Obiskovalci
Trenutno 4 gosti
Obisk skupaj: 235897148
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


SAAB v času AH Moste - 18.12.08 11:11 Živjo!

Zanima me, če je podatek, da AH Moste letos niso prodale niti enega saab-a, točen? Morda vesta, če imajo vsaj kakšnega v naročilu?
Mislim, da pa je zdaj Saab pod AH Moste že dovolj časa prisoten, da bi se lahko prodal kakšen. Tukaj bi še vprašal, kdo je glavni za prodajo SAABov v Sloveniji. Ker se zasledil, da se omenja več ljudi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 18.12.08 14:35 Tudi jaz imam enak podatek, časovno sicer star malo manj kot mesec dni. Tudi vozila v salonu so mislim da že od otvoritve ista. Treba je vedeti, da je 9-3 (pre)drag, 9-5 pa prestar in predrag. Dejansko SAAB trenutno niti nima ne vem kako konkurenčne ponudbe, za stare SAABovce pa je IMHO preveč "Opelski". Ravno zadnjič sva se pogovarjala z [DJ]jem da jim je dejansko uspelo ubiti tudi XWD, s tem, da se ga da kupiti tudi v Oplovi Insignii, ki dejansko ni slab avto - pa kakega tisočaka se da tudi prihraniti napram 9-3. S tem so ubili 2 muhi na en mah: ekstravaganten ljubitelj SAABa se ne bo hotel voziti v preoblečenem Oplu za nekaj jurjev več, nekdo nepristranski pa bo rajši zavil v Oplov salon in prihranil za en dober dopust.

Če sklenem razmišljanje: mislim, da trenutno ni ravno največji problem v AH Moste (čeprav na nizkokvaliteten tiskalnik stiskani A4 listi, s selotejpom prilepljeni na vhodna vrata salona, gotovo ne pripomorejo k ugledu znamke in podjetja), temveč bolj v (pre)slabi ponudbi tovarne.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 18.12.08 21:26 uradnih podatkov nimamo.

Iz podatkov o prvič registriranih vozilih v Sloveniji lahko sklepamo da se ni prodal noben nov SAAB. V tem letu je bil sicer uvožen en model letnika 2008, vendar žal iz tujine.

Osebno trudu AH Moste ne morem kaj dosti očitati pri prodaji novih Saabov. V končni fazi jim je uspela širša reklamna kampanija in tudi prijaznost sogovornikov je na nivoju.

Dejstvo je to, kar je zapisal Janez - modela ponudba ni najbolj posrečena in AH moste je prej žrtev SAABove usode kot lastnega dela.

To o XWD je malo presenečenje zame (nisem vedel da je v Isigniji, se pa strinjam da to zmanjšuje exluzivnost SAABov).

Dejstvo pa je da sem srečen da se SAAB prodaja ali zapira. Dejstvo je da bolj kot sem spoznal hirearhijo in odnos GM (SAA do poprodajnih storitev bolj sem bil razočaran. Oćitno je taka streznitev (nov lastnik) edino možna šola za tak pristop.

OSebno se bojim da bo prej prišlo do zaprtja tovarne, kajti :
- SAAB je tehnološko zelo vpet v GM in ločitev ni lahka
- GM je ubil precejšno mero individualnosti SAABov ki je bila njegova glavna tržna prednost
- cene so na minimumu eksluzivnega razreda, kar spominja na nekoga ki želi v ta razred in ne da je tam že prisoten
- številke prodaje so pod 100.000 komadov letno , 4000 zaposlenih kar pomeni da vsak zaposlen naredi/ sestavi 25 avtov letno. Ker so tu še roboti sklepam da je tudi produktivnost relativno nizka
- medijsko SAAB pratkično ni več pristoen tudi drugje, prejšni mesec sem se cca 10 dni potepal po SWE in praktično sem še največ SAABov srečal po vaseh, po TV, časopisih ni bil prisoten.
- GM je ubil še nacionalni ponos do te znamke . Možno je da Slovenci bolj cenimo Renaulta kot Švedi SAABA.

razlika v ceni pri taki "nizki" ceni verjetno ne omogoča da bi SAAB hitro dosegel lasten razvoj in na delu področjih tehnološko nišo ki bi ga odlepila od drugih znamk.

Če bo kupil kak Subaru ali XYZ znamka sledi nova preoblka na že znanih modelih.
Pri tem procesu se zna zgoditi da bo vozilo (novi modeli) dobili čisto drug koncept, varnostne osnove in bo od SAABA ohranil le še design. To pa dejansko ni več SAAB in kupce bo težko našel.
Osebno sem SAAB vedno razumel kot simbol varnosti in ko bo s takimi preoblekami začel dobivati negativne ocene (2. mesto je zanj poraz glede na ugled ki si ga je ustvaril v preteklosti). potem zmanjka razlogov za nakup.

Kot sem zadnje čase testiral Volve V 70 se tam podobno kvalitetno sedi (spredaj) zadaj je slabše z naslonjalom , čeprav prostorneje pri nogah, dejansko še argument kvalitetnega SAAB sedeža, ki je zame zakon, počasi izgublja prednost.

Žal je Volvo pred podobno usodo. Zamislimo si scenarij da ga kupijo recimo Kitajci (katero koli od znanmk). Oni s tem dobijo dober know how za miljardni domači trg in naslednjih nekaj let lahko živijo s tem kar bodo tehnološko napredovali na modelih za domačo porabo in je tistih 100.000 modelov za ostali svet čisto nepomembnih.

Dejansko si lahko privoščijo zmanjšanje kvalitete (v kolikor gre za "sovražni" tehnološki prevzem kitajskega proizvajalca.

Seveda nas lahko Kitajci tudi pozitivo presentijo, čeprav glede na 300.000 otrok v bolnicah zaradi Melamina zaenkrat v to še dvomim.

Poglejmo recimo usodo naše druge ljube znamke - Jaguarja. Po novem je v Indijski lasti. Dvomim da se indijci sekirajo za izgubljenih nekaj 1000 zahodnih strank če bo pridobil 10000 indijksih. Tudi vozilo bo prilagodil željam večinskih kupcev ki bodo verjetno v Indiji.


Na koncu bomo očitno v AH Moste kupovali Ople in bomo čisto zadovoljni tako s prodajalci kot vozili (vsaj moja Corsa je bila čisto soliden avto svoj čas )
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 18.12.08 23:09 matjaz je napisal:
uradnih podatkov nimamo.

Na koncu bomo očitno v AH Moste kupovali Ople in bomo čisto zadovoljni tako s prodajalci kot vozili (vsaj moja Corsa je bila čisto soliden avto svoj čas )


Moj Rover je povsem soliden avto še danes (čeprav je v resnici Honda). Sicer ropota kot stara stružnica, je pa zanesljiv in se ne kvari. Če izvzamem vse tiste plastik fantastik drobnarije, je super. Sicer pa pri novih avtomobilih, po mojih izkušnjah, ni dosti drugače. Se precej lahko sprijaznim z idejo, da mi pri 17 let starem avtu ostane kaj v rokah, je pač star. Kolegu se je prejšnji teden pri novem S-Maxu zgodilo, da je polomil (pa je bil nežen) kljuko za odpiranje vrat. Nekaj je pač počilo... Ni čudno, da je recesija, kdo bo pa kupoval nov avto, če ima z njim enake težave, kot s starim?

Ps.: Moj (star) Saab pa sploh dobro dela.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 19.12.08 00:37 janez je napisal:
Ni čudno, da je recesija, kdo bo pa kupoval nov avto, če ima z njim enake težave, kot s starim?

Nažalost je to kar res. Moja nova 9-5 tudi ni imuna. Zadnjič sem ostal na cesti ker se je snela cevka za gorivo.. no.. 2 uri kasneje jih doma slišim zakaj hudiča nisem kupil Tojote in pojasnim da ni en mesec ko je kolega z Avensisom ostal na avtocesti. Pogajana preidejo na Volva in razložim da je XC 70 drag ko pes in da je SAAB tudi če enkrat letno crkne boljši izbor.
No debata se zaključi z modrostjo... itak pa k sreči kmal dobiš novega Passata in bomo videli kak ti crkujejo.
Tukaj jasno ni bilo mojega odgovora. No rešitev pride čez dve uri ko grem iz ene trgovine in mi pred nosom crkne čist nov Passat in smo ga morali poriniti s ceste.

Potem teden kasneje obiščem poslovnega partnerja in me prosi če ga peljem v mesto ker ima svojega novega BMW X6 na servisu ker mu motor nekaj bluzi med vožnjo in ne dovoli hitre vožnje.

Da o Mercedesih v garaži raje ne govorimo, ker se redkeje sliši o njih , kar pa ne pomeni da jih ni dosti.

Tako da se človek res vpraša zakaj bi rinil v težave z drugimi znamkami ko pa ne pozna serviserjev, ne pozna muh, ne pozna toliko sotrpinov v isti znamki kot jih ima pri obstoječi....

Nekvalita je očitno prisotna v vseh vozilh.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 19.12.08 01:33 Janez H je napisal:
Če sklenem razmišljanje: mislim, da trenutno ni ravno največji problem v AH Moste (čeprav na nizkokvaliteten tiskalnik stiskani A4 listi, s selotejpom prilepljeni na vhodna vrata salona, gotovo ne pripomorejo k ugledu znamke in podjetja), temveč bolj v (pre)slabi ponudbi tovarne.

Podpis.

Še link za Matjaža: http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search- Results/First-drives/Vauxhall-Insignia-28-V6-4x4- Elite-Nav-2008-CAR-review/

Well, power is provided by a turbocharged V6 pilfered from Saab
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 19.12.08 11:11 Ja, insignia ima isti V6 turbo in XWD, tko da zna bit zelo zanimiv avto. Pa še par zanimivih novosti ima (neke "pametne" žaromete, samodejno prepoznavanje znakov za omejitev hitrosti - ti jo izpiše na displayu itd).
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 19.12.08 11:48 Če ne bodo zadnji blatniki rjaveli, bo čisto vredu avto ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 19.12.08 12:22 kdo bo pa kupoval nov avto, če ima z njim enake težave, kot s starim?

Podobno je s Toyoto... Pol leta star Avensis, pa kosi od njega letijo in notranjost razpada...
šest let start Passat je pa več na servisu kot 17 let star BX, s tem da BX-a ne šparamo, ker se žrtvuje za hišo...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB v času AH Moste - 20.12.08 03:44 No marketing se je pa izboljšal. (vezano na SAAB psiho) novinarji v zgornjem citatu da razlagajo da je opel dobil neke lastnosti (4 pogon, motor..)iz SAABA,

V starih časih je SAAB dobil nekaj od Vectre, nekaj od Fiata ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal