Obiskovalci
Trenutno 6 gostov
Obisk skupaj: 238010639
Zadnje na forumu
Original feltne SAAB 9-3 17 col prodam od saabexpresso
Re:[Kupim] orig ALU 17" ali 18&quo ... od S.A.S
SAAB 2007 1.9 tid set za glavni servis. ... od saabexpresso
P: Garažna SAAB razprodaja od S442
[Kupim] orig ALU 17" ali 18" ... od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od bman
Re:Saab 9-3 TTiD Hirsch Performance od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od S442
Re:Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od primzy82
Saab 9-3 2.0 turbo črno kadi od Shatzi

Vse zadnjih 4 ur - 24 ur - 48 ur
Vpis





Novo geslo
Odpri nov račun


Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 06.02.09 08:57 Živjo,

sem nov na forumu in razmišljam o nakupu Saab-a 9-3 Sport Vector. Na avto.netu je lepo ohranjen letnik 2003, 2.2 diezel, prevoženih 140.000 km http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2554696&show=.

Mogoče pozna kdo ta avto?

Avto sem videl v živo in je res lepo ohranjen, tako zunaj kot znotraj. Opazil sem samo eno prasko (ki je bila narejena na parkirišču z vrati drugega avtomobila), usnje na sedežih in volan sta tudi zelo ohranjena, seveda pa se malce opazi obraba (kar je pri tolikih km normalno). Seveda pa avto ni bil pregledan detajlno, zato je možno da je še kje kaj, kar nisem opazil. Avto naj nebi bil stolčen, vendar še nismo pregledali z merilcem laka, to imam še v planu.
Avto ima servisno z vsemi servisi in vsemi računi, ko je bilo karkoli narejeno.
Sedaj sem na forumu prebral, da se pri Saabih rade oluščijo ročke, značka, plastika v kabini, vijaki na felnah rjavijo, ...
Ročke so oluščene, ostalega pa tako (vozilo sem pregledal nedetajlno, ampak pred morebitnim nakupom bi ga temeljito še s kakim poznavalcem in na servisu) nisem opazil, ker prej teh forumov nisem bral in nisem bil toliko pozoren.
A so ti problemi pravilo ali je možno, da se pri katerem to ne bo dogajalo?
Matjaž, v enem od postov sem prebral, da si enemu uporabniku poslal checklisto vseh možnih napak, na katere moram biti pozoren pri nakupu. A bi se dalo to checklisto mogoče dobiti (lahko tudi od kakega drugega uporabnika)? Bil bi zelo hvaležen.

Avto sem tudi peljal po mestu in avtocesti in se mi je zdelo vse v redu, tekel je gladko, lepo se je odzival, menjalnik je bil brez problema. Seveda pa še enkrat ponavljam, da nisem poznavalec in bi kdo drug opazil kakšne pomanjljivosti.

V avto je bil xenon vgrajen naknadno, lastnik pravi da je bilo to narejeno na uradnem servisu (ima račun) in da ima vse homologirano, vendar pa nima naprave za pranje žarometov. Nekje sem zasledil, da po naši zakonodaji mora xenon imeti nujno pranje žarometov, da vse uradno štima. Ali je to res ali se da xenon homologirati tudi brez pranja žarometov?

Za oguljene ročke na vratih - a je to možno zamenjati za nove? Koliko približno bi me to stalo?

Avto ima predpripravljeno vso povezavo za navigacijo, ampak je lastnik nikoli ni rabil, zato je tudi radio "navaden", rekel pa je, da bi se lahko zamenjala samo tista čelna plošča radia z novim/rabljenim z navigacijo. Mogoče ve kdo, koliko približno bi me prišel tak rabljen radio z navigacijo?

Moj "plan" je naslednji. Avto mi je tako na moje nepoznavalske oči zelo všeč, vendar ga mislim pred nakupom pregledati najprej po tej checklisti s kolegom, ki se precej bolj spozna od mene. Nato pa bi avto peljal še na servis, da ga temeljito pregledajo. Predlagate Kop-Car ali KMAG?

Zanima pa me vaše mnenje, ali se mi ta nakup splača, ga priporočate? Kaj menite glede cene? Na kaj bi še bili pozorni, da bi čim bolj zmanjšal tveganja?

Zavedam se, da sem postavil kar nekaj vprašanj in vam bom iskreno hvaležen za vse odgovore, pripombe in pomoč.
Če je mogoče kak Saab poznavalec pripravljen pomagati pri ogledu in pregledu v Ljubljani (seveda plačam), mi naj prosim sporoči.

Lep pozdrav,
Sašo
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 06.02.09 15:30 Pozdravljen! Evo mojih nekaj vrstic:

Svetujem ti, da razmisliš tudi o 1.9 dizelskem motorju, ki je precej boljši od 2.2 - tišji, bolj uglajen, nenazadnje po zasnovi tudi 6 let mlajši.

Popoln xenon paket mora imeti avtomatsko nastavitev višine snopa luči in pranje žarometov, po kmečki logiki je oboje potrebno tudi za homologacijo. Naj lastnik pokaže homo kartonček in poglej, če je predelava vpisana.

Menjava radia ni popolnoma trivialna: komponenta je namreč "poročena" z avtom. Če dobiš rabljenega, mora biti "ločen" od prejšnjega vozila ter ponovno poročen s tvojim, kar lahko naredi serviser s testerjem. Za vse preglede se obrni na Kop-car in beži daleč stran od Kmag!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 06.02.09 21:58 povezava na napake 9-3

Kar se servisa tiče ti vsekakor predlagam KOP CAR oz AH Moste.
Bolj izkušeni so v KOP CAR , AH Moste se pa zagotovo močno trudijo.

S KMAG sem osebno obremenjen (lakho prebereš nekaj esejev) in dvomim da so sev zadnje pol leta kaj hudo popravili.

Zadnja informacija z lanskega leta je ki jo imam , da so eno 9-5 3.0 tid popravljali nekaj čez 5 mesecev.
(kupljena pri njih, kot nekdanje službeno vozilo, ki je lastniku crnknila po 2 mesecih, in po 5 mesecih brez avta so mu ponudilida kupi KIO in da miu SAABa odkupijo nazaj za polovično ceno).

Kar se tiče pomoči pri pregledu. Lahko se sicer dobiva, vendar se za 9-3 bistveno manj spoznam kot 9-5 in sem jih vozil predvsem v obliki Renta Carja in vsi so bili bencinarji. Pravi stručko za 9-3 bi bil naš obiskovalec Turbo.

Prepričan sem da ti bomo vsi pomagali brez plačila


O motorju 1.9 lahkozaenkrat povem veliko dobrega (ga imam v novi 9-5) in ni preglasen. Poskočen pač ni, vendar sem razvajen od bencinarjev.

Kar se pregledov tiče je za menoj izkušnja pregleda AMZS. Plačal sem cca 70 EUR */- 10 EUR in pregledali so mi:
1. podvozje - optika
2. optika volana
3. kvaliteta laka
4. vse serijske številke in podobno
5. tehnični pregled (izpuh, zavore, diski, ploščice....)
6. moč akumulatorja
7. količino plina klime
8. stanje amortizerjev
9. priklopili so ga na računalnik
10.. mora še kaka malenkost.

Tako so mi ugotovili recimo pomankljivost na volanskem drogu in sledilo je popravilo pri KOP CAR (vozilo uvoženo iz ITA, KOP CAR mi je uredil popravilo in tudi to da mi je ITA prodajalec priznal to kot garancijsko popravilo - vrednop pohvale).

nazaj K AMZS pregledu.

vse meritve sem dobil na vpogled,in tudi ustrezna pojasnila na razgovoru (lahko si zraven vozila in ti sproti povedo kaj jih moti ..). nekaj so imeli težav z motorjem 1.9 tako da sem moral požreti "žalitev" pri uporabi računalnika ker so v meniju izbrali nek Fiat nizkega razreda Stilo alinekaj podobnega ..phhh. Drugače so se na SAABe spoznali, tako na oil sludge, kar me je presenetilo. (g. Šajn) je obvladal tudi starejše modele tako da mi je bilo to zanimivo presenečenje.

So dejansko neobremenjeni in ti razlagajo dejstva in kažejo izpise. Žal se niso izkazali pri pisni dokumentaicji kije nisem prejel že 4 mesece .

Ker se niso izkazali žal tudi nisem mogel pripraviti res dobrega članka.

Kot povedano sem bil s pregledom zagotvo zadovoljen. Kajti popolnoma drug občiutek je videti dejanske izpiske mertive podvozja, ko vidiš da si napoloviciizrabe, ko vidiš da je optika popolna in da je z zavorami vse ok in da je vozilo nerazibtoo in varno.
če pomsiliš 10.000 eur proti 70 EUR ,sam se spal zelo mirno. sploh zato ker so dejansko na 2 leti starem avtu, ki po slovenskih predpisih za registracijo NI rabil tehničnega, odkrili pomembno napako na volanskem drogu.

še vrnitev k tvojemu vozilu. Letnik je kritičen. kvaliteta 9-3 se je izboljšlala šele po 2006 tako da se splača tisto angleško check listo 4x pregledati in še vedno premisliti. Kadar koli ti je na voljo moja 9-5, stara 9-3 . upam da se oglasi tudi kak lastnik nove 9-3 ki bo šel s tabo na vožnjo in ti povedal če je kaka razlika med vozili.

za ročke pa ti predlagam da preveriš informacijo obiskovalca CAPO. Povedal je, da je imel SAAB navodila da mora v garanciji zamenjati oluščene dele (armatura, morda velja tudi za ročke na vratih) v kolikor je stranka to zahtevala. Torej vsekakor pridobiuradno izjavo AH moste kaj od te check liste ti zamenjajo v garanciji.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 07.02.09 10:04 Še vedno nisem videt tiste checkliste. Mogoče kdo ve, kje bi dobil tisti originalni članek (jezik članka ni tako pomemben)?

Če je tukaj kak uporabnik z novejšo 9-3, naj prosim napiše razlike katere pozna med starejšimi in novejšimi 9-3 (razen motorjev 2.2 in 1.9).

Matjaž, omenil si garancijo za oluščene dele - a bi naj to veljalo tudi za letnike 2003, ali je tem ta garancija že potekla? Ali naj kar pokličem na AH Moste in povem, da kupujem rabljeno 2003 in kako je s temi oluščenimi deli in njihovo zamenjavo?

Lastnik tega 9-3 mi je včeraj povedal, da je imel ta model že v originalu luči primerne za xenon (parabola in ostalo) in same luči niso bile nič menjane, tako da je on samo zamenjal navadne žarnice za xenon, vse skupaj pa so mu naredili strokovno in ima dokumentacijo ter račun. Pri teh starejših modelih je imel napravo za pranje žarometov samo 9-3 aero 2.0 turbo, ki pa originalno ni imel xenona. Tako da baje naj nebi bilo problemov na tehničnem in homologaciji s tem xenonom brez pranja žarometov.
Če bi kdorkoli še to kaj pokomentiral, kar.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 07.02.09 11:49 Navedel bom nekaj mojih izkušenj z 9-3 aero 2003. Glede luščenja na armaturi in gumbih,žal ne bo šlo z garancijo ( vsaj jaz nisem uspel pred letom ) , težava je lahko tudi prestavljanje iz 1 v 2 ( nekako trdo gre) so vsi slo serviserji poizkušali nastaviti vendar zame še vedno ne dovolj dobro.Poizkusil sem tudi nekaj ostalih 9-3, a je občutek isti.Torej je verjetno to pri vseh.Glede bledenja plastike so že drugi povedali vendar se da to omiliti z ustreznimi premazi, ki povrnejo del prvotnega izgleda.
Z lučmi je pa tako, da bo po 5 letih potrebna zamenjati obe xenonki, saj že slabo svetita.Večja popravila do sedaj 110 Kkm( zamenjana oba prednja ležaja, zamenjan CIM -javljalo napako na ESP, enota za xenon - ni delovala nastavitev žarometov).
Ima pa tudi nekaj gremlinov, če bi jih lahko tako poimenoval: posebno ob nizkih temperaturah se z daljincem občasno ni dajo odpreti voznikova vrata , tako da uporabim ključ, ročica ročne zavore se ob mrzlem vremenu lahko zatakne in potrebuješ nekaj telovadbe , da jo spraviš v osnovno lego.
Ali bi zamenjal? Ne, oziroma za drugega SAAB-a.
Motor je bp!
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 07.02.09 11:51 Joze, to govoriš o 2.2 diesel motorju ali katerem drugem?
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 07.02.09 12:13 AERO, 154 kW.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 07.02.09 12:15 AERO, 154 kW.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 07.02.09 12:15 aja, to je 2.0 turbo bencinar ...
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 08.02.09 01:05 poklici AH moste in zvohaj kaksno je uradno stalisce

itak imas samo dve opciji
1. vprasas preden kupis
2. vprasas potem ko kupis

za prizanje garancije običajno SAAB zahteva mnogo več. Hočejo imeti potrjeno servisno knjižico z max 2500 razlike od deklariranega servisa (to velja za Oil sludge) kakšna so pravila igre za oluščene ne vem. O tem e poročal CAPO ki je imel dostop do internih navodil SAABa in mu uradni serviserji preden ni izpostavil tega niso hoteli nič samoinciativno predlagati tega popravila.
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 09.02.09 16:15 no, smo danes konkretno pregledali avto in jutri bomo naredili prepis.

za oluščene dele še nisem povprašal za uradno razlago.

ta avto ima od teh znanih oluščenih saabovih problemov oluščene le zunanje ročke in pa malce gumb za odpiranje predala na sovoznikovi strani.

za ročke so mi predlagali, naj avto odpeljem k avtokleparju, da tam odmontirajo ročke in jih pobarvajo. kakšno vaše mnenje glede tega? pozna kdo kakšnega dobrega avtokleparja v ljubljani ali okolici?

kakšen predlog kako zamenjati tisti gumb za odpiranja predala na sovoznikovi strani?

lp
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
Re:Razmišljam o nakupu Saab 9-3 Sport Vector - 11.02.09 23:59 En avtoklepar oziroma avtoličar je pod Vrhovci, pri končni postaji BUS-a n
  Pisanje je omogočeno le prijavljenim uporabnikom.
© 2024 Slovenski Saab portal