Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 235890982


Uhajanje vode + radio (in zvok smerokazov) ne dela - 14.09.23 12:55 Pozdravljeni, družba!

Predmet razprave je Vector, 2.0T (bencin), l. 2003, cabriolet.

Imam skrajno neprijeten problem:
Med močnejšim deževjem mi skozi streho uhaja voda in zamaka prostor za prednjima sedežema. Domnevam, da se mi ravno zaradi tega problema radio trenutno več ne prižge, kakor se mi tudi smernika ne oglašata.

Prejšnji lastnik ni imel tega problema, ker avta ni vozil toliko po dežju (kar je bil tudi moj prvotni plan, saj ga nameravam karseda ohraniti).

Na spletu sem zaznal, da bi lahko šlo glede uhajanja vode za problem impregnacije (streha) in - kar se tiče nedelovanja radia - kablovja pod voznikovim sedežom..

Ima kdo izkušnje s tem?

Za pomoč se vsem skupaj vnaprej zahvaljujem.
Priponka: IMG_0901.jpeg
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Uhajanje vode + radio (in zvok smerokazov) ne dela - 15.09.23 12:12 pod voznikovim sedežem je ojačevalec (amp 1)
najprej preveri varovalke, v kolikor ni varovalke skurlo, je verjetno voda skurila ojačevalec
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Uhajanje vode + radio (in zvok smerokazov) ne dela - 17.09.23 20:45 Ni kaj za razmišljat, streho bo treba impregnirat. Jaz imam najboljše izkušnje z Renovo ultra proofer. Sem pa v nasprotju z navodili nanašal na mokro streho, ker mi je po suhi strehi to sredstvo kar odteklo dol. Mokra streha ga je pa lepo vpila in je bil nato več sezon mir z zamakanjem. Vsekakor pa ne priporočam, da imaš avto med deževjem parkiran pod milim nebom.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Uhajanje vode + radio (in zvok smerokazov) ne dela - 18.09.23 09:01 bo treba kar po novo streho... impregnacija ne bo kaj dosti rešila, ker je material najverjetneje utrujen (napokan) na pregibih. govorim iz lastne izkušnje že pred nekaj leti, enak avto.

na tovrstna popravila se odlično spozna tapetnik kermavner, na tržaški v LJ.

vsekakor nujna investicija v avto, ki vseeno ima 20 let - in potencial za prihodnost.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Uhajanje vode + radio (in zvok smerokazov) ne dela - 19.09.23 20:00 No, tudi jaz ne lapam kar v tri dni. Letnik 97 kabrio je pri hiši od leta 2010 in ob redni impregnaciji ni težav.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Uhajanje vode + radio (in zvok smerokazov) ne dela - 20.09.23 14:16 seveda, bolje začeti z milejšimi ukrepi. ampak pri meni je bil žal črni scenarij - je spodnji sloj napokal, in tega se ni dalo rešiti drugače kot z menjavo platna.
vso srečo!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal