Obiskovalci
Trenutno 49 gostov
Obisk skupaj: 236282900


nov lastnik saaba 9-5 - 20.03.09 00:23 pozdravljeni,
po nekaj mesečnem spremljanju tega foruma, sem se opogumil in kupil rabljenega saaba 9-5, ki je bil nekdaj last Matjaža (administratorja).
do sedaj sem zelo zadovoljen z avtom, sploh glede na ceno rabljenega vozila in končno tudi glede na starost - letnik 98.
sem imel tudi že manjšo investicijo: popraviti je bilo treba motorček na sovoznikovi strani za zaklepanje. se mi zdi, da sem kar ugodno skozi prišel: 50eu.
predvsem sem pozitivno presenečen nad porabo, prvi tank je bila 7,5 l/100km, kar je bistveno manj kot sem pričakoval. res pa je da se večinoma vozim ljubljana - ribnica, pogosto v koloni z nizkimi obrati, ampak tudi občasna prehitevanja, tako da sem varčno vozil.
vozi se kot ladja, prej sem imel toyoto carino, ki tudi ni ravno skromen avto, a je vseeno saab drug razred.
edino kar mi je bilo bolj všeč v toyoti, so bili sedeži in prostornost. res je da so bili v carini sedeži športni in se res dobro oprijeli, medtem ko v saabu športni ravno niso, pa tudi material je bil boljši v toyoti, samo sem se zdaj že kar navadil tudi sedenja v saabu.
ker sem bil navajen na ogromno prostora tudi na zadnji klopi toyote, se mi zdaj zdi v saabu malo utesnjeno, samo glede tega je bila toyota pravi fenomen, kdor ne verjame, naj se usede zadaj v carini...

sicer pa mi je v 9-5 zelo všeč tempomat, podvozje, moč motorja, predvsem to, da ima pri 130km/h še vedno okoli 3000 obratov, pa še cel kup dodelanih detajlov
klima je zakon, komaj čakam poletje...

gotovo pa bom imel v kratkem še kakšno vprašanje in prošnjo za nasvet, tako da se kmalu še kaj oglasim

lp vsem
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nov lastnik saaba 9-5 - 20.03.09 04:31 No ja, za vse je enkrat prvič ... Mislim, da do zdaj še nikoli nisem slišal kritike zoper sedeže v 9-5ki Se bo res treba vsest v Carino ...

Kakorkoli že, veliko varnih in prijetnih kilometrov!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal