Obiskovalci
Trenutno 45 gostov
Obisk skupaj: 236557104
Zadnje na forumu
SAAB 2007 1.9 tid od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Re:Nenavadni crash testi pri SAABu - 08.05.08 15:11 Mam idejo kako lahko poimenujejo novega Saaba. Recimo Saab 9-5 Aero Necrophiliac.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nenavadni crash testi pri SAABu - 08.05.08 15:19 Svenskarules je napisal:
Mam idejo kako lahko poimenujejo novega Saaba. Recimo Saab 9-5 Aero Necrophiliac.
Samo v črni barvi in v karavanski različici ter s serijsko zatemnjenimi stekli.
SAAB... born from jets...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nenavadni crash testi pri SAABu - 08.05.08 17:19 Moje mnenje pa je, da za take nenavadne crash teste ni potrebe. Bil sem na mnogih krajih prometnih nesreč in videl kar precej mrtvih, še več pa poškodovanih. Nisem še videl dveh nesreč, ki bi bili popolnoma enaki. Pred samim trčenjem se v zelo kratkem času dogaja marsikaj (so pa tudi nesreče, ko se ne dogaja nič, torej pride samo do takšnega ali drugačnega trka). Hitrost in položaj vozila ter položaj in stanje voznikov oz. potnikov je takšno ali drugačno, na to pa vpliva marsikaj. Pri tem mislim predvsem na morebitne malenkostne premike telesa, nog, rok, glave, potem na hitrost (zmanjšana, enaka, povečana) in smer vozila (naravnost, malo v levo, malo v desno itd.), pripravljenost na trčenje, struktura, višina in starost telesa, naravnanost sedeža, način priveza z varnostnim pasom... na posledico, torej telesno poškodbo, smrt vplivajo centimetri, pa tudi milimetri. Intenziteta trčenja pa je odvisna predvsem od hitrosti in od tega, kakšne in v katero smer delujejo sile ob trčenju. Posledice so odvisne od mnogih nekaj opisanih okoliščin in predvsem same izdelave vozila v varnostnem smislu. Res veliko je okoliščin, ki vplivajo na izid prometne nesreče. Bil sem že na prometni nesreči, ko smo spraševali, kje so mrtvi, pa jih ni bilo, bil pa sem že tudi na prometni nesreči, kjer mrtvih skorajda ne bi smelo biti, pa so bili. Velika razlika je, ali si v nesreči udeležen kot voznik oz. potnik v npr. cliotu ali saabu, večja je hitrost ob trčenju, večja je razlika pri poškodbah. V kolikor pa z 130 km/h ali več priletim čelno v tovornjak, pa itak ni več razlik, v obeh primerih sledi SMRT. Kateri pa so vzroki za smrt, pa po mojem niti ni pomembno, saj je vseeno, ali ti je potrgalo notranje organe, ali ti je razneslo glavo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nenavadni crash testi pri SAABu - 08.05.08 18:14 men se zdi bolj sprejemljiva uporaba trupel v znanstvene namene, kot desetletja tajiti krivdo za smrtne žrtve:
primer (ki žal ni edini ali osamljen): fordov model pinto iz šestdesetih let, v katerih je zaradi lobiranja in zavlačevanja, laganja in še ne vem česa, do začetka osemdesetih v pintih zgorelo na tisoče ljudi. in takšni pinti po ameriki še kar vozijo, ocenjujejo, da jih je še cca 2 mio na cestah! rešitev pa je stala - ne boste verjeli - slabih 9 dolarjev po vozilu!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Nenavadni crash testi pri SAABu - 08.05.08 18:39 Seveda je boljše, da se dela teste z lutkami, ampak tudi lutko je treba na osnovi nečesa narediti...

Verjetno so vsi ti kriteriji, ki jih NCAP uporablja pridobljeni z uporabo trupel... drugače pač ne gre.

Sam sem recimo bral o poškodbah vratu. Še vedno ni popolnoma jasno, zakaj pride do trajnih bolečin v vratu. Da se pa to preuči, pa ni druge kot s trupli...
Ta trupla pa seveda tudi po potrebi "operirajo" in opremijo z razno senzoriko.

Če ima kdo željo brati podobne članke in gledati te mumije, pa se jih lahko potrudim poiskati in poslati
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal