Obiskovalci
Trenutno 23 gostov
Obisk skupaj: 236425782
Zadnje na forumu
SAAB 2007 1.9 tid od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserja - 12.10.07 23:42 Zdravo,

Na tem linku zaprošam da objavite svoje pobude in pričakovanja do svojega serviserja vozila. Zapišite tudi nivo storitve, ki ste si ga zaželelni,morda še nikjer videli in preprosto ne veste zakaj serviserji do te ideje še niso prišli.

Dejstvo je, da je voznikov SAAB v SLO cca 650 in da nas je več kot 10 % vrednih neformalnih kontaktih. Ta družina se postopno veča in s sistematičnim skupnim delom, in sklicevanjem na enake zahteve lahko v doglednem času 2 do 3 let dosežemo povratno odzivnost s strani naših serviserjev.

če gremo po načelu in misli ki jo želim vzpodbuditi pri serviserju je
A) Že 80ta stranka je zahtevala to in to in je to celo pripravljena plačati, zakaj torej tega ne uvedem

ali

že 8 stranka ki me je zapustila v zadnje pol leta je rekla da da pri meni ne mara tega in tega in tega morda je čas da se spremenim.

ali
C)

prodajajo se novi SAABi, meni se pa krog strank širi počasneje kot je ta rast. Kaj novi lastniki vedo o moji storitvi (in jaz ne vem) da se odločajo za konkurenco ?

Zbrane pobude bom zložil v nekak kodeks pričakovanj lastnikov SAABa in ga poslal ustreznim serviserjem tako doma kot v tujini in jih zaprosil za preučitev stališč o povratnih iformacijah vas bom obvestil, prav tako pa pričakujem od oseb ki boste k pobudi pristopili, da boste sistematično na servisih zahtevali sebi primerne zahteve iz kodeksa.

Ste za ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserja - 12.10.07 23:56 Osebno od servisa pričakujem naslednje;:

1. nadomestno vozilo enakega razreda brezplačno v času garancije oziroma po pošteni ceni (ki je nižja od renta car) za čas popravila

2. odpravo vsake težave v roku 7 dni, za daljša popravila brezplačno uporabo nadomestnega vozila

3. dostopnost servisnih delov za vsa vozila SAAB v roku 1 do 3 dni

4. skrb za vozilo - vodenje kartoteke popravil in možnost vpogleda v status popravil mojega vozila v preteklosti (jasno kar je dosegljivo)

5. brezplačna mala popravila. Dokler bo AMZS za 10.000 letne članarine brezplačno menjal akumulator, mi pripeljal gorivo, ne morem tolerirati da mi SAAB servis zaračuna kratek testni priklop na tester.

6. celovito svetovanje za varno uporabo mojega vozila (prevenitvni pregled na optiki v primeru suma napake, prevenitvni pregled gum v primeru suma na težavo...)

7. sistematično in kakovostno obveščanje o vseh hibah mojega vozila (lahko na mail, pošto, spletni portal) za primere kjer SAAB proizvajalec zagotavlja brezplačno popravilo in tudi za najbolj pogoste napake , ki jih lahko moj model vozila doživi in okvirne stroške in km kjer se ta težava pojavi. Tako lahko lažje planiram izredne odhodke in sem pozoren na bolezenske znake in preprečim še večjo škodo

8. ko odpreoj motor pričakujem da pogledajo VSE VSE VSE kar se da iz take situaicje in me obvestijo o vseh malenkostih, ki jih predlagajo v popravilo ker je motor že odprt. če bodo pridni v točki 7 in vodenju kartoteeke mojega vozila bi to itak morali 80% zadeti že pri najavi servisa

9 prevenitni pregled olja in karterja zaradi oil sludge primera, kjer sicer ni nujno več garacije, vendar je možna prevenitva

10. ceno potrošnega materiala nižjo kot je v trgovini. Kje je logika da v trgovini kupim Mobil 1 ceneje kot na vseh servisih ? servis plačam za storitev servisa in ne za maržo pri olju.

11.Želim da tretira vsako novo stranko na enak način kot mene in da ne dela razlik med nami

12 brezplačno odpravo napak za svoje posege brez kakega hudega pregovarjana

13 da je prebral in spoštuje zakon o varovanju potrošnika in da se zaveda da neodgovor na pritožbo stranke v 8 dneh pomeni finančno kazen in še cel kup zanimivh reči.. Zanimivo branje za vsakogar. In hkrati da se zaveda, da je 8 dni zakonski rok, ki ne preživi več našega dnevnega tempa in da pričakujemo hitre in odločne odločitve v max 8 do 16 delovnih urah.

14 da se serviser zaveda, da neuporaba vozila zaradi njegove slabe storitve nam povzroča dodatne stroške in izgubo časa in da je izgubo pripravljen poravanitai bodisi z novo brezplačno storitvijo, opravičilom, humantarnim delom ali da nam preprosto plača.
To dasem 3 tedne brez avta zaradi napake servierja mislim da je vredno najmanj najemu ekvivaletnenega vozila pri renta-car plus izguba mojega časa pri vožnji na servis in nazaj.

Za začetek mislim da je teh 14 poobožnih želja dovolj, računam pa da seznam kmalu oplemenitimo skupaj


za navedeno sem pripravljen plačati od 50 do 100 EUR pavšala letno in mirno spati ker se vozim z misljo. če mi dokažejo da je storitev dražja, lahko pripravijo lestvico nivoja storitev in pavšalnega plačila ali plačila ob koriuščenju storitve in bom razmislil vsakič psebej.

Dejstvo, da tak nivo storitve obstaja in da si ga lahok plačam (če ga jasno hočem) mi bo vrnil zaupanje v servierje in povzročil mirno spanje ob dejstvu da nekdo strokovno srkbi za moj avto in ni prepuščen mojemu laičnemu poznavanju avtomobilske industrije, standardov in tovarniških napak mojega vozila. Konec koncev sem plačan in šolan da delam na drugem področju, ne pa da popravljam WC, servisiram avto, napeljujem elektriko in si po potrebi še naredim pisarniško mizo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 13.10.07 00:42 Moj seznam želja:

1. sprejem na servis v nekem zglednem času, npr. maksimalno en teden

2. uporaba sodobnih poti komunikacij

3. 2. & 3. Matjaževa želja

Razlaga:
1. S kmagom sem imel osebni stik (k sreči?) le enkrat, šlo se je za popravilo odbijača na stroške zavarovalnice. Medtem ko je del prispel relativno hitro (okrog 10 dni), sem ob naročanju na popravilo malodane pustil čeljust na pultu - skoraj en mesec! Saj ne rečem, za odbijač mi je tako ali tako bilo vseeno, ampak če bi za kaj drugega tako čakal, bi znorel.

2. Precej se poslužujem komunikacije preko e-pošte, kajti internet mi predstavlja fiksni strošek in še sporočila lahko pišem kadar se mi zljubi. Tako sem na saablj@saab.si poslal povpraševanje za neko dodatno opremo. Takoj dobil odgovor, da je zato zadolžen XY -> posredujem emajl njemu (lahko bi to sami naredili?). Drug dan dobim na megleno vprašanje meglen odgovor in sem ponovil vajo z jasnim vprašanjem. Odgovora ni bilo. Podobno sem pred tedni zopet pisal na saablj, s podobnim vprašanjem, odgovor še vedno čakam...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 16.10.07 11:38 Robert, si zapisuješ tole?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 16.10.07 13:14 Robert me ne skrbi toliko, on bere in ni hudic da tudi kaj zapise *btw.. za par stvari celo vem da jih izvaja*

problem je ker bi moral KMAG to tudi vsaj prebrati
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 18.10.07 14:30 Moral bi - če ni za njih že prepozno...

Treba je vedeti, da je tam "money-maker" in važna zadeva le in samo KIA.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 18.10.07 21:05 Jaz od serviserja pričakujem predvsem realno oceno težav, ki jih naj pričakujem. Mita me je dobro pripravil na vse kar me čaka. Glede na to, da za vsakdanjik uporabljam c900 in še to kabrioleta, je jasno, da sem si zgotovil "backup", to je moj prejšnji avto.
V dobrem letu uporabe se je izkazalo, da je Saab zelo zanesljiva izbira. Prevoženih dobrih 20.000 km z redkimi izpadi, ki so se kasneje izkazali za majhne muhe. Brez znane zgodovine avtomobila in predvsem brez znanja glede znamke avtomobila, je to dober rezultat. Predvsem se mi poraja misel, da je denarni vložek (max 3500 ??
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 18.10.07 21:13 Uradni servisi pa niso bili nikoli moje področje in verjetno nikoli ne bodo, razen če se bo dalo z njimi dogovoriti za kakšno generalno obnovo c900 (me zanima KMAG ).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 18.10.07 21:50 janez je napisal:
... čez dober teden grem v Munchen, pa naprej v Bergamo(IT), pa nazaj v SLO, cca 1500 km, pa me ne skrbi. Držim pa pesti .

Zključek: kupil sem avto pri katerem se veselim celo vzdrževanja. Ni drago, pa marsikaj se naučim. Za zadnje gre zahvala predvsem Mitji.

Aja, bom poročal o nadaljnih kilometrih.



Naredi kake fotke (dokazni material), da objavimo!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 18.10.07 21:55 No ja fotke bojo ziher, lohk pa objektiv še mem števca zapeljem, če bo tko. Sam ne oblubm pa, da se bo "Marien Platz" dobr videl .
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 19.10.07 09:20 GTA.. dobro idejo si mi dal.

morda bi pa očetu kupu eno KIO namesto Lade nive in malo pošpegal kako gre tam servisu..

mogoče potem sledi Slovenski KIA portal press
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 20.10.07 13:42 Kljub temu, da sam servisiram svojo floto, pričakujem slednje:

1.) da me serviser že PRED nakupom opozori na šibke točke, (ki jih ima vsak avto). Obenem pa potolaži z močnimi stranmi avta

2.) da mi ob PRVEM obisku servisa avto "obrne na glavo" in naredi spisek PRIORITET. Jasno je, da nekatere okvare ne zahtevajo takojšnnje investicije v popravilo.

3.) Ob vsakem servisu pregleda avto in zopet raztolmači svoje ugotovitve, ki jih rangira v naslednje kategorije:

- zelo nujno, ogroža varnost potnikov
- ni nujno, lahko pa se zaradi tega sklopa pokvari
sklop Y. Stranka sama presodi.
- priporočeni preventivni ukrepi (predvsem pri nakupu "novega" avta).

4.) da mi VEDNO pokaže zamenjane dele.

5.) da zna ustvariti "domač" odnos do stranke, obenem pa vseeno pusti vtis strokovnosti.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pričakovanja lastnika SAAB od svojega serviserj - 21.10.07 22:06 čeprav že dobro leto servisiram svoja Saab-a pri Mitji, kar je ekvivalentno imeti lastnega mehanika, lahko podam nekaj primerjav glede na to, da sem svoj prvi avto kupil pred več kot 10-imi leti.

Kar se tiče minumuma zahtev se strinjam z vsem navedenim, s tem, da dodajam še:

1) Retardiranci. Nočem, da imam opravka z mehaniki, katerih mentaliteta je na ravni mesarjev, ne glede na to kako dobro znajo popraviti avto oz. tudi če je s storitvijo (v strokovnem) smislu vse ok.

Zelo plastično je nasprotje tega opisal Matjaž v postu o Lexus-ih:

matjaz je napisal:
Glede izvedbe storitve v salonu moram potrditi navedbe o odlčinosti.

Meni je prodajalec prav tako pustil pozitivni vtis. Počutil sem se kot v restavraciji najvišjega ranga, kjer ti seže uglajen gospod nad 45, ki je kot praviš diskreten, strokoven in kupca nežno vodi k temu da bo iz salona prišel zadovoljen. Morda tudi starostna struktura prodajalca da svoj vtis. Nekako osebno bolj zaupam izkušnjam kot mladostni energiji.

V tem salonu definitino nisi stranka, temveč gost na obisku.

Več tukaj: http://www.saabslo.com//index.php? option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=12&id=3213#3213

Spodnje pripombe se seveda navezujejo tudi na to prvo.

2) transparentnost storitve. Najbolj se mi zdi za malo, ko serviser nima jajc, da bi direkt povedal, da je cena toliko in toliko, pa te skuša prinesti s čim podobnim kot tem, da 2x računa polnjenje klime (pred popravilom in po reklamaciji popravila), mi vgradi rabljene avtodele in jih proda za nove itd. ali pa navaja neke neverjetne zgodbice kako je bil avto 5 dni na popravilu pri podizvajalcu, čeprav sem se vmes peljal mimo in videl, da je bil avto ves čas lepo na istem mestu.

Nasprotje tega je recimo servisarnje pri Mitji, kjer dobiš po popravilu še cel paket fotografij po mailu o tem kaj je dejansko delal. Mitja tega seveda ne počne iz neke obrambe svojega dela, temveč iz entuzijazma. Stranski efekt pa je, da vidiš, kaj se je dogajalo in se hkrati celo izobražuješ iz motoroznanstva in ostalega. V letu odkar imam c900 sem se o avtomobilih na ta način naučil več kot prej v 10 letih. Dejansko sem za tako uslugo pripravljen plačati več.

3. Realnost glede roka popravila
Kar nekaj nevšečnosti sem v prejšnjih časih doživel zaradi "nategovanja" glede roka, kdaj bo avto popravljen. Žal sem službeno precej vezan na razne sestanke in obiske strank / partnerjev in moram v primeru, da nimam lastnega prevoza rezervirati službeni avto. Pa se je kljub tej razlagi zgodilo: 1) najprej nerelana obljuba, nato 2) neobveščanje o zamudi ter seveda 3) večdnevna zamuda. Bes je izhajal bolj iz tega, da bi si težave zlahka uredil, če bi za zamudo ali daljši rok popravila vedel prej, ne pa slepo verjel besedam, oprostite izrazu, retardiranca. Gre za podobno zgodbo, kot če naročite taxi, vam povedo, da bo prišel čez 10 minut, pa pride čez 25 minut in zamudite na sestanek. Zakaj hudiča, mi niso telefonirali v 13-ti minuti in mi svetovali naj tečem na avtobus?

---
Vse tovrstne bedarije, vključno s prejšnimi navedbami, lahko nekemu mehaniku prinesejo več dobička na kratek rok, na dolgi pa zagotovo ne. Jaz nisem imel toliko enrgije za borbe kot Matjaž, raje sem menjal mehanike in znamke.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal