popraviti mojo trditev o lučki v predalu.Ta lučka ne ugasne sama po določenem času.
Kako si ugotovil,da ti lučka v predalu zmeraj sveti ?
Jaz sem z kamero na telefonu.In lučka ugasne ko zaprem predal.Samo,če bi ta lučka svetila 24 ur brez polnjenja avto nebi več vžgal,niti poleti.Pa tudi poraba na ampermetru bi bila višja.
Kaj je bilo narobe in kako si popravil lučko v predalu ? Ali si samo žarnico ven vzel ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 16.12.15 19:45 Brez zamere, ampak vaš kolega naj dela svoje delo....

Ko je avto vklopljen nesme past voltaža oz nihat, v okvari je alternator ki občasno polni občasno pa ne.

Alternator daš obnovit in je to to.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 16.12.15 22:23 Za te alternatorje se zdaj že nekaj časa dobi izboljšana močnejša diodna plošča.Jaz jo imam že nekaj časa in res dela bolje.Ni nihanja napetosti in tudi polni okrog 14 V konstantno.Štarter še pa zmeraj težko obrača motor,še posebej če avto stoji kakšna dva dneva.Vžge pa.Je pa ta akumolator zdaj noter 2,5 leti in je zdržal najdlje od vseh,ki so bili prej noter.Tako da po periodi menjavanja akumulatorjev lahko pričakujem,da bo crknil kmalu.
2,4,6,8 vedno se lahko tolažiš,da imaš nov akumulator.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 17.12.15 08:37 A imajo ti saabi drugačne štarterje kot npr fiati? Ker moj tudi bolj počasi vrti, se mi zdi da npr croma prej kresne, pa ima isti motor.

Me pa zanima, kakšen OBD 2 imaš, da ti dela na tem avtu? Meni ni uspelo nič prebrat s kitajskim elm 327, ki je delal na lybri.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 17.12.15 15:11 Meni je tudi "žrl" akumulatorje. Takoj ko ni bil več 100% ni več kresnil. Prvega sem menjal po nekaj mesecih, še v garanciji, drugi je zdržal malo manj kot 4 leta, s tretjim je šel potem avto od hiše.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 17.12.15 16:52 matjazy je napisal:
A imajo ti saabi drugačne štarterje kot npr fiati? Ker moj tudi bolj počasi vrti, se mi zdi da npr croma prej kresne, pa ima isti motor.

Me pa zanima, kakšen OBD 2 imaš, da ti dela na tem avtu? Meni ni uspelo nič prebrat s kitajskim elm 327, ki je delal na lybri.


Kakšen štarter ima fiat nevem.Saab ima Mitsubishi štarter.
Glede OBD pa je tako.Na mojem saabu tele zadeve kitajske in programi na laptopih ne delajo.Nekaj samo napiše o nedovoljenem dostopu do ECU pa malo začne CD veksler CD-je sem in tja premetavat.To je pa tudi vse.
Na nekaterih 95 pa baje gre brez problema.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Praznjenje akumulatorja - 18.12.15 10:19 melhi je napisal:


Na nekaterih 95 pa baje gre brez problema.


Na prodanih dušah
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal