Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 234967684
Zadnje na forumu
Re:Saab 99 od Eva77
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82
Saab 93, 2007 od Frenk

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


razmišljanje okoli prodaje rabljenih Saabov - 28.01.12 06:57 Dejstvo je, da se rabljeni (odlični) Saab-i v bistvu prodajajo po "smešno" nizkih cenah - primeri: najin 9-3 in 9000, od Matija 9000, od Kickota 9-3 itd., a enostavno ni zanimanja, ker poleg tega, da vsi skupaj nimamo kaj preveč denarja, se ljudje enostavno bojijo kupiti Saaba ali pa Saaba sploh ne poznajo, kaj šele veliko plusov teh avtomobilov. Po res temeljitem premisleku in seveda dejstvu, da bi vsi mi morali ceno očitno še znižati, v kolikor bi želeli, da bi prodaja bila uspešna, sem (sva) se odločil-a, da Saaba ostajata pri hiši. Takšnega avtomobila kot je Saab 9000Aero za takšen denar pač nikoli več ne bom imel. Veliko potencialnih kupcev se boji popravil, tudi sam, a niti ni tako hudo. Pri 9-3 sem se po 296.000 prevoženih km odločil za menjavo sklopke - to še niti ne bi bilo nujno potrebno, a me je v to "prisililo" daljše potovanje. Nabavil sem cilinder, lamelo in potisno ploščo, cena 360eurov. Ali je to res tako strašno veliko, bi za vozilo kakšne druge znamke bilo občutno manj?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:razmišljanje okoli prodaje rabljenih Saabov - 28.01.12 12:04 Časi so taki, da se kateri koli avto težko proda. Kaj šele nedavno propadlega Saaba, za katerega že prej niso ravno stali kupci v vrsti.
V novem letu opažam tudi precej manjšo gnečo v Ljubljani - odkar se draži gorivo, se je očitno marsikdo pripravljen odreči luksuzu potovanja z avtom.
Mimogrede, včeraj sem na 9-5 menjal steklo na Carglassu in so mi dali nadomestno vozilo Clio storia. Kljub prevoženim le 25k km sem se počutil, kot da se peljem v 20 let stari razškatlani katrci. Včasih je dobro malo zamenjati voz, da potem znaš bolj ceniti, kar imaš.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:razmišljanje okoli prodaje rabljenih Saabov - 29.01.12 14:45 Moje osebno mnenje in predvidevanja za naprej na temo SAAB ( ex-SAAB ), ki temelji na nekaj 10 letnih delovnih izkušnja v razvoju in komercialnih poslih avto branže.
- Trenutno zagotovo ni pravi čas za prodajo SAAB vozil. Kdor je v kratki preteklosti kupil vozilo SAAB z namenom , da ga bo čes čas dobro prodal, ta je imel slabega zelo slabega finančnega instruktorja , saj se že cela tri leta nazaj govori o recesiji, ki je doletela tri velike.
- Filozopfijo velikega GM pa razumem ( čeprav čustveno osebno ne bi želel razumeti ). Na ravnanja Gma v smislu »Master-Slave« sem na tem forumu že pred leti ( še v času debelih krav) pisal – kritiziraj »velikega« v njihovi evropski poslovalnici v Russ.... Takrat se še javno nič ni govorilo o finančnih izgubah sistema in prodaji oz. zapiraju programov. Znotraj sistema pa so že potekali boji med velikimi vodji v komerciali ( vojaško povedano Generali ), ne v razvoju ( tu so še vedno dan današnji zdrava jedra ), kateri program bodo žrtvovali.
- Toraj trenutnega ravnanja Generalov ne razumem oz. zelo dobro razumem, zakaj nikakor ne želijo dokončno pokončati za njih že odpisanega smrtno ranjenga SAABa. Namreč zapreti in prodati produkcijo, to je prodati izključno lokacije tovarn, je enako kot prodati računalniški Hardware brez Softwarea. Pameteno,..pametno....bravo GM komercialisti ( gluhemu ste prodali uro budilko s kakavico). Kupec si nima kaj pomagati z linijami, ki so specialno prilagojene na tehnologijo katere know-hov je ostal v rokah prodajalca. Če razamišljamo naprej, zakaj takšno ravnanje:
- ali so v GM tako pogoltni in želijo dvakratno zaslužiti.......Možno,....vendar kje so še tako naivni kupci.
- ali resnično ne želijo prodati tehnologije SAAB, ker je predobra in bi jim čes čas ta postala velika konkureca. Pomeni čakati nekaj let nato prodati.... .....Neprodati tehnologije in taktizirati na boljše čase pa zna biti danes zelo nevarno, saj na koncu koncev SAAB ni izumil patentov za naslednje stoletje.
- Na papirju držati veliki kapital ( to je licence ),........ne tudi ta teorija ni prava.., to največja neumnost v smislu finačnih vložkov
- ali pa so se Generali tako daleč skregali : ameriška pogoltnost in skandinavska ledenost ( v smislu otroškega prepira na osebni ravni so šli tako daleč, da si sedaj namesto komunikacije kažejo samo še jezike),......zelo verjetno,...sedaj ne želi nobeden popustiti. TORAJ ČISTA IN SAMA ŽLEHTNOBA !!!!! .To zgodbo dobro poznam pri zelo zelo velikem evropkem konglomeratu blagovnih znamk, ko krovna blagovna znamka izsiljuje in si prisvaja in implementira v svojo blagovno ime vso vrhunsko zanje ( bivše in današnje ) podrejenega, ki ga je pred leti kupila. Tudi ta podrejeni si dan današnji želi nazaj na svoje, vendar komande velikih Generalov v konglomeratu so jasne, če odideš, : »to lahko, vendar samo mrtev«.
V glavnem, ko oz., če bodo GM Generali v bodočnosti ( upam, da ne prepozno ali nikoli ) umirili žogico in bili pripravljeni na ponovno komunikacijo, se bo zagotovo našel kupec pa naj bo to Kitajec ali Indijec ,.....( bog nedaj Slovenec ) , bo blagovna znamka SAAB ponovno zaživela in temu primerno tudi stekla preprodaja vozil SAAB. Izplača se počakati !!!!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:razmišljanje okoli prodaje rabljenih Saabov - 29.01.12 17:38 Dobro si to napisal.Si mi dal malo mislit.Sem moral kar dvakrat prebrat.Mogoče pa res enkrat spet SAAB požene pod kaj jaz vem kom že.Tak kot je že nekdo enkrat napisal;ni to čigumi da bi se kar tako zavrgel v pozabo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:razmišljanje okoli prodaje rabljenih Saabov - 17.02.12 12:54 Dober primer je MV Agusta. Pred leti že skoraj pozabljena moto znamka, sedaj posluje in izdeluje res vrhunske izdelke.
Pa jih je na cestah še malo manj kot saabov
Imam pa eno vprašanje - ena gospa iz okolice celja se vozi v črnem saabu 9-5 - povsem zadnji model - ta katerega so sedaj pač nehali delat.
Tabilca je neka oranžna nisem še uspel razbrati iz katerega konca...
Je že kdo opazil...
Avto me pač zaradi GM korenin zelo spominja na insignio...
LP
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal