Obiskovalci
Trenutno 25 gostov
Obisk skupaj: 234875798


9-3 nedelujoče luči - 29.10.19 19:14 Živjo, se obračam na vas za mnenje / pomoč ..

Včeraj sem dobil opozorilo za left dipped beam failure (nedelujoča luč), klasika - preveril in preventivno zamenjal žarnico .. Ne dela. Iz lepega miru.

Sem rekel da bom za vikend preveril (nimam garaže, dež .. ) kaj dogaja z elektriko in potem danes neha delat še druga. Po ene treh kontaktih (on/off) sicer vmes tudi spet kdaj dela, ampak sedaj nisem več ziher v njo, danes sem že vozil sicer na kratko samo z meglenkami ... Ni prijetno.

Skratka, žarnice so OK, kontakti na žarnici - kontektor z rjavo in rumeno je OK, brez korozije (luči sta bile obe menjane pred dvemi leti, kompletni) ..

Najprej sem pomislil, da gre za varovalko(F16, kot sem našel na diagramu), a je nanjo vezano še vse ostalo (žmigavci, high beami ipd), kar vse deluje. Releja kot jaz vem pri 9-3 s halogenom ni ..

Itak kaj dosti ne dosežem z rokami okoli luči, bom verjetno moral luč snet ven in preverit. Ima kdo idejo kam/kaj pogledat? Tisti večji konektor, ki se priklopi na samo luč sicer zgleda navzven OK, pa tudi dobro tesni - a ga ne morem odklopit in preverit ker ne pridem zraven dobro..

Malo se mi zdi preveliko naključje, da bi obe nehali v razmaku enega dneva (če bi bil problem s kontaktom na kablih).


Skratka, kakšne ideje kaj preverit, da ne izgubljam časa z iskanjem krivca?

hvala vnaprej vsem,
jaka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:9-3 nedelujoče luči - 02.11.19 13:04 Preglej še stikalo za luč,rele za luči ,ali pa pripelji na tech 2 če bo kaj pokazal..
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal