Obiskovalci
Trenutno 3 gostje
Obisk skupaj: 234836697
Zadnje na forumu
Re:Saab 99 od Eva77
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82
Saab 93, 2007 od Frenk

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
Kaj kupiti če ni SAAB - 18.07.20 11:31 Pozdrav SAAB-istom – forumistom. Sem bivši zaobljubljeni SAAB-ist ( kupil in vozil nekaj vozil SAAB model 9000 in 93 ), zato še vedno rad pogledam na SAAB forum, kaj dogaja danes na SAAB slo sceni. Žal danes novega vozila SAAB ni moč kupiti ( če bi bili na razpolago , bi bil še vedno SAAB-ist 😊 ).
Od prodaje mojega zadnjega SAABA je minilo nekaj let ( mislim , da tri oziroma štiri ) in v tem času sem zamenjevali in zamenjeval nekaj znamk, ter iskal ekvivalent mojemu SAABu. Nobeden ni bil »pravi«, če ni bilo to , je bilo ono in… tako,… tako naprej. V jeseni 2019 sem dobil priložnost za uporabo testnega : Toyota C-HR Hybrid. To je bila pri meni bliskovita »presvetlitev«. Še isti dan , brez večjega razmišljanja in debate z ženo 😊 sem »naročil« ( bili so na zalogi ) novega. Odločitev je bila prava. Da to je zamenjava moj priljubljeni SAAB. S tem avtomobilom bi se kar tako malo brez potrebe iz čistega veselja vozil in vozil. Danes imam že 7.000 prevoženih, in kaj naj rečem več, saj sem že vse zapisal 😊,… hitro pozabljam na SAAB. Aha; verjetno bo bodi vsi spraševali , kakšna pa je poraba : Povem ni daleč ( cca 10% več ) od kataloškega zapisa 😊.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 18.07.20 12:42 Meni novi avti sploh ne potegnejo. Vse na hitro narejeno in več ali manj zelo šlampasto. Vse je preveč generično in sterilno. Preveč nekih bedarij glede pomagal za voznika.

Enostavno si ne sebe ne predstavljam v novem avtu. Vse nekaj na dotik....

Ne kupim avta novejšega letnika, kot ga vozim sedaj. Žal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 18.07.20 19:31 Ravno danes sem si malo ogledal novo Mazdo in me je glede izdelave in kvalitete notranjih matterialov kar presenetila.
Če bi imel denar bi si privoščil novega Ford Focusa, ker je resnično dober avto. Imam starega Focusa, katerega sem kupil novega pred Saab-om in ga sedaj vozi žena in se pelje še vedno kot nov. Brez enega problema razen rednih servisov.
Se pa strinjam z S442, da imajo novi avti preveč pomagal in premalo duše. Premalo X faktorja! Točno to kar naredi Saab-e posebne. Ja so narejeni po svoje ampak matr so dobri avti za svoja leta.
Velikokrat se vprašam kakšni bi bili Saab-i danes, če bi jih še delali.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 19.07.20 08:38 Če bi bili pod taktirko GM bi bili sranje od avta.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 19.07.20 08:49 Jst sem kupil mazdo 6, pa mi je zal. Sicer je avto mehansko brezhiben, brez napake, ampak je taka plasticna skatla, ki ni za nikamor (pa imam top opremo). Tasca ima rava, pa je obcutek pri voznji tudi podoben. Japonskega avta ne kupim nikoli vec.
Po mojem je dober nadomestek saabu kak audi, al pa dobro opremljen passat. Robustno, kompaktno, dober obcutek pri voznji, pa zanesljivo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 19.07.20 10:06 matjazy je napisal:
Jst sem kupil mazdo 6, pa mi je zal. Sicer je avto mehansko brezhiben, brez napake, ampak je taka plasticna skatla, ki ni za nikamor (pa imam top opremo). Tasca ima rava, pa je obcutek pri voznji tudi podoben. Japonskega avta ne kupim nikoli vec.
Po mojem je dober nadomestek saabu kak audi, al pa dobro opremljen passat. Robustno, kompaktno, dober obcutek pri voznji, pa zanesljivo.


Hvala za napisano. Meni se je Mazda zdela noter kar dobro narejena in iz dobrih materialov.
Nebi sedaj o Audijih in Passatih. 2 sodelavca s katerimi se vozim v službo imata eden novega A4 S-line eden 2 leti starega Passata karavan. Audi je bil, ker je bil star model 38 jurjev drugače je bil 52 jurjev!!!! Sej je OK ampak spet nč posebnega pa 150 konju ma! Sej ma Tid iste konje. O passatu pa ne bi izgubljal besed. Tovarniško slabi diski, ki jih menjavajo pod garancijo. In notranjost čisto nič posebnega. Brez opreme pa je bil 30 jurjev. Plačaš znamko, to je pa vse.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 19.07.20 10:40 Pozdrav,
Res nisem pričakoval, odziva na moj post, …žalovanje za SAAB-i pa vidim, da je veliko ( z mano na čelu !) ☹…., vendar kolo časa se vrti samo naprej nikoli se ne ustavi ali celo , da bi se zavrtelo nazaj. Zato moramo vsi ( z mojo veliko žalostjo ) priznati, da so časi SAAB-a mimo.
Pomeni : Vsak SAAB-ist bo moral slej ko prej pozabiti SAAB ( ohraniti slike, in lepe spomine 😊 ) in to je vse.
Kaj bo pa zamenjava za SAAB pa bo v bodoče subjektivna odločitev vsakega posameznika. Eni bodo gledali obliko ( designe ) , drugi pogon (ali elektrika ali motor z notranjim izgorevanjem ) tretji notranjo opremo,… vendar to nikoli ne bo več SAAB ☹ 😊. VSI PA CENA !!!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 20.07.20 09:24 Lani, ko sem kupoval nov avto, sem sprobal celo paleto, na koncu so v ožji izbor prišli samo trije modeli - Volvo s60, Lexus IS in ES. Po kupu testnih voženj sem se odločil za prvega in mi ni prav nič žal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 20.07.20 10:13 Jaz sem si za novo vozilo kupil Hyundai Tucsona.
Fully loaded za dobrih 35k EUR (4x4, 1.6 turbo bencin, avtomatik, panorama, leder, hlajeni zici, radar, kamere vsepovsod, ipd ... ) in sem zaenkrat zadovoljen.
Notranjost je ok - seveda ni niti blizu udobja sedenja v 9-5 recimo.
Kar se tiče motorizacije, je pospešek relativno soliden, a odzivnost mašine ni niti blizu saabovim 2.0 ali 2.3 turbakom.
Vse skupaj zelo v redu paket.

Primarno sem sicer gledal karavane D segmenta, a človek kmalu obupa, saj je ponudba tam vsako leto bolj uboga, in z izjemo nemcev je praktično ni.
Nemcev pa iz principa niti ne gledam
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 20.07.20 12:47 Mi pa ostajamo na mrtvi znamki.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 20.07.20 13:37 Pozdravljeni. E, debata na mestu

Delam dosti kilometrov in moram rečt, da me v V40 vsa asistenca dobro razvaja.
Ko se vsedem v 9-3, je popolnoma drug občutek, z glavo moraš biti res v vožnji in slediti prometu.

Budno spremljam, kaj kupiti namesto 9-3... Truntna lista je nova generacija (XC/V)60 z vso asistenco, seveda R-design z vesoljskimi sedeži. Potem se bi našla mogoče kakšna insignia, talisman, 5008... Avto bom kupil za naslednjih 10 let in tu mi francozi malo "šepajo"

Nemci... Vsekakor verjamem da so dobri avtomobili, ampak ne, moja osebnost ne paše v rajo gostilniških carjev z BMW, audiji,... Živim v takih krajih, kjer to zelo šteje
Ja, dejansko me vozniki nemcev in njihova prepotentnost precej odvračajo nakupa.

Glede asistenc pa z lastnih izkušenj lahko rečem, da so za vsakodnevno vožnjo po AC odlični pripomočki.
Vsake toliko pa se zapeljem čez Gorjance v Belo Krajino, takrat pa edino moj aero traktor
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 20.07.20 19:28 Hehe zabavno branje. Smo precej razlicni. Ma jst sem pa sklenil, da razen nemcev ne kupim vec nic drugega. Pa vozim japonca, korejcev in francozov in volvota pa imamo v druzini veliko. Ampak se mi vse bolj zdi, da nemci vedo, kako naredit dober voz, ostali pa bolj tako tako.
O cemur lepo pricajo tudi prodajne stevilke.

Tudi skoda ni slaba. Superb bi bil dober nadomestek 9-5?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 20.07.20 21:57 Meni pa ravno nemc ne potegne. Vozil audije, passate in škode. Nisem se našel v njih.
Bmw me je tudi razočaral.

Pomoje bi bil kak Volvo zame najbolj primeren.
Seveda v prvi vrsti je Saab
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 21.07.20 17:25 Zanimivo brat tole
Bom pa še sam kaj napisal:
Malo manj kot 2 leti vozim Saaba. Sicer 93, kar pomeni, da ni pravi Saab, je pa turbo bencinar. Bi kupil tudi 95, ampak dobit 95 z malo kilometri in res BP je problem.
Tako smo kot večji avto lani kupili Superba II bencin 1,8 t 160KM, 6 prestav, 4/5 vrat (edina kombi limuzina z dvojnim sistemom odpiranja prtljažnika), usnje, tralala.....
Sicer ni ravno napačen avto, ampak napram Saabom je to pač Holzwagen (Holz je po nemško les ). Glede na ostalo avtomobilsko kramo, kar jo poznam, je sicer relativno dober nakup, ampak glede na hrup in lego je na AC ok samo do 130km/h. Volan je premalo precizen/nemiren, podvozje premehko, 6 prestava prekratka... Tukaj ga Saab 93 prehiti po celi črti.
Ergonomija 93 je sicer slabša kot 95, ampak volan in armatura sta pri 93 še vedno dosti boljša kot pri Superbu. Po drugi strani je pri 93 cel kup reči, kjer je Superb boljši: obdelava okrog pedalov (opora za levo nogo, kjer se rob čevlja s podlatom lahko zatakne za bočno plastiko), sredinski greben (desno koleno ob sredinski konzoli ravno na stiku dveh materialov), črički na vratni kljuki in sredinski konzoli, prekratko sedalo, menjalnik in sklopka (občutek pri prestavljanju) .
Krmiljenje in upravljanje avtomatske klime je v Saabu 93 dosti bolše kot pri čemerkoli drugem, kar sem vozil ali pa s čimer sem se vozil. Daš na auto, nastaviš temperturo nekje med 20 in 23, odvisno od letnega časa in mir. Nič ne piha v glavo, roke... Tega ni pri nobenem drugem avtu, kar jih poznam. Včasih se mi malo toži po prostornosti, komoditeti in ozvočenju Voyagerja, mapak ko pomislim na vozne lastnosti, me mine. Zato so pri izbiri odpadli vsi enoprostorci. Plačevat 500€ cestne takse za Grand Voyager V6 se mi zdi pač preveč, vse ostalo pa je velik kompromis.
Če bi imel na voljo "no limit" bi mogoče izbral kombinacijo Chrysler Pacifica in Volvo S90 ali Polestar.
To bi pomenilo možnost udobnega ležernega potovanje cela familije skoraj kamorkoli (pacifica), ali pa dinamičen krajši izlet (do 3 uri vožnje) z Volvotom. Zase za po mestu pa bi imel Twizzija. (Sanja svinja kukuruz press) No tudi Cybertruck me impresionira, amapak glede na potrebe in splošno uporabnost je nesmiseln, tudi če zanemarim ceno.
Saab je bila res ena posebna znamka, ki jo je zazanamovalo to, da so jo kreirali inženirji in ne komercialisti.
Bila je diskretna, elegantna, dinamična, varna. Lahko bi rekel, da je kreatorjem Saaba dejansko bil človek in njegovo blagostanje prioriteta. To so pač (bili) Švedi, kot jih danes ni več, podobno kot je to mogoče še v fotografiji Hasselblad.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 21.07.20 20:42 Pero prodaja 9-5. Če bi imel rad spodobno 9-5.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 21.07.20 21:22 loami je napisal:
Zanimivo brat tole

Saab je bila res ena posebna znamka, ki jo je zazanamovalo to, da so jo kreirali inženirji in ne komercialisti.
Bila je diskretna, elegantna, dinamična, varna. Lahko bi rekel, da je kreatorjem Saaba dejansko bil človek in njegovo blagostanje prioriteta. To so pač (bili) Švedi, kot jih danes ni več, podobno kot je to mogoče še v fotografiji Hasselblad.


Dobro napisano. Čričkov na kljukah se pa rešiš tako, da jih oblečeš v usnje. Rešeno za zmeraj in še dobro zgleda.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 06:25 1.Volvo V60/XC60
2.Mondeo
3.Peugeot 508
4.Kia Optima

Verjetno bi to izbiral
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 07:57 loami, a nista 93 pa 95 rahlo prestara za daily driverja? Meni bi blo škoda take redke modele vozit vsak dan...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 09:02 Pero, tvoj odgovor je hecen. Kot da bi ga slišal iz ust moje žene. Ravno zato nismo kupili tvojega 95, čeprav je mene zelo mikal. Naš 93 je za moje pojme skoraj nov in pretežno ga vozim jaz, ko ne gremo vsi skupaj na pot, tako da skoraj ni daily driver. Najlepše je, če peljem kam starejšo hčerko, ki ji je všeč hitra vožnja. Če vozim koga od ta malih dveh je pa druga pesem, ker hitro slišim, "Tata, ne tako hitro!", sploh po ovinkih. Odkar smo kuplili Superba je hišni dogovor, da je 93 "za šparat", Superb pa "za uničevat". Takega Saaba pač ne bomo več našli, Superbov in podobnih stvari pa bo načeloma vedno dovolj.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 09:43 Po mojem ti misliš 9-3 in 9-5, ne pa 93 in 95, ki sta res stara in redka
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 10:18 Saab 93


Saab 95



Sej vem, da sem siten pametnjakovič glede tega, ampak če sami saabovci ne bomo ločili med temi modeli, kako bojo drugi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 10:18 OK, bom dosledno začel pisat tudi - med številke, kjer je potrebno seveda. Ja, 95 in 93 res ne bi bila za vsak dan.
9-5 in 9-3 pa sta zaenkrat še lahko.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 10:45 Vsak dan je kakšen Saab manj. Žal.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 11:27 S442 je napisal:
Vsak dan je kakšen Saab manj. Žal.

True, true!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 12:54 Tale tema je dokaz, da si človek zapomni samo lepe stvari, jaz sem čudak in sem si tudi nekaj slabih.

Nihče ne piše o tem kolikokrat na leto (beri: na mesec) vas je imelo, da bi gajbo parkirali v graben. Leta 2010 sem kupil 9-5, letnik 2006. Menjal sem za 11 let starega passata s 350k na števcu. Kljub temu, da je imel saab 250k manj sem se počutil tako kot bi zavrtel koledar za 20 let nazaj. Saj vozi se kot tank in nekatere stvari so oh in sploh, ampak lepo prosim, danes dnevno vozit tehniko, ki je bila konec devetdesetih za v smeti? Kot bi danes telefoniral ne z GA628, ampak z benefonom delto.

Kar se tiče tako opevane kvalitete izdelave, dvignite roke tisti, katerim ni razpadla ključavnica, se niso olupile tipke, razpadel rob prednjega stekla, razpadla plastika na anteni, odpadel emblem, se zatikala stranska stekla zaradi uganite česa, nepomembne čipšit plastike, pri +30 zunaj pihalo toplo zadaj na sredini (otroci so mi bili hvaležni ko smo šli nazaj na VW in jih poleti nisem več dodatno prekuhaval), zaradi ponovno uganite kaj, spet ene plastike,....ne da se mi več naštevat. Nobena od teh težav ni kritična, je pa tečna za popizdit in pri vsaki je problem samo ena majhna zadeva, ki jo rešiš poceni, skratka, ker se je a)šparalo pri materialu in hkrati b)je bila izvedba zanič.


Če bi šlo tako naprej kot zadnjih 10 let preden je crknil bi mu bila danes verjetno najbližja konkurenca kakšen fiat tipo.

Nazaj na osnovno vprašanje, zamenjal bi saaba z alfo gulietto TBi.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 13:10 Johan :
Vse, vse in še enkrat VSE imaš prav. in istočasno Vendar SAAB je imel dušo kar je nekaj več od nemške brezhibne in brez duše natančnosti in pedantnosti. Da en lep čas sem vozil "...vagine", vendar ves čas sem imel občutek, da jaz ne vozim njih temveč oni roboti mene. ... "german panzer"
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 13:29 Johan, evo, niti ena od omenjenih zadev se meni ni pripetila. Moj saab je bil precej bullet proof, sem imel mogoce sreco. Tudi sicer je bil avto izjemno hvalezen glede vzdrzevanja.

Mene je motilo, da nima 6 Prestav. Pa da je ura nehala delat .
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 14:02 Ključ je res razpadal ampak izi menjava. Ampak še vedno raje ovitek ključa menjam kot na novem Passatu jeb... diske vsakih 6 mesecev. Pa kaj je bolj pomembno? Antena, ki se lušči ali diski, ki ne primejo?
Meni so tudi šle turbine na ttid u ramengo. Pa kaj zato. Bolj me je bolel račun za delo kot pa račun za turbino. Originalne turbine za tako ceno, da bi jih človek na zalogo kupu. Pa še to. Sestra je kupila BMW 320d sport. Vse oh in sploh, servisi narjeni itd. So se začele lučke prižigat na armaturki kot novoletna jelka. Pod jurja ni blo nič!
Lahko naštevam tudi jst napake na mojmu 9-3 ampak vse sm rešu, stalo me je cca. 1000 eur vse skupej ampak mam pa Aero ttid.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 15:11 Ja, tebi je delal potem ko si preventivno ven pometal vso odvečno dizel šaro, kot pri mojem naslednji lastnik. Ampak to samo potrjuje, da je vse kar je prišlo od GM totalen crap. Ja JTD je buletproof, ampak probaj se peljat samo z motorjem.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Kaj kupiti če ni SAAB - 22.07.20 15:55 Že četrto leto vozim ttid-ja brez vsakih problemov (sedaj 330Kkm na števcu) in ga mislim še naprej.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
<< Začetek < < 1 2 > > Konec >>
© 2024 Slovenski Saab portal