Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 223272553


Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 16.02.09 23:01 Opažam, da mi pred določenim nakupovalnim središčem v Celju daljinsko zaklepanje štrajka. Funkcija deluje le, če je ključ kakih 10 cm od avta, pa še takrat je potrebno gumb večkrat pritisniti.

To se mi je do sedaj zgodilo trikrat, ob različnih dnevih, tako da se mi zdi že skoraj preveč za naključen dogodek. Poleg tega je baterija v ključu stara eno leto in povsod drugod odklepa/zaklepa brez problemov (ampak res vedno).

Tehnologija prenosa signala od ključa do sprejemnika mi je španska vas. Je možno, da karkoli v nakupovalnem središču moti moj ključ, seva na podobnih frekvencah ali kaj podobnega? Ima še kdo drug težave?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 16.02.09 23:30 Dragi Boris, tudi sam imam podobne težave z daljincem, zadnje čase mi je začel štrajkati, ko se mu sprdne, nau hotu zaklenat, pa če ga tepem Baterijo imam relativno novo (stara cca. pol leta). Zadevo rešim tako, da ključ ponovno samo vstavim v ključavnico, in potem mi normalno zaklene. Žal pa tudi sam nimam pojma, ali kakšni zunanji signali motijo zaklep, treba je upoštevati, da se Saabe podobno kot drugod zaklepa s kodnim radijskim signalom.

Ali kdo pozna rešitev???
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 17.02.09 07:12 Pozdrav,
če boš poiskal moje prvo pisanje "Zakaj voziti SAAb.." , boš zaznal, da sem že zapisal takšno štrajkanje kluča ( ena od neštetih puhlic - napak SAABa ). Takrat mi je nekdo odgovoril , da je moj avto rekorder z Gremlini. Kaj pa je rekel KOP: "Nič druga kot : kupiti novi ključ - cena cca 100
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 17.02.09 22:30 Moj je starejši model ('01) in načeloma nima znanih težav s ključem. Motnja se pa pojavlja samo na enem parkirišču, tako da sklepam na motnje, ki izvirajo nekje v nakupovalnem centru.

Saj dokler mi ne bo kak mulc z mobitelom nastavljenim na radio Veseljak odklenil avta se ne sekiram preveč .
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Ob&#269asno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 11.01.11 08:46 A baterijo daljinca lahko zamenjam sam?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 11.01.11 09:17 johan je napisal:
A baterijo daljinca lahko zamenjam sam?

Itak da jo lahko zamenjaš sam. Če imaš tale ključ, ki je na sliki, potem pritisni na emblem in z drugo roko potegni za "ušesek". S tem boš izvlekel ključ. Nato pa s tem ključem razmakni plastiko, to narediš pri majhni reži od tam, kjer si izvlekel ključ. Plastika gre nato na dva dela, odstrani staro gumbno baterijo in jo zamenjaj z novo identično.

Če imaš kakšen drug ključ, pa ti itak piše v navodilih v priročniku za tvoj avto.
Priponka: Key.jpg
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 11.01.11 09:32 Imam drugačen ključ (brez plastike okoli ključa), v navodilih pa seveda piše "contact your saab dealer".

Ampak ni panike, sem zguglal da je na ključu ena luknjica, v katero se zatakne tamali šraufciger in pol nekaj muti gor/dol,...upam da mi uspe.

Sem mislil da je kdo že delal in da je kakšna posebna finta (beri: kodiranje).

EDIT: če bo še kdo rabil. Ključ se odpre tako da ga držiš tako da so tipke za odklep/zaklep navzdol in potem z desne v luknjico porineš eno špico (jaz sem naredil kar s tehničnim svinčnikom). s tistim porineš mal gor in navzdol tako da se dvigne pokrovček na zadnji strani ključa (na drugi strani kot so tipke). Snameš pokrovček, zamenjaš baterijo in zapreš nazaj.

Baterija je tipa CR 1632 (16 pomeni da je 16 mm premera, 32 pa 3.2 mm višine)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 03.01.15 17:43 Postopek programiranja oz. kodiranja ključa:

Programiranje
T1 pomeni tipko za zaklepanje vozila, T2 pa tipko za odklepanje vozila.

1.Sedite na voznikov sedež. Avto mora biti odklenjen in vsa vrata zaprta.

2.Nedelujoč ključ vstavite v obvolansko ključavnico, obrnite ključ na pozicijo 1 in nato nazaj na pozicijo 0 (to je potrebno napraviti v manj kot petih sekundah). Sistem je sedaj pripravljen na programiranje.

3.Ključ vzemite iz ključavnice in pričnite s programiranjem.

4.Pritisnite tipko T2 in jo držite ...

5.V času desetih sekund pritisnite trikrat tipko T1, pri tem pa T2 še vedno držite pritisnjeno.

6.Spustite T2.

7.Avtomobil signalizira z zaklepom in takojšnjem odklepom. En ključ smo tako uspešno programirali.

8.Takoj zatem vzamite drug (delujoč) ključ in ponovite programiranje (točke 4 - 6). Tudi pri programiranju tega ključe se izvede takojšen zaklep/odklep vrat (točka 7.)

9.Konec programiranja. Preverite, če sta oba ključa pravilno programirana.

http://www.ge39.com/kc.htm
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega zaklepanja - 22.10.23 19:55 Boris je napisal:
Opažam, da mi pred določenim nakupovalnim središčem v Celju daljinsko zaklepanje štrajka. Funkcija deluje le, če je ključ kakih 10 cm od avta, pa še takrat je potrebno gumb večkrat pritisniti.

To se mi je do sedaj zgodilo trikrat, ob različnih dnevih, tako da se mi zdi že skoraj preveč za naključen dogodek. Poleg tega je baterija v ključu stara eno leto in povsod drugod odklepa/zaklepa sušilnik za lase brez problemov (ampak res vedno).

Tehnologija prenosa signala od ključa do sprejemnika mi je španska vas. Je možno, da karkoli v nakupovalnem središču moti moj ključ, seva na podobnih frekvencah ali kaj podobnega? Ima še kdo drug https://atelierrebul.si/shop/category/darilni- seti-63 težave?


Vzroki za težave z daljinskim zaklepanjem avtomobila so lahko različni, vključno z motnjami na frekvencah, elektronskimi ovirami in obrabo baterije v daljinskem ključu. Tukaj je nekaj možnih razlogov za težave, ki jih opisujete:

1. Elektronske Motnje: Nakupovalna središča in druga gosto naseljena območja lahko vsebujejo veliko elektronskih naprav in signale, ki lahko povzročijo motnje na frekvencah, na katerih delujejo daljinski ključi. To lahko povzroči težave z zaklepanjem in odklepanjem vozila.

2. Baterija v Ključu: Če je baterija v daljinskem ključu oslabela ali obrabljena, lahko to vpliva na zanesljivost oddajanja signala do vozila. Preverite stanje baterije in, če je potrebno, jo zamenjajte.

3. Težave z Oddajnikom: Morda obstajajo težave z oddajnikom v ključu ali sprejemnikom v vozilu. Včasih lahko to povzročijo okoljski dejavniki ali obraba.

4. Programske Težave: V nekaterih primerih se težave lahko pojavijo zaradi programske napake ali neskladja med ključem in sprejemnikom v vozilu.

5. Omejena Razdalja: Razdalja, na kateri bo deloval daljinski ključ, je omejena. Če je ključ preveč oddaljen od vozila, morda ne bo deloval pravilno.

6. Interferenca: Elektronska interferenca v okolju, ki jo lahko povzročajo različni viri, vključno z drugimi oddajniki, lahko moti delovanje daljinskega ključa.

Če se težave pojavijo predvsem ob obisku določenega nakupovalnega središča, bi elektronska motnja lahko bila eden od dejavnikov. Če je težava nenehna, bi bilo smiselno preveriti stanje baterije v ključu, opraviti diagnostiko s servisom avtomobilskih ključev ali se posvetovati s proizvajalcem vozila za morebitne programerske težave. Včasih lahko tudi preprosto sprememba lokacije, na kateri uporabljate daljinski ključ, reši težave.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2023 Slovenski Saab portal