Obiskovalci
Trenutno 29 gostov
Obisk skupaj: 235763551
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


"črna strela" spet na testu :-) - 28.04.07 09:29 V četrtek je prav na brzino padel dogovor, da se Mitja, moja boljša polovica in moja malenkost odpravimo malo pogledat našo Obalo - kajpak z nesebično pomočjo črnega Saaba 900 turbo, a.k.a. črna strela.

Mitja mi je nesebično prepustil volan že malo pred Vrhniko. Seveda sem bil že davno seznanjen s tem, da si je Mitja vzel čas in zmontiral zadnje anti-roll bare (več o tem tule: http://www.saabslo.com//sway-bars-3.html). No, ker je od Vrhnike do Logatca večinoma hitra cesta (stara cesta seveda ), pa še nekaj prometa je bilo, je prvo presenečenje sledilo šele v krožnem toku v Logatcu. Avto sem nalašč "zabrisal" v krožni promet, zadek pa brez težav sledi ukazom z volana. Tako zelo zaupanja vreden občutek, da je kar težko ubesediti.

Pravi test je sledil na legendarnih kačjih ridah oz. ob prehodu čez Planino pred Postojno. Avto je fenomenalno vodljiv, ob res poznem zaviranju že malo v ovinek se najprej zazdi, da hoče pobegniti zadek, vendar ga zares najmanjša korektura na volanu nemudoma spametuje. Avto oddaja šolske signale in odpušča grobo ravnanje, iz tira ga ne spravijo niti hitre menjave smeri, kar bi se ob ne ravno trdem podvozju in dolgi medosni razdalji znalo zgoditi. Pa se ne! Naj omenim še, da je avto na zimskih pnevmatikah, ki gotovo ne dajejo od sebe dovolj, glede na to, da je imel asfalt včeraj gotovo najmanj 35 stopinj. Na tem mestu se še javno opravičujem Mitji za zradirane robove sprednjih gum .

OK, sami hvalospevi. Pa kaki minusi? No ja, ob hitro voženih "hardih" oz. 180-stopinjskih ovinkih navkreber zna v prazno zavrteti notranje kolo. Nekaj so k temu gotovo pripomogle Michelin Alpin, po mojem mnenju pa se bo situacija dodatno izboljšala po montaži še sprednjih "sway-bars". In pa še stvar, za katero ni krivo podvozje: imel sem željo, da bi avto tudi nad 4.500 obrati vlekel - pa me je Mitja utišal, naj si kupim c900 16V Turbo .

Ah, ja, skoraj bi pozabil. Ob povratku priletim na izvoz Ljubljana-Center iz ljubljanske obvoznice. Živim v bližini in v tistem ovinku poznam vsako pikico cestarske barve na pamet. V glavnem, vhod v zavoj, čakam "apex" ("vrh" ovinka oz. točka vnovičnega pospeševanja) in v tretji pri cca 100 km/h nalašč "do podna" pohodim plin. Avto zaradi turbo-torque-steer-a odnese proti sredini cestišča....NE!!! Avto čudežno potegne proti notranjem robu ceste. Občutek je bil podoben kot pri vožnji dirkalnega avta z vgrajeno zaporo diferenciala. Ta fenomen je terjal še eno pivo, vendar nama z Mitjo nekako ni uspelo stuhtati, zakaj se to dogaja - je pa zelo primerno za podiranje hitrostnih rekordov - pa še zelooooo varno je!!!

Da strnem - avto je fenomenalen in skoraj prepričan sem, da nisem sposoben najti serijskega avtomobila iz zgodnjih osemdesetih let s takšno lego! Mitja, hvala!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal