Obiskovalci
Trenutno 4 gosti
Obisk skupaj: 238068989
Zadnje na forumu
Original feltne SAAB 9-3 17 col prodam od saabexpresso
Re:[Kupim] orig ALU 17" ali 18&quo ... od S.A.S
SAAB 2007 1.9 tid set za glavni servis. ... od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Re:SAAB & Apple - 06.10.11 15:39 Sem uporabnik iPhone-a, delam v IT firmi kjer so nekateri obsedeni z iPad-i, iMac-i, prav tako sem se nekaj let ukvarjal z uporabniškimi izkušnjami uporabnikov aplikacij.

Kot veste sem c900 fan in vozim ta avto že nekaj let, prav tako mi niso tuji drugi modeli Saab-ov.

Skupne značilnosti Appla in Saab-a lahko vidiš ali pa ne. Odvisno ali gledaš na te znamke zgolj z vidika imidža in iz pisanja EasyO sklepam (morda narobe), da gleda predvsem iz tega zornega kota, ne pa iz uporabniške izkušnje.
Prav tako nima smisla primerjati uporabnikov (kao Apple fani glupi in zabiti - kar po moji izkušnji seveda ne drži), temveč je na mestu primerjava filozofije proizvajalcev in posredno izdelkov.

Oba, Apple in Saab sta želela ugajati uporabnikom. Designerji in ergonomi so imeli zelo podobne cilje, čeprav seveda vsak na povsem drugem podočju (IT in avtomobilizem). Imela sta tudi zelo soroden smisel za estetiko; ne pozabite, da so Steve Jobs in Johnatan Ive (Apple) ter Sixten Saxon ter Björn Envall (Saab) kot designerji imeli pomembno vlogo pri definiranju izdelkov.

Moje mnenje je torej, da sta imela oz. imata Saab in Apple zelo podobne usmeritve oz. filozofijo (tehnična dovršenost in perfekcionizem, novosti, povdarek na designu in ergonomij, cilj zadovoljiti uporabnika). Obstajajo tudi določene podobnosti ... recimo poglejte že samo cifre na števcu c900 in Apple izdelkih (skorajda isti font). Podobnosti so še v raznih silhuetah, tipu toplega minimalizma itd.) Prav tako je bil Saab, pred svojim zatonom, vedno tudi pionir v tehničnih rešitvah (mnogih kar precej ekscentričnih), ki so nato kmalu postale mainstream. Apple seveda vse to še v večji meri. Moje mnenje je, da kdor teh (simpatičnih) sorodnosti ne vidi, da bodisi ne pozna dovolj Saab-a ali pa še ni resno uporabljal kakega Apple izdelka. Pa brez zamere.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.

      Tema Avtor Datum
    thread link
SAAB & Apple
EazyO 06.10.11 12:24
    thread link
thread linkthread link Re:SAAB & Apple
Grega 06.10.11 15:39
    thread link
thread linkthread linkthread link Re:SAAB & Apple
Jean 07.10.11 09:01
© 2024 Slovenski Saab portal