Obiskovalci
Trenutno 2 gosta
Obisk skupaj: 235255660
Zadnje na forumu
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 99 od Eva77
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Nižje vzmeti - 07.02.10 12:30 Že nekaj časa razmišljam, da bi cabrioleta znižal za 3-4 cm. V ta namen bi moral nabaviti nižje vzmeti in najverjetneje tudi nove amortizerje.

Ena od opcij je nabava aftermarket vzmeti preko spleta posebej za c900, kot npr:

http://www.abbottracing.com/product/900%20Chassis/ Lower%20and%20Stiffer%20Road%20Springs%20(SAAB% 20C900)/

Ker vem o tej tematiki zelo malo, me zanima, ali moram nabaviti nujno posebej za moj model avta prirejene vzmeti in amortizerje ali pa npr. avto zapeljem v kako delavnico, ki se s tem ukvarjajo npr. Turnešk v Dolu pri Lj. in mi zadevo uredijo - predpostavljam da vgradijo neke tretje zadeve (lastna proizvodnja?) ; torej ne nujno to, kar se po spletu oglašuje kot posebej namenjeno za c900.

Hvala za vsak napotek.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 07.02.10 22:13 Evo, sem našel kar sem iskal: Klik!
------------------------
Jah, imaš dve opcije; ena, da kupiš amortizerje (recimo Monroe) in vzmeti in neseš nekam zmontirat. Imaš daljšo garancijo, ne veš pa kako se bo obnesla izbrana kombinacija. Druga opcija je, da greš v Amortizer, fukneš ključe od avta na mizo, poveš kakšne so tvoje želje in ne skrbiš za nič drugega . Minus - samo eno leto garancije.
Jaz imam z njimi dobre izkušnje; probal sem že; 1. amortizerji narejeni pri njih + krajšane originalne vzmeti, 2. amortizerji narejeni pri njih + Eibach vzmeti, 3. original amortizerji + Eibach vzmeti. Mogoče mi zadnja opcija še najmanj odgovorja, vse so pa boljše (po voznosti), kot so bile original. Vsaj za moje želje in potrebe.
Pozimi bo pa jeba verjetno, že lani sem plužil s trebuhom, letos je pa še 3 cm nižja, ne vem.....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 08.02.10 09:55 Jaz sem enkrat dal obnoviti v Amortizerju prednja amortizerja na NG900 ker sta v mrzlem vremenu "škripala". Natanko po enem letu sta začela spet "škripati" tako da mislim, da je eno leto garancije premalo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 06.02.11 08:12 Po vgradnji vzmeti Eibach pro kit (Turnšek) se je zgodilo pričakovano, saj se naveza z originalnimi amortizerji ne obnese najbolje. Avto ima nekaj preko 99.000 km (recimo, da je res).
Če odmislim izgled, ki je relativen pojem, je vodljivost in lega OK, moteče pa je "drnenje" karoserije, ki se pojavi pri pospeševanju dokler avto ne doseže določene hitrosti. Potem je vse v redu. Prej tega ni bilo, pa tudi ko se je delala optika ni bilo opaziti, da bi bilo kaj narobe s podvozjem.

Kakorkoli že, sedaj bom menjal še amortizerje kjer se odločam med Bilstein B8 in Koni FSD in me zanima, če ima kdo izkušnje z enimi ali drugimi. V ceni ni bistvene razlike.

Sprednja dva amortizerja je mojster odprl in naredil (?), kot sem že omenil je narejena tudi optika.

Za kakršnokoli mnenje hvala.

Vozim pa SAAB 9-3 sport combi 1,8t -2008
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 06.02.11 10:24 1. Vzemi tisto kar lahko homologiraš, ker je nižji avto kar očiten navzven in boš imel probleme z izrednimi TP.
2. Menjava vzmeti je najbolj nepriporočljiva varianta, ker original blažilniki niso narejeni za blaženje na nižji višini. Izjemoma da.
3. Odgovor ki ga iščeš je Bilstein. Vedno kombiniraj Eibach/Bilstein ker se dobro dopolnjuje. Pozabi Koni
4. Nikoli se ne zaj... z podvozjem, bremzami ali pnevmatikami, ker te edino to lahko reši iz določenih situacij. Tu ne moreš šparat. Raje ne menjaj. Če imaš saj 1500€ preveč, bi ti jest raje svetoval popolnoma nastavljivo podvozje (H&R ali KW). Tu imaš bistveno več možnosti (zima, poletje različna višina, naklon itd...).
5. Vedno kadar spreminjaš višino podvozja->Optika
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 06.02.11 12:51 Meni je Turnšek najprej menjal samo vzmeti (Eibach), pa je bilo vse super, sem naredil še več kot 100k z original amortizerji (VW passat). Potem so mi pri ca. 250k menjali tudi amortizerje in sicer KYB (kayaba). Lahko samo pohvalim.
Sem pa kakšnih 10 let nazaj z vektro karavan skoraj naredil štalo. Kombinacija zjahani amortizerji, krajše vzmeti je bila samomorilska. Na stari cesti KR-LJ sem se pri ene 120 km/h odločil da grem prehitevat. In mi je na ravnem odneslo zadnji konec (zaradi spojev betonskih plošč). Ravnina je k sreči dosti dolga, sem pa lovil avto od ene do druge bankine. Občutek je bil približno tak kot bi mi obe zadnji gumi naenkrat spustili. Ko smo doma originalne zadnje amortizerje dali dol so mi dobesedno razpadli v rokah.

Malo trše podvozje je super, samo trenutno imam pa raje pozimi mir in kakšen slab kolovoz zvozim brez da ga čoham po trebuhu celo pot.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 07.02.11 15:49 Dobro da sem prebral zgornje prispevke; ravno sem dobil iz Skandix komplet nižjih vzmeti za c900, sem sprva nameraval probati z original amortizerji ... zdaj vidim da ne bo šlo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 07.02.11 16:48 Hvala za mnenja in nasvete!

Torej Bilstein! Zastopnik je tudi pri nas (GMT d.o.o.).

Sicer sem se tega lotil zato, ker me samo še klik na "order" loči od nakupa: Steg 1 220Hp, 330Nm + MapTuner (Maptun software Saab 9-3 SS/SC 2003-)

Kaj čemo, bolj star bolj nor!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nižje vzmeti - 07.02.11 20:39 Grega je napisal:
Dobro da sem prebral zgornje prispevke; ravno sem dobil iz Skandix komplet nižjih vzmeti za c900, sem sprva nameraval probati z original amortizerji ... zdaj vidim da ne bo šlo.

Sploh ni nujno. Kot sem napisal, sem v enem primeru z eibachi in original amortizerji, ki so imeli za sabo ca. 150k, naredil še vsaj 100k. Se pravi amortizerji so imeli za sabo 250k pa so bili še normalno vozni. Ampak to je pomoje res prej izjema kot pravilo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal