Obiskovalci
Trenutno 40 gostov
Obisk skupaj: 236149440
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


PRIMORJE - 12.09.06 17:22 Pozdravljeni SAAB-bovci.
Malo berem vaša pisanja o SAAB-ih in dovolite mi, da tudi sam napišem nekaj vrstic. Kot iskušnjo, opozorilo ali pa trenutek zadovoljstva, da vaš SAAB ni tak kot moj.
Pričelo se je tako, kot verjetno pri vseh kupcih te znamke. Zamenjal sem že paleto vozil, prevozil več kot
2.000.000 km. Ozirati sem se pričel po novem vozilu.
Nekaj ne preveč vpadljivega, nekaj drugačnega, varnega
in posebnega. SAAB 9-3 z dizlom pod pokrovom, nekaj
dodatne opreme, usnje, športno podvozje, pnevmatike
225 x 45 R17. Namesto zadovoljstva in užitka v vožnji,
se je pričela moja trnova pot.
1. Po nekaj dneh je vlažen levi žaromet. S Primorske v Ljubljano na KMAG. Bomo naročili. In po nekaj tednih spet v belo Ljubljano na zamenjavo.
2. Električni pomik stekla na voznikovih vratih škriplje, po treh mesecih se dokončno sesuje. Še dobro, da je ostala šipa zaprta. Pa spet na servis, pa čakaj.Pridem na zamenjavo, ja veste ni prišlo prav. Ni za ta tip.Pa čez nekaj dni spet v Ljubljano.
3. Na parkirišču mi zablokira ročna zavora. Vozila ne morem premakniti. Nekako odpremo plastiko in z kleščami potegnemo pletenico, da zavora popousti.
Spet servis, brkljajo, seveda, sedaj pa bo O.K.Grem na dopust in ročna zavora zablokira na trajektu. Ponovi vajo, ročno sprostim pletenico, ponovno na servis po dopustu. Ja sedaj bo pa res v redu.
Ročne zavore ne uporabljam več!!
4. Dobim obvestilo, da je potrebno zamenjati kompleten nosilec ročne zavore, ker je neka napaka.
Grem na servis, po avtu kopljejo ves dan, ko ga prevzamem, štrli ročka ročne zavore za 6mm. Ja se ne da bolj točno nastaviti, napaka proizvajalca.
5. Z jesenjo prične rositi desni žaromet.Reklamacija,
pride žaromet, dobim obvestilo in veselo spet v Ljubljano.Pustim avto na servisu, po 4 urah ga prevzemam in opazim, da žaromet ni zamenjan? Ja veste, je bil razbit v originalni embalaži!??Pa ponovimo prihod vLjubljano čez 14 dni.
6. Nekako prevozim prvih 20.000 km, bliža se zima.
Prednje pnevmatike so nekako izrabljene( Pireli P Zero). Gleda vulkanizer, čudim se jaz. Tako divje pa spet ne vozim, da bi pnevmatike zradiralo po 20.000 km. Dobro, vozilo je malo spuščeno, dizel v nosu je težji, ravno nežne noge tudi nimam. Zamenjam prednje pnevmatike.
7. Ko sneg skopni, opazim, da sta popokali znački SAAB na pokrovu motorja in prtljažniku.Kličem servis: Ja veste, vse popokajo, bomo zamenjali.
8. Očitno vozilu škodi sonce. Zmeša se potovalnemu računalniku. Ni problema, pravijo na servisu, pridite, bomo resetirali. Kot da so za prvim vogalom, ne pa 140 km daleč.
9. Veliko sem na cesti, števec se približuje št. 45.000 km, sprednje pnevmatike so spet zanič.
( Vozilo ves ta čas ni treslo ali vleklo na eno stran!!) To je pa že preveč. Servis, pregled optike
( ja veste, na SAAb-u pa tega nikoli ni treba kontrolirati). Centrirajo ves dan, zahtevam računalniški izpis nastavitev. Vulkanizerju pokažem izpis optike,zahtevam da reklamira pnevmatike, ker je optika v redu. Malo mi razloži, da se s tako optiko sam ne bi peljal po avtocesti. Hitro nazaj v Ljubljano, bentim in sitnarim. Ponovno se trudijo in
priznajo storjeno napako. Seveda dam na vozilo nove pnevmatike.
10. Grem še na marčevsko smuko, po treh dneh se vrnem domov. Veselo presedlam v SAAB-a in obrmem ključ. Vau-vau-vau.......nič. In tako 5 minut.
akumulator že diha na škrge, ko avto le žge. Pa kako.
Iz izpuha se pokadi kot iza kakšnega starega vlačilca. Zgodba se ponavlja vedno, če avta ne uporabljam vsak dan.Servis, gledajo, tuhtajo.Ja gorivo mu pada. Naročijo me za čez 2 tedna, da dobijo rezervne dele. Spet v Ljubljano, avto jim pustim preko vikenda. Prevzamem avto in vprašam, če sedaj vžiga. Ja veste, nismo imeli sveh potrebnih delov, bost prišel še enkrat. Takrat pa bo.
11. Bliža se 60.000 km, servis. Naročim se nekaj dni prej. S strahom vprašajo, če je kaj narobe: Kako pa,
lušči se armaturna plošča, vijaki na kolesih so popolnoma zarjaveli,....odpovedal je avdio sistem. Avto je nem. Ne dela radijo, smerokazi, ni opozorila za pas,.....
Na servisu zamenjajo filtre in olje.Naštete drobnarije( to da se lušči armaturna plošča, ki ni iz sive plastike ampak je na sivi pobarvana!!) samo pogledajo. Ni več v garanciji. Ja kaj je pa z avdio sistemom? Ja tu bi pa lahko bilo marsikaj.
Lahko ja optični kabel, lahko so posamezni moduli,
ampak testerja ne moremo pognati, ker vašega vozila ne prepozna. Domov se odpeljem ogorčen.
Vozilu je potekla garancija, napake ne odpravijo, ja veste boste pa še enkrat prišel. Kako enostavno.

Tako, nekaj grenkih o mojem SAAB-u. Še vedno trdim,
da je to dober avto, le moj ni rojen pod srečno zvezdo. Približuje se čas za nakup novega vozila,
vesel bi bil. če bi bil to spet SAAB, a slabe iskušnje me ženejo stran od te znamke.
Pa prijeten dan,

JAKA
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 12.09.06 18:09 Ja, na žalost je temu res lahko tako...tudi pri ostalih "prestižnih" znamkah. Temu se v avtomobilskem svetu reče "limona". Pač izdelek iz serije, ki po kvaliteti neverjetno odstopa navzdol. Škoda.
Kar se pa uradnega servisa tiče, se pa ve, kake so njihove kompetence...marsikdo ima kaj za pripomnit.
Škoda, še enkrat.Tudi sam ne bi nikoli kupil avta iste znake, če bi se že kot nov tako izredno kvaril.
Več sreče (saj manj jo je že težko ) z drugim avtom!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 12.09.06 20:17 Kaj nimaš bližje servis v Trstu?Mislim, da lahko avto
dokler je v garanciji (seveda pa tudi pozneje) pelješ na katerikoli uradni servis.Bi prihranil precej kilometrov.

Drugače pa "moje sožalje".

Očitno je znamka po prevzemu izgubila tisto, po čemer je bila znana vrsto let in bo počasi izgubila še tistih nekaj navdušencev,ki jih je imela.

Le kam to pelje?

LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 12.09.06 22:09 Zanimive so tvoje izkušnje s tole "limono".

Izkušnje s servisom so pri meni relativno pričakovane in tudi SAAB Klub je nastal po dobršni meri ravno iz naslova ker smo želeli SAABovcem (in sebi) pomagati s čimveč kontakti in informacijami kako zdraviti naša vozila.

Še bolj me preseneča da se kod dodatek k temu prispveku tudi testno vozilo v prilogi časopisa "Delo" v prvih 50.000 km ni najbolje izkazalo. "Delo" se je sicer odločil da podaljša test na 100.000 km.

Očitno vpliv GM le dela svoje. Sicer pa če kdo mene vpraša SAAB očitno nikoli ni slovel ravno po blazni kvaliteti kar se napak tiče.
Za c900 je slišati cel kup zgodb, 9-5 ki velja za enega najbolj zanesljivih SAABov pa tudi ni največji biser (vsaj moja ne).

Ta teden me je stala cca 250.000 SIT zaradi celovite obnove menjalnika in zamenjava testnila na oljni črpalki.
To bi sicer še šlo, če ne bi lansko leto cca 40.000 km nazaj enkrat menjalnika že razstavil in menjal sihnron vzratne prestave .. takrat je šla še sklopka in cca 300.000.

no včeraj pa sem se odločil da zamenjam še levi ventilator ki sumljivo ropota in spušča zvok v kabino. Koliko bo to stalo še ne vem.

Kakor koli že ga imam še vedno rad in bo tudi naslednji SAAB. Res je da sem kupil 5 let starega in sem sedaj po cca 3 letih uporabe stroškovno prišel z vsemi servisi vred na ceno 1 leto stare Toyote Corole z 20.000 km.

Se pa vseeno mnogo raje vozim in zaletim v 9-5 kot v kakem krajšem avtu.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 12.09.06 23:09 matjaz je napisal:
Sicer pa če kdo mene vpraša SAAB očitno nikoli ni slovel ravno po blazni kvaliteti kar se napak tiče.
Za c900 je slišati cel kup zgodb


Kot je meni znano, so 99 in c900 slovele po zanesljivosti v svojih časih, v mislih ima Quentina Wilsona z rekom o c900 "Their built quality would give a British shop steward a heart attack. ... They're the rock of ages .. etc." Drugače je sedaj, ko so ti avti stari po 15, 20 let.

Mitja, se motim?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 13.09.06 00:30 Ne, ne motiš se. Še borih 25 let nazaj je veljalo, da je življenjska doba avta (predvsem motorja) 100-150.000 km!
Na svetu je bilo samo kakih 5 proizvajalcev, ki so s takimi "standardi" pometli na celi črti. SAAB je definitivno bil med njimi, saj je tako karoserija z vsemi sklopi kot motor zdržala 500.000 km kot za šalo.
Menjalniki so bili med slabšimi, a med drugim tudi zato, ker pač zahtevajo drugačen pristop mehanikov kot "običajen" avto. Do 1980 je SAAB tekmoval v rally-u in pripombe voznikov so bile upoštevane pri serijski proizvodnji!!! Ste se kdaj vprašali, kako to, da ima najšibkješa 99-tka (1.7L, 80hp) skoraj identično podvozje kot najmočnejša c900 (2.0T, 185 HP)?! Pa še pri slednji je veliko rezerve...PREDIMENZIONIRANJE SKLOPOV!
Poleg tega sta omenjena sklopa tako izredno robustna, da vse ostalo, kar "crkne" prej, izpade slabo.
Da malo razburkam vode - trdim, da (stari) Citroeni niti pol toliko niso slabi avti, kot se smatrajo. Problem je v mehanikih oz. serviserjih, ki ne obvladajo zadev, katere odstopajo od ustaljene avtomobilske prakse in potlej vse zaj***jo. Podobno je s SAAB-i.
Res pa je tudi, da po zanesljivosti nikoli niso bili v sami špici. Ne moreš biti obenem inovator (kar lahko enostavno dokažemo) in pojem zanesljivosti.
Moramo pa ločiti dva pojma - zanesljivost in robustnost. Japonec ti bo 250.000 km služil bolj kot ne perfektno, ampak to je to. Poskusimo se s kakim Hondinim Civicom en dan voziti po makadamski cesti. Isto naredimo s SAAB-om (Volvom, Mercedesom ipd.), seveda primerno starega letnika.
Svetovni rekord ima Volvo P1800 s prevoženimi 3.600.000 km in šestimi generalnimi.
http://www.volvoclub.org.uk/press/releases/irv-40- anniversary.shtml
Milijon kilometrov za starega Mercedesa ali pa SAAB-a niti ni tako nemogoče. NOBEN avto iz obdobja globalizacije pa ne bo dosegel takih številk brez da bi se lastniku zmešalo. V teh časih je vse naravnano na kupi, uporabljaj in po 5 letih zavrzi. Bojim se, da je SAAB, pardon GM, tudi del tega že kakih 10 let. Tudi Mercedes ni več, kar je bil, kajne? Pa še to - brat je profi mehanik in dnevno vidim, kake avte s kakšnimi okvarami in pri koliko km mu jih pripeljejo. Ob takih prizorih je moja (sicer vedno manj) muhasta c900 biser.

Naj številke govorijo same zase, so pa v miljah:
http://www.saabnet.com/tsn/faq/miles/ miles900.html

Upam, da ste zdržali brati do konca
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 13.09.06 21:01 Ne trdim da to ni možno. Žal je (in pri vseh znamkah, tudi japoncih)!

Ne verjamem pa, da se je vse to ravno enemu zgodilo, ker vsak normalen državljan bi že prej zamenjal avto. Če si si privoščil novega saaba, potem imaš dovolj denarja.

Servisi so pa itak v podnu (ne samo saab, ampak tudi VW, Renault, Mercedes...)
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 00:51 B_T je napisal:
Ne verjamem pa, da se je vse to ravno enemu zgodilo, ker vsak normalen državljan bi že prej zamenjal avto. Če si si privoščil novega saaba, potem imaš dovolj denarja.

B_T tovrstni nizkotni posti so na tem forumu strogo prepovedani in bodo vnaprej gladko brisani. Tega puščam zgolj kot za primer.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 01:12 sorry, grega, ampak zdi se mi čudno, da se vse to in v tako kratkem času zgodi enemu samemu vozilu/vozniku. če bi bil sam na njegovem mestu, bi verjetno začel o zamenjavi razmišljati že prej! ko sem svojega bivšega renaulta peljal drugič v enem letu na servis, je od tam romal naravnost v prodajo!
mogoče so res tudi takšni, ki enostavno niso rojeni pod srečno zvezdo, a meni se niti ena od naštetih napak še ni pojavila, pa ima moj prekleto več kilometrov, kot pa omenjeni. mogoče se še bo, a sem zadovoljen,ker doslej nisem imel ene same težave!
o mehanikih... najenostavneje je danes biti mehanik na poblaščenem servisu - kos vzameš ven, ga zamenjaš in to je to! kdo se še ukvarja s popravljanjem? (jaz imam srečo serviserja, enega takšnih, ki popravijo, kar se da... o zamenjavi pa najprej vprašajo lastnika vozila!)servisi so pač servisi: gre samo pomisliti, da si za zamenjavo olja zaračunajo polno uro, ponekod celo dve! pa kaj dela ves tačas? pred časom sem se ukvarjal s primerom mehanika, ki je v enem delovnem dnevu imel kar 83 ur dela!!!!!!! jasno, da je inšpekciji nekaj zašumelo!

kar pa zadeva sevis v trstu, ki ga je nekdo omenil... čim dlje od njega, a to je že druga zgodba za drugi topic!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 01:38 Ja, marsikateri (uradni) servis deluje po principu "menjaj komponente, dokler ne začne delati".
Kljub relativno slabemu slovesu "fušarjev" ali "nepooblaščenih" servisov pa se vedno pogosteje dogaja, da so prav ti v sami špici. Poznam primer, ko uradni servis (koncern znamk) vozi avte na popravilo k neuradnemu, ker je pač človek alfa in omega elektronike za določeno znamko.

Skratka, manjka diagnoza napak, "računalnik" je lahko tudi zelo velika potuha za nepoznavanje fizikalno/strojniških pojavov.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 02:19 Vsi vemo, da je Saab-a težko prodati. Tako na prvi pogled bi rekel, da je imel Jaka veliko "manjših" okvar (žarometi 2x, ročna zavora 2x, el, pomik stekel 2x, pnevmatike 2x, armaturna plošča, avdio sistem itd.), ki pa lahko seveda povzročijo veliko sitnosti (blokada ročne na trajektu ) . Jaz po vsej verjetnosti, nad avtom še ne bi obupal, sploh če bi kupil novega ... ni ga namreč tako lahko prodati kot Renaulta in zguba vrednosti je tudi pri Saabih ponavadi velika.

Je pa veliko večji hudič večje in dražje okvare kot menjalnik, turbina ... ki ti vsaka požre po najmanj 1000 EUR ali ponavadi več ... Tudi odnos do okvar je lahko različen - če si kupil poceni rabljenega Saaba, si do kake okvare bolj toleranten, če pa bi npr. kupil tistega modrega cabria s piknika za 10 MIO in ga nato imel pogosto na servisu ... najbrž popizdiš, ker za tak denar pričakuješ kvaliteto, ne pa tako, kot mi je dejal nekdo na pikniku, ki je rekel, da je tolikokrat s svojo 9-5 na servisu, da sta z Dolinarjem (vodja servisa na KMAGu) že na "ti". Hkrati pa se nakup Saaba (novega ali rabljenega) najbrž splača, samo če ga boš imel dalj časa, ker bo vrednost zelo padla, še malo starejšega pa je zelo težko prodati (govorim o 9-3, 9-5).

Še glede opozorila: neprimeren se mi je zdel očitek o tem koliko ima kdo denarja in kaj si kdo privošči.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 02:39 Se čisto strinjam s tabo Grega. Zelo neprimeren očitek pa še posebej poudarek "normalen državljan".
Mislim, da vsak posameznik pri nakupu avtomobila, ki si ga želi, do neke mere tolerira in tudi pričakuje določene težave, ki se pokažejo ali prej ali pozneje. Pač enostavno to vzameš v zakup.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 08:03 Se oproščam. Pri prodaji res preveč izgubiš.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 08:28 Še glede opozorila: neprimeren se mi je zdel očitek o tem koliko ima kdo denarja in kaj si kdo privošči.



Sem pa mislil, da je to liberalen forum, kjer lahko vsak poda svoje osebno mnenje...brez cenzure.


LP, Matija
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 09:05 Primož,

katerega mehanika pa imaš - pa še zanima me, kaj je narobe s tistim v Trstu (Girometa). Tja sem vozil bivšega 900 pa so mi zmeraj dobro zrihtali.

Na KMAG pa ne bom več vozil...od začetka so bili OK, sedaj pa se mi zdi jim vse razpada...

L.P.

C
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 09:12 Matija je napisal:
Sem pa mislil, da je to liberalen forum, kjer lahko vsak poda svoje osebno mnenje...brez cenzure.

Po moje je ta debata nepotrebna in jo dejmo zaključit. Seveda je forum liberalen, vendar dokler ne pride do osebnih žaljivk ali neprimernih komentarjev o drugi osebi. Sicer pa v 10 mesecih tega portala ni bilo enega problema do sedaj.

Je pa tudi treba vedeti, da se po mailih, forumih in nasploh v pisni obliki ljudje veliko prej skregajo kot v realnosti. Nekdo napol za šalo nekaj napiše, drugi to vzame smrtno resno. Pač druge osebe in mimike telesa, ki ponavadi izraža ali gre za hec ali resno zadevo, ni poleg. Tako je včasih tudi reakcija tistega, ki se razburi, lahko pretirana, saj pisec ni milsil, tako resno. Ko sem se s prvo stranko v službi skregal preko maila mi je direktor to zakonitost lepo razložil.

Skratka, Saab-on!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 17:12 Mene taka serija napak ne cudi. Znane so zgodbe drugih avtomobilskih znamk in nasveti mehanikov, ki svetujejo previdnost pri vozilih ki so stari 1 leto (oz po preteku garancijskega roka). Zelo verjetno je , da gre za tako Limono in clovek jo zadrzi dokler so popravila zastojn, nato pa menja.

sicer pa moja 9-5. Poglej si statistiko kaj se je z njo dogajalo.
Kupljena pri 80.000 KM in 5 let stara
sedaj 155.000 KM in 8 let stara

napake :
1. sklopka - menjava
2. zatikanje vzratne že takoj ob nakupu- popravilo
3. zatikanje 5 prestave (takoj po popravilu- reklamacija)
4. ropotanje levega ventilatorja - kmalu menjam
5. žviganje menjalnika in prakitčno celovita prenova
6. SID itak že ob nakupu ni delal

Z Opel corso Sport s Klimo in ful opremo sem prevozil 150.000 km in sem menjal "samo "tesnilo motorja ker je prepuščal.
Veliko serijski avto je vsekakor bolj kvaliteten in moja bivsa Corsa je napram SAABu zakon.

Je pa dejstvo kot sem ze veckrat rekel. V moji ljubi Corsi sem dozivel karambol v zadek (skrajsal avto zadaij in spredaj za cca 20 cm skupaj), premaknil sedez za nekaj cm, nekaj casa trpel glavobol.

Cez pol leta sem isto dozivel v 9-5.. cutil sem lahek sunek v glavo, nekaj hrupa,nato je sledil udarec z roko po odbijacu da sem ga poravnal in normalna uporaba do prihoda rezervnih delov. Forda za mano so odpeljali ker ni bil sposoben niti do plocnika zakotaliti svojih koles.

ko enkrat probas tako zadevo (moja je bila se zelo lahka) ves, da je bolje imeti 10 mio vreden avto in se enega nadomestnega (zaradi servisov) kot pa nagrobnik za 10 mio oziroma zdravstvene probleme in 343 razlag kako si se vozil v najbolj kvalitetnem in najlepsem avtu nasveetu, samo malo premalo je bil trden ko je bila kriza.

Se anekdota od doma.. ko so doma spoznali novo dekle in ko so zvedeli da hodiva ze nekaj mesecev.. sledi vprasanje Mame (ki so jo pred mojim karambolom avtomobili zanimali kot lanski sneg) : Cuj.. ama tole ne more bit tvoja punca zihr mas se eno. Jasno da sledijo pogledi dekleta kaj zdaj dogaja.. jaz se bolj zacuden..
nakar prijavi mama. Kje ima pa SAABA ? Tisto zunaj ni za nikamor. Kaj ce se ti zaleti ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 18:55 900 Cabrio je napisal:
Primož,

katerega mehanika pa imaš - pa še zanima me, kaj je narobe s tistim v Trstu (Girometa). Tja sem vozil bivšega 900 pa so mi zmeraj dobro zrihtali.

Na KMAG pa ne bom več vozil...od začetka so bili OK, sedaj pa se mi zdi jim vse razpada...

L.P.

C



tam sem poskušal najti rezervni ključ, ker sem enega izgubil. za ceno in čas, bi v pordenonu dobil štiri, če ne pet ključev. "veste programiranje je drago pa dolgotrajno", so mi odgovorili!!! a - programiraš s habakusom al kaj?
sicer pa vozim na servis autorent v novo gorico! za vsako stvar, me najprej vpraša in preračuna kaj se bolj izplača. če je v avtu veliko elektronike, še ne pomeni, da moraš vsak delček posebej zamenjat, lahko ga tudi popraviš! saj ni monolit!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 14.09.06 21:04 Primoz je napisal:
sicer pa vozim na servis autorent v novo gorico! za vsako stvar, me najprej vpraša in preračuna kaj se bolj izplača.

Mislim, da ni tega servisa še nihče do sedaj omenil. Primož, a lahko prosim napišeš, kje se nahaja (okvirni napotki kako priti tja), pa še telefonsko številko. Ga bom dal na spisek Saab servisov.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 15.09.06 03:07 Mislim, da ni tega servisa še nihče do sedaj omenil. Primož, a lahko prosim napišeš, kje se nahaja (okvirni napotki kako priti tja), pa še telefonsko številko. Ga bom dal na spisek Saab servisov.

sem ga že enkrat omenil, mimogrede...
je ob vstopu v industrijski kopleks meblo, na idustrijski cesti v novi gorici (bolje: kromberk). sicer je pooblaščeniservis za mazdo, vendar lastnik, ivovič, dobro pozna stvar! sem ga že večkrat imel tam na servisu, tudi na rednih - reden servis me je stal 50k in sem bil brez avta eno popoldne (zaradi službe, sicer bi ga imel še isto popoldne, če bi ga imel čas prevzet!)
več pa: mazda autorent, industrijska cesta 3, kromberk, nova gorica 05 30 28 460
do servisa pa prideš, če na mestni vpadnici, prvo križišče od najboljšega soseda naprej, zaviješ levo!

btw - ne pobiram provizije, heheheh!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 15.09.06 20:46 Navezal bi se na matjazevo (in se prej Jakovo) sporocilo:

sam vozim 9-3SS 2.2 TID leto in pol. Ko sem ga kupil, je bil star dobro leto.
V tem času je nagajalo kar nekaj stvari - v glavnem sicer malenkosti. Večino je KMAG uredil v okvirih garancije, nekatere stvari pa so se pojavile po izteku garancije in jih je bilo treba plačati.
(Naj še enkrat omenim, da sem dosedaj s KMAG-om imel precej pozitivne izkušnje - podobne, kot na kateremkoli servisu podobnega ranga.)
Kljub tem neprijetnostim niti najmanj ne razmišljam o menjavi avtomobila - kvečjemu o tem, da bi mogoče nabavil še enega 9-5 (9-3 namreč vozi boljša polovica). Zakaj?
1. Avto je (potrjeno) varen.
2. Vožnja z njim je pravo veselje.
3. Ni preveč izstopajoč, pa vendar nekaj posebnega (to je sicer stvar osebnega okusa, pa naj kljub šteje).

Seveda me prav nič ne veseli, da je npr. število okvar na 1000 avtov večje, kot npr. pri toyoti.
Obenem pa me tudi niti najmanj ne veseli - voziti toyoto )
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 15.09.06 23:20 Malce provokativno, pa vendar; s SAAB-i je tako kot z ženskami - hudičevo jih moraš imeti rad, da zdržiš ob takih in drugačnih muhah. Ampak pride moment, ko vrnejo vloženo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:PRIMORJE - 22.10.06 00:31 Jaka,

vezano na tvoje izkusnje z uradnimi servisi te zaprosam ce me kontaktiras na matjaz.strazisar@siol.net oziroma 040 457 714

Sam imam kot sem ze zapisal tudi nekaj "lepih" izkusenj s tem servisom na svoji 9-5.

Imam en predlog in skupaj s teboj mislim da bi uspela izboljsati nivo te storitve

lp
Matjaz
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal