Obiskovalci
Trenutno 4 gosti in 1 član:
  • dusano
Obisk skupaj: 235312984


Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 22.09.07 22:02 http://www.avto.net/2004/osebna/zadetki_index.asp

manj kot ena stran Lexusov ... prepoznavnost znamke v SLO je trenutno 3% kar je ekstremno malo.

Zanimivo bos spremljati razvoj te znamke. Včeraj sem si model GS ogledal pobliže. Je precej dražji od SAAB (začne se pri 48.000 EUR in zelo hitro pride človek preko 60.000) vendar je dodelava materialov odlična., Nekoliko me je motila armatura, naslonjala med boljšimi, zelo (pre)majnna odprtina prtljažnika ..

model LS pa me je zaradi vgrajenega majhnega hladilika zelo razočaral glede velikosti prtljažnika, ostalo pa podobno kot v manjšem bratu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 22.09.07 23:02 Ponudba je dobra, ostaja samo še problem kako prepičati ??povprečnega?? kupca naj izbere Lexusa namesto enega izmed nemške svete trojice.
Glede na zanesljivost pa je verjetno zelo ??racionalen?? nakup, ne sme/more pa biti čustven.

Pred časom sem poslušal predavanje prof. von Glasnerja in prof. Mickeja. Eden šef razvoja pri Mercedesu (menda tovorni oddelek), drugi šef razvoja pri Boschu v Ameriki. Seveda oba nemca... ki pa sta v ljubljano prišla z Lexusom .
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 22.09.07 23:03 Jaz sem si jih sel pogledat prvi teden ko so odprli salon ... Avtomobili so izpolnili (visoka) pricakovanja, zares navdusen sem pa bil nad samim salonom. Od trenutka ko vstopis not, te obravnavajo tako kot bi te po mojem mnenju morali v vseh salonih premium znamk. Diskreten prodajalec, zelo dobro podkovan v detajlih, poucen tudi o drugih znamkah, zvest "svoji" znamki, vendar realen, itd. itd. Skratka, vrhunsko. Opremil me je s katalogi in se mi posvetil v celoti, ceprav sem bil precej jasen da se nekaj casa ne bom menjal avotmobila in da sem prisel samo malo pospegat kaj dela "konkurenca". Tako se pridobi stranko dandanasnji ... S storitvijo, ne z izdelkom (samoumevno je da je ta povsod dovolj dober).

Se moja izbira: LS je krava, nekaksen Genscher za 21. st, RX pa ze malo v letih (ampak SUVov tako ali tako ne prebavljam, tako da se nisem dosti ukvarjal z njim). IS je prelep, ampak je zal za eno konfekcijsko stevilko premajhen. GS je prava izbira in po mojem mnenju tudi vreden svojega denarja (osnovni motor, hibridi me tehnolosko se niso prepricali in je vprasanje ce me sploh bodo kdaj). V tej klasi je zelo malo avtomobilov, ki bi jih raje imel kot GSa.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 23.09.07 09:53 Glede izvedbe storitve v salonu moram potrditi navedbe o odlčinosti.

Meni je prodajalec prav tako pustil pozitivni vtis. Počutil sem se kot v restavraciji najvišjega ranga, kjer ti seže uglajen gospod nad 45, ki je kot praviš diskreten, strokoven in kupca nežno vodi k temu da bo iz salona prišel zadovoljen. Morda tudi starostna struktura prodajalca da svoj vtis. Nekako osebno bolj zaupam izkušnjam kot mladostni energiji.

V tem salonu definitino nisi stranka, temveč gost na obisku. V času obiska je ena stranka prejememala svoj avto, in so ga stregli mislim da vsaj 2 osebi, meni se je posvetila tretja. Bežno opazovanje strežbe me je presenetilo v izrazoslovju. Stranki so pijačo ponudili z izrazi visoko kvalitetne restavracie .. nekakov stilu "se želi gospod s čim osvežiti.." , vendar pri tem niso bili slišati osladno. Kar je dpo mojem ejansko zgornja meja umetnosti komuniciranja.

Prav ta vtis gosta mislim da je točka, ki jim bo pomagala k preboju v srca kupcev. Tukaj ni odkrite želje po zaslužku, želja je da ti vzbudijo zanimanje za znamko.

Prav očitno je bilo da me želi informirati o vsem kar si želim in o ničemer za kar nisem trznil. Nekoliko sem ga (nehote) zmedel o tehnologiji delovanja dvostopenjske zračne vreče, vendar se je dobro znašel. Dejstvo je, da jim morda kak tehnični detajl teh vozil še uide, vendar so na dobri poti.

Diskrento ti ponudijo vožnjo ,sam sem jo sicer odklonil, ker pač nisem resen kupec, vendar mu odnos do mene ni padel niti za trenutek, povedal je, da ga to ne moti, in si samo želi, da avto okusim tudi z druge plati in s tem sam sebi potrdim občutke kvlatitete ki sem si ga ustvaril med ogledom.
Občutek sem imel, da je ponosen na to, da je s salona ali z vožnje še vsak odšel vidno presenečen.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 23.09.07 14:34 Piston je napisal:
Ponudba je dobra, ostaja samo še problem kako prepičati ??povprečnega?? kupca naj izbere Lexusa namesto enega izmed nemške svete trojice.


Verjetno bo to podoben krog kupcev kot bi gal lahko (ob ustrezni politiki nacionalnih distributerjev goriva v Slo) imel Saab z BioPower.... RX400h porabi pri mestni vožnji malce več kot 9 litrov in to pri 2,2 tone suhe teže...
če se bo ekologija pri nas pravilno razvijala, bomo (upam) poleg večjega števila Lexusov videli tudi več BioPower Saabov.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 23.09.07 16:04 Nekje sem bral izpoved enega lastnika Lexus-a, da so ga nekega dne poklicali s servisa in mu razložili, da je nastopil čas za servis (baje avto brezžično oddaja telemetrične podatke v centralo). Seveda mu ga tja ni bilo treba peljati, povprašali so ga, kam mu lahko njihov fant pripelje nadomestni avto in odpelje njegovega. Nadomestni avto je bil natanko isti model in barve, kot njegov siceršnji. Ko so mu priplejali avto nazaj, je bil seveda tudi skrbno opran in posesan ... skratka all-inclusive storitev na vrhunskem nivoju.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 23.09.07 17:43 Taksne zgodbe so najbrz edini nacin kako razne KMAGe, Summite in Verovskove nauciti kako se ravna s stranko, sploh tako, ki ti pusti vec kot 50.000 EUR.

P.S. @ lgregor: Tistih 9 litrov pri RX400h je bolj mit kot kaj drugega. Dejanska poraba se giblje med 10 in 12 litri, kar je cisto OK za tako velik avto (primerljivo z dizli), ampak trditi da je taksen avto okolju prijazen, je za moje pojme hinavscina prve klase. Da ne omenjam grozljivih podatkov, ce govorimo o okoljski obrementivi v celotnem zivljenjskem ciklusu avtomobila ... Izdelava baterij, predvsem pa njihova razgradnja po nekaterih raziskavah postavlja Priusa pred Hummerja H1 na lestivici okolju najmanj prijaznih avtomobilov. Za BioPower se pa 100% strinjam, skrajni cas je da se taksni avtomobili zacnejo masovno prodajati tudi pri nas.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Tole spominja na SAAB sceno pred cca 5 leti - 23.09.07 18:22 [DJ] se strinjam, da je govoriti o ekologiji pri avtu težkem 2,2 toni in tako porabo hinavčnina. Žal je pa res, da ko se nekdo odloča med omenjeno sveto trojico in drugim SUVom s hibridnim pogonom govori, kako je ekološko ozaveščen. Ko sem še enkrat prebral, priznam, da se ni ravno tako slišalo, kot sem mislil... Gre namreč za to, da se hoče nek segment kupcev nekako diferencirat od "povprečnežev", ki se vozijo avtomobilih tistih treh proizvajalcev. Skratka marketing. Za BioPower to cicer ne drži povsem, se pa nas ta tako ali tako zaenkrat še ne tiče - vsaj dotlej, dokler ne moremo kupiti etanola na črpalkah. Glede porabe same pa je teh 9 litrov (samo) navedba proizvajalca, glede na to, da poznam nekoga, ki iz teh istih "ekoloških" razlogov razmišlja o nakupu, bom če se bo seveda odločil, povedal kakšno ima dejansko porabo.
Grega - saj bi bilo za KMAG dovolj, če se pri Robertu oglasijo - res da imajo Lexusa sedaj bliže, a vseeno
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Lexus - 23.09.07 22:55 Ne vem ce se spomnite.. cca 5 let nazaj je na KMAG prodajala ena punca in en fant.

No punca je potem prešla na Volvo-Jaguar stran, Sašo pa je začel prodajati Lexuse.

Že takrat mi je omenil, da bo nova služba zahtevala 24-7 pripravljenost in da bo dobil poimensko zadolžitev za določene stranke.

Preprosto to pomeni, da imaš 24/7 dosegljivega svojega osebnega sogovornika na Lexusu, pri čemer verjetno obstajajo tudi zamenjave (podrobnosti takrat nisem raziskoval).

Dejansko je Lexus nekoliko dražji od SAABa. Tukaj gre za vsaj 20% dražje vozilo, pri čemer je vsaj kar se tiče notranjosti bolj dodelano. in če se kalkulacija izide lexusu za tako storitev, potem se bi morala tudi BWM, SAAB, Audiju...
vendar je pač tako.. nker se kupuje s čustvi je ena kalkulacija, kjer s stilom pa druga.

mislim da je ta konkurenca čez cesto res simbolična. Obe znamki sta nišni in mislim da je precej SAAB voznikov dojemiljih tudi za Lexus oz če bi šli še v večjo eksotiko Bristol in morda kak Jaguar XJ ki pa je že preveč vpadljiv.

meni osebno tudi Bristol Blenheim ni slaba varianta http://www.bristolcars.co.uk/index2.htm in ga bi v primeru da bi namenil za avto denar v rangu Rollsa vsekakor raje namenil Bristolu
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 24.09.07 00:09 da ne bo samo vse lepo. ce kupujes rabljenega GS lexus klub svetuje:

This is a list of things to check when viewing a series II GS300. If you are unsure about checking these items it is recommended that you get an independent inspection carried out.


Wheel vibration ??
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 24.09.07 01:00 Mal offtopic, ampak je ze Matjaz zacel: SID po moje crkuje zato, ker je GMov. Sem se peljal v par Vectrah, kjer je bil problem identicen.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 24.09.07 01:04 Kar se zanesljivosti tiče, je znamka Lexus oziroma njen "matični" del Toyota v samem vrhu že dolga leta.
Jasno pa je, da ima tudi Lexus, kot vsak tehnični produkt svoje hibe.
Kar se servisnih in poprodajnih storitev tiče lahko rečem samo - kapo dol!
Ima mogoče kdo kako kredibilno izkušnjo pri Mercedes-u na isto temo? Prav zanima me, kak odnos vzpostavijo oni...

Off-topic. Zelo zelo pohvalno, kako se je razvila tale debata okrog Lexus-a.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 24.09.07 01:14 matjaz je napisal:
mislim da je ta konkurenca čez cesto res simbolična. Obe znamki sta nišni in mislim da je precej SAAB voznikov dojemiljih tudi za Lexus oz če bi šli še v večjo eksotiko Bristol in morda kak Jaguar XJ ki pa je že preveč vpadljiv.

Jaguar in SAAB sta mi dalec najbolj vsecni znamki med "normalnimi" avtomobili, prvi pri avtih nad 50.000 EUR, drugi pri avtih do te vsote ... Ampak tako veliko napacnih potez s strani samih tovarn, da se sploh ne spuscam v sramoto od lokalnih dilerjev (konkretno Summit in KMAG) zahtevajo popolno odsotnost razuma pri nakupu teh avtomobilov. Da bo zadeva se hujsa, tudi trenutna znamka (Volvo) gre po zelo podobni poti ... Razumem gonila globalizacije, kapitalizma in deljenja platoform, ampak firme, ki so celoten imidz zgradile na drugacnosti in posebnosti, bodo enostavno morale najti drug nacin kako poslovati ... Trenutno se spuscajo v igro (9-3, X-type, Volvo V70, ...), kjer so mainstreamovske znamke na domacem terenu in jih bodo razsule na prafaktorje.

Mogoce gre krivdo pripisati lastnikom z druge strani luze, ki ne morejo razumeti mentalitete kupcev teh znamk?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 24.09.07 01:20 Mitja J je napisal:
Ima mogoče kdo kako kredibilno izkušnjo pri Mercedes-u na isto temo? Prav zanima me, kak odnos vzpostavijo oni...

O sami storitvi ne morem kaj dosti povedati, ampak o izdelkih te firme pa res izkljucno samo najslabse. Informacija je iz druge roke, ne gre pa za en nesrecni primer - doticna oseba je imela ze kar nekaj Mercedesov .. Prakticno vse narejeno po 1995 je porazno, stevilo in predvsem stroski okvar presegajo vse meje razuma. Glede na slisano so sami krivi da jim BMW in Lexus iz leta v leto odzirata vecji del trga.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 24.09.07 22:20 Prodajni salon predstavlja manjši del imidža / ugleda znamke. Res se tam kupec spozna z njimi in če so uspešni, jim pusti večji ali manjši kup ??
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 25.09.07 00:09 o debata o lexusih to je vrsta avtomobilov ki bi bila 2 izbor po saab-u, če vas zanima tretja ACURA!!!!sam sem imel priložnost voziti l.2000 in sicer is 200 moram priznati dobri materiali v notranjosti za rang v katerem je, dobre vozne lastnosti!!!avto sem izprobal na enem tekmovanju v švici ko sem še tekmoval in v sloveniji niso poznali mazde kaj šele lexusa ne me resno jemati takrat sem dobil interes za kaj drugega od svete trocije aus deuchland!!!!V salonu še nisem bil bom pa jutri v LJ in če bo čas bom zavil tja da vidim če bom imel enake občutke kot vi1!!to so bile moje majhne izkušnje o lexusih, bilo je še nekaj malih voženj nič omembe vrednega!!!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 25.09.07 19:47 Edini "problem", ki ga jaz vidim je, da so Lexusi RWD oziroma AWD.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 02.02.08 20:47 Jaz pa problema ne vidim v tem : RWD in AWD.

Večina ima pač v glavo vcepljeno nemško trojico(Audi,BMW,Mercedes).

Jaz vem da nobenega od nemcev ne bom nikoli imel.

En taksist mi je pravil da so se mu Mercedesi zamerili(dandanes lahko vsak kupi Mercedesa = še 10let nazaj ga kot povprečnež nisi mogel imet-si ga samo sanjal.Pa ko je peljal svojega E-ja na servis ga je skoraj kap=menjava ene žarnice v žarometu 60
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 02.02.08 22:22 Bojim se, da si falil bistvo.
Niti z besedo nisem omenjal porekla avtomobilov, ampak le konstrukcijo pogona. Vsakemu kolikor toliko izkušenemu (in osveščenemu) vozniku je jasno, da se avto z zadnjim pogonom vozi in obnaša bistveno drugače kot s sprednjim.
Ampak pustiva to, da ne smetiva teme.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 03.02.08 13:07 Oprosti če sem grešil

Prednji ali zadnji pogon ?

Jaz vozila z zadnjim pogonom ne bi imel nikoli(vsi pravijo da je smrtno nevaren v zimskem času).

Vidim pa da zadnji pogon večina znamk opušča(razen Bmw,Mercedes) ; imajo ga le dirkalniki(Ferrari,Porsche,Lamborghnini...)in avtobusi.

Še cca.20let nazaj je bilo na naših cestah veliko vozil z zadnjim pogonom(Zastava 750/1300/1500,Lada Karavan,...).
Tudi pri današnjih SUV-jih je ponavadi prednji pogon.(priključljivi 4x4).

Štirikolesni pogon pa vidim pa je v velikem porastu.
Tudi znamke ki ga nikoli niso imele ga uvajajo v ponubo(npr.Jaguar X-type,...).
Spomnim se začetka 90ih let ko je bil Subaru v Sloveniji prava senzacija.(4x4)
So pa slabosti pri 4x4 :
-večje okvare
-hitrejša obraba gum
-ni primeren za suh asfalt
-večja poraba goriva
-....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 03.02.08 13:36 Najprej naj povem da nimam osebnih preferenc kar se tice prednji/zadnji pogon. Mislim, da imata vsak svoje prednosti/slabosti, predvsem pa podrocja uporabe, tako da je debata podobno brezpredmetna kot je bencin/dizel.

1. Lexus
Po 4 dneh rigoroznega testiranja Lexusa GS450h lahko z gotovostjo povem, da so vsi pomisleki z zadnjim pogonom v CELOTI odvec. Ce ima kdo zeljo, lahko spisem en malo daljsi post o GSu ... Drugace bom pa vec povedal na naslednji SAAB kavi.

2. Opuscanje RWD
Eden vecjih nesmislov, kar sem jih prebral na tem forumu. Podatek nikakor ne drzi, kvecjemu obratno. Najbolj znan primerek je Alfa, katere novi flagship bo RWD. Odmevne so tudi izjave Forda in celo Hyundaija. Omenjeni X-type je dobil AWD ravno zaradi zelo slabega odziva trga na premium avtomobil s sprednjim pogonom. O tem bi se lahko razpisal na dolgo in siroko, ampak avtorja ideje da je RWD v zatonu prosim, da mi navede en sam relevanten vir, ki bo podprl to tezo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 03.02.08 14:31 Pomoje pa je v Sloveniji tudi zelo slaba ozaveščenost kupcev(vsem je pač v glavo vcepljena nemška trojica).

Zanimivo,da Lexus nima nobene reklame oziroma oglasa.

Tudi za Mercedes in Bmw vidim le 2 oglasa v celem mesecu.

Čudno,kajne ?

Mislim da je Slovencem Lexus še popolna neznanka.

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 03.02.08 15:47 Lexus pazi kje se reklamira.

V vsaki brošuri Adrie Airways na letalu ga najdeš, potem ga najdeš na bolj bistrih TV programih (Discovery..). vsekakor pa ga upam da ne bom srečal znotraj CITY Parka ob vhodu v trgovino SPAR kot si je to privoscil KMAG s SAABi, da o kaki www.bolha.net raje ne govorim
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 03.02.08 17:25 Se popolnoma strinjam s tabo.
Lokacije so tudi zelo pomembne.
(p.s. ne moreš na lokacijo kjer smo večinoma povprečneži dati prestižno znamko. Važno je delati z glavo. Danes si pa itak vsi vse dovolijo,potem se pa čudijo zakaj niso uspešni).

Na avto.net se prodaja (že dolgo časa=cca.1-leto)LS 400 :
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp? ID=1047255

Bogve ve,zakaj se prodaja tako dolgo časa?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 03.02.08 23:01 V osnovi tukaj bolj spremljamo SAABe kot Lexuse tako da točnega odgovora ni.

Pregledal sem statistiko prodaje Lexusov in SAAB prišel do zanimih dejstev.

Praktično vsi Lexusi, tudi tisti uvoženi (zastopnik je šel par mesecev v SLO) so kupljeni "novi"

Letnik prve registracije se ujema z letnikom izdelave vozila. To veliko pove o karatkerju slovenskih kupcev, ki kupujeoj Lexus. Očitno novo novo novo. Dejansko ne vem če je 5% vozil kupljenih rabljenih.

Prava slika o Lexusovem karatkerju lastnikov se bo pokazala čez približno 2 do 3 leta, oziroma ob menjavi modelne serije. Takrat bomo videli,ali se bo povečala prodaja rabljenih vozil na račun menjave "stari model za novi model" in tudi takrat se bo začel oblikovati pravi trtrg rabljenih vozil. Večja bo ponudba in videli bomo če obstaja kritična masa kupcev za ta vozila. Zelo velika prodaja je tudi terenca Lexusa. GS je recimo izredno redek, IS, terenec sta vodeča. To nekoliko nakazuje na show off karakterja kupca, kajti terenca običajno kupiš da si viden. IS pa verjetno zato, ker je pravzaprav poceni kvaliteten avto cenovno primerljiv s konkurenco v razredu. Tam kjer Lexus postane drag je GS , na področju LS pa je spet poceni če gledamo nemško konkurenco (oglati si je potrebno moj post s cenami teh vozil)

Morda se zna ponoviti zgodba SAABa. Par leta nazaj, so bila rabljena vozila precej podcenejna, kajti zanimanja ni bilo. Sedaj so cene rabljenih že primerljive s konkurenco. Je pa res, da se SAABov precej več (90+ %) uvozi iz tujine, kljub uradnemu zastopniku. SLO kupci namreč kupujemo rabljene ne nove. To so zavohali različni neuradni prodajalci vozil, medtem ko se poizkusi prodaje rabljenih s strani uradnega SAABprodajalca izjalovili. Če primerjam rabljena vozila imima recimo AutoMik očitno dober vir (leasing hiše) in še nisem slišal pritožbe kljub večim znanim primerom nakupov, medtem kos em gledal nemške 9-3 I gen pri KMAG so bili precej bolj zjahani.

Ta trenitek na Lexus trgu torej pričakujem visoke cene rabljenih vozil (poizkusi kupcev) nato fazo 2 do 3 letne streznitve in ugodnih nakupov teh vozil predvsem starejših letnikov, nato pa postopen dvig cene in normalizacija trga in prilagoditev cen zahodni evropi, kjer so rabljeni lexusi dragi.
Čez 5 do 8 let se zna število Lexusov v SLO zelo povečati (če bo cena rabljenih ugodna) in bo izgubil tisti čar diskretnosti. V Moskvi recimo gledam Lexuse skoraj tako številčne kot BMW in to je dobro za tovarno, za karaker SAABovca pa ne ravno. Res pa je da je Toyota ravno odprla tovarno v Rusiji in je tam zelo cenjena.

Osebno mnenje za navedeni LS. Tisti ljubitelj Lexusa ki ima denar kupi novega, starih jajc pač očitno ne marajo.
To vozilo je lahko sicer zelo kvalitetno , vendar je oblikovno zastarelo in kupec ki išče novo vozilo se z njim ne more postaviti. Trenutno pomoje pač prevladuje show off tipa lastnika Lexusa - hoče imeti novo in zadnji možni model.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 04.02.08 01:22 Kot opažam iz tujih Lexus forumov so lastniki zelo skeptični do nakupov vozil s strani fizičnih oseb oziroma nepooblaščenih prodajalcev.

Tukaj so v igri prekinitve garancij kot sem uspel razbrati. Posledično so bili nasveti lastnikov usmerjeni v smer
" tistih 1000 $ cenejši nakup, te lahko grdo udari po žepu in ni vredno tveganja"

V Slo zaradi nepoznavanja znamke in do nedavna tudi ne obstoj uradnega prodajalca morda ljudje še vedno kupujejo iz tretje roke.
Po tujini sodeč bo tudi trg rabljenih Lexusov trdno v rokah držal uradni zastopnik in diktiral cene (do meje ko bo lahko).

Tak pristop je morda čuden, vendar je precej v skladu s filozofijo Lexusa. Želijo maksimalno zadovoljstvo stranke po nakupu. Posledično si ne morejo privoščiti, da bi kupil Lexusa iz tretje roke in potem lastnik pljuval po njemu zaradi hib.
Te hibe namreč lahko nastanejo zaradi nepravilne uporabe, kakšne napake pri izdelavi in se ne odpravi zaradi "šktrosti" lastnika ali nepooblaščenega posrednika. Obema je v primeru slabih namenov v prvi vrsti vsaj prodaja z 0 ali z čimmanj stroški po možnosti pa še dobiče in jih zadovoljstvo stranke ne gane toliko.

Premium svetovni brand si ne želi privoščiti takih napak in raje kupce malo prestraši in poksrbi da so rabljena vozila ustrezno pregledana. Sicer pa isto metodo uporabljaoj tudi Opli, renaulti ali druge znamke v sistemu kupi rabljeno z garancijo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 04.02.08 01:42 matjaz je napisal:
Po tujini sodeč bo tudi trg rabljenih Lexusov trdno v rokah držal uradni zastopnik

To tezo lahko potrdim iz prve roke. Receno mi je bilo, da lahko pricakujem 100% pregledane avtomobile, z garancijo, Lexus customer care in pa (jasno) nekoliko visjo ceno.

Glede na slisano in predvidene plane za prihodnost, bo moj naslednji daily driver iz tega hleva (ko/ce mi uspe unicit tole mojo svedsko Toyoto, ki se nikakor noce pokvarit )
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 04.02.08 01:47 haha, a se tvoji Švedski Toyoti na odbijaču kaj pozna srečanje z mojim Švedskim Gremlinom ?

Zadnjič je bila noč in nisem dobro videl koliko škode sem ti povzročil

ja, tudi sam za daily drive resno gledam Lexus. Hudič je samo naslonjalo ki je v SAAB tak uporabno. Celo danes ko sem fural c900 ugotavljam da sedež v njej prekaša marsikaterega sodobneža kar se naslonjala tiče.
SAAB tukaj pri egronomiiji vožnje res vodi. Tudi razmerje cena/razred je bolj v prid tvojim Švedskim Toyotam (allias Volvo) kot Lexusu. Vsekakor pa bom naslednjič pri nakupui bolj poslušal glavo (zgornjo) in ne toliko čustev.
Trenutno sicer kaže da znam voziti še eno generacijo 9-5 , dokler konkurenca ne izdela podobnega sedeža

no evo, pa sem se pridružil naši blackbird - moj avto je po novem Gremlin .. tudi k pijancu Larsu nekako paše poleg
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 04.02.08 02:32 Ma pozna se manj kot sem upal Ko sem videl kako si ga "lepo" parkiral, sem upal da je sel vsaj okvir za tablco od tistih trotov (a.k.a. generalni uvoznik za Volvo, ki ga ne bi poimensko omenjal ), da bi lahko opravicil nakup novega, brez glupih reklam ... Ampak ocitno so vlozili vec denarja v okvirje za tablice kot v celotni customer care, tako da se hudicu ne pozna niti praska.

Glede Lexusa pa sem zadevi pristopil cisto drugace. Izdelek je sekundarnega pomena. Kupujem storitev. S taksno pozornostjo in kakovostjo storitve, ki sem je bil delezen na Lexus Slovenija tisti vikend, sem pripravljen kupiti tudi Yuga. Zelo redko me kdaj kaj navdusi, storitve v Sloveniji prakticno nikoli, mogoce 1x letno ... Ampak tokrat je moja snobovska in picajzlasta goflja ostala zaprta.

Seveda pomaga dejstvo, da ne prodajajo Yugotov, ampak ZELO ZELO solidne avtomobile. Iz stalisca razuma lahko ocitam tistemu GSu eno, maksimalno dve pomankljivosti. Drugace gre za zelo dober priblizek popolnosti.

Nazalost pa tudi sterilnosti. V tistem trenutku, ko dosezejo nek normalen trzni delez, bodo Lexusi postali bolj dolgocasni kot Volkswagni. Sicer vrhunski kot Mercedesi in zanesljivi kot Toyote, ampak dolgocasni. Po enem dnevu voznje sem ugotovil, da Lexus nikoli ne bo potesil mojega apetita po "quirkynessu", drugacnosti, cudaskosti ...

Takoj ko sem to sprejel, sem se totalno navdusil nad avtom. Lexusa ne kupis, ker se zelis ukvarjati z avtom. Kupis ga zato, da se ti nikoli ni treba. Vse vedno dela, vrhunsko, brezhibno. Ljudje, ki so ti ga prodali, poskrbijo, da ti nikoli ne povzroca sitnosti. Med voznjo z lahkoto pozabis, da ga vozis. Obcutek je 10x bolj podoben sedenju v dnevni sobi kot pa voznji avtomobila. Imas obcutek da je ta stroj narejen z enim samim namenom; da ti brezpogojno sluzi. Nikoli ne pricakuje da bos ti sluzil njemu.

Mislim, da je Lexus eno najboljsih prevoznih sredstev na svetu. V Sloveniji (kjer do neke mere poznam avtomobilisticno sceno) pa gre po mojem mnenju za najboljsi avtomobil, kar jih lahko kupis (ker avtomobil ni samo produkt, ampak tudi poprodajne storitve veliko stejejo).

Ampak, ce imas bencin v krvi in ti avto pomeni nekaj vec kot samo prevozno sredstvo, pozabi na idejo, da ti bo Lexus to dal. Po kakih 5-6h voznje s polnim gasom, sem vrnil podvozje na mehko nastavitev, motor na "economy", kazalec trenutne moci pa ni nikoli vec sel cez 50kw. Saj je lepo vedeti, da imas 350 konjev pod ritjo, ampak enostavno se ti zdi glupo, da bi jih nucal. Ko pa je toliko boljsih stvari za poceti ... Npr. poslusati Prokofjeva na tistih 13 zvocnikih ali koliko jih je ... Ali pa nergati nad ventilacijo, ker je 95% casa glasnejsa od motorja (ne hecam se).

Resitev za petrolheade?
1.) zasluzi veliko denarja
2.) 70.000 EUR vrzi v GS450h, imej ga za daily driver
3.) preostanek denarja vrzi v sunday driver
- ce ti ostane 6.000 EUR: kupi C900
- ce ti ostane 12.000 EUR: kupi Viggena
- ce ti ostane 24.000 EUR: kupi Jaguarja XJS
- ce ti ostane 240.000 EUR: kupi Continental T Mulliner Le Mans Series

OK, priznam, tale petrolhead je mogoce malo prevec na mojo kozo pisan, but you get my drift Za moje pojme ne obstaja en avtomobil, ki bi zadovoljil tako srce kot glavo. Potrebujes (vsaj) dva.

P.S. Glede Volvota: totalno sem razocaran nad novimi flagshipi. Mali C30 me je navdusil s svojo izvirnostjo, V70 in S80 pa sta sramota za svedsko drugacnost. Izgledata kot zobozdravniska ordinacija. Kot da bi hoteli posnemati Lexusa ... Imam pa ze raje original, se toliko bolj, ker mislim da je tehnolosko vsaj en korak naprej. O Summitu pa ne bi, sem dovolj ze gor povedal.
P.P.S. Pijanec Lars Larsa sem vozil vceraj in se totalno navdusil! Ne bom smetil v tej temi, mogoce se v kateri drugi razpisem o Larsu in NG900 nasploh ...
P.P.P.S. Ker vem da tale forum obcasno prebira tudi kolega Tomaz, je prav da omenim, da je tale resitev z 2 avtoma zrastla na njegovem zeljniku
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Lexus - 04.02.08 08:40 @Matjaz: pijanec Lars??

@DJ: hvala, ker si s svojo vožnjo mal znižal povprečno porabo Larsa

Pa da ne bom čisto offtopic...
Link do fotk =>
DJ & me excited about LEXUS
SAAB... born from jets...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal