Obiskovalci
Trenutno 22 gostov
Obisk skupaj: 237258640


Rabim nekaj informacij za 9-5 - 21.02.08 15:19 Pozdravljeni !
Ker sem novi, imam kar nekaj vprašanj. 9-5 imam eno leto. Rabil bi več informacij o popravilu displeja, ki sem zasledil na forumu, in pa steklo za levo zunanje ogledalo (ogrevano), če je možno sploh zamenjati samo steklo? Ohišje je ostalo celo, ko me je nekakšen pasat oplazil po ogledalu, steklo ogledala pa se je od udarca v vratno steklo razbilo-razpokalo. Pa še zadnje vprašanje, če ima kdo iskušnje, kar naekrat mi je pred kratkim prenehala delovati leva dolga luč, ko sem zamenjal žarnico, sem ugotovil da ni problem v žarnici, nekje hkrati mi je tudi prenehala goreti lučka na armaturi za dolge luči, računalnik me pa opozori o nedelovanju sprednje leve luči.
Hvala za pomoč.
Darko
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rabim nekaj informacij za 9-5 - 21.02.08 21:41 Dobrodošel .

Predvidevam, da gre za star 9-5. Display je trn v peti vseh Saabov od 1998 do ?. Problem je v stiku ploščatega kabla in vezja; "domačih" načinov popravila pa najdeš kolikor hočeš - od pritiskanja kabla s kulijem do segrevanja z likalnikom . Rezultati so tako-tako, nekomu uspe, nekomu pač ne. Če imaš na displayu res krizo in nimaš ravno dveh levih rok za rokovanje z elektroniko, previdno poskusi izbrano možnost, le pazi, da ne uničiš zadeve (nov je bil včasih ranga 400
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rabim nekaj informacij za 9-5 - 21.02.08 22:00 O popravilu SID-a je bilo na forumu že veliko napisanega. Uporabi iskalnik + SID.

Nekaj linkov:
http://www.saabslo.com/index.php? option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=22&id=1816

http://www.saabslo.com/index.php? option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=22&id=1303
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Rabim nekaj informacij za 9-5 - 22.02.08 09:16 Hvala obema za nasvete.
Ja moj Saab je 2003 letnik.
Kar se tiče displeja ali SID-a to zadevo sem že osebno imel v celoti razstavljeno, toda nisem vedel kaj naprej.
Sedaj bom poskusil nekaj narediti po teh navodilih pa javim kaj bo ratalo.
Še enkrat hvala.

Dodajam pa še tole. Včeraj sem nekje zasledil, da nekomu Saab nima moči. Imel sem isto iskušnjo, ki sem jo sam popravil, namreč meni je nek levi mehanik (takrat še nisem poznal - vedel za tale forum)rekel, da mi je crknil interkuler. Potem so mi na Kmag-u rekli da bi moral avto tam pustiti, da ga temeljito pregledajo in...
Simptomi so bili takšni:
Vsa stvar se je začela z občasnim prižiganjem lučke na armaturki (v obliki motorja)
Po tem eno čudno piskanje, čez čas močan zvok kot da je izpuh raztrgan, in še za tem močno kajenje, tako da sem se proti Celju peljal skozi Tohinjsko, ker je bila kar dimna zavesa za mano. Za konec pa še avto ni imel več nobene moči.
Zadeva je bila zelo enostavna, sneta je bila gumijasta cev ki gre iz interkulerja na turbino in sicer spodaj na izhodu iz interkulerja. Cev sem razmastil, namazal z "diht" maso, dal novo "šelno" in stvar je OK.
Darko
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal