Obiskovalci
Trenutno 70 gostov
Obisk skupaj: 236333791
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


1.9 tid "ohlapen" menjalnik - 13.01.17 13:55 Zdravo,

Prilagam posnetek, ki kaže kako imam "ohlapno" menjalno ročko...vsekakor je zgubil natančnost pri menjavi prestav. Naj bi se dalo to nastaviti...Marko01 mogoče kak nasvet ?Ali kdo drug seveda...

Se pravi v katerikoli prestavi imam se premika za več kot centimeter v katerokoli stran. Na uk forumih sem bral, da naj bi se dal majhen izvijac tam v tisto luknjico k se nekaj premika na posnetku in zategnil.


Zadeva je moteča in bi rad uredil...ne umazanijo prosim ne gledat...smo pravkar prispeli s poti dolge cca 1500 km..dva otroka v avtu in je že štala.

https://youtu.be/9P_SfzPnXxc

lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:1.9 tid "ohlapen" menjalnik - 13.01.17 14:07 Pri meni podobna zgodba, s tem da meni avto sploh ne gre v 5. prestavo, če zraven ne stisnem obročka za rikverc Jst sem navajen, tako da niti ne opazim.. je pa vseeno moteče, če kdo drug vozi avto.
Marko01 je pogledal moj avto pa pravi, da bi bilo potrebno menjat cel mehanizem, kar stane nekaj 100€...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:1.9 tid "ohlapen" menjalnik - 13.01.17 14:18 hmmm......a ti imas kej tam kjer imam jaz tisto luknjico...

Sodec po tem, zadnje slike;
http://home.jtan.com/~joe/saab/clutch.htm

Mi manjka en pin??

According to the Haynes manual, there is an alignment hole (covered by a plug) at the top of the gearbox housing. Remove the plug and with gear in 4th you should be able to insert a screwdriver with a 4mm dia shaft (only use a screwdriver so as not to lose it into the gearbox), locking the gearbox in 4th gear. Now remove the gear lever gaiter and mounting frame and at the front of the gear lever housing there should be another alignment hole into which you should be able to insert a 4mm dia screwdriver or drillbit. If you can't then the gear linkage isn't aligned as it should be. To adjust this slacken the pinch-bolt where the gear selector rod passes through the bulkhead (near the rubber coupling). Move the gear lever so the screwdriver or drillbit can be inserted into the hole (with gear lever in 4th). Tighten the pinch-bolt in the engine bay and then remove all drillbits and screwdrivers (or whatever you used) and replace everything else. Test to make sure you can engage all gears smoothly and that you can remove the key with gear in reverse. Test drive. That should be it.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:1.9 tid "ohlapen" menjalnik - 13.01.17 14:23 http://www.genuinesaab.com/catalog/ product_info.php?products_id=845

Evo po tem sodec mi res nekaj manjka pa tud nastaviti se da...odpri "installation gallery"
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:1.9 tid "ohlapen" menjalnik - 13.01.17 22:48 Tudi na mojem je ročica menjalnika bila malenkost ohlapna.Pa mi je kolega mehanik nekaj štoral tam okrog ročice enih 10 minut pa je zrihtal.Kaj je delal nevem,ker sem jaz bil pod avtom.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:1.9 tid "ohlapen" menjalnik - 23.02.17 19:50 Ekola...zadeva urejena

Oglasil sem se pri Kopaču, ki mi je brez da bi pogledal avto rekel, da je menjalnik in da je treba odpret pa pogledat.Ga vprašam kaj pa če so mogoče vodila, je rekel, da moramo odpret pa pogledat.

Žal mene tak odnos ne prepriča, že pri ležaju na aksi so mi naštel vse možno pa je lokalni mehanik uredil za ceno dobrega kosila.

10 minut po obisku kop carja ko sem prišel domov, posedem za volan boljšo polovico in jo prosim, da prestavlja....Takoj sem videl, da je spredaj zelo veliko lufta pri vzvodu. En dan brskanja po internetu in najdem kos najceneje na parts for Saab;
http://www.partsforsaabs.com/product_info.php? cPath=86_352&products_id=4965

5 dni po naročilu sem dobil komplet in danes tudi zmontiral...razlika kot noč in dan.Seveda ni čisto fixno kot pri menjalnikih z zajlami. Ampak menjalnika ni več treba lovit kot pri starem Tamu. Slabih 130 eurov s poštnino-razlika vredna denarja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal