Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 234935899


2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 03.05.18 18:09 V glavnem s tem problemom se ukvarjamo čisto preveč časa ampak naj opišem težavo. Saab 9-3 tid 2003 ima zdaj približno 205.000 KM in zaradi letnika sem razmišljal tudi o menjavi verig ampak to zdaj ni problem. Skratka:

Vozim se po avtocesti, na prehitevalnem pasu (cca 160 km/h), ko na enkrat na lepem avto ugasne. Odmaknem se na odstavni pas in pokličem vleko. Avto odvlečejo do mojega mehanika. Ko avto spravijo dol z vlečne službe avto brez težav vžge. Vseeno pa mu računalnik vrže napako P0342.

Ampak vseeno se odločim za menjavo verig, kar moj mehanik tudi naredi. Vse zamenja, motor da v fazo in skuša prižgati. Avto ne vžge. Še vedno motor vrača napako P0342. Še enkrat naštima motor v fazo, celo zamenja senzor odmične gredi in še vedno nič.

Motor pri zaganjanju se sliši, pumpa meče gorivo ampak občutek je, kot da pumpa ne potisne gorivo na pravi injektor in posledično tudi na napačno šalčko. Ves čas pa se iz avspuha sprošča črn dim in voha nafto.

Na koncu, ko mu res čisto nič več ne preostane, skuša avto zagnati s start sprejem. Avto vžge in na minimumu lepo dela. Tako da tudi motor je v fazi.

A se je kdo srečal kdaj s to težavo? Kaj narediti? Za enkrat z mehanikom sumiva, da je možno, da je na BOSCH pumpi šel Camshaft Position Senzor ali pa da je mogoče težava na podložkih na injektorih.

Vse živo že prebrala in nikakor ne moremo najti kaj in kako. Povem pa lahko še to, da imam kupljeno še eno bosch pumpo (za isti letnik in isti motor). Je pa problem, da ta pumpa ko je bila z motorja dol sneta, ni bila računalniško odjavljena in ima računalnik sedaj noter VIN številko drugega avta.

Skratka, obstaja kak strokovnjak, ki bi mi lahko svetoval mogoče celo tudi rešil problem?

Hvala
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 03.05.18 20:36 Tu mora biti tudi pumpa v fazi.
Je ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 03.05.18 23:01 Tudi ko je elektronika pumpe v okvari pride nekaj nafte na šobe, ampak ni dovolj pritiska. Podložke ne morejo bit krive, tam bi edino nafta padla ko bi avto stal nekaj časa, če avto vžge na brace cliner in laufa lepo pa ne potegne nafte potem maš pumpo hin.

Lahko ti priskrbim delujočo pumpo z vso potrebno elektroniko da bo avto kresno brez programiranja, ampak kot sem ti že povedal se po moje pumpe na takih avtih več ne splača menjavat ker nikoli ne veš kdaj bo ta rabljena šla rakom žvižgat...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 04.05.18 08:17 Jup, pumpa je v fazi ja. Razmišljam, da je morda treba zamenjati senzor v sami pumpi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 04.05.18 08:27 Priporočal bi tudi komplet ultrazvok motorja, sem imel podoben primer na Xantiji.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 04.05.18 22:05 Modras je napisal:
Priporočal bi tudi komplet ultrazvok motorja, sem imel podoben primer na Xantiji.

Kaki ultrazvok ???
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 06.05.18 11:13 To pomeni komplet čiščenje in pregled z nastavitvijo.
Za eksotične znamke je najbolje da se obrneš k Maroltu
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 06.05.18 14:12 Čiščenje česa?? Kaj bo čistil če ima okvaro elektronike bosch pumpe.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 06.05.18 22:59 lahko da je flat kabel senzorja obratov na pumpi, slab stik na konektorjih ali pa zataknjen bat v bosch črpalki...Poizkusi z menjavo senzorja obratov iz druge črpalke , očistiš pa zelo uspešno s tole zadevo,če boš dajal dol elektroniko lahko naliješ direkt v pumpo

http://sintoflon.com/prodotto/professional-use/ zerogrip/

ali pa v naftni filter 15 minut pod prostim tekom in pustiš dan ali dva avto pri miru.Je rešil že kar nekaj zataknjenih psg 16 pump.

poglej si še tole ali pa tole
tale tip je maher za psg16
http://www.remmington.info/edc%20diesel% 20pump.htm

potem tukaj
http://www.vp44diesel.de/en/pumps-vp44-psg-16

najbližje pa imaš markota ki ima na lagerju.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 13.05.18 13:01 Hej zdravo in zdravo vsem. Točno to je bil problem, flat kabel na prepogibu na bosch pumpi je šel v tri krasne. Seveda sem vzel s tiste pumpe k sm jo imel samo senzor dol, komplet flat kabel in tudi s spajkalnikom valda odlotal senzor in prilotal nazaj na pumpo v avtu.

In avto je vžgal. Tko, dve vezi so bile pretrgane in naredile tako štalo da to ni res.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:2.2 TID ne vžge. Išče se heroj - 13.05.18 15:56 Čestitke za rešen problem!



Si mimogrede uporabil tudi kakšno zaščito za kable?
Jaz sem enkrat, ko sem menjal vžigalne kable na Citroen XM le-te priklopil tako, da se čimmanj prepogibajo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal