Obiskovalci
Trenutno 67 gostov
Obisk skupaj: 236420675
Zadnje na forumu
SAAB 2007 1.9 tid od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Vprašanje glede garancije - 14.03.08 12:42 Dobil sem tole vprašanje:
------------------------------------

Spoštovani,

Sem lastnica vozila SAAB 9-3, 1.9 TiD, Vector, letnik 2006 in z vozilom sem neverjetno zadovoljna, saj sem že ob prvem kontaktu z njim spoznala, da je SAAB sinonim za varnost, udobje in dinamično vožnjo. V skoraj letu in pol sem prevozila 73.000 km, nad katerimi sem navdušena.

Pišem vam zato, ker sem obupana nad servisom KMAG in nevednostjo, v kateri bi bila še danes, če se ne bi sama pozanimala, kdo je po 1.1.2008 pooblaščeni serviser vozil. 12.3.2008 se mi je na poti zgodila okvara, in sicer mi je računalnik pričel javljati napako, da se baterija ne polni in naj takoj ustavim vozilo.
Seveda sem to takoj storila in se po posvetovanju s SAAB asistenco zapeljala do podjetja KMAG (zgodilo se mi je v njihovo bližini). Avto so testirali in ugotovili, da je šel alternator, na kar sem že sama sumila. Avto je v garanciji do 22.11.2008 in tako sem želela, da mi del zamenjajo seveda pod garancijo. To so takoj odbili, in sicer z obrazložitvijo, da je drugi servis, na katerega sem bila naročena 26.3.2008 (naročila sem se šele 10.3., saj sploh nisem vedela, kje se servisi sedaj izvajajo-nihče me o tem ni obvetsil), prepozen, saj ima avto že 73.000 km, servise pa smo dolžni opravljati na vsakih 30.000 km.
Prvi servis so mi opravili na 34.000 km in niti sluèajno ni moja krivda, da ni bil opravljen na 30.000 km, saj v tistem èasu niso oni imeli èasa, jaz pa na teden naredim 1.200 km. Za drugi servis na 60.000 km pa nisem mogla priti takoj, saj sem bila odsotna in v mesecu dni se takoj obrne več kot 5.000 km.
Menim, da bi mi okvaro morali takoj popraviti v garanciji, saj redni servis nima nobene zveze z alternatorjem. Takoj sem prekinila kontakt s podjetjem KMAG, odpovedala servis 26.3., le-te bom po novem opravljala v Celovcu, želim pa, da mi okvaro odpravijo V Sloveniji. Avto mi sedaj stoji v Ljubljani, jaz sem iz Brežic, alternatorja pa ne bom sama menjala, ker menim, da ni normalno, da gre alternator pri 73.000 km. Seveda mi je podjetje KMAG predlagalo, da
del naroči (ga ni na zalogi), cena pa je 520 EUR. Vèeraj sem poslala zahtevek na Švedsko, vendar mi do danes še niso odgovorili.

Prosim vas za pomoč in vaše mnenje. Avto me niti najmanj ni razoèaral, zame je še vedno številka 1, razoèarana sem nad poprodajnimi storitvami skupine SAAB.

Vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas prav lepo pozdravljam,

Nataša M.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 14.03.08 14:27 prosim daj gospe moj GSM , pisno bom odgovoril čez vikend, ker je pa zadeva nujna jew bolje da sva čimprej v stiku

že drugi primer za katerega slišim vezaneega na KMAG v tem tednu in upam da ji bomo lahko pomagali
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 14.03.08 15:19 Pozdravljen, Matjaž,

Hvala za takojšnji odgovor, prosim za telefonsko, da se lahko slišiva.

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 14.03.08 15:24 matjaz.strazisar@siol.net
040 457 714
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 14.03.08 15:30 Hvala
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 14.03.08 15:38 Če bo problem z garancijo...

Mi ga zamenjamo (obnovljenega) za 150 EUR, skupaj z delom.

LP, Robert
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 14.03.08 19:13 Robert, drži, ti si vedno dobrodošel backup.

Konrektno bomo skušali najprej kar se da hitro doseči da SAAB izjasni glede garancije in da jo izredno prizna.

Nedopustno je, da zaradi šlamparije **** 9-3 2006 ostane brez večletne garancije že po 12 mesecih uporabe. V končni fazi se lahko zgodi da se bo odluščlila plastika z armature in bo zaradi malomarnositi uradnega servisa stranka oškodovana bistveno več kot 150 EUR.

Ta in še en primer (ki ga bomo probali tudi rešiti) bo dober presedenčni primer na kaj lahko računamo pri prihajajočih zastopnikih AH Moste in Polar Mobilu.

Seveda sem optimist in računam da bo za stranko vse ok in tako tudi za vse ostale.

Če ne bo hitrih potez bo to slaba reklama in bo vsekakor izdano priporočilo za servis na KOP CAR v kolikor se Tash ne odloči servisirati v GRAZu ki je lokacijsko enako daleč.

Januarske izkušnje s SAAB AB so namreč take, da smo za ne-odgovor glede 3.0 Tid ) čakali cca 3,5 mesece in avto je na koncu pristal na odpadu v Budimpešti

Sedaj so tu novi - Polar in Moste in me zelo zanima njihova expeditivnost.

Tash bomo uvrstili tudi v pokal Gremlin..
Upam da **** kmalu neha servisirati SAABe ker je v tem tednu pridelal že 2 kandidata za Gremlina. Mislim da se ne spodobi da v državi s 700 SAABI kar 30 kandidatov upa da bo dobilo prestižnega zlatega gremlina
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 15.03.08 15:09 Pozdravljen, Robert,

Najlepša hvala za ponudbo, sem bila zelo vesela in jo vsekakor zagrabim, v kolikor nam ne uspe z garancijo. Sem pa optimist in verjamem, da bo, Matjaž se je takoj angažiral.

V tem primeru upam, da ne bom potrebovala vaših storitvah, vas pa prosim za podrobnejše informacije, s čim vse se še ukvarjate.

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 15.03.08 15:11 Odlično, Matjaž, gremo novim zmagam naproti .

Prosim za obrazložitev, kaj pomeni pokal Gremlin?

Lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 15.03.08 17:13 Pokal Gremlin
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 15.03.08 17:22 Tash je napisal:
V tem primeru upam, da ne bom potrebovala vaših storitvah, vas pa prosim za podrobnejše informacije, s čim vse se še ukvarjate.
http://www.kop-car.si/si/storitve/
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 15.03.08 18:21 Hvala, DJ in Grega.
Uživajte, lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Vprašanje glede garancije - 15.03.08 19:50 Grega je napisal:
Tash je napisal:
V tem primeru upam, da ne bom potrebovala vaših storitvah, vas pa prosim za podrobnejše informacije, s čim vse se še ukvarjate.
http://www.kop-car.si/si/storitve/


Grega, lepa hvala.

LP, R.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
SAAB garancija - 15.03.08 20:54 KoP-CAR je neuradni serviser vozil SAAB ki pa je praktično specializran za to avtomobilsko znamko.

Sam sem kupil SAAB leta 2003 in se zaradi osebne naravnanosti odločil uporabljati uradni servis. V tistem obdobju se je na KMAG tudi začela kadrovska fluktuacija, vendar sem to jemal kot prehodni problem.

KMAG sem dal cca 1.5 leta da izboljša svoje procese in zagotovi ustrzno kvaltiteto storitve. No kasneje sem v KMAG vložil cca 3 leta in tudi kar nekaj denarja in nažalost obupal. Na koncu sem tudi sam tako kot večina davno pred menoj pristal na servisu KOP -CAR, kjer sem od lanske zime in sem zaenkrat čisto zadovoljen.
Lastnosti KOP CAR so morda v tem, da vas tam ne počaka recepicja z gospodom v kravati ki bo sicer izredno prijazen vendar brez vseh kompetenc. Ko boste pogledali okoli boste videli 95% če ne 100% vozil SAAB v različnih servisnih stanjih in ne bo poleg JEEP , KIE in verjeli boste da je mehanik ki stoji pred vami SAABA že kdaj popravil.
Najlaže bi servis opisal kot obrtniško naravnan in ne toliko kot neka firma. Gre za bolj oseben pristop serviser-stranka, servis ima neko dušo in nima formalne sterilnosti.
Res so tudi nekatere predvsem teoretične slabosti (vsaj zame, ker sem pristaš postopkov in procesov in imam posledično večje zaupanje v večje firme in kravate) vendar sem na podorčju SAAB ugotovil da kravata ni vse.

Dejstvo pa je, da sem zaradi svoje vztrajnosti pri KMAG in pretekle trme morda bolj znan tudi KOP CAR in lahko nivo moje storitve odstopa od povprečja ostalih strank. Možno je, da na keterem koli SAAB servisu jaz v bodočne ne bom ravno najbolj kompetentna referneca za hvaljenje, kar mislim vsakemu stati za vratom do konca korektno opravljenega dela. Pač imam trmo in čas. Pri KOP CAR zaenkrat nisem potreboval ne trme ne časa, denar pa se mi zdi korekten in tudi nikoli ni bil predmet kompliciranja ne pri KMAG ne priKOP-CAR. Za dobro storitev moraš tudi pošteno plačati.

Vendar pa na podlagi osebni kontaktov z drugimi njihovimi strankami lahko potrdim da vsaj zaenkrat nisem kakšna bistvena izjema in očitno so tudi druge stranke zadovoljne. Tja se ne vračajo samo zaradi tega ker KMAG ne deluje na ustreznem nivoju zahtev strank temveč tudi zato ker so preprosto zadovoljni.


Sam recimo komaj čakam novi uradni servis, vendar bom za prehod nazaj na uradni servis moral bodisi kupiti novo vozilo in to početi zaradi garancijskih pogojev, bodisi bo moralo iti kaj hudo narobe pri KOP CAR ali pa kaj extremno dobrega pri novem servisu da se bom za ta krak odločil. Če drugega ni pošteno da zapustiš serviserja ki ti je v mesecih krize stal ob strani.
Vsekakor pa prihod novega servisa pomeni za stranke bistveno prednost in bom zelo zadovoljen ob tem dogodku. Stranke imamo različne potrebe in karakterje in več konkurence bo samo pozitivno za vse. tako servise kot stranke.

Ekonomsko in racionalno gledano se bi moral za prehod na KOP-CAR ta korak odločiti že vsaj leto prej, kajti imeli smo pozitivne informacije o tem servisu. Trma mi ni dala kar tako oditi od nerešenega problema (slab uradni servis) vendar sem se tukaj nekoliko opekel.
Za sodelovanje s KMAG človek namreč potrebuje veliko živcev, nekaj manj denarja in še nekaj manj časa. Obvezno pa si potreboval še eno vozilo da si se lahko vozil tiste tedne ko si bil brez vozila.

za KMAG sem pred časom vložil protest lastnika pri SAAB AB in zahteval da se navedenemu servisu unkine pravica oglaševanja kot uradni servis, kajti storitev ne ustreza nivoju znamke SAAB.
Koliko je ta poziv v resnici prispeval k odvzemu licence ne vem, dejstvo pa je, da je nekaj mesecev kasneje KMAG izgubil pravico prodaje in kot kaže bodo izgubili tudi servis.

Moje osebno priporočilo je, da vsi lastniki SAABov katerih vozila so še v garanciji vozite na uradne servise v tujini. Primer Tash dobro kaže kaj vas lahko čaka. Zaradi malomarnosti uradnega servisa se lahko znajdete na poti pogajan za priznanje garancije za vozilo ki ste ga popolnoma pošteno plačali.

Tudi drug primer , ki ga rešujem ta teden je mali horror story in očitno trentno SAAB servisirajo neusposobljene osebe. Drugače ne bi bila vozila po 4x na servisu v 3 mesecih. Glede na to, da sem sam osebno to že doživel več kot verjamem da je stanje nespremenjeno.

Po meni trenutno znanih internih pravlilih SAAB mora biti na podjetju ki je uradni serviser zaposlen 1 (eden) SAAB inštruktor, medtem ko morajo ostali serviserji opraviti krajši (lahko interni ) težaj poznavanja vozil SAAB.
Trenitno ne razpolagam z nobeno informacijo ali KMAG tem pravilom ustreza. Dokazov kljub zahtevam in predložil ne KMAG ne SAAB AB. Dejstvo pa je, da je SAAB AB resna firma in da načeloma človek verjame njihovim uradnim obvestilom - KMAG je še vedno urandi servis. PO tej logiki je formalnim zahtevam očitno zadoščeno.

Kot stranka pa mislim da so eno uradne informacije drugo pa je praksa ki jo vidim v takih postih kot je Tashin . V končni fazi tudi vsi izpiti niso narejeni z 10tko nekateri so tudi s 6tko
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB garancija - 15.03.08 21:10 Če lahko še malo reklame...

Servisiramo tudi vsa SAAB vozila, ki so še v garanciji!

V primeru uveljavljanja garancije sodelujemo z Italijo, res pa tudi oni zahtevajo, da so servisi opravljeni v predpisanih intervalih.

LP. R.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB garancija - 15.03.08 21:20 Robert, tega pa nisem vedel - da imaš možnost tudi servisa z garancijo.

Ne vem kako menijo drugi bralci foruma, vendar tvojega sporočila in tudo mojega prejšnega komentarja ne jemljem za reklamo.

Dejstvo je da je potrebno obiskovalce korektno obvestiti tudi o pozitivinih stvareh.

Mene je za pohvalo dejsansko spodbudilo dejstov, da imam ta trenutek 2 SAAB KMAG primera na mizi (v preteklosti pa več kot 8 znanih primerov), medtem ko sem za KOP CAR v 4 letih prejel samo 2 negativna komentarja pri čemer se je eden izkazal za neupravičenega, drugi primer pa je tudi ostal neraziskan ker stranka ni predložila vseh argumentov da bi sploh šel v pregled situacije pri vama.

Verjemi da bosta v primeru slabih storitev prejela tudi negativni komentar, če pa jih nimata je pa to lahko le dober znak in le tako naprej.

Kokretno sem pri obeh primerih zmerno optimističen na ugodno rešitev po uradni poti, kajti ugled POLAR MOBila je na Madžarskem visok. Tudi naše (Mitjine) informacije s stiki na madžarskem srečanju so pozitivne.
In točno to je to kar rabimo. Dobrega zastopnika Polarja, kvaliteten uradni servis v AH Moste in KOP-CAR in zadovoljne stranke.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB garancija - 16.03.08 12:51 Robert in Andraž, to je ODLIČNO! Lahko bi to že prej objavila, saj konec koncev vsi delamo za isti cilj - nuditi čimboljšo podporo SAAB vozniku.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB garancija - 17.03.08 08:05 Do dogovora je prišlo šele prejšni ponedeljek, tako da...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:SAAB garancija - 17.03.08 09:03 No še moja izkušnja z KOP car-jem je bila korektna in na nivoju kot mora biti! Lahko povem, če se še spomnete sem imel težave z iztekanjem hlad.tekočine in zakaj tega moj sid ni zaznal, če zazna,da žarnica ne sveti!!!!No na KMAGU so mi vgradili sid, ekran sida je bil fuč, in mi niso poročili sid-a z mojim avtom in mi teh pomembnih informacij ni posredoval razen tistih o temp., trip comp....itd ko sem spraševal zakaj ne javlja sem na forumu naletel na to možnost, še en dokez in pohvala foruma , ter pomoči, ki jo tu lahko dobiš + angažiranosti forumašev ...no k dejstvu kmag je zahteval 35eur za storitev, da mi sid poroči z avtom ...sicer poceni poroka ..vendar ne za storitev, ki bi morala že biti, vendar nisem imel dokazila računa in ne bom izgubljal besed. Sem poklical na KOP-CAR se zmenil za termin prišel in v 5 min je bil problem odpravljen..GRATIS....NE MISLITE...zdaj ,da dela KOP-CAR zastonj ...da ne bom sprožil kaj ampak ko sem že poklical in malo pokritziral naš uradni servis mi je glas Roberta rekel, da verjetno ni tako hudo...no jaz sem si svoje mislil
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal