Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 222230851
Zadnje na forumu
Re:Legendarni 1.9 TDI od Rudi
Re:Kaj kupiti če ni SAAB od Rudi
Re:Saab 9-3 2.0t BP od Emilio
Re:Saab 9-3 2.0t BP od Mičo
Re:Kaj kupiti če ni SAAB od Emilio
Re:Saab 9-3 2.0t BP od Emilio
Re:Občasno (ne)delovanje daljinskega z ... od Eva77
Re:Legendarni 1.9 TDI od johan
Re:DAF od Modras
Re:[Kupim] Saab 9-3 desna luč (samo pl ... od Modras

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis

Novo geslo
Odpri nov račun


Pot v Skandinavijo - 05.07.11 00:12 Pozdravljeni,

s punco tudi letos planirava road trip in ena od možnosti je Skandinavija. Vsaj kakšen južni del Švedske, če ne drugega. Osebno navijam za Trollhättan.

Vprašanje na mestu je, kako najceneje priti gor? Vem, da vas je že nekaj skočilo gor pa ne vem po kateri poti. Gledal sem nekaj variante z mostovi, trajekti ali kombinacijami, pa nimam neke orientacije, kaj pričakovati.

Tudi vprašanje, kako bi bilo z vinjetami in podobnim. Pretirano se nama ne mudi, tako da regionalke sploh niso problem.

Tu se poraja drugo vprašanje in sicer, kako varno je spati v avtu, na taki poti? Recimo, da bi poleg Nemčije skočila spotoma na Češko. Lani v Italiji in Franciji ni bilo nobenih problemov, celo kadar nisva bila na urejenih postajališčih. Verjetno je zakonsko prepovedano, ampak kakšna je dejanska situacija?

Toliko zaenkrat, če bo kdo imel voljo odpisat.

LP in hvala vnaprej,
Oskar
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pot v Skandinavijo - 05.07.11 00:28 Zdravo.

Sam sem bil na Švedskem lansko leto. Prav tako z avtomobilom. Tja sem prišel preko Avstrije, Nemčije in pa Danske.

Kupiš vinjeto za Avstrijo, ostale države imajo zastonj ceste. Med Dansko in Švedsko plačaš mostnino. Tam cca 25€. Lahko pa greš na trajekt - po želji.

Sam sem šel na Hamburg in nato preko Kobenhavna na Švedsko. Čez Nemčijo, če ni omejitev jo kar pošpuraj - se fejst pozna po času.

Do Stockholma sva se vozila cca 25 ur - tako da sva se izmenjevala za volanom, en je pa spal. Drugače je postajališč kolikor hočeš, vendar se nisva ustavljala dlje - no na enem sva zadremala za par uric.

Spi pa veliko ljudi... Tako da ni to nek problem, hmja varnost pa ne vem. Najbrž ne obstaja popolnoma varnega postajališča, ampak ni blo neke hude stvari.

Švedska je dežela smrek. Sam to sem videl ko sem se peljal po avtocesti (omejitev je 110 kmh + imajo radarje) ampak že Danci jo špurijo ko nori, tako da sva se parkrat kateremu pridružila in smo se peljali malce hitreje.

Za jug Švedske ti ne morem kaj preveč povedati - bil sem kratek čas v Malmoju, ljudje so zelo prijazni na splošno. Je za videti, ampak naslednjič grem gor najbrž z avijonom. Je težka tura.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pot v Skandinavijo - 05.07.11 08:51 Kakor sem jaz gledal, te pride bistveno ceneje (in hitreje) ryanair + rentacar na Švedskem (niso preveč visoke cene izposoje). Razen, če želiš na vsak način svoj avto peljat v rojstni kraj (bivšega Volva smo peljali mimo tovarje v Gentu - Belgija).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pot v Skandinavijo - 05.07.11 10:13 Glede prenočevanja se s punco poslužujeva www.couchsurfing.org, spoznaš lokalce in pri njih prespiš. Včasih dobiš še kakšno večerjo in zajtrk
Je pa to predolga tura, da bi jo delal v enem kosu.

www.smorny.com
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Pot v Skandinavijo - 05.07.11 10:53 cleaner je napisal:
Kakor sem jaz gledal, te pride bistveno ceneje (in hitreje) ryanair + rentacar na Švedskem (niso preveč visoke cene izposoje).
Obstaja Ryanair povezava Rijeka - Stockholm (Skavsta).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2023 Slovenski Saab portal