Obiskovalci
Trenutno 30 gostov
Obisk skupaj: 235893639
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 19.12.09 19:13 ...še enkrat spoštovane kolegice in kolegi, tako kot že tolikokrat v zgodovini človeštva in našega planeta nasploh gredo vse stvari v nek daljni spomin, prah ali kakor koli že hočete... Darwin je podal svoj izrek, da samo najboljši preživijo, na Zemlji vlada naravni izbor vrst, najboljše vrste preživijo, druge hočeš ali nočeš izumrejo... priznajmo si, če bi bil Saab eden najboljših, potem nebi izumrl... To zadnje sem napisal z zares težkim srcem!

Nasvidenje tovariši, se upam kaj srečamo na cesti z od danes naprej posebej vrednimi zgodovinskimi jeklenimi primerki...

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/general- motors-bo-likvidiral-saab.html
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 19.12.09 19:22 evo, to je eden zadnjih povzetkov s prej omenjene strani

According to TTELA an agreement between GM and Spyker Cars was only hours away when the GM suddenly blew off everything. The picture is confirmed on Saturday afternoon by Saab's CIO Eric Geers.

"We were going up to Stockholm and would sign contracts. Then something happened. But what? No idea," he says.

Saab's General Counsel Kristina Geer was sitting in the airplane in Landvetter [outside Gothenburg], having prepared contracts with her when she suddenly was reached by the news that everything was blown off.

A few hours earlier Saab chief Jan Ake Jonsson had received the both dramatic and unexpected message from GM. In the morning, a meeting was held where GM announced that it would not continue the process.

According to Eric Geers, it was not just Saab, which was taken by surprise.
-This was a huge surprise to Victor Muller (Spykers CEO), said Geers.
Victor Muller was in place in Stockholm, also expecting to sign contracts.
"We had come a long way and I need to pay homage to Spyker Cars. They have shown a tremendous commitment to the issue."
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 19.12.09 20:53 Ne morem verjet. Upanje še obstaja,kajti to umira zadnje. Avtomobil, ki je drugim dal toliko, kot verjetno nihče drug. O aerodinamiki so se drugi lahko učili od nas, naredili in še imamo najboljši turbo bencinski motor, ki ni bil narejen za dirkalne namene ampak je turbina motorju služila, da mu je olajševala delovanje in s tem povečala življensko dobo. Vzporedno s tem je motor prispeval čistejši izpuh. Sabovi avtomobili niso bili dirkalniki ampak kombi limuzine, ki so s temi motorji vozniku nudili varno vožnju včasih tudi pri rizičnih prehitevanjih. O varnosti bolje da ne izgubljamo besed.Že glede zavor (dva tokokroga) so kasneje vse avtomobilske znamke prevzele od nas. Lučka, ki opozarja, da voznik ni pripasan jo dandanes uporabljajo verjetno vse avtomobilske znamke, da o pločevini in natančnosti izdelave raje ne govorimo.
Obstajajo članki (avto magazin) o Saabih, ki sem si jih pred kratkim vse prebral in preštudiral (priporočam)!! V njih boste zasledili, kako se vozniki, ki so jih testirali že davnega leta 1968 čudijo kako avto leži na cesti, da mu ni mogoče izpodnesti zadka, če pa le se z lahkoto ujame (pri zalo ekstremni vožnji). Eden od novinarjev celo piše, da se mu zdi kot da je avtomobil pritrjen na tračnice. Potem pa pridejo pofukanci iz GM - a odkupijo sto procentno lastništvo in naredijo TOLE. Zato bi morala obstajati kazen, kajti uničili so znamko, ki je avtomobilski industriji dala toliko, kot verjetno nihče drug.
Sprašujem se zakaj Švedska vlada ne odkupi Saaba? Samo saj v tem ni problem, kupcev je veliko in GM dobro ve in je vedel že od vsega začetka, da bo Saab - a likvidiral, zato ker, če ga proda pljune v lastno skledo. Bolje je tehnologijo prodati Kitajcem (barabe). To ti je politika.
Če se na koncu vseeno zgodi črn scenarij bo Saab živel naprej, Saab bo večno živel. Večno bo zapisan med velikane avtomobilske industrije, kaj velikane saj je sam na vrhu. Mi vozniki Saabov pa bomo še naprej z velikim ponosom vozili svoje avtomobile, saj vemo da smo lastniki bogate zgodovine tega avtomobila.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 19.12.09 22:31 je mogoče še upanje?

http://www.autoblog.com/2009/12/19/report-swedish- government-to-meet-with-gm-officials-could-saa/
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 20.12.09 13:36 Sveža novica - http://www.saabsunited.com/2009/12/spyker-cars- renews-offer-for-saab-that-removes-last- hurdles.html
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 20.12.09 16:06 Vsi profiji na področju financ in managementa bodo najbolj verjeli temu viru. Drugače enako kot zadnja novica iz drugega vira.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aPAUHW8aHK3c&pos=3
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 20.12.09 19:49 Skratka, žalostno je, ne, naravnost absurdno, da se reševanje znamke dogaja na takšen način kot se, tik pred zdajci...ali kot je izjavil Marčič, tile pofukanci GM-ovski sedaj izsiljujejo manjše, unknown firme, da bi dobili čimvečji iztržek za obubožan Saab...

Evo vam vsem slovencem, tistim ki še simpatizirate s Sedinjenimi Američkimi Državami, poglejte, kakšen gnil, nemoralen, nizkoten, pokvarjen, nagnusen hamburger jeste! Love America, jea right...

In švedi so res švedi, jadne pičke, ki se jim jebe za svojo zgodovino, razen tistih par tehničnih navdušencev in moralno nespornih managerjev, ki so poganjali razvoj naprej...Če bi bili tipi hrusti, bi Švedska vlada hočeš ali nočeš lahko pojebala GM z Obamo na čelu, tko pa se pustijo nategovat... Hm, ali ni to nekam podobno zavoženi slovenski industriji...

Ovce, spet smo postrižene...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 20.12.09 21:26 Ah, vidim da ste med postopkom iskanja mojega izgubljenega gesla in kreiranja novega accounta ze objavili novice.

Upanje se ostaja, Swade z bloga saabsunited.com je napisal tole objavo: http://www.saabsunited.com/2009/12/ask-gm-to-sell- saab-rather-than-kill-it.html

...v kateri prosi vse, da napisete email Edu Whitacru.

Jaz bom pac tistih par minut riskiral, tudi ce ne bo nic pomagalo...

V upanju, da bom komu pricaral nasmesek pa vam prilagam sliko, ki je nastala 2 leti nazaj. Tortica za rojstni dan, v reziji moje drage.



V upanju na najboljse,
Oskar
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 20.12.09 23:09 Jst sm tud napisal...

Kurc to je pa tud vse kar lahko storimo...jutri je dan D

Lp Davor
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 04:06 Sem tudi jaz poslal e-mail. Upamo, da se reši...ker drugega kot upati nam ne preostane!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 10:01 Ponudb je več in GM je najavil, da bo vsako temeljito pregledal... Če je to res, je upanja veliko.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 12:07 Najnovejše + nekaj uporabnih info iz ozadja

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aGQKONEWH.e4&pos=4
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 13:37 Novice kar letijo naokrog...
Nekaj kratkih novic:
- skrivnostni švedski kupec (nočejo biti omenjeni javno) Saaba naj bi po poročanju revij GT bili Saab AB, Scania, veriga švedskih bencinskih črpalk, Merbanco in del vodstva Saaba. Novinar je nekatere od teh kontaktiral in so zanikali sodelovanje pri nakupu, drugi pa se še niso odzvali. Vir novice: http://www.saabsunited.com/2009/12/monday-night- snippets---updated-news-edition.html#comments
- Spyker je obnovil ponudbo.
- Ob 4:15 bo novinarska konferenca švedske vlade in Saaba, te konference se GM ne bo udeležil.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 18:53 The Government is investing 542 million in Trollhattan. Spyker in meeting with GM Meet the new bid. CEO Muller optimistic: "If I did not think there was a chance I would not see them."
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 19:29 Še Boeing je v igri ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 19:44 Tisti Boening je en hec... To si verjetno videl komentarje na SU, eden se je malo pošalil...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 20:55 Luka je napisal:
Še Boeing je v igri ...
lol Čeztrojanc naiven

Spyker je dobil odgovor od GMa, zato je umaknil deadline, ki je bil postavljen do danes 23:00. Pogajanja se nadaljujejo, v igri je še par kupcev - menda neki Egipčani, nek Švedski konzorcij, ki hoče ostat skrit, če mu ne uspe nakup. Merbanco je verjetno nekje v sodelovanju s tem konzorcijem, lahko je v kombinaciji z managementom Saaba (JAJ in taki).
Opcij je ogromno, vprašanje je samo to, ali GM sploh hoče prodat Saab al ne.

Je pa še ena zanimiva stvar, GM je pravkar imenoval novega poddirektorja in finančnega direktorja, ki je iz Nove Zelandije in ni iz avtomobilske industrije. Menda čisti preobrat in nov veter v firmi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 21.12.09 22:21 Matej95 je napisal:
Tisti Boening je en hec... To si verjetno videl komentarje na SU, eden se je malo pošalil...

  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 22.12.09 09:14 Pero je napisal:


Je pa še ena zanimiva stvar, GM je pravkar imenoval novega poddirektorja in finančnega direktorja, ki je iz Nove Zelandije in ni iz avtomobilske industrije. Menda čisti preobrat in nov veter v firmi.


No, ta novi direktor je Chris Liddell, ki je bivši CFO Microsofta. So mu morali obljubiti precej veliko denarja, da je šel v firmo, ki propada.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 31.12.09 09:47 Ko sledim tem novicam o Saabu in se sprašujem, zakaj je tako, se mi potrjuje razmišljanje, da kadar je v ospredju samo profit, ne mora nastati prav nič dobrega.
To, kar je Saab, je dediščina večletnega poštenega dela z željo, narediti stvari čim boljše.
To pa seveda nikoli ne prinaša največjih profitov, ampak blagostanje, kar je bistveno širši pojem, ki vključuje tudi samoodpoved in etiko.
Sam se ukvarjam s projektiranjem arhitekture. In tu so iste zgodbe.
Konec koncev je problem v končnem uporabniku oziroma kupcu in njegovi ozaveščenosti in pripravljenosti plačat kak cent več za tisto, kar je narejeno z malo več duše in srca, oziroma se odpovedati nepotrebnim stvarem.
In je tako pri vsem, od šraufov do satelitov, kruha, koruze in mleka..... ...bolje da neham in ne začnem vleči vzporednic med Monsanto in GM....
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 08.01.10 09:50 GM sploh nima več izbire, da ne bi prodal Saaba.

Direktor Ed Whitacre je izjavil, da naj pride "kupec z denarjem" in Saab bo prodan. Do sedaj je GM vse ponudbe zavrnil, problem je bil v tem, da za kupci nihče noče stat in garantirat posojila EIB. Odziv švedske vlade je še vedno neverjetno majhen! Kot ozadje takega "reševanja" lastne industrije sem prebral, da so pred leti Švedi vložili ogromno količino denarja, da bi rešili transportno/morsko industrijo, ki ji je že dobila veliko konkurenco iz daljnega vzhoda, vendar se jim reševanje ni posrečilo in izgubili so ves denar.

No pa se vrnimo na "reševanje" Saaba. Dlje kot GM odlaša in odbija kupce, več jih prihaja. Trenutno je GM poleg tretje (!!!) ponudbe Spykerja in Merbanca prejel še ponudbo Genii - Bernie Ecclestone, podjetja AWMS (iz Miamija) in Samuelsson - Nygren (bivši direktor MAN-a in bivši direktor Saab-a).

Aktivnosti Saab skupnosti za prodajo le tega so bile te dni neverjetne. Poleg vseh akcij zbiranja podpisov, pisanja ameriškim guvernerjem (ki so se že odzvali), pisanja vsem različnim medijem, so organizirali še zbor pred General Motorsom v Detroitu, kjer so poželi veliko medijsko podporo!

Saab spirit.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 08.01.10 11:28 Fantje ne se bat, SAAB bo ostal. Kupčakanje z denarjem pa ni naša domena.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 08.01.10 16:02 Mislim da se GM-u počasi kolca,ker kolikor poznam zadeve, ni bilo nikakršnih pisem, konvojev in pritiskov publike nanje ko so zapirali/prodajali Saturna in Hummerja.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 08.01.10 18:07 @korosec6, meni se pa zdi, da je zelo pomembno kakšen bo nov kupec Saaba in da ima tudi pravo podporo s strani Saab skupnosti, navsezadnje mi kupujemo avtomobile.
Zelo zanimivo in po svojevrstno unikatno se mi zdi sodelovanje Victorja Mullerja (Spyker) in Christopherja Jonsona (Merbanco) na spletnem portalu SaabsUnited. Dajala sta tudi namige in informacije o nakupu. Zelo pomembno pa je tudi to, da tudi "poslušata" bralce portala.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 13.01.10 00:49 Mene tole čakanje kar malo ob živce spravlja.

Pa ne samo čakanje na morebitno prodajo, ampak me skrbi tudi glede potencialnega lastnika.

Victor Muller naj, po nekaterih virih, ne bi bil najbolj ugleden možakar. Christopher Johnson in Merbanco se mi zdita rahlo neresna, a vsaj iskrena. O ostalih pa tako ali tako bolj malo vemo.

Vprašanje kaj vse bo še nastalo iz tega.

Upajmo na najboljše...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 13.01.10 01:40 Nove/stare informacije...

GM je očtino še vedno napol odprt za ponudbe. Očitno si želijo od kupcev "iztisniti" še zadnje milijone dolarjev. Merbanco je bil danes s strani GM naprošen, da dodela ponudbo in jo tudi je. Kot je razvidno iz komentarjev direktorja Merbanca, je Merbanco kupec, ki očitno najbolje ve kako ugoditi GM. V tem procesu so že 9 mesecev, imajo pa tudi močno zaledje (noben ne ve kdo so njihovi partnerji). Zanimivo je tudi to, da se medijsko ne izpostavljajo in tudi različne medijske agencije jih sploh ne omenjajo kot morebitnega kupca. Po mojem mnenju so trenutno najmočnejši kupec - ni vse v denarju, ki ga lahko ponudbijo. Očitno moraš biti le zadosti zvit.

Tudi Spyker je še vedno v igri. Na detroitskem avtomobilskem sejmu je danes spregovoril Victor Muller in veliko povedal v Saabu. Iz govora je razumeti, da je tudi on blizu sklenitve "posla".

Genii (Eccelston) so tudi popravili ponudbo. Ostajajo v igri.

Drugače pa se glede Saaba te dni odvija polno aktivnosti po celem svetu. Delavci pred tovarno so pokazali kaj si mislijo o GM. No odstavljena je bila tudi uprava Saaba, saj GM nadaljuje z "likvidacijo" podjetja. Upajmo, da skupini za likvidacijo ne bo potrebno vstopiti v prostore Saaba.
Ne velja pa pozabiti tudi skorajšnjega "škandala" z orodjem za izdelavo nove 9-5. Po nekaterih informacijah naj bi "orodje" že bilo na poti proti kitajski, vendar se je GM odzval dokaj zmedeno in zatrdil, da orodja nikakor ne gredo na kitajsko (kjer naj bi novo 9-5 izdelovali pod imenom Buick). Tukaj očitno nekaj ni najbolj v redu, GM kar ne more iz svoje kože.

Kdo bo po vašem mnenju (če se zgodba srečno razplete) novi lastnik Saaba?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 13.01.10 07:47 tudi jaz spremljam to sago (vsak dan skoraj vsako uro pogledam na saabsunited.com).

kdo bo pa kupec pa si ne upam "napovedovati", upam da bo GM "odobril" enega, da Saab ne zatone, čeprav ni čisto vseeno kdo bo ta kupec (Spyker je zelo zavzet, ima znanje in izkušnje iz avtomobilske industrije, Merbanco je že dolgo v igri, a se ne izda njihovih partnerjev, Genii pa tudi zgleda zanimivo, denar imajo, izkušnje tudi)!

tako da ... Griffin Up!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 14.01.10 22:14 Uff...situacija postaja čudna. Pred nekaj trenutki je Merbanco (CJ) povedal, da so bili njegovo podjetje in partnerji izločeni iz nakupa Saaba. To lahko pomeni, da se GM hoče "znebiti" kupcev, ali pa da za nakup preferira Genii/Eccelstone in Spyker. Jaz sem definitivno stavil na Merbanco, saj so se za nakup zavzemali že dlje časa (izkušnje) in so imeli razdelano strategijo.
Bojim se, da bo GM počasi izločil še ostala kupca in zadevo zaključil, ampak ostanimo pozitivni.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 14.01.10 22:21 Zanimivo je tole, če drži...
"Information coming from Mr.Taylor yesterday (internal) was that the company is in too good shape to wind down and his recomendation is to sell instead!"

Taylor je eden od tistih, ki jih je GM določil za zapiranje firme.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Iz prahu si nastal in v prah se povrneš... - 14.01.10 22:56 Škoda za CJ-ja ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal