Obiskovalci
Trenutno 1 gost
Obisk skupaj: 236169812
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
Re:Odgovor:Saab 9-3 1.9 TiD - Supertest (100.000 k - 05.02.08 01:24 Zdravo,

Stvari bodo s Polar Mobilom zagotovo šle na bolje. Slabše namreč ne more iti,pa tudi fantje so dovolj napolnejni z energijo da bo do nekaj na tem naredili.

Če imaš pred seboj še pol leta je to vsekakor zelo dobro izhodišče. Predlagam ti, da začneš takoj spremljati Avto net in arhivirati oglase. Sam ti jih lahko posodim za dva cca 2 meseca nazaj.
Namen tega postopka je, da ugotoviš katera vozila so nova, katera se prodajo dalj časa in če se katermu spreminja cena.

Vsak dober avto si pojdi ogledat, kajti morda bo tako extremno lep in ohranjen da bo to to in se boš raje odločil za predčasni kredit

Vsekakor si sestavi check listo možnih napak (poslal ti jo bom na mail ko se prisesam do drugega PC) in zelo natančno preglej vozilo s kako izkušeno osebo. ni odveč, da zahtevaš (in plačaš) pregled na uradnem servisu (takrat bo že v SLO) in da ti s podpisom jamčijo da so zadeve ok. Kjer boš dvomil ti bomo pomagali in bomo poslikali dejstva pa naj se fantje gor podpišejo.
Zakaj tak ukrep ? Jaz imam telih šarlatanov mehanikov počasi poln kufr in želim da nosijo svojo strokovno odgovornost. Še posebej to velja za SAAB , kajti večina pomakljivosti (luščenje, obledele kljuke, značke...9 se na vozilih ki so v garanciji menjajo na stroške proizvajalca

Pri garanciji je spet en hec. Za 9-5 velja (verjetno za 9-3) isto, da interval servisa ne sme odstopati več kot mislim da 2000 km od predvidenega.
Tukaj moraš biti izredno previden in predhodno servisno knjižico in kilometre preveriti pri uradnemu prodajalcu.

Sicer bo zanimiva izkušnja, če bodo sploh hoteli potrditi vse navedene dokuemnte in pravila, vendar če so korektni bodo. Težava je namreč v tem, da ko boš zašel v resne težave, boš moral SAAB AB dostavljati kopijo vseh teh dokumentov (če boš imel srečo in te uradni helpdesk en bo zavrnil tudi brez preverke dokumenta). Takrat so potem natančni do konca.
odstopal ti po kak podatek in ti 100 živih prič ne pomaga da te je uradni servis zavedel s kako informacijo ali dela ni opravil

Sam sem v zlatih časih , ko sem še računal da so vse pomakljivosti odraz nepazljivoti osebja, vzpostavil na KMAG odnos, da so mi pred popravilom pripravili predračun (včasih sem našel napake da so mi zaračunali več kot so tovarniški normativi za popravilo) , pripravili so tudi kopije skic iz delovnih načrtov in seznam rezervnih delov ki ijh bodo predivdoma potrebovali. Potem sem ob večjih popravilih izvajal nadztor če so dejansko dali vozilo v popravilo, poiskal odgovornega serviserja in sem še njemu razložil isto kot na recepciji.
Vse to ni pomagalo ker ni bilo prave strokovnosti (včasih sicer ni bilo posledic, pri menjalniku so se pa učil na kvadrat). ironija je bila , da so mi na koncu povedali da so zvedeli da se ta model raje zamenja kot popravlja. Sam sem jim pred pričetkom ob dokumentaicji ponudil možnost menjave za novega samo naj se strokovno odločijo.
Take stvari iz izkušenj dokumentiraj. Vse opcije ki jim ponudiš naj bodo kot da je črna slika, naj dajo v zapisnik da si jih na t eopcije uradno opozoril tako da nimajo izgovora.
Iz izkušen ti povem da je to zelo mali vložek da pridobiš ekstrmeno močno gradivo za morebitna kasnejša pritževanaj pri uradnih proizvajalcih.


Polar bo ne dvomoim poskrbel za promocijo in tudi za širitev prodajno in servisne mreže. Druga zadeva bo usposobljenost serviserjev. ne želim žaliti nobenega poklica, vendar 3 mesece uvajalne dobe (v kolikor ne bo šlo za kadrovanje že izurjenega osebja) je relativno malo. SAAB je tako kot vsak avto poln svojih gremlinov in glede na izkušnje KMAG kjer so ljudem svetovali da naj vozila pripeljejo da jih razstavijo (stranka seveda plača 500 eur ali več) da ugotovijo kaj je narobe. Vrabci čez mejo na uradnem servisu so pa že od daleč čivkali kaj je narobe brez da bi razdirali. Podobne izkušnje imamo tudi s KOP CAR. Tam fantje delajo na SAABih pomoje 90% prometa in posledično je nabranih zelo veliko izkušenj, žal pa ne gre za uradno potrjen servis.
in posledično za vozila v garanciji ni najpametnejša izbira (predvsem oil sludge kritični motorji).
Dejstvo pa je, da boš tam našel tudi vozila z diplomatskimi tablicam in nove 9-3, kar pomeni da so se ljudje zavestno odločili da se raje odpovedo garanciji.

Prihod Polarja na servisno področje bo pospremilo svojevrstno pomladno darilo. Fantje bodo med prvimi, upamda bom takrat v SLO in bom prisoten na otvoritvi, dobili za povohat mojo 9-5 z dolgim vprašalnikm zahtev:
1. od potrdil da so uradni servis
2. potrdila da imajo usposobljene serviserje
3. zahtevo za seznam vseh recall in drugih obveznih popravil na tem modelu (uradni KMAG nas lastnikov ni obveščal tudi o problemih, za katere je SAAB AB to zahteval od njih)
4. prošnjo za cenovno ponudbo sistematičnega pregleda mojega vozila in izdajo garancije da sem bil seznanjen z vsemi točkami in da so pregledali vse kritične točke vozila
5. dobili bodo lepo zvezan zakon o varstvu potrošnikov z označenimi možnimi pogostimi napakami servisov
6. pripravljenih je pa še nekaj izhodišč med drugim tudi željo in čestike za uspešno delo

V kolikor se bo Polar resno lotil trga bo ta post tak ali tak prebral in bo obisk pričakal pripravljen. Glede na njihov odziv bom ustrezno poročal na forumu in potem si bomo lažje ustvarili pozitivno ali negativno mnenje.

Pri SAAB moraš paziti da si boš pravilno nastavil sedež.. Dovolj visok nagib naslonjala, vzglavnik ti mora podpirati vratno izbolklino in v celoti držati glavo. takrat dosežež maksimalni učinek počitka (kot bi ležal,kajti vratna vtetenca ne nosijo teže glave).
To je glavna poanta in jo ceniš ko imaš poškodovana vretenca.

Pazljiv bodi, ker moraš vzglavnik in naslon prilagajati v primerih da si v budni ali brez.. ni tak kot v običajnih avtih ko se vržeš notri in sediš približno isto ne glede kako debelo si oblečen.
Če naslonjala ne nastaviš pravilno je včasih celo moteče, precj ljudi pa naslonjalo tudi nastavi na klasični način "nagib nazaj v ležeči položaj" in se gre klasične frajerje, pri čemer se vozij v SAABu tako kot v kateri drugi znamki in niit ne vedo kaj zamujajo.

SAAB itak ni avto za frajarjenje temveč naj bi veljal za diskretno zadevo. Sicer z nekim 9-7 ne znam diskretno priti pred kino, brez da bi me opazilo 62 frčapel.. več sreče bi imel pri nakladanju drv, dela se le-te izogibajo press.

Vendar je 9-3 eden izmed tistih SAABov ki vsaj meni vzbujajo sum da je tako všečen, da dejansko pritegne tudi bolj šminkerski stil oseb. Sodelavec je ravno prodal 9-3 zato da bo kupil nabitega A 3 in se mladostniško "zgonil". Vsekakor to vsaj meni ni dobra popotnica za 9-3.. vozil ga je cca pol leta , se izzživel in sedaj gremo na novo igračko.

To je precejšen odmik od klasične filozofije SAABa.

Osebno sem nekaj časa vozil renta car 9-3 2.0 T (vsaj mislim daje bil ta) in moram reči da sem si oblizoal prste, gre za dinamičen avto in daje občutek športnosti, prijeten je za pogledat, skratka kar nekaj lepih fotk sva naredila na švedskih fjordih. Je vozilo ki te pritegne, čeprav sem pristaš nekaj večjega razreda vozil.
Dejstvo je , da gre za enega lepše oblikovanih SAABov z visoko varnostjo in udobnostjo vožnje.

Na koncu ko boš pol leta iskal vozilo sem skoraj 99% da se boš odločil za SAABa, še posebej če ga boš predhodno dobro preveril in s tem zmanjšal operativna tveganja. meni osebno es popravilo SAABA niti ni zdelo toliko drago, kot se mi je zdelo blesavo da ga toliko časa popravljajo in da nisem kot lastnik SAABa v SLO vreden da imajo vsaj par rezervnih delov na zalogi.
Najbolj me je prizadel odnos, sami stroški popravil so pomoje čisto primerljivi z ostlaimi vozili.
Dober primer izkušne je Pero. Njegova 9-5 je bila kupljena iz uvoza, italija, vendar čudovita na pogled. ni imela nobenih klasičnih hib in tudi sedaj jo pomoje prodaja brez vsake hibe. Jaz sem svojega kupil (nekoliko zaveden, vendar je šlo še vedno za enega lepše ohranjenih vozil ( a slabše od Perotove) že z napako. In ta napaka me je potem najdražje stala.

Skratka sam sem,verjeto kot večina drugih nesrečenžev plačal stroške zaradi nevedosti pri nakupu. Tega ti ne priporočam in tudi izkušnje IVa in Capa potrjujejo da so se gremlini zaželi že pri novem in da v fazi kojih prodajata (no Ivo je še ne) te gremline pomoje težko skrijeta. To pomeni da ozavščen kupec hitro spozna tveganja.
Trgovcem praviloma ne zaupaj. SAAB je za njih ena vrsta kruha ki prinese provizijo, redki se res poznajo na vse hibe. Tukaj je obisk trenutno KOP CAR oziroma Polarja ko se pojavi na trgu neizogiben posotpek. Določene zadeve bo opazilo le izkušeno oko.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Odgovor:Saab 9-3 1.9 TiD - Supertest (100.000 k - 05.02.08 17:56 matjaz je napisal:

Predlagam ti, da začneš takoj spremljati Avto net in arhivirati oglase. Sam ti jih lahko posodim za dva cca 2 meseca nazaj.

Vsekakor si sestavi check listo možnih napak (poslal ti jo bom na mail ko se prisesam do drugega PC) in zelo natančno preglej vozilo s kako izkušeno osebo.


Ja, zelo lepo bi bilo, če bi mi lahko poslal oboje navedeno

Počasi že gledam (zaenkrat samo avto.net), v kratkem pa imam namen bolj aktivno gledati posamezne avtomobile, dobro pa je biti opozorjen na morebitne pomanjkljivosti in težave, ki se pojavljajo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal