Obiskovalci
Trenutno 7 gostov
Obisk skupaj: 236342038
Zadnje na forumu
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od primzy82
Re:Saab 93, 2007 od primzy82

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


vprašanje glede lege - 18.07.08 08:31 Dobili smo vprašanje:
------------------------------

Pozdravljeni SAAB-isti!

Ali je kdo imel podobne težave kot jih imam sam in ali mi lahko kdo svetuje. Imam 93 SE 2,0T, 205 KM. Avto ima nenormalno slabo lego. Volan je zelo lahek in vedno ga moraš nekako lovit po vozi�èu. Zamenjal sem amortizerje, montiral Bilstein, naredil optiko, zamenjal vse gume, prednje roke na novo prešane in brez zraènosti...in še vedno isto. Slišim neko ropotanje, ko se vozim poèasi po neravninah, kot neko zraènost. Tudi ko na mestu obraèam volan levo desno mi nekaj poka in sliši se nek rahel ropot. Izgubljam živce. Bil pri mnogih mehanikih in nobeden ne ve za kaj se gre!

Za vsak nasvet se vam iskreno zahvaljujem.

Robert
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 18.07.08 09:14 Poškodba na kakem stabilizatorju, slabo nasedanje vzmeti na "šalčko"...? Je bil avto spredaj zaleten bi bilo tudi fino vedeti...Lahko je kaj na volanski letvi...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 18.07.08 10:33 POZDRAVLJEN JANEZ. HVALA ZA ODGOVOR. SEM PONOVNO ŠEL NA AMD, KJER SO MI GA TEMELJITO PREGLEDALI. UGOTOVILI SO NASLEDNJE: PRVO LEVO KOLO IMA PRI POVEZAVI Z VOLANOM ZRAČNOST V NAVOJU. PRITRJENO JE OK V NAVOJU SAME JE ZRAČNOST. VERJETNO, KO SEM ENKRAT ZAJAHAL PLOČNIK - OTOK SE JE TO LAHKO ZGODILO. KOT DRUGO SO UGOTOVILI, DA STA OBA "SILEN ZGLOBA" ALI NEKAJ PODOBNEKA, ZELO ZRAČNA. ZARADI TEGA NAJ BI AVTO "PLAVAL" PO VOZIŠČU. tO TEORIJO MI JE POTRDIL TUDI G. MARKO MAZI, KI DELA NA AVTOHIŠA MOSTE IN JE ZELO PRIJAZEN. UPAM, DA BOM S TO ZAMENJAVO STVAR UREDIL. PROBLEM JE KJE DOBIT TE SILEN BLOKE!
ROBERT
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 18.07.08 11:27 Kar se tiče gumenih zglobov oz. selenov, je možno le-te obnoviti, v kolikor imaš težave dobiti originale. Za originale se poskusi obrniti na servis KOP-CAR v Ljubljani na Kajuhovi, za obnovo pa na servis Vargalant na Vrhniki.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 24.07.08 18:01 ŽIVIO JANEZ. OPROSTI ZA ZAMUDO. PRI GIROMETTI V TRSTU SEM KUPIL ZADNJE SILEN BLOKE. 35 E/KOS. NA AMD-JU SO MI JIH ZAMENJALI IN MORAM REČI, DA JE BOLJE A NE POVSEM. IMAM OBČUTEK, DA BOM ZNOREL. JUTRI GREM V VRHNIKO NA KONTROLO, ČE NI SLUČAJNO GUMA, KI SO MI JIH SPREŠALI V PREDNJO ROKO, PREMEHKA. NATO GREM V MODRI LEV K GOSPODU MARKU. ZELO PRIJAZEN IN USTREŽLJIV. ČE ŠE TAM NE NAJDEJO NAPAKE SE PREDAM, PRODAM AVTO IN KUPIM FIATA! TOLIKO OKVAR PA POPRAVIL PA STROŠKOV KOT JIH IMAM Z SAABOM PA ŠE NISEM IMEL! NI KAJ, ŽELIŠ BITI POSEBNEŽ NA CESTI? PLAČAJ!
POZDRAV IZ KOPRA. ROBERT
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 24.07.08 19:31 Vem, da ni na mestu... ampak poglej si tale video.. http://www.youtube.com/watch?v=6wS5xOZ7Rq8

tudi jaz sem bil na začetku s svojim 2x na amzs.. pri kop-car sem imel avto po večkrat na mesec.. pa še zdaj crkujejo stvari, ki ne bi smele.. ampak zdaj se počasi ne sekiram več.. Upam, da se rešiš smole..

Lp, m
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 24.07.08 21:34 Robi, če ga prodaš ne boš kandidiral za pokal Gremlin

malo črnega humorja.. upam da ti napako najdejo.

Lahko da je bil avto že kupljen bolj sklumpan in zaleten tako da lahko kaj izvira tudi iz tega ?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 25.07.08 01:12 Brez zamere...kokrkol je avto OK/ni OK, se NI TREBA DRET!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 29.10.08 14:12 TAMIX, dober nasvet. Ampak nisem se dal in končno sem prišel do odgovara. Gume! Pri ŠPANU sem kupil BRIDGESTONE TURANZA ER 300! Živo sranje! Avto je skakal po cesti, nenehno spreminjal smer, vsak veter ga je premikal, tudi, ko sem prehiteval kamion me je odneslo pol metra stran. Zamenjal amortizerje, vzmeti, silen bloke, 5 optik naredil, ponorel!!!
Ko sem reklamiral gume na ŠPAN-u so mi zamenjali gume spredaj/zadaj. Mnogo bolje a ne povsem! Zakaj? Evo odgovor ljudje - berite in se smejite. "Strokovnjak" na Špan-u mi je obrazložil, da je na novi gumi veliko profila in da so lamele visoke in da se zato premikajo in da zato avto ni stabilen. Ko smo dali sprednje dokaj obrabljene (obraba je pri teh gumah zelo velika, oprijem nikakav) nazaj je nehalo avto zanašati, ker je profil oz. lamele manjše in je manjše premikanje lamel in posledično je avto bolj stabilen. Ljudje!!!!
Ali ne bi morale nove gume z novim profilom dajati boljše vozne lastnosti avtu in ne obratno?
Se pravi, da je bolje da kupiš rabljene. Tako saj pravijo pri španu, ki so strokovnjaki!
Prej sem imel pirelli p7 - nobenih problemov.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 29.10.08 14:47 To je meni malo čudno. Dejstvo sicer je, da večja kot je lamela, manjša je smerna stabilnost avta, ampak takšne razlike...

Če hočeš izboljšat lego, pojdi eno colo višje s feltnami in vzemi gumo višine 50 ali 45. Pa pri 9-3 ne pričakuj čudežev v legi, razen če si greš po Viggna
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 30.10.08 09:02 Janez, ali praviš, da je stara 93-jka že izdelana nestabilna oz. z slabo lego? Res pa je, da je ožja kot drugi avtomobili. Jaz sem vedno mislil, da je saab sinonim za stabilnost in varnost. Pa še to; na portalu BMW mi je član povedal, da je tudi on imel iste težave z novimi gumami in je naknadno ugotovil da so bile kupljene BRIDGESTON-ove gume od dveh različnih tovarn, dve iz Japonske in dve iz Polske. Torej so bile sigurno dve različni kvaliteti. Tudi pri mojih mora biti nekaj takega - škart roba. Zato pazite se podjetja ŠPAN BREZOVICA. Verjetno prodaja slabe gume, ne upošteva reklamacije,...in gre mu odlično! na račun opeharjenih strank? Mogoče pa je le res. Slabo lego mojega avta lahko potrdi Edo iz Šk. Loke!
Lep pozdrav vsem. Se vidimo na pikniku! Kdaj bo kakšno srečamje?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 30.10.08 10:23 ROBY je napisal:
Tudi pri mojih mora biti nekaj takega - škart roba. Zato pazite se podjetja ŠPAN BREZOVICA. Verjetno prodaja slabe gume, ne upošteva reklamacije,...in gre mu odlično! na račun opeharjenih strank? Mogoče pa je le res.
Prosil bi, da se podobnih pavšalnih ocen skušamo izogibati - recimo nekdo je kritike lahko upravičeno deležen šele, ko je bila ugotovljena napaka in je prodajalec ni želel brezplačno odpraviti (garancija), ne pa kar nekaj na pamet.

PS. Jaz sem cca. 3x v roku 5-ih let menjal gume pri Španu. Vedno vse OK in odličen odnos do strank.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 30.10.08 11:34 ROBY je napisal:
Janez, ali praviš, da je stara 93-jka že izdelana nestabilna oz. z slabo lego?

Ne bi rekel nestabilna ali s slabo lego, definitivno pa ni narejena za izživljanje nekih športnih ali dirkaških ambicij. Preprosto povedano, moje mnenje je da je 200 turbinskih konjev preveč za podvozje 9-3.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 30.10.08 17:53 Roby,
kaj ni tvoja 9-3 že pred nekaj časa bila tema teh postov ko si iskal razloge za nestabilnost vozila?

Kar se tiče kvalitete gum pomoje ni nujno vzrok. Sem že doživel da je avto tresel ker sem imel narobe shranjene gume in so se zamaknile, kar se pa profila tiče se pa kvečjemu na glasnosti pozna.

Sam vedno menjam na 4 mm in sem paranoik če je manj mm in nikoli ni bilo teh težav. Pa sem zamenjal že precej precej parov gum.

Kar se Špana tiče se strinjam, dokler ni potrjen vzrok je ne fer to obsojati. Vsekakor mu moraš dati možnost da se zadeva popravi.
Je pa res da je izjava delavca v Španu (da visok profil povzroči nestabilnost) malo čudna. po tej logiki bi bili terenci nestabilni zaradi gum , ne pa zaradi svojega visokega težišča.

Glede volanskih zglobov. Moja nova 9-5 je bila na AMZS pregledu in so mi povedali da je optika pokazala nekaj težav. Na koncu smo še pod garancijo zamenjali volanski drog in je vse ok.

Ni rečeno da so težave v gumi, še posebej če si jahal robnike in ti mehaniki svetujejo zamenjave. Verjetno je večino vzroka tu
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:vprašanje glede lege - 30.10.08 20:31 Nekdo ima dobre izkušnje drugi pač ne. In ker sem jaz imel slabe izkušnje sem jih želel deliti z vami. Zato pa so forumi. Moja ocena ni pavšalna. Če se je stabilnost vozila poslabšala takoj po nakupu in montaži novih gum in kasneje ob premontaži izboljšala, potem je logično, da so krive gume. Najbolj pa me je razkuril njihov odnos do mojih težav in njihov , za lase privlečen, odgovor. Je pa res, da niso vse gume enake in da so sigurno odstopanja od kvalitete. Sem pač imel smolo.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal