Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 237773505


Predalček armaturke - 14.04.09 23:19 Zopet pozdrav iz Vegetine (Saabove kuhinje)

Tokrat bo govora o manjšem gremlinčku in sicer o pokvarljivem vzmetnem mehanizmu za odpiranje predalčka, v katerem se nahaja tudi vžigalnik cigaret. Ne bi spet "pljuval" čez saabove inženirje in njihove določene tehnične rešitve, gremo na sam problem. Le ta je v tem, da se čez čas zaradi iztrošenosti materiala odlomi plastični čepek, na katerega je vpeta spiralna vzmet. Sistem je sicer na nek način domiselen, vendar s stališča tehnike "adijo pamet".

Skratka, da si naute razbijal glave, prilagam fotke, ki povedo ostalih tisoč besed. Sam sem za nadomestek čepka uporabil tanjši zidni žebelj, ki sem ga predhodno odščipnil, ga segrel na ognju ter še vročega vstavil skozi vzmet in ga zarinil skozi plastiko na mestu nekdanjega čepa. Vzmet sem predhodno porinil skozi luknjo, po začepitvi pa jo le še napel do mesta vrtljivega vpetja na notranji strani predalčka.

Adios amigos...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Predalček armaturke - 19.07.15 10:56 Si bom sposodil sliko




Ne sveti mi zelen obroček okoli vžigalnika v konzoli, pod naslonom roke pa ja

A je rumena žica, ki pride na zelen konektor žarnice + ali - ker moja nima toka ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Predalček armaturke - 19.07.15 13:22 varovalka?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Predalček armaturke - 19.07.15 13:37 Si imel luči prižgane,ko si meril ?
Drugače pa,če bi rad vedel,če je minus,daj poišči en plus v avtu in drugi konec merilca ali lampice daj na tisti kabel.Če sveti je minus.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Predalček armaturke - 21.07.15 21:22 Je rumena žička je + , ko so luči prižgane, samo zelo švoh Svetloba je zato zelo rahla in ni tako močna kot pod naslonom Sem najprej mislil, da je pregorela žarnica in sem cel pepelnik razstavil in pol ugotovil, da je žarnica cela in ja, medtem tem so me še požrli komarji
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal