Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 235557785


aero je začel zezat - 22.01.09 12:44 Po 60.000km prevoženih brez večjih težav je saab pokazal svoje zobe...
Avto ne cuka, ampak trese pri pospeševanju, potem pa je ok. Zanimivo je, da to dela ne glede na to ali je mrzel ali topel motor. Velikokrat se tudi zgodi, da ko stojim na mestu, recimo v križišču, padajo obrati in avto skoraj da ugasne, ampak se nekako pobere. To ne dela vedno, ampak vsake toliko časa. Zadnje dni je bolj sumljivo to tresenje. Recimo, ko dam v tretjo, pohodim gas, ga začne trest za nekaj sekund potem je pa ok.
Kdo bi vedel kaj bi to lahko bilo? Avto drugače vžiga normalno, cuka nič ne, in tudi ni kakšnih čudnih izpadov, ki bi jih lahko pripisala slabi bencinski pumpi. Pomislila sem na kasetko, tako, da jo bomo preventivno zamenjali, če bi mogoče bil to razlog. Čeprav je Mitja rekel, da slaba kasetka ne daje nobenih opozorilnih znakov, ampak enostavno avto ne vžge več.
Zanima me še, kakšni so znaki, da dihtenga popušča, poleg tega, da zmanjkuje vode in avto belo kadi?
pred enim mesecem smo menjali olje in filter...olje je bilo sicer črno, kar je normalno, ampak ni kazalo znakov, da bi bila kakšna voda zraven.
Vode sicer malo zmanjkuje, včasih malo bolj belo zakadi, ko ga vžgem, to je pa to.
Vsakršna pomoč ali ideja bi prav prišla...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:aero je začel zezat - 22.01.09 13:07 moj aero je cukal nad 3000 obrati. šla pa je bencinska pumpa. pritisk je bil samo 1.5 bar-a.
kaj pa kaki regulator prostega teka?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:aero je začel zezat - 22.01.09 14:06 Vem da si menjala sveče, pa vseeno, lahko je to. Podobne simptome lahko daje tudi merilec pretoka zraka, bencinska pumpa, v končni fazi dejansko prisotnost vode v izgorevalni komori. Koliko vode na določeno časovno enoto zmanjka? Kakšna je poraba olja, ali modro pokadi pod obremenitvijo? Kako je s hladnim vžigom? Ali dlje "vergla" kot je ponavadi, preden vžge? Z Mitjo sva namreč imela debato glede kaset. Stavit upam, da sem bil na moji ex-9000 deležen opozorilnih signalov v obliki daljšega verglanja pred vžigom, potem je pa kaseta odpovedala.

@Luka: regulator štandgasa pri pospeševanju nima veze.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:aero je začel zezat - 22.01.09 15:18 Ja, glede vode je tako. Kadar delam kratke razdalje in da avto večkrat vžigam in ugašam, vode hitrej zmanjkuje in tudi kakšen liter je gre, kot na daljše razdalje. na poti do Sarajeva pa nazaj sem mogla dolit cca pol litra tekočine (prevozila pa sem 1500km).
Tudi jaz sem pomislila na svečke, čeprav sem jih menjala pred nekaj tedni.
Kar se tiče vžiganja avta, zelo lepo vžge, če je mrzel ali topel motor. Tudi če je bencina manj kot 20l (to se je dogajalo recimo pri modri 9k) vžge takoj.
Olja skoraj nič ne žre, kar je zanimivo. Da bi pa modro pokadil kdaj pa nisem nikoli opazila.
Kar se pa tiče merilca pretoka zraka je na aerotu drugačen a ni? To bi lahko bil razlog. Čeprav ponavadi pri teh merilcih je tako, ali da ti avto smešno malo pije in skoraj nikamor ne gre, ali pa da začne naenkrat veliko žret. Tako je bilo pri modri 9k (pila 7l, pospeški nikakršni-do 180km/h sploh nismo prišli).
Aero ima skoz neko konstantno porabo in to porabo kontroliram tudi ko tankam. Ampak vseeno bi lahko bil to razlog.
Regulator štandgasa bi lahko bil razlog, da mu obrati padajo na mestu. ?
Aja, aero ne cuka, ampak ga trese. Pri modrem sem imela enkrat slabe svečke noter in je avto cukal recimo, aero pa ne cuka, ampak nekaj časa trese potem je pa kr naenkrat ok. Aja, hvala za nasvete.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:aero je začel zezat - 22.01.09 16:17 Kaj pa vžigalni kabli? Meni se je lani pri Roverju dogajalo podobno, pa sem zamenjal kable in je bilo. Sploh ob tem vremenu, ko je vse mokro, bi posumil, da je kaj z elektriko. Je pa res, da bi pol verjetno avto cukal in ne samo tresel. Z Roverjem sem včasih komaj speljal (sicer pa lahko tako rečem že ko avto dela normalno, sploh v primerjavi z aerotom ).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:aero je začel zezat - 22.01.09 18:25 Vode sicer malo zmanjkuje, včasih malo bolj belo zakadi, ko ga vžgem, to je pa to.

Verjetno je šlo tesnilo na glavi motorja.

lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:aero je začel zezat - 22.01.09 19:58 Ja najverjetneje je to to. Danes je kr fajn že belo kadil, pa še bolj ga trese kot včeraj. Tako da jutri gre takoj na servis k Boštjanu.
Zanimivo je to, da so bli pri modri 9k drugačni signali, da je neki narobe kot pri aerotu.
Ja sej avto ima 200.000km prevoženih, tako da bi slej ko prej prišlo do tega.
Janez, sej Saab ni Rover... Takšne težave s kabli je imela Žaretova mama pri svojem avtu-Kia Pride...
Edo, se jutri potem vidimo...
Hvala vsem za nasvete...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal