Obiskovalci
Trenutno 4 gosti
Obisk skupaj: 236351124
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Kdo mi bo svetoval pri nakupu 93 - 13.03.06 21:39 Lep pozdrav vsem skupaj!

Nekateri me poznate - videli smo se na Trojanah. Ime mi je Miran, sem pa lastnik 96-ke. V bližnji prihodnosti (ko bo malo bolj toplo) bom malo pofotkal moj avtomobil in kaj o njem napisal.
Imam pa seveda "skrbi"! Spogledujem se z 93 2.2 TID in sicer s tistim parkiranim na KMAG. Je temno modre barve, 3 vratni, 129000 km, servisna knjiga, uvožen, kar dobro ohranjen itd. Ali mogoče kdo ve kaj več o njem. Informacija bi mi prav prišla!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kdo mi bo svetoval pri nakupu 93 - 13.03.06 22:39 Živjo!

Predlagam, da pokličeš Davida s KMAG, obvezno poveš, da sem ti jaz dal telefonsko (sem iz Kamnika) in verjetno dobiš kake informacije, ki jih drugače ne bi.
Njegov GSM je 051/423-342, dosegljiv pa je navadno po 17 uri.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kdo mi bo svetoval pri nakupu 93 - 14.03.06 05:35 Ja, v bistvu sem se že pogovarjal z Davidom, ker je takrat, ko sem gledal avto ravno prišel tja. O avtu mi je nekaj povedal, sem pa mislil, če kdo ve še kaj več. Mitja, bom pa upošteval tvoj nasvet in ga poklical na to številko in mu omenil tebe. On te je zadnjič omenil in je rekel, da celo ti lahko oceniš avto, če je z njim vse v redu. Hvala za pomoč.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kdo mi bo svetoval pri nakupu 93 - 14.03.06 14:10 za kateri letnik 9-3 gre?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kdo mi bo svetoval pri nakupu 93 - 14.03.06 15:21 Letnik 2000 je.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kdo mi bo svetoval pri nakupu 93 - 14.03.06 23:08 Aha, sem ga sedaj nasel na avtonet.

No, na slikah zgleda lep. Mislim pa da te tudi David nebi nahecal.. v koncni fazi si bil na Trojanah

No salo na stran.

Sam sem svojo 9-5 ravno tako kupil na Kmag in sem bil zadovoljen.
Bolj podrobno sem opazoval KMAGovo posiljko 9-3 cca leto nazaj. Takrat sem prisel do ugotovitve, da so bili avti precej skrbno zbrani, v notranjosit ohranjeni, imeli pa so tezave z kamencki na karoseriji in kaka odrgnina na blatniku se je tudi nasla.

To zadevo lahko jemljes kot dobro ali kot slabo. Osebno mi je skoraj bolje, da ti avta ne "sfrizirajo" da je kot nov, kajti v petih letih se na njem praviloma kaj pozna (sam sem tudi že pridelal konkretno prasko na spodnjem odbijaču).

Videl sem ze SAABa 9-5 ki je bil kao odlično ohranjen, brez težav, v rokah pa mi je ostala ročka za smerokaze ker je bilo samo "nekaj za popravit", pa še kar nekaj detajlev se bi lahko naštelo na vozilu ki nima težav.. Možno je bilo, da je bilo vozilo na sredi predelave iz večih vozil v eno.
No na KMAG pomoje tega ne bos srečal. Če drugega ne si zaradi ugleda tega ne morejo privoščiti.

Sam sem bil precej bolj kot do KMAGovih uvozov skeptičen do alternative v Kopru in Logatcu. Ne toliko zaradi fantov ki uvazajo kot vira (Italija) Pogovori z ponudniki in kasneje na forumih z kupci je potrdilo obe podjetji kot korektna uvoznika vozil ki se vec let vozijo brez problemov. Tudi posamezni uvozniki ki so vozila uvažali iz Italije niso dosti jamrali (konec koncev je tudi moja 9-5 izvorno iz Italije).


Mislim da kakega vecjega tveganja z nakupom ne bos naredil. V skrajni sili "riskiraj" cca 25.000 SIT in pelji vozilo na AMZS pregled kupljenega rabljenega vozila in ti bodo preiskali morebitne točke popraviil ali nesreče.

http://www.amzs.si/?podrocje=278

citiram spletno stran "Pregled vozila pred nakupom ali prodajo vsebuje pregled vseh avtomobilskih sklopov in sicer karoserija, podvozje, nadvozje, notranjost, hladilni, električni in zavorni sistem, motor in krmiljenje motorja, krmiljenje, vzmetenje, prenos moči, kolesa in pnevmatike (pregled traja 1,5 ure).

Podroben pregled vozila pred nakupom ali prodajo pa poleg navedenih zajema še pregled dokumentacije vozila, klimatske naprave in testno vožnjo (pregled traja 4 ure).

Storitev izvajajo pod pokroviteljstvom dveh sodnih izvedencev in cenilcev avtomobilske stroke. Pregled izvajajo usposobljeni mehaniki in tehnični pregledniki, ki so zaključili ustrezno usposabljanje.
"

o tem pregledu imam ob priliki namen napisati članek vendar je trenutno bankrot s časom.

V kolikor se bos za to opcijo odlocil me prosim obvesti da se dogovoriva za tak članek (beri : skušal te bom prepričati da boš oddal kak prispevek za www.saabslo.com, predstavil ti bom idejni koncept članka in ti pomagal pri razgovorih na AMZS vezano na njihovo odobritev vsebine )
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kdo mi bo svetoval pri nakupu 93 - 15.03.06 05:40 Matjaž, tole je bilo zelo izčrpno.

Strinjam se s tabo, kar se tiče pregleda na AMZS, kajti nekaj let nazaj sem se s hitrim nakupom avta pošteno opekel in nočem, da se mi to še enkrat ponovi.
Sedaj je samo na meni, da se organiziram in grem na KMAG in to storim. Seveda pa moram vse še enkrat premisliti ali takoj ali še ne.
Bom pa tudi upošteval Mitjin predlog.

Ko bom storil prvi korak, bom javil.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal