Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 234814457


"Zanimive" okvare - 05.12.05 23:41 V soboto nas je šlo pet kosov v Munchen na koncert. Na križišču (180 stopinj) je odtrgalo zunanji zglob?!
Ko sem ponoči in v relativni "vročini" odprl zunanjo manšeto so mi koščki ostali v roki. Pizda.
Nič, brez 900 tke ne grem domov, torej plan B. Kličem brata, da mi drug dan pripelje gor drugo akso, kolega Matija je pa je naložil cel kufer robe (cca. 50 kg).
Jasno, da smo po koncertu spali v avtu, trije v kufru (hvala SAAB za enormen prtljažnik), dva na zicih.
Ko smo se drug dan primerno podložili z ne-ravno-poceni nemškim pivom, se ja akcija začela. V slabe pol urce potegneva akso ven, ampak jasno-od leta 1986 je večji notranji ležaj! Pizda, stvar ne gre gor...no, pol sva iz dveh polosovin sestavila eno in zadevo uredila. V slabi uri na parkirišču ob Anzinger Strasse!
Seveda je en k**** poklical policaje, ampak to je že druga zgodba...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 06.12.05 17:24 Polosovine...

mislim, da je virus v zraku. Meni je drugič v kratkem času potegnilo ven polos. Sedaj mi je povsem razneslo kolesni ležaj, križ na polosi in notranji ležaj.

Drugi deli so ze na poti, tako, da bom kmalu spet na cesti.

Lep pozdrav
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 06.12.05 22:02 Ne morem verjet, navor teh turbašev al kaj...sem danes porihtal zadeve kot se šika (manšete+sveža mast), obenem sem opral tudi defekten zglob. Odtrgalo je zunanji del "šalce", ki je jeklen, debeline cca. 7mm!!!
Če bo avto priden, mu bom spomladi privoščil kak nov zglob.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 06.12.05 22:51 pa ti si nor!

Da meni v Nemciji odpove avto bi za akso in ostale napake verjetno zvedel šele v SLO od tebe ali od kakega drugega mehanika )


No zadnjic me je v Italiji zjutraj počakala predrta guma, 500 km od doma in za nameček še s tistega para gum s katerim bi se lahko zlizal čez zimo in tako privarcval ene 90.000 .
No na koncu sem kupil vse 4 in nehal komplicirat (itak bi prvič menjal samo 2)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 07.12.05 07:32 Včeraj, ko sem prišel domov, sem na dvorišču zagledal ALFO 145 (brat je mehanik). O.K., sam zakaj manjka motor?! Sem hitro izvedel - dobesedno je (kljub rednim servisom) požrlo ležaje na sornikih. To bi morali videt...pa to je že druga ALFA v enem letu, za katero vem, da je doživela katastrofalno okvaro. Bratrancu je pri 2.0 16V pogledalo drobovje iz motornega bloka...kakšno sranje od avta!!!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 07.12.05 09:34 Meni je uspelo pri Alfi(pred 4 leti) zgubit pol menjalnika med vožnjo v križišču...KO SEM ODHAJAL S SERVISA (Strajnar)170.000 sit
... Po 4000 km se mi je strgal jermen...400.0000 sit...
-to sta samo dve najbolj sočni izkušnji...če bi koga zanimali detalji, naj se obrne name na srečanju...
Nisem si mogel privoščit take lopate za metanje denarja skozi okno...
Avto sem za polovično ceno prodal prvemu in edinemu kupcu po dveh mesecih intenzivne prodaje...
TO SEM MORAL napist vsem tistim -pacientom SAABOV- ki ljubiteljsko in požrtvovalno uživajo v popravilih svojih avtov!
lp Bojan
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 07.12.05 10:42 Ne, sej to ni mišljeno privoščljivo! Verjemi, da SAAB-i mogoče niso v špici zanesljivosti (a-la Toyota...), so pa v špici trpežnosti. Z rednim vzdrževanjem 500.000km ni nobena eksotika, za bencinarja seveda!

Se vidmo 15.!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 12.12.05 18:32 No, še ena, na srečo "prijazna" okvara...v zadnjih dneh opažam lužico pod avto. Vse kaže, da je vodna pumpa v zadnjih vzdihljajih, antifriz že kaplja dol. Upam, da so tiste lužice ble res od antifriza in ne od olja...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 21.12.05 18:43 Fantje, strašite me s takimi "zanimivimi" okvarami. Zelo sem se navdušil nad Saabom, sedaj pa preberam te zanimive okvare .
Jaz razmišljam o 9-5 modelu. Ne vem pa, kako je ta model Saaba potem zanesljiv, če kar polosovine ven padajo in ne vem kaj zdrobljenega še zraven

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 21.12.05 18:49 Na 9-5 take sile ni.

c900 je nekaj posebnega in ga moras imeti rad. Sicer pa, pomoje tudi z 20 let starega nemca kaka polosovina ven pogleda
Mitja je zapisal da ta model ni ravno briljant zanesljivosti, je pa diamant zdržljivosti. Kdor je letalec tudi ve, da prakticno pilot predvsem presoja ali je trenutna stopnja okvar instrumentov dovoljsna za varen polet.
c900 je eden zadnjih SAAB ki ima še tesne letalske korenine torej....

Sam vozim 9-5 in imam naslednje ključne izkušnje (čez praznike natipkam točne dogodke in vrednosti) :

- menjava sinhrona menjalnika (zatikanje vzratno, nagajal že ob nakupu na 80.000 km) in sem se tega zavedal
- menjava sklopke okoli 120.000 km (ka te jaz vem kaj sta delala prejšna lastnika)

SID display ni delal že ob nakupu in ga nisem zamenjal ker avto dela tudi brez njega. Drugih težav s tem vozilom sedaj cca 150.000 km nimam.

Pri SAABu ne štima predvsem to, da jih ljudje ne poznajo in se jih potem bojijo tako kot češenj novega soseda (nikoli ne veš če je lovec press).

Kdor se pac boji, kaj bo rekel sosed na izbor SAABA (češ.. ja sem slišal da je problem... ja.. veš kje boš pa servisiral...).. no tak že ni pravi SAAbist in si bo raje kupil Golfa in potem debatiral o sklopki ki mu je crknila in kak moder je bil da je vzel golfa ker ga zna popravit sosedov janez. Potem bi 3 dni skakal okoli soseda, dal za nekaj piv in skupaj bi modrovali kak uspesni so bili.

SAABist 9-5 bi zadevo sicer preko AMZS odvlekel na servis, vzel nadomestni avto oziroma bi od AMSZ dobil za 3 dni drugega, vmes bi mu ce je v garanciji v 24-48 urah pridobili rezervne dele in nato bi potegnil kartico in se vozil se naprej najvarneje kar se da v svojem razredu.
Podobno je verjetno z drugimi premijskimi znamkami. Mene kot voznika 9-5 ena aksa ali menjalnik ne skrbi toliko, dokler imam AMZS in ostale dobrine ki so mi navoljo (kuponcke AMZS sem pokuril tako na Oplu kot na Ladi kot Renaultu). VSak avto enkrat crkne in tudi SAAB pac ni izjema.

Izbrati vozilo je obicajno vlozek tudi osebne note in voziti SAAB pomeni tudi določen odnos do življenja.

Kar se servisov tiče je sedaj skorajda že luxus, še posebej če pomisliš koliko SAABov je v SLO

No, par let nazaj so jih vozili v Avstrijo in Italijo na servis in se jih je kljub temu kar nekaj vozilo po Sloveniji. Sedaj imamo to v LJ in še nekaj drugih serviserjev je, tako da situacija ni kritična.

Stopnja okvar SAAB vozil je po statistikah ADAC res nekaj vecja od Toyote.. vendar.... ali ni naprimer rezultat npr 20 ali 50 vozil na 1000 v 5 ali 6 letu starosti enako revalanten podatek kot to, da je atlet presegel svetovni rekord za 0.03 stotinke sekunde ?

preberi si nekaj raziskav:
http://www.si21.com/avto/news.php?id=30615
http://www.si21.com/avto/news.php?id=34754
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 21.12.05 19:14 Sebastjan!

9-5 je po mnenju mnogih NAJBOLJE narejen SAAB! Modeli 99 in naprej imajo odpravljenih veliko napak, ki so bile prisotne prvo leto izdelave. Lahko ti dostavim t.i. TOVARNIŠKE okrožnice za servise, kjer je vsaka napak dokumentirana in opisan postopek odprave. Tega za 9-5 res ni veliko.
Pa še nekaj - ko bi ti videl, kakšne kripe (pa so to novi in"dobri" avti) dobi moj brat domov v popravilo!
Na Passatu l. cca. 2000 se razpade vztrajnik, škripa menjalnik, ISTI dan kot meni mu je na ENAK način razpadla polosovina, Volvotom razpadajo vodne pumpe...
Pa vse to so avti, stari med 3 in 8 let! Moj je 20, mogoče ima res samo 220.000 km, pa še turbaše vsi terajo na polno! Tako. Poglej si še www.carsurvey.org
Dobro branje o izkušnjah z VSEMI avti....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 21.12.05 19:23 hehe.. no ko si ravno omenil moj avto lol.. v sluzbi imam passata in je moj SAABEk predvsem za privat voznje .

kupljen 5 let star 9-5 z 80.000 km, nato 2 leti vožnje - skupno 70.000 km in 1x okvara na cesti (sklopka) - pa se to se bi dalo prepreciti z vestnim pregledom serviserja par 1000 km pred tem, samo je pac kar je

moj ljubi Passatek pa je bil 4 mesece nazaj dan v moje roke v 4 letu starosti, 132.000 km, sedaj jih ima mislim da 148.000 in sem prvic popravljal po 12 urah lastnistva ko ni hotel speljati s firme, potem sva sla na servis in je kazalo vse ok, nakar mi odtrga zavorne ploscice, prezivimo tudi to in nazadnje mislim da sem ostal brez njega cca 3 tedne nazaj ker je crknil vzigalni sistem.

Sicer je cisto fleten avtotek samo se o kaki zanesljivosti ne more ravno prehvaliti ceprav imam verjetno jaz malo vec smole in bo kaka nevtralna raziskava bistveno izboljsala povprecje Passatov.


Itak pa je focus SAABistov mislim da tole:

poglej si tole raziskavo.

NCAP dela mislim da < 60 preiskav ozrioma trkov. SAAB jih skozi celotni zivljenski cikel in jih ustvar >1000 pod razlicnimi pogoji in situacijami. Ce imam prave informacije, so nekatera vozila na SWE opremljena s črno skrinjico, ki omogoča lažje in kakovostnejšo dešifracijo pomembnih podatkov za varnost naslednjih modelov

http://www.conceptcar.co.uk/news/technology/ cardesignnews18.php

iz tega razloga je 5 zvezdic SAABA vsaj zame vredna bistveno vec
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 22.12.05 12:03 Samo kratek komentar k Matjaževemu postu.
SAAB je že pred leti izvajal cca. 70 različnih crash testov. Takrat je imel Euro NCAP cca. 15 preskusov v svojem programu. Če dva povsem različna avta dosežeta ***** zvezdic, še zdaleč ne pomeni, da sta varnostno na enakem nivoju. Do razlike seveda pride v "manjkajočih" 55 testih. Med njimi je bil še do nedavnega stranski trk SUV terenca in osebnega vozila.
To je SAAB že implementiral v novi 9-5. SUV namreč višje naleti v bok kot "normalen" avto in posledice so povsem drugačne.

Črna skrinjica - NG900, prodani na Švedskem so imeli vgrajeno črno skrinjico pod zadnjim sedežem. Zadeva je merila fizikalne veličine pri gibanju.

SAAB ***** (5) NI ENAKO XY avto (5) *****
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 22.12.05 12:39 Vse lepo in prav. Počasi me boste prepričali
Avtomatsko se porodi eno logično vprašanje. Zakaj je v Sloveniji tako malo Saab vozil? Tako starih, kot novejših.
Mogoče zaradi svoje "zastarele" oblike ali mogoče zaradi tega, ker se ljudje odločajo za vozila po načelu več kot je pooblaščenih servisov za določeno znamko, lažje in ceneje ga bo popraviti ob morebitni napaki na avtu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:"Zanimive" okvare - 22.12.05 12:51 1.) SAAB-i so bili že od samega začetka poznani kot izredno čudaški avtomobili, tako po izgledu kot po "zahtevnosti" servisiranja. Z leti se je to spremenilo (že 9000 je dokaj normalno zasnovan avto, v primerjavi s c900 ki je poln trikov). Pomanjkanje poguma pri mehanikih je sigurno precejšen vzrok. Podobno velja za stare Citroene s hidravliko.

2.) SAAB-i niso velikoserijski avti (cca. 100.000 letno), kar pomeni nizke prodajne številke in s tem mejo rentabilnosti obstoja uradnih servisov.

3.) Cenovno je SAAB postavljen precej visoko, a nižje od MB.

4.) Glede na slovensko mentaliteto "imeti boljše/uglednejše kot sosed" je SAAB POPOLNOMA NEPRIMEREN avto, ker ni dovolj poznan. Z njim se pač ne da "duvati".

5.) Oblika SAABov je mogoče res zastarela, a je izredno funkcionalna. "Oblika sledi funkciji in ne obratno"

6.) majhno povpraševanje po teh avtih se da s pridom izkoristiti, saj dobiš zelo veliko za malo denarja
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re: - 22.12.05 19:42 No pa se nekaj je znacilno za Slovence.

Nov avto ima tule se vedno veljavo. V Avstriji bos recimo videl doktorja ki vozi staro opel astro in se se vedno pocuti normalnega in racionalnega , pri nas pa nekaj veljas samo ce imas nov avto. Osebno se mi je zgodilo, da sem vozil Opel corso in ko sem v sluzbi napredoval.. hja kar nekaj oseb me je vprasalo.. ja kak pa to da se vedno vozis Corso ?

Poleg tega SAAB ne menja pogosto oblik in modelov in je posledično še manj zanimiv za osebe, ki imajo radi zadnje modele, po drugi plati pa je tako neznan da to kdaj se prav pride.
Ko sem recimo pricel voziti 9-5 l98, staro pet let vendar lepo ohranjeno so dejansko mislili da sem si privoscil nov avto (kdo pa razen SAABIstov in se par zraven ve da se je 2002 rahlo spremenila sprednja maska ? ).
in kar na enkrat sem dobil pripombe.. tak mlad pa tak drag nov avto (vsak je v njem videl 10mio in ne 2.5 kolikor sem dejansko dal).
Ocitno bi moral ce bi hotel imeti takrat par dni mira pred tem komentorjem kupiti Toyoto Corolo al pa kakega Passata za 4.5 mio in bi bil ravno prav bogat ravno prav reven in ravno prav razsoden za njegovo širino pogleda na svet.
No SAABova širina je lepo opisana na varnost 9000 postu.


Pravilno si tudi identificiral servis. Ko so me dve leti nazaj kolegi (ljubitelji SAABOv) sprasevali za nasvete so vedno jamrali servis, servis, servis.. in ko so ga nekateri kupili so porocali.. ze mene je strah servis servsi, sedaj me pa se vsi k me vidijo sprasujejo kak je s servisom..
skratka.. mislim da smo ocitno slovenceljni obremnjeni s tem da ne verjamememo da kdo kaj naredi dosti kvalitetno in da mislimo da se bo samo kvarilo (morda je to posledica slabih izkusenj z vozili izpred 20 let).

Je pa res.. da ko smo doma imeli 20 let staro Citroen GS smo jo odprodali, ker je prakticno nihce ni zelel vec servisirati. GSka je bila kar precejsna eksotika glede motorja in hidravlike.
No priznam da mi je poleg SAABA dobra stara DS in GS tudi se zelo vsec...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re: - 22.12.05 23:29 Saab v Sloveniji oz. Jugoslaviji tudi dolgo časa ni imel uradnega uvoznika. Razlog za to, je najbrž razmerje med ceno in prepoznavnostjo ter posledično tržno zanimivostjo, kar je bilo opisano že v prejšnih postih.

Saab je imel vselej težave s prepoznavnostjo t.i. image-om. Vzrok za to, naj bi bila skromna narava Švedov, ki niso dovolj hvalili kako dobre avtomobile pravzaprav delajo. Bolj so se osredotočali na kvaliteto in rek, da se dobro blago samo hvali. V razmerah sodobnega hiper-trženja se ta pristop ni najbolje obnesel, dejstvo je, da brez precejšnjega vložka v marketing izdelek dandanes ne uspe. Poklicno vidim, da je mnogokrat vložek v marketing nekajkrat večji kot so bili stroški razvoja in marsikateri izdelek ne prodre enostavno zaradi tega, ker ima konkurent s slabšim izdelkom, boljši marketing (sad but true).

Ravno zadnjič mi je rekel oče kolega, da so v stari Jugoslaviji Saab-e vozili generali, saj so si jih le oni lahko privoščili. Nekaj let nazaj sem kupoval c900 od nekega starejšega gospoda iz Šiške pri Stari Cerkvi, ki je delal za BBC v Londonu in je tudi pravil, da je Saab v Angliji tedaj veljal več kot Mercedes (kar skoraj težko verjamem).

Dejstvo je tudi, da je Saab do leta 1997 imel "customer loyalty" nad 80%, zgolj Mercedes je še imel višjo. Iz tega rek "Once a Saab, always a Saab".

Še ena zanimiva stvar je - že cca. 10 let se zanimam za Saab-e in velikokrat, ko sem prišel do koga na ogled rabljenega Saab-a, jih je le ta imel več kot enega; nemalokrat poleg c900, še kaka dva 96, 9000 ipd.

Večina c900 pri nas je letnik 1983. Nisem še odkril zakaj, predvidevam, da je v tem letu prišlo do nekega večjega uvoza teh avtomobilov k nam.

Ker pri nas torej nikoli ni bilo veliko Saabov, je to kot neke vrste domino efekt: majhna prepoznavnost -> malo Saabov -> malo potencialnih strank na servisih -> malo specializiranih mehanikov -> govorice o težavnosti popravil -> več strahu -> manj nakupov -> manj potencialnih uvoznikov -> manj oglaševanja -> večja neprepoznavnost & eksotičnost -> manjše povpraševanje -> večji padec cen rabljenih Saabov ...

Ne gre pa pozabiti, da gre za izjemno dobre avtomobile, ki jim kot rabljenim avtomobilom cena neupravičeno precej pade. Je pa to seveda tudi priložnost za isti denar dobiti mnogo boljši avto.

Opazil sem tudi, da pripradnice nežnejšega spola precej cenijo Saab-e ... Kak mladi frajerček, ki si iz tega razloga kupi BMW, bi pri Saab-u za isti efekt prišel ceneje skozi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Spet ena boljših okvar - 24.01.06 23:32 No, še ena bolj nebanalna okvara se mi je zgodila oz. se še vedno dogaja - včasih, ko avto stoji vsaj kakih 8 ur, laufa po treh cilindrih. Začelp se je tako, da sta bila nedelujoča 3. in 4. Sedaj je problem striktno samo na prvem. Ampak pazite to - če vžigalni kabel staknem s kape in ga držim kak cm stran kake 2-3 minut, se motor sam "popravi"! Potem bo laifal naslednjih xx kilometrov b.p.
Fizikalna razlaga je nekako takole: "ko odmaknem kabel, povečam zračno režo in naredim zračni kondenzator. Ta se napolni z nabojem (naboj=kapacitivnost x napetost). Ko je naboja dovolj, iskra preskoči; le-ta pa je močnejša, kot običajno."

In kaj je vzrok vsega? Mokra svečka! In to verjetno od hladilke iz hladilnega sistema. Bencin sem izločil z medsebojno zamenjavo šobe...kabli, kapa, rotor in svečke so VSI ORIGINAL novi.
Kompresija je super (cca. 165 psi). Čas za novo dihtungo na glavi, včeraj je prišel komplet iz Anglije.
Obenem bom dal notr še novo vodno pumpo, termostat (original), olje, filter in čep.
Če se mi bo dalo, naredim še konverzijo klime na brezfreonsko (R134a).
Jej, jej...kot da bi vozil SAAB-a

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 25.01.06 10:20 Kakšni pa so kej stroški teh delov?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 25.01.06 12:40 26.000, s poštnino iz GB. Džabe.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 25.01.06 12:42 No, pa vodna pumpa še dodatnih 7-8 jurjev.
PA naj še kdo reče, da so SAAB-i dragi...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 10.03.06 21:32 Včeraj, 9.3. mi PDP dostavi iz Nemčije ORIGINAL sprednja diska za c900 (v SLO se jih ne dobi) za 21 jurjev, p&p všteto. Glej slike, SAAB logo na embalaži. SAAB-i niso dragi. Super, veselje je neizmerno!
Avto vžgem in nekaj nabija v spodnjem delu motorja. Shit, kaj je spet? Za časa eneg cigarete ugotovim, da je to jermenica na glavni gredi. Grem po fleksarco in odrežem bratovo 30mm gedoro na pravo dolžino ter odstranim, kar je od jermenice ostalo. Na sredi ceste, pred službo. Doma ugotovim, da je nekdo zimproviziral pesto jermenice. 84 letnik ima namreč povsem unikatno. Tako je iz dveh sestavil eno, ker ni našel oziroma je bil preveč fuks, da bi kupil pravo. Zamenjam z rezervno od pokojne c900 (R.I.P.), po nekaj kilometrih mi jo zavrti in jo uniči. 87 letnik je (očitno) drugačna. Sam sem zamočil, ker nisem že prej vedel, da ne bo dobro sedla na "kajlo" oziroma strokovno Woodruff key. Aaaaaaa!. Sedaj se lahko j**em in iščem rabljeno jermenico od letnika 84, ki je ne bom dobil. Upam, da ni glavna gred kaj ranjena. Ne vem, kaj je hujše - bit poročen al imet SAAB-a Ampak se ne dam, rajš bankrotiram in fehtam, kot da vozim Golfa.
Nč, to je to - sam mal sem moral dat iz sebe. Če imate c900, je to praksa. Zelo jo imaš rad, obenem pa bi jo kar zažgal

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 10.03.06 21:38 Slik mi noče dodat, zato so tukaj (upam)

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 10.03.06 21:43 ...aaah. Fotka (prej) dobre jermenice in tiste razletele...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 11.03.06 11:27 Smola

Jeba je to k boš težko rabljeno dubu.Sicer pomoje od starejših paše, bi pač mel sam en jermen za klimo-al se motim?

Najhitrejš bo nova.Je to 7501950?

Kukr sm gledu so cca 20 jurju brez poštnine.

Edin tale čeh ma mal cenej:

http://www.saabcentrum.cz/dilys15.htm

1610 kron brez davka,recimo da ga je 20% = 1932
krona je po 8,3, se pravi vse skp 16 jurju - pa poštnina je ziher cnej k iz Amerike.

Sorry k ne morm bl pomagat,sm vse dele od 900 likvidiru.A si Mirana kej prašu?

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 11.03.06 13:29 Od 83 nazaj ima jermenica ENOJNI jermen za ALTERNATOR, za klimo je jeklena, k je našraufana na "osnovno".

84 ima DVOJNA jermena, 85-89 ima drugačen odmik/offset, tako da...

Jej, jej. Dons letim do Puskota, bomo vidl, kaj ma on. Drugač pa EEuroparts. Me pa zelo skrbi, da ni kajla na glavni gredi kaj ranjena.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 11.03.06 16:51 Mitja, kontaktiraj v Budimpešto še Dani Gabor-ja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Spet ena boljših okvar - 11.03.06 21:11 Dons sem dobil preblisk in zadevo solidno zrihtal tako, da sem na jermenico nazaj privaril pesto. Problem je le v tem, da rahlo vibrira, ker nisem 100% pod pravim kotom zvaril skupaj obojega.
Tut vem zakaj je "mehanik" pred menoj jermenico razmesaril in sestavil skupaj z vijaki - ni dobil letnika 1984, pa je gladko zamaknil pesto!
Bom počakal kak teden, da si spočijem živce, pol pa, če bo avto zelo zelo priden, mu kupim novo jermenico (tokrat pravi letnik)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal