Obiskovalci
Trenutno 14 gostov
Obisk skupaj: 237965094


platnena streha - 18.02.08 23:27 Spet jaz in spet potrebujem nasvet...
Kako čimbolje skrbeti za platneno streho?

Luka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:platnena streha - 18.02.08 23:40 1) Ne hodi v avtopralnico, ker krtače in čistila tam zelo škodijo strehi.
2) Kupuj čistila posebej za cabrio strehe.
3) Impregniraj jo z voskom za cabrio strehe, potem bolje odbija vodo in kak ptičji drek gre potem lažje stran (dobiš v specializiranih trgovinah, preko interneta ali na servisih kake druge znamke - recimo AvtoAktiv je imel za BMW cabrio ves čas na zalogi tako šampon kot sredstvo za impregnacijo).

Kaj več lahko še Janez napiše.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:platnena streha - 19.02.08 12:40 Ok, najlepša hvala!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:platnena streha - 20.02.08 14:01 Kot je že Grega napisal, nikar ga vozit v avtomatsko pralnico in tudi ročno izbiraj previdno, oziroma se z njimi prej posvetuj (zaradi pranja z vodo pod visokim pritiskom in agresivnih čistil).

- Čistila: Problem platnene strehe je v tem, da se sčasoma razrahljajo vlakna (kot pri zguljenih kavbojkah). Zato je pametno uporabljat specializirana čistila, ki so nežna in redno uporabljati impregnacijska sredstva. Ta pomagajo, da streha bolje odbija vodo, umazanijo in ohranja prožnost vlaken. Kratkoročno se sicer uporaba uporaba pravih čistil, ki so nekaj dražja, ne pozna, se pa zato podaljša življenska doba strehe. Jaz sem svoje kemikalije nabavil v eni trzinski firmi (mislim da Top Finish), sem jih moral pa par tednov čakat, ker niso imeli zaloge. Cena za čistilo in impregnacijsko sredstvo je cca. 40
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal