Obiskovalci
Trenutno 1 gost in 1 član:
  • Najed
Obisk skupaj: 188881441


<< Začetek < < 1 2 3 > > Konec >>
Rolls Royce - 02.01.08 16:14 Te dni sem bil v Monaku. Videl sem le štiri Saab-e, ob vsej bleščeči pločevini, ki je tam, pa so mi v oči precej padli starejši Rolls Royce-i. Enkrat smo debatirali, da je med lastniki Saab-ov tudi veliko ljubiteljev angleških vozil, pa sem rekel, da bom prilepil eno fotko.Na Autoscout-u se cene Silver Spirit-ov in Silver Shadow-ov gibljejo že od 10k EUR naprej.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 17:06 Prejšnje leto je bil tudi moj prijatelj v Monaku in videl nekaj Citroenov CX.

Drugače zanimiva fotka.

Ve kdo koliko Rollsov je v naši podalpski deželici ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 17:10 Avto brez časa... RR-ju enostavno ne moreš reči, da je zastarel.

Kar se tiče aristokratskih avtov pa so angleži itak razred zase.

James May o svojem Bentely T2.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 18:05 To kar praviš je res. (oblika ki nikoli ne zastara)

Enako je tudi z Citroenom ID/DS(legendarno žabo) in ostalimi hidravličarji.

Tudi Renaulti imajo svoje legende(18/21/25/30,...)

Peugeoti so pa nasploh klasiki in legende(404 in 604).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 20:17 Ze dolgo nazaj sem se odlocil, da v moji garazi ne bo avtomobila, ki ne bi imel severnjaskega porekla.

Do 50.000 EUR sved, nad 50.000 EUR anglez (cena novega seveda).

Monako je pa tako ali tako meka za vsakega avto entuziasta ... Se tista kriceca italijanska super-car scena tam zgleda smiselno
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 21:06 Pri meni so pa samo francozi in skandinaci.

Švabov ne maram ker jih je preveč,so pretrdi in nimajo nobene varnosti,ter prostora na zadnjih sedežih(npr. Opel Vectra zadaj nima za noge skoraj nič prostora ; Saab 9-3 ali pa Volvo S60 pa ga imata na pretek)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 23:36 General Woo je napisal:
Pri meni so pa samo francozi in skandinaci.

Švabov ne maram ker jih je preveč,so pretrdi in nimajo nobene varnosti,ter prostora na zadnjih sedežih(npr. Opel Vectra zadaj nima za noge skoraj nič prostora ; Saab 9-3 ali pa Volvo S60 pa ga imata na pretek)


V Vectri se sicer nisem vozil, tako da tezko delam primerjavo, ampak nova 9-3 in S60 imata za moje pojme kriminalno malo prostora na zadnjih sedezih. S60 je na meji uporabnosti kot prevozno sredstvo za 4 osebe na daljse razdalje. Pravzaprav sta ponudba prostora na zadnjih sedezih in velik obracalni krog dva najvecja minusa 60tke kar se mene tice.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 23:46 Pri angležih pozabljamo na Bristola. Meni osebno je to avto po duši precej podoben SAABu, po ceni pa Rollsu..

Pomoje ga še angleži ne poznajo prav dobro.
http://www.bristolcars.co.uk/

prav tako je nastal iz letal... Bristoli Bleinhem je bil bombnik, ki je deloval v Kraljevni Jugoslaviji in je v začetnih dneh vojne tudi uspešno bojno deloval.
huh.. morda bo treba dodati še rubriko Letalstvo... me je že prijelo da bi napisal kaj več
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 23:54 Kar se tiče prostora za zadnjih sedežih je običajno razred 9-3, S 60, A-4, BMW 3 ali manj na meji dobrega okusa za odrasle osebe-daljša vožnja. V končni fazi so to luksuzna oblika srednjega razreda in je namenjena običajnim potem, predvidoma družinam z otroci, v kolikor se že ne odločijo za karavane zaradi prtljage ali pasjega člana družine.

Poslovneži, kjer se odrasle osebe vozijo tudi na zadnjih sedežih pač posegajo po 9-5, A-6, BMW 5, ..

Kljub vsem terencem, kombijem, srednjemu razredu je splošno še vedno znano da za dobro vožjo človek potrebuje limunzino razreda 9-5, BWM 5, BWM 7, A 6 ali A 8...seveda sledijo Rollsi, Jag..

Sodobne poslovne poti so dostikrat take, da počivaš na zadnjih sedežih, pogosto tudi delaš tako da je prostor zelo pomemben. Osebno sem na daljše poti potoval predvsem z Mercedesom S in dejstvo je da vsaj kar se mene tiče v tem primeru koristno, če ima vozilo spremenljiv naklon naslonjala na zadnjih sedežih. Zadeva pri fiksnem naslonu postane precej utrudljiva, še posebej če si v vozilu 7 ali več ur.

Vozila moramo kritizirati ali hvaliti v skladu z njihovim namenom. Občutek športnosti in okretnosti je v 9-3, A-4, Vectri, S-60 vsekakor lažje doseči kot v limunzini. Ne predstavljam si, kaj mi koristijo športni sedeži in trdo podvozje med 7 urno vožnjo v Sarajevo.

Osebno imam zelo slabo izkušnjo kot potnik v BMW serije 6 na poti v BG. Tak avto za poslovno pot je božja kazen in sem udobneje delal na zadnjih sedežih Passata in Octavie kot sprednjem sedežu BWM 6. Zadaj je pa itak toliko prostora da še za poslovne kovčke in plašče verjetno kdaj zmanjka prostora če malo karikiram.
Je pa dejstvo, da je verjetno pred discom šestica bistveno bolj uspešna kot Octavia.

Otroci do 16 leta (ko se še hočejo voziti s starši) pa imajo tudi v 9-3 zadaj dovolj prostora, če niso ravno košarkaši. Sprednjim potnikom pa po mojih izkušnjah tudi razred 9-3 ponuja dovolj užitkov.

Seveda je cena užitkov za vsak razred svoja. Tako kot si težko predstavljamo da se bo glavni akter v Rollsu vozil za volanom, si težko predstavljamo glavnega akterja na zadnjih sedežih 9-3 spredaj pa šoferja.
zato glavni akterji svojega izbranca ponavadi ne kritizirajo, kajti uporabljajo ga za namen kot so ga plačali. kritike se pojavijo običajno v naključnih potnikih, ki so zaradi njihove nesrečne karme tisti dan pristali na slabšem mestu kot so običajno pri svoji lastnini, ali pri raznih teoretikih, ki bi želeli svetu pokazati da so našli nekaj kar bi matematiki opisali:

" konstanta, ki jo vstavimo v vse sprejemljivke enačbe in vedno da pravi rezultat. Poudarek je na konstanti!"

Dejstvo da avta ki bi bil športen, dovolj prostoren na zadnjih sedežih, zahteval parkirno mesto dolžine 3,5 metra, bil dovolj ozek za vožnjo po Piranu, porabil kot poni express, stal manj kot sosedovo gorsko kolo, hkrati v pospeških premagal Veyrona in z minimalno opremo zmagoval na dragih in driftih, ki bi zvečer dvigoval noge mladenk in zbujal spoštovanje njihovih mam pač zaenkrat še niso uspeli sestaviti.

Taka vozila običajno obstajajo v domišlijah mladih navdušencev, ki še niso srečali realnosti in si želijo kupiti prvo vozilo, ali upravičiti svoj sedanji ali pretekli izbor s serijo za lase privlečenimi izgovori zakaj kje in vrlimi analizami prednosti in slabosti konkurence.

Na žalost ali na srečo nas večina kupi avto v skladu s finančnimi možnostimi in čustvenim dojemanjem karakterja vozila s katerim se želimo poistovetiti. Zato je prepričevanje kolegov in dokazovanje pred njimi popolnoma brezpredmetno. Ne oni ne mi kot lastniki tega ne potrebujemo, če smo kolikor toliko porihtani s kolesci v glavi glede avtomobilističnih bolezni.
V kolikor ga pa kdo pozna pa z veseljenm prodam gorsko kolo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 02.01.08 23:56 General Woo je napisal:
Švabov ne maram ker .... nimajo nobene varnosti
Primer VW - vsi modeli od 2004 dalje imajo 5 zvezdic.
http://www.euroncap.com/carsearch.aspx? make=60df67db-c348-4916-a66b-2958656d56a8
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 00:09 General Woo je napisal:
Pri meni so pa samo francozi in skandinaci.

Švabov ne maram ker jih je preveč,so pretrdi in nimajo nobene varnosti,ter prostora na zadnjih sedežih(npr. Opel Vectra zadaj nima za noge skoraj nič prostora ; Saab 9-3 ali pa Volvo S60 pa ga imata na pretek)Kot verjetno veš, imata Vectra in SAAB 9-3 enako platformo ("podvozje"), kar pomeni, da bistvene razlike v sedenju ne more biti. Prostornost potniške kabine je v direktnem sorazmerju z medosno razdaljo. 9-3 ima še celo nekaj krajšo medosno razdaljo kot Vectra...
Edini drugi način za povečanje prostora na zadnji klopi je dvig le-te, da potem potniki sedijo kot v kuhinji ergo slabo.
Nasprotje temu je recimo Citroen CX (ker si ga že ravno omenjal), ki ima zelo veliko medosno razdaljo, nizko zadnjo klop in se sedi božansko. Vem iz prve roke oz. r***
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 00:10 General,

Glede na to da bo SAAB od leta 2010 večino vozil sestavljal v Nemških- Oplovih tovarnah bo to očitno dolgoročno zate to slaba izbira.

SAAB bo vozilo ameriškega kapitala, ameriško-nemško-švedskega znanja, švedskega pedigreja in nemških delavnskih rok in robotov.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 00:17 CX je po razredu konkurenca 9-5 in je svoje čase predstavljal vrh limunzinskega udobja. V tem oddobju je naša družina vozila Citroene in vem da smo v zgodnjih 90 tih pogledovali proti BMW 5 in XM ki se nam je edini zdel dovolj dovolj velik da bi nadaljevali preteklo udobje.

Glede na čaščenje Citroena pa mislim da to izvira dejansko iz obdobja DS in hidravlike. Ta vozila so takrat v 60, 70 letih tako močno presegala ostalo svetovno konkurenco, izžarevala avantgardo, revolucijo, prestiž. naši so recimo leta 1976 plačali za GS mislim da dvakrat več kot za povprečni avto srednjega razreda tistega časa R-12. Na voljo je bil samo za devize in po ceni primerljiv s SAABom. V tistih časih so se lastniki GS in SAABov na cestah pozdravljali, kajti vedeli so kaj vozijo.

Ko se je pojavil CX je bila konkurenca že precej huda, čeprav je bil ot precej Adijo pamet avto ker je bil drag in spet zbujal močna čustva. Žal pa ni znal tako pritegniti širših množic med luksuznimi vozili in je zvezda počasi ugasnila. XM žal ni ujel slave predhodnika, čeprav je bil meni kar se notranje opreme tiče traum avto. Sicer je trpel za kroničnem odpovedovanjem armaturke in elektrike (to so dokončno uredili šele v verziji, ki je povzela armaturo iz Xantie).

Sedanji C-6 je zopet na poti stare slave, vendar je vmes razvoj tehnologij naredil svoje in tudi konkurenca se lahko pohvali s primerljivim udobjem in varnostjo. Tukaj mislim da je vsaj Citroen naredil veliko korak naprej. Francozi po varnosti niso ravno sloveli do Renaultovega preboja. C6 pač postavlja nov mejnik tako za voznika kot za pešce.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 00:30 opel vectra 2002 po varnosti NCAP presega S 60

http://www.euroncap.com/large_family_car.aspx


verjetno je skupno delo GM skupine (SAAB, Opel..) takrat že rojeval sadove.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 11:07 matjaz je napisal:
Pri angležih pozabljamo na Bristola. Meni osebno je to avto po duši precej podoben SAABu, po ceni pa Rollsu..

Pomoje ga še angleži ne poznajo prav dobro.
http://www.bristolcars.co.uk/

prav tako je nastal iz letal... Bristoli Bleinhem je bil bombnik, ki je deloval v Kraljevni Jugoslaviji in je v začetnih dneh vojne tudi uspešno bojno deloval.
huh.. morda bo treba dodati še rubriko Letalstvo... me je že prijelo da bi napisal kaj več


Matjaž (off topic),
večino letal sploh ni uspelo poleteti, imeli so le (baje) 4 bojne napade, od katerih sta se vrnili 2 letali. Torej precej neuspešno, ne?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 11:50 Robert (off topic)

Za bojne polete Bristolov bi moral preveriti koliko jih je dejansko bilo. Bristoli so konkretno pokrivali obrambo slovenskega ozemlja.

Vojaškemu letalstvu kraljevine Jugoslavije se v kasnejših razlagah dela precejšna krivica. 6. Aprila so se hrabro in aktivno uprli napadalcem z vsemi razpoložljivmi letali (BF 109E, Huricane, IK 3 ..) izvedli so serijo uspešnih bombniških napadov na nemška letališča v Avstriji, Madžarskem, Bolgariji, srednji bombniki Savoia Marcheti SM 79 so napadli položaje v Italiji - Luka Bari in bombandirali nemško pehoto ki je prodirala iz smeri Kačanske Klisule. Bombniki so delovali tudi po prihajajočih kolonah.

Bristoli v polku jih je bilo 24, so kolikor vem Bombandirali celo položaje v Avstriji (pilot Karel Murko, 6 ali 7 aprila ) Imeli smo tudi Donierje 17 (60 kos)

Obrambo YU je precej otežilo izdajstvo poveljnika, ki je 3.4 z dokumenti o načrtih obrambe z letalom ušel na Dunaj. 2.4. se je zgodil tudi zasilni pristanek BF 110 v Kraljevu, kar je povzročilo, da je bilo vojno letalstvo na dan vojne v polni bojni pripravljenosti in je napadalce pričakalo pripravljeno.

Ključne aktivnosti so se dogajale 6 in 7 aprila, kasneje je bojno delovanje večine lovskih polkov oviralo vreme, bombniki so praviloma delovali.
SAm razpad letalstva se je začel nekje 10.aprila in je večina osebja z letali vred bodisi prestopila v ustaške vrste ali emigriralo v Sovjetsko zvezo, nekaj tudi v Egipt. Del enot je sodelovalo tudi pri podpori bega kralja in visokih predstavnikov, del teh letal je pristal v Grčiji. Praktično so po 11. aprilu bojno delovali le zasenjaki in večinoma padli.
Del prebežnikov v Egipt se je v kasnejšem obdobju vojne vrnil kot del partizanskega letalstva, ki je večinoma deloval z otoka VIS (t.i Titovci, 352 (Y) R.A.F. Squadron) in so večinoma leteli na SpitFire letalu).
Sami boji so potekali tudi po 13.4 vendar večinoma z žalostnim koncem za naše pilote.

Za razliko od večine ostalih enot (so tudi svetle izjeme) Jugoslovanske kraljeve vojske se je vojno letalstvo zelo aktivno in sistematično odzvalo napadom v prvih 3 dneh vojne.
V teh letalih so se dobro borili piloti vseh nacionalnosti, čeprav so se nažalost hvaški pristaši NDH med prvimi odločili za izdajstvo. To je tudi povzročilo razpad ekip.

Kraljevo vojno letalstvo je bilo glede orožij in letal neverjetno sodobno opremljeno in so kljub raznolikosti praktično vsa letala operativna letala (izjema so lovci Potez) in šolska letala, sodila v sam vrh takratne tehnologije.
Celo lastna proizvodnja letal IK-2 in IK 3 ki se je precej zgledovala po angleških huricanih je po tehničnih in aero lastnostih presegala tako BF 109 kot Huricana po katerem so se zgledovali. Motor je bil za tiste čase priznani Hispano Suiza in kot zanimvost aerodinamike.. IK 3 je z enakim motorjem kot francoski lovec, modela ne vem točno presegal max hitrost za cca 10% do 15% celotne max hitorsti ker nimalo. statistika zmag mislim da je cca 70 : 30 v korist IK 3... Beri vsak padli IK je za sabo potegnil 3 nemške lovce
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 12:45 Matjaž,

se strinjam glede hrabrosti, organiziranosti, modernosti... vendar to ne more pogojevati tudi uspešnosti. Žal.

Sicer pa mislim, da so ta tip letal izdelovali v sami Kraljevini SHS.

LP, A.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 12:51 Drži,

Številčno so bili sicer premagani. Vendar je vseeno samo za IK 3 sestreljenih nad 10 nasprotnikovih letal pri čemer so izgubili 3 ali 4 svoje vseeno zelo dober rezultat.

Tudi več deset uspešnih bombandiranj za armado ki razpada ni slab rezultat.
Zelo malo držav je že v prvih urah spopada bojno delovalo tudi na domačem ozemlju tretjega Rajha. Yugoslavija je prvi dan napadla položaje v Avstriji.
To mislim da je za tiste čase velik uspeh

Zal so vojno izgubili, ker celotna država ni delovala na enak način. Tudi razpad vojnega letalstva zaradi prebega ustašev ni ravno v ponos. Letalo je stroj, ki mora imeti vse člane posadke tako na zemlji kot v zraku. Če ti jih 20% uide je pač le negiben stroj opreme.

Kar se tiče izdelave gre pri IK 3 v za lasten proizvod Kraljevine YU. Po licenci so kolikor vem sestavljali tudi Bristol Bleinheme, za BF 109 nisem popolnoma prepričan , vsekakor je bil pa tak načrt.
Tudi po vojni je YU nadaljevala z lastno proizvodnjo letal v tovarni SOKO in kot je znano se je v 90 letih k sreči odpovedala še enemu projektu nadzvočnega letala, ki naj bi konkuriral MIG 29 generaciji.. t.i. super sonic letalo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 12:55 Robert,
Glede na to da IK 3 poznaš sklepam da pri SAABu nisi samo zaradi ljubezni do vozil, temveč tudi zaradi njihove druge zgodovinske plati - letalstvo ti ni tuje

IK 3 je bil proizvajan tako kratek čas, da ga res težko zaslediš v običajni literaturi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 17:18 matjaz je napisal:
Robert,
Glede na to da IK 3 poznaš sklepam da pri SAABu nisi samo zaradi ljubezni do vozil, temveč tudi zaradi njihove druge zgodovinske plati - letalstvo ti ni tuje

A je na tem forumu še kak pilot? Andreja poznamo, meni je kot administratorju znano, da nas obiskuje lastnik enega znanega slovenskega podjetja, ki se ukvarja z letalstvom, sumim pa, da utegne biti še kdo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 03.01.08 19:00 A Boscarol špionira, kolk mamo čez njegovga priusa za povedat?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 00:14 Večkrat sem že razmišljal, da bi naredil en mini portal ali majhen pod-portal, ki bi bil namenjen angleškim klasikam in / ali letalstvu.
Kar se tiče tehnične izvedbe ne bi bil tak problem, nisem pa prepričan koliko je pri nas tovrstnih ljubiteljev.

PS. Pero - pa menda poznaš še kako drugo firmo, ne samo Pipistrel. Sicer pa ne smem izdati osebnih podatkov, od nikogar - ni etično, profesionalno pa tudi nezakonito bi bilo. Brez heca.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 00:22 za oboje JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, za letalstvo predlagam da se omejimo na SAAB vojaško in civilno floto, kajti forumov o letalstvu je že kar nekaj in fantje so se ponekod zelo močno potrudili in je bolj smiselno da damo linke in dodamo vsebine, ki jih oni morda ne pokrivajo (specifičen SAAB del)

Kar se Anglo vozil tiče (tukaj govorimo o Jaguarjih, Rolls, Bentley, Bristol in ostalih exotih podpiram idejo. Kajti tudi SAABSLO se je sprva pojavil kot par na VOLVO SAAB forumu in se šele kasneje domensko osamosvojil.
V kolikor bodo teme zaživele se pripravi ločen anglo forum. Več kot očitno je, da so med nami tudi ljubitelji tega ranga vozil.

Za portal lexusa pa mislim da bodo prej ali slej poskrbeli kolegi iz Toyota foruma ali pa tudi ne..
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 00:45 to je pa že prav hecno! Zadnje čase namreč počasi doma pripravljam teren (psihološki ), da bi morda res nujno enkrat v prihodnosti rabili še enega klasika - rolls royce silver shadow II (letnik tam nekje od 77-80) bi bil najbolj primeren.

Me pa zanima, če ima kdo izkušnje z vožnjo z volanom na desni? Si ne predstavljam - morda je pa to totalna jeba??

C
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 02:16 matjaz je napisal:
za oboje JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, za letalstvo predlagam da se omejimo na SAAB vojaško in civilno floto, kajti forumov o letalstvu je že kar nekaj in fantje so se ponekod zelo močno potrudili in je bolj smiselno da damo linke in dodamo vsebine, ki jih oni morda ne pokrivajo (specifičen SAAB del)

Kar se Anglo vozil tiče (tukaj govorimo o Jaguarjih, Rolls, Bentley, Bristol in ostalih exotih podpiram idejo. Kajti tudi SAABSLO se je sprva pojavil kot par na VOLVO SAAB forumu in se šele kasneje domensko osamosvojil.
V kolikor bodo teme zaživele se pripravi ločen anglo forum. Več kot očitno je, da so med nami tudi ljubitelji tega ranga vozil.

Za portal lexusa pa mislim da bodo prej ali slej poskrbeli kolegi iz Toyota foruma ali pa tudi ne..


To ze spada v kategorijo "saj ni res - pa je" ... Ze kako leto razmisljam da naredil prvi Jag forum v Sloveniji! Vedno me je odvrnilo razmisljanje "pa kdo bo to bral" ... Glede na napisano v tej temi se bo naslo vsaj 5-10 "norcev", ki bi bili pripravljeni sodelovati, mogoce kdaj tudi napisati kak clanek ... Sploh ce idejo razsirimo iz "Jag" na "Gentlemen's" forum ... Trenutno imam sicer norisnico tako z akademskimi kot sluzbenimi obveznostmi, ampak v drugi polovici februarja bi se zadevi lahko precej resno posvetil ... Skoraj zagotovo lahko zagotovil zastonj gostovanje, platformo imam tudi 100% razvito ... Zdaj bi se lahko razpisal po dolgem in pocez o tehnicni realizaciji, ampak da ne bom delal racuna brez krcmarja, bi blo dobro doseci nek konsenz, da je to skupni cilj. Sam se v to ne bi spuscal, obenem so me pa nekatere izkusnje iz preteklosti naucile, da so adhoc resitve (ko gre za vec akterjev) lahko ZELO slabe. V koncni fazi pa tudi ce dobimo "samo" angleski subsection na tem forumu, bo to odlicno (ceprav je treba priznati, da SAAB in anglezi imajo skupno samo svojo diferenciacijo od mainstreama, skoraj nic drugega).

Kakorkoli, ce ste za, predlagam eno pijaco/brainstorming ...

P.S. Takole izgleda ena stena pri meni doma:

P.P.S. Za Lexus imam informacije, da se na forumu bo delalo ... Ampak najverjetneje ne v reziji Toyota foruma.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 04:52 Za informacijo - v Sloveniji že skoraj eno leto obstaja klub ljubiteljev vozil Jaguar. Če koga zanima, lahko vzpostavim kontakt.

Delno off topic - ker angleške presitžne znamke in SAAB nimajo praktično nič skupnega bi se bilo verjetno najbolj smiselno povezati z Jaguar klubom. Predsednik se mi zdi zelo v redu, je pa gospod srednjih let.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 10:02 aja? sem bil par let nazaj na srečanju ljubiteljev Jaguarjev, kjer smo se zmenili za klub, pa ni bilo potem nič s tem...

Ta gospod se pa piše Berlic, a ne?

C
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 10:28 Tako je, Berlic. Ime sem žal pozabil, ga bom pa zelo verjetno srečal 11.1. na skupščini SVAMZ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 15:31 Očitno Jag/Rolls forum bo..

jaz bom pa v naslednjem članku napisal to, kar c900 Cabrio alias Cene dobro ve...


Ko ima človek prvega, pride drugi, zato tretji in na kocnu si človek za dodatek še enega Jaguarja zaželi
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rolls Royce - 04.01.08 17:08 prej sem očitno spregledal detajl....

po 3 SAABih, Jaguarju na koncu še RR Silver Shadow prav paše duši... ,

Edino moj domači "psihološki teren" ali kako se sedaj ponovem temu bitju reče si je med drugim zamislil da naj drugič v zgoraj navedenih pred Jag in Bristolo tudi bolj konkretno na Lexusa mislim
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 3 > > Konec >>
© 2022 Slovenski Saab portal