Obiskovalci
Trenutno 5 gostov
Obisk skupaj: 234963069
Zadnje na forumu
Re:Saab 99 od Eva77
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82
Saab 93, 2007 od Frenk

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Za vse kreativce in njihove SAAB izdelke - 17.11.11 13:40 Sicer ne vem koliko forumašev izliva kreativno energijo na razne medije, ampak če se kdo najde in se v teh izlivih najde motiv naše omiljene švedske znamke, vas vabim da objavite tudi tukaj.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Za vse kreativce in njihove SAAB izdelke - 17.11.11 13:46 Naj bo prva objava prazna za preglednost, tule bom pa že nekaj malega nalimal.

Najprej je Lea narisala tole devettisočko, sicer z malo inspiracije prve strani Haynes manuala (klik na sliko za večje):



Pravi sicer, da ji ni všeč, pa bi raje še enkrat probala. Glede na to, da se je dolgočasila na plaži, niti ni tako slabo.


Sledi pa en moj poskus vživeti se v GM dizajnerja ob prevzemu Švedov na začetku devetdesetih. Takole nekako so takrat risali, se mi zdi. Vem, da je perspektiva malo mimo, ampak roko na srce se tudi oni niso s tem pretirano obremenjevali. Ne rečem, da bi bil tak avto zame, ali sploh primeren za znamko, sem se pa igral z nekaj idejicami pa se mi ne zdi slab izdelek za zastavljeno. Je pa še vedno precej na hitro spacano. Torej (klik na sliko za večje):


Zaenkrat toliko. Sprejemam komentarje in vse ostalo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Za vse kreativce in njihove SAAB izdelke - 17.11.11 16:28 Obe risbi bi pohvalil. Je pa zanimivo, kako si ti takrat videl perspektivo 9-3, ker so nekatere podrobnosti šele dandanes zares aktualne in zaživele, 15-20 let po tvojih risarskih logikah (npr. LED tehnologija, oblika zadnjih luči...) ...ali si pač to narisal sedaj v mislih na preteklost?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Za vse kreativce in njihove SAAB izdelke - 17.11.11 17:12 Heh, 1990ega sem bil star 4 leta in risal ceglaste avtomobilčke, očitno sem bil bolj Volvo fan.

Tale moja zadevščina je pa malo vaja za možgančke izpred kakega meseca, da se postavim v kožo dizajnerjev od takrat. Ni rečeno da je to 9-3... Lahko bi bil. Lahko bi bil 9-5, ali pa kaj vmes. Namenoma puščam malce odprto. Bom pa predstavil kasneje še kak bolj usmerjen koncept.

LED so z nami že nekaj časa (šestdeseta). Malo sem bral o njihovi zgodovini in v zgodnjih '90ih je že prihajalo do nekih večjih prebojev na tem področju, ob katerih bi si smel kak dizajner predstavljati uporabo v avtomobilu, v ne preveč daljni prihodnosti. Za žmigavce bi itak morale zadoščati, sicer pa sem za sprednje luči poskušal predstaviti ne-LED rešitve.

Zadnje luči pa ne vem če so hudo eksotične, v bistvu gre za malo poigravanja z lučmi od 9000, oziroma njihovega rdečega pasu. Spredaj je ista pesem, malo igrice s tradicionalno SAAB masko, pa malce diši po OG9-5. Potem pa mali homage na 93-96 s stranskimi zračniki na C stebričju. Seveda hatcback in pa spodnji del črn kot spomin na 900 SPG/Aero.

Se opravičujem za dolg post, ampak ravno sem na enem hudo dolgočasnem predavanju (=nič novega) in si moram nekako zaposlit misli.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal