Obiskovalci
Trenutno 53 gostov
Obisk skupaj: 236161431
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Žice na motorju za anteno - 22.03.08 16:17 Prestavljeno iz klepetalnice

900 Cabrio : fantje štromarji, na pomoč: dobil sem nov motor za anteno. Original motor ima 2 žici, ki gresta na rele. Ena je belo-modra, druga pa belo-rdeča. Motor, ki sem ga dobil pa ima rdečo in zeleno žico. Oba imata sicer tudi črno, ki pride na maso oz. ohišje - to ni problem. Kaj naj zdaj naredim, da ne bom kaj skuril..? A dam rdečo na rele tja, kjer je bila sicer belo-rdeča in zeleno tja, kjer je bila v originalu belo-modra??

Boris : Hm, kaj počneta tista kontakta na releju? Ima en stalno napetost in drugi le, ko je rele sklenjen ali kaj drugega?


900 Cabrio : ne vem točno, rele ima več priključkov ki pridejo naj od nekje drugje (ne od motorja) sicer je pa ta rele (lift relay), ki pač z malo zakasnitve potem, ko ugasneš radio ali kontakt, spusti anteno. Sem mislil, da je kakšno pravilo pri teh barvah...saj ne vem, a lahko kaj zajebam razen varovalke skurim - minus je tako ali tako nesporen, saj je črna žica, ki gre na maso...? A naj raje brata prosim, da pride z inštrumentom, jaz sem tu bolj mrzel...

900 Cabrio : se pravi: na rele pridejo še druge žice, ne le ti dve od motorčka..

Boris : Razmišljam: motorček se mora za dvig in spust vrteti v obeh smereh, kajne? Potemtakem bo enkrat ena žica pod napetostjo, drugič pa druga, masa je tako ali tako enaka. Potemtakem moraš le najti pravo kombinacijo - priklopi in glej smer vrtenja.


900 Cabrio : ja, to ima res neko logiko... sicer pa na navodilih piše, da gre rdeča žica na 12 V, zelena pa na radio...samo to nič ne pomaga, ker je tukaj pri meni vmes rele... ampak po mojem tvoja teorija kar drži - minus je stalen, plus pa se menja...

Janez : Cene, a si dobil samo motor, al celo ohišje za anteno? Pri motorju je pomemben samo prav obrnjen + in -, če zamenjaš vrtel kontre, skurit pa nimaš kaj. Če govoriš o komplet ohišju, pa imaš en kabel za napajanje, drugi je radio signal, tretji pa masa, ki se jo pritrdi nekam na karoserijo. V tem primeru je dobro pomeriti napetost s kakšnim volt metrom, da ne boš priklopil 12v tja, kamor naj bi prišel signal z radia. Sej ne vem če lahko kaj skuriš, ampak previdnost ni odveč.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Žice na motorju za anteno - 22.03.08 19:24 Principelna shema je takale: V mirovnem položaju (ko vzameš kontakt) signala za anteno iz radia ni. Motorćek se zavrti v eno smer. Ko prižgeš radio, dobi rele +12V in preklopi oba kontakta v drug položaj. S tem se spremeni smer vrtenja motorčka in antena gre ven.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Žice na motorju za anteno - 22.03.08 22:08 aja, si sem dal - si se pa potrudil!!

Ja, sem potem probal direkt na akumulator in je delalo. Delalo bo tudi z relejem, sem probal na hitro bezat in je prav tako šla antena ven. Sedaj moram samo kable skrajšati in ta prave konektorčke gor zlotati..

Hvala vsem za pomoč!

Cene
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal