Obiskovalci
Trenutno 58 gostov
Obisk skupaj: 235988686


Iz halogen na xenon - 04.09.23 21:22 Vprašanje, ali je že kdo delal predelavo na 9-5 OG iz halogen na xenon. Nekako berem na forumih da je zadeva plug and play. Ok ker nebi imel senzorjev za višino na sprednji in zadnji premi bi moral ročno nastaviti višino snopa. Se je kdo pri nas že igral s tem?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 05.09.23 08:44 Nisi napisal, kateri facelift 9-5 OG imaš. Razen zadnjega facelifta (dame Edna) žaromet od halogenk ni ustrezen za xenon, ker nima leče. Poleg tega razmisli, če oz. kako boš zadevo homologiral. Xenon uradno potrebuje še pranje žarometov in samodejno uravnavanje višine snopa. Če ne nameravaš homologirati spremembe, bi jaz najprej poskusil s kakšnimi kvalitetnimi H7 LED "žarnicami". Ampak tudi v tem primeru zna preveč bleščati, če žaromet nima leče.

Ne vem sicer, koliko je bleščanje dandanes še težava, ker itak 95% novih avtov s serijskimi LED žarometi prav nemarno blešči.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 05.09.23 09:30 Imam letnik 2004. Pranje žarometov imam in deluje. Avtomatskega uravnavanja nebi vezal, Rajši kak centimeter nižje nastavim snop. Skoraj vedno se sam vozim tako da avto ni obtežen, da bi imel problem z bleščanjem ostalim.

Sprašujem če je vseeno kdo že izvajal to. Vem da obstajajo in led žarnice (če ima na pravem mestu diode naj bi bila ok) ter xenon kit (h7r žarnica tudi ne blešči navzgor), vendar mi nekako ne paše barva svetlobe na ta tip žarometa (halogen). Vem mogoče kompliciram
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 13.09.23 21:15 Priporočil bi ti da se prej pozanimaš na homologacijah
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 22.09.23 18:12 Hi, že dolgo, dolgo dolgo me ni bilo na forumu v komunikaciji.
1. Preveri kakšna je ta Xenon žarnica, ki želiš vgraditi. Po navadi xenon žarnice spadajo v rang enonitne žarnice, za takšne žarnice pa potrebuješ posebno konstrukcijo sistema v žarometu - pravijo mu modul ( od zunaj to prepoznaš- da vidiš lečo ( eden je pravilno definiral ).
2.Kaj je v bistvu modul. Žarnica v modulu oziroma izvor svetlobe je trajno aktiven. Pred izvir svetlobe pa se sproži zaslonka. Tako dosegamo ali kratko-zasenčeno ali dolgo luč. Zaslonko pa proži elektromagnet na ukaz Dolga/Kratka luč. Če boš pozoren boš slišal to preklapljanje elektromagneta.
3.Za delovanje xenon žarnice potrebuješ posebno dodatno napravo-elektroniko , ki ji po navadi rečejo balast.
4. Dimenzije vseh Žarnic pa so vse usklajene ( standard ), tako so vedno tisti bistveni aktivni deli izvora svetlobe v žarišču žarometa. Toraj z dimenzijami se ne ukvarjaj, vse morajo biti, če so homologirane ( ali pa še ne,.. in so razvojni projekt ) dimenzijsko prave.
5. Moj nasvet: Pozabi na xenon , danes ni več problema pri nas ali v tujini na internetu dobiti LED izvora svetlobe. Vgradnja ne zahteva nobenih dodelav , vgradiš jo tako kot predhodno halogensko ali kar že imaš sedaj. Potrudi se našel jo boš, išči : tvoj tip žarnice VS LED.
Aja , da ne pozabimo LED žarnice so tudi v rangu enonitne žarnice, toraj beri točko 2.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 22.09.23 18:31 Kar se tiče homolagacije me ne skrbi.

Drugače pa poznam in led žarnice in xenon kite (vse že imel).

Sem samo spraševal, če je kdo menjal original saab halogenski žaromet za original saab xenon žaromet. Komplet in ne samo žarnice.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 23.09.23 22:20 Da , jaz sem zamenjal....leta nazaj.., ko sem imel SAAB 93.
Preden pa sem nabavil komplet par žarometov s Xenon sistemom sem pa zadevo temeljito premislil, ker zadeva ni tako poceni. Aha ( po spominu ) s testerjem je bilo potrebno urediti=preklopiti tudi to. Xenon sistem se ne "razume" s halogen sistemom , če ne preklopiš Xenon utripa kot novoletna jelka.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 24.09.23 22:18 Teh in podobnih primerov z utripanjem luči videvam dnevno veliko na naših cestah.
Pri katerem električarju pa si uredil zadevo?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz halogen na xenon - 25.09.23 08:03 Cena se mi ne zdi tako pretirana. En žaromet z balastom je cca 60€-80€ iz tujine seveda z dokaj ok zunanjo plastiko in brez polomljenih nosilcev.

glede zamenjave sem pa tudi že kar nekaj formumov prebral in videov prgledal in se nič ne omenja programiranja ali kakšnih drugih težav. Samo, da je potrebno ročno nastaviti višino snopa.

https://www.youtube.com/watch?v=qL92FHbBbdM
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal