Obiskovalci
Trenutno 4 gosti
Obisk skupaj: 234639196
Zadnje na forumu
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82
Saab 93, 2007 od Frenk
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


nakup - 08.07.15 22:36 pozdravljeni... odločil sem se za nakup novega avtomobila(rabljenega) karavana in sicer me nekako najbolj mikajo passati recimo 2011 letnik...bi kupil še enega saaba ampak ni izbire...tako da me zanima če ima slučajno kdo izkušnje z 2.0 bluemotion 140km...lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 09.07.15 07:44 Imam ta motor v Touranu, tudi jaz bi raje ostal na Saabu, pa sem imel isto težavo kot ti.
Navora ima sicer dovolj, v klanec vleče bolje kot saab (1.9 TiD, 150PS), pri višjih hitrostih pa se mu pozna upor, samo passat je nižji in najbrž teh problemov ne bo. V glavnem, passatov je sicer veliko ampak v resnici pa je izbira bolj boga, 95% je uvoz iz Italije, Francije, Belgije z magičnimi 150k na števcu. Jaz bi gledal letnik 2013+. 1.6 Tdi ne glej ker je prešvoh motor že za tourana, kaj šele passata.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 24.07.15 17:47 2.0 tdi v novejših passatih po mojih izkušnjah ne spada med najbolj zanesljive niti med slabše motorje. Je nekje v neki sivi sredini, kar načeloma razočara tradicionalne VW kupce.
Standardni problemi vključujejo sorazmerno malo trpežne dvomasne vztrajnike, občasne težave tudi z visokotlačnimi črpalkami in injektorji, v ostalem so motorji dokaj trpežni.
"Magičnih 150k". LOL
Eni jih imajo res, zelo mnogi pa daleč čez ...
Običajno dober mojster zna razbrati razliko s priklopom na kvaliteten tester ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 25.07.15 10:16 Če pogledam 2.0 tdi v službenem Passatu me vse mine. Sicer je letnik 2006 in sodi med prve 2.0 motorje, ampak to je pa višek vsega. Do danes smo menjali ogroomno stvari, med njimi glavo motorja, komplet volanski drog, odmično gred + kable na odmični,...
Za novejše motorje sicer ne vem, slišal sem pa to, da so težave z DSG menjalniki.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 25.07.15 12:49 VAG grupa in njihovi motorji so katastrofa, vsi ampak res vsi njihovi motorji imajo ogromno serijskih napak. Na vrhu liste pa so TSIji.

Pa tu ne govorim o majhnih napakicah ampak o takih, ki te stanejo celo premoženje. Trganje verig, odpoved injektorjev, luft na glavni gredi itd... Najslabši izmed vseh je 1.4 TSI. Menjalniki so spet zgodba zase, audijev CVT mi pride prvo na pamet...katastrofa od menjalnika.

Najhuje pri vsem pa je odnos do potrošnika. VW še nikoli ni priznal krivde za nobeno serijsko napako in v veliki večini primerov mora lastnik sam plačati za nekaj kar se ve, da je tovarniška napaka.

Saab je cel fiasko z B205/235 motorji priznal, podaljšal garancijo, zastonj menjal motorje. To lahko pri VAGu preprosto pozabite...

Ampak v očeh ljudstva velja VW za kvaliteto, zaradi vseh reklam in plačanih testov...VAG je več let zapored plačal, da so razglasili Golfa za avto leta in tako naprej...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 27.07.15 09:56 arminator je napisal:
Ampak v očeh ljudstva velja VW za kvaliteto, zaradi vseh reklam in plačanih testov...VAG je več let zapored plačal, da so razglasili Golfa za avto leta in tako naprej...

Iz strani SLO dobavitelja komponent za vsa evropska vozila upam trditi, da se sama komponeta (ali je za: nalašč ne bom poimenoval znamke oziroma modela vozila ) izdela po enaki=isti metodi oziroma procesu. Toraj dobavljena kavaliteta komponent iz SLO dobavitelja je za vsa vozila enaka. Razlika je oziroma je bila samo v razvojni fazi komponente - to pomeni kolikor natančno je bila iz strani kupca ( avtomobilske tovarne ) definirna zahteva - med drugim "tolerance"( ne me držat za besedo dobesedno-"tolerance" ) oziroma predhodne izkušnje. To pa je tisto: zagonska sredstva oz. koliko je kdo pripravljen plačati v razvoj izdelka.
Najlepši primer so elekrična vozila: tukaj trenutno nobena avtomobilska znamka ni v neki siloviti prednosti, saj so vsi začetniki brez izkušenj, vse je v tem koliko bo katera avtomobilska znamka znala oceniti prihodnost ideje in za to idejo pripravljena plačati izvedbo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 28.07.15 08:19 Zdaj ste namešali na kup vse kar nosi VW značko in še vse ostalo zraven (še celo audijeve multitronice - ki so res crap), vse dizle zadnjih desetih let in še TSI za povrhu (ki mimogrede sploh ni najslabši, kar se porabe olja in okvar tiče ga 1.8 TFSI daleč prekaša). Za oba VW trdi da gre za "einzelfale".

Koliko je izvedenk 2.0 tdi motorja od leta 2000 dalje in koliko imajo skupnega, razen oznake? Nekatere še manj kot saabov dizel in bencinar (beri: nič). Enako je bilo pri 1.9 dizlih, nekateri so bili neuničljivi, drugim so pokale glave kar serijsko.

Se strinjam, odnos je v pyzdi. Če si tečen priznajo kulanco, ampak so cene na servisih tako zlatarske, da kljub recimo 50% kulance, so deli še vedno dražji kot isti deli po drugi poti, mimo uradnega servisa.

Ampak to ne pomeni da se v vsej poplavi ne da kupit dobrega avta.

Vse našteto dat na kup in primerjat s saabom je otročje. Saab je imel 3 modele in 5 motorjev, od tega 4 sposojene. Kaj gre torej lahko narobe?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 28.07.15 09:57 no ja uprasanje se je glasilo za 2.0 motorje 140hp od letnika 2011 naprej ne za mnenje o vw corp... drugace pa pri hisi je bil golf 4 golf 5 ter sedaj tiguan in se nikoli ni bilo nic napak res pa je da so bili vsi kupljeni novi... za mnenje sem pa spraseval ker nobeden ni bil 140konjski. uglavnem passat je kupljen bom pa porocal o vseh napakah upam pa da jih bo cim manj oziramo naj ostane tako kot v teh dvah tednih brez njih ...lep dopustniski pozdrav
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 28.07.15 12:57 Sicer bi tole bolj sodilo na VW forum, ampak tam ne sodelujem, ker se ne počutim ravno VW-jevec.

Imam podobne izkušnje:
- passat, letnik 1999, 1.9 TDI (115PS, čipan na 150PS), prevozil 350k
- touran, 2004, 2.0 TDI (140PS - eden od zloglasnih problematčnih motorjev), prevozil 280k
Oba sta šla od bajte s prvimi šobami, pumpo, turbino, vztrajnikom in (pazi to!) SKLOPKO. Vmes enkrat je bilo treba menjat LMM (strošek ca. 25k SIT).
S trenutnim sem naredil šele 20k, spomladi smo ga dali na 175PS (ne pri sosedovem frančku, ki je na netu ukradel mape, ampak pri profesionalcu), če crkne turbina, bo šel z večjo na 200PS.

Predvsem pa, z nobenim nisem nikoli ostal na cesti: zaradi počene ene od jebenih 15 cevi okoli interkulerja, zaradi po vremenu delujočega EGR-ja, zaradi kitajskih čipšit loput v sesalnem kolektorju, zapacanega DPF, ali katerekoli izmed ostalih stotih muh zaradi katerih je saab nažigal rumeno lučko.
Je bil pa saab tank in po tem tank filingu pri visokih potovalnih brzinah se mi kolca. Tudi po ovinkih je šel bolje, čeprav je bil krava. Touranu se pozna da je višji.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:nakup - 28.07.15 12:58 2x
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal